Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τσίπρας σε Σαμαρά: Πάρε θέση για τις γερμανικές απ...

: Τσίπρας σε Σαμαρά: Πάρε θέση για τις γερμανικές απ...: Στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο - διμερώς και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών θεσμών -  πρέπει να γίνει η διεκδίκηση των γερμανικών απ...Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον Πρωθυπουργό να πάρει θέση για το θέμα και τον κατηγόρησε ότι μόλις εξελέγη έκανε δύο πράγματα: να φέρει προς ψήφιση «την υπόθεση του κουκουλώματος της Siemens» και να μεταβεί στο Βερολίνο να συναντήσει την κ. Μέρκελ «και να μην πει κουβέντα για αποζημιώσεις αλλά μόνο τη φράση "ουδείς αναμάρτητος"».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και να δοθεί  στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής - «του φιλοναζιστικού κόμματος που απουσιάζει σήμερα από τη Βουλή», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - το πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Παπαδημούλης: Ένοχη σιωπή

Παπαδημούλης: Ένοχη σιωπή

Παπαδημούλης: Ένοχη σιωπή 
"Απουσιάζει η Χρυσή Αυγή από την συζήτηση στη Βουλή για τις γερμανικές αποζημιώσεις" σχολιάζει στο twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.
Και συνεχίζει: "Ναζιστές και Χιτλερικοί μέχρι το κόκκαλο!".


enikos.gr

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ» ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕ...


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ «ΣΝΟΜΠΑΡΕΙ» ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ


Να τεθεί το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων σε υψηλό πολιτικό επίπεδο ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η κυβέρνηση αναμένει την ολοκλήρωση της νομικής επεξεργασίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, αποσυνδέοντας το θέμα από την εφαρμογή του Μνημονίου. Το γεγονός ότι η ΚΟ της Χρυσής Αυγής απουσίαζε από την αίθουσα της Βουλής ώθησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίσει εκ νέου το κόμμα «φιλοναζιστικό».


Κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής επερώτησης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να προωθηθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη συγκρότηση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής με αντικείμενο το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε ότι το μοναδικό κόμμα το οποίο θα πρέπει να εξαιρεθεί από μία τέτοια διακομματική επιτροπή είναι το «φιλοναζιστικό κόμμα, οι βουλευτές του οποίου σήμερα απουσιάζουν από τη συζήτηση στη Βουλή». Σημειωτέον, στη συνέχεια παρέστη στην αίθουσα μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος στάθηκε αποκλειστικά στο αίτημα της ελληνικής πλευράς για εξόφληση του κατοχικού δανείου και όχι των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούται η χώρα βάσει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου για εγκλήματα πολέμου.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε την εργασία συλλογής αρχείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ζήτησε πλέον να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες σε υψηλό επίπεδο.

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να θέσει σε γνώση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Αποζημιώσεων τα έγγραφα τα οποία συγκεντρώθηκαν και χαρακτηρίζονται απόρρητα.

«Το ζήτημα των αποζημιώσεων δεν έκλεισε με αμοιβαία αποδεκτό τρόπο. Καμία κυβέρνηση δεν παραιτήθηκε από τις αξιώσεις. Ό,τι μας αρνήθηκαν, το διεκδικούμε. Η εκκρεμότητα των πολεμικών αποζημιώσεων υφίσταται», διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η αναφορά του θέματος να θεωρηθεί «εχθρική κίνηση για έναν λαό με τον οποίο πορευόμαστε μαζί στην ευρωπαϊκή οικογένεια» και σε κάθε περίπτωση παρέπεμψε στην ολοκλήρωση της εν εξελίξει νομικής επεξεργασίας των διαθέσιμων στοιχείων.

«Κάποιοι επιχείρησαν να συνδέσουν την απαραίτητη δημοσιονομική προσαρμογή και τις μεταρρυθμίσεις με το ζήτημα των αποζημιώσεων. Είναι λάθος γιατί ένα ζήτημα ανοιχτό επί 60 χρόνια δεν χωρά στο χρονοδιάγραμμα της κρίσης, αλλά με τη διευθέτησή του σβήνει ένα σκοτεινό σημείο που μας άφησε η ιστορία και ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις μας», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αδρανήσει στο παρελθόν ως προς τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούται να κινήσει τις ανάλογες διαδικασίες σήμερα, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αντικρούοντας αντίστοιχα επιχειρήματα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
enet.gr
  

Άκης και συνεργάτες

Άκης και συνεργάτες

Γράφει ο Νίκος Ορφανός 

Τον θαυμάζω τον Άκη. Στα εβδομηνταδύο του ευθυτενής, ατσαλάκωτος, (το έχουν αυτό οι πολιτευτές από τη Θεσσαλονίκη φαίνεται), με δύναμη χαρακτήρα, εξακολουθεί να αρνείται τα πάντα με πυγμή. Ο Άκης είναι ρόλος. Πόζα, κείμενα μαχητικά, ενδυματολογία φροντισμένη. Καμιά σαρανταριά εκατομμύρια λέει ψάχνουν ακόμη οι ανακριτές. Ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού του να υπάρχει μια αθώωση λόγω αμφιβολιών και μια βάρκα να τον περιμένει σε μια ερημική ακτή του.........
Παναμά. Η Βίκυ ξυπόλητη να του φτιάχνει σαλάτες με τροπικά φρούτα, ενώ αυτός θα βερνικώνει τη βάρκα, με τα υπόλοιπα μυριάκια συντροφιά.
Πίσω στο ’88 ο Αντρέας βγαίνει από το Χέρφιλντ, κάνει μια αγέρωχη χειρονομία στη Δήμητρα, την πιάνει από το χέρι και κατεβαίνουν μαζί τις σκάλες του αεροπλάνου που τους φέρνει πίσω στην πατρίδα. Έχει προηγηθεί το σκάνδαλο Κοσκωτά, όπου πρώτη φορά σύσσωμος ο συμπολιτευόμενος Τύπος αναθεωρεί τη στάση του απέναντι στην Αλλαγή που το είχε ρίξει στα μπουζούκια και στα μου… άντε να μην πω. Η Ελευθεροτυπία είχε βγει με μαύρο πρωτοσέλιδο, πίσσα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Δύο φορές το Πασόκ έχασε εκλογές λόγω διαφθοράς και σκανδάλων, το (βρώμικο) 1989 και το 2004. Ο Άκης, πρωτεργάτης στην υπεράσπιση του Αντρέα, λεβέντη τον ανέβαζε, μάγκα τον κατέβαζε, που αποκατάστησε τη Δήμητρα σαν άντρας, ρε! Όμοιος ομοίω.
Λίγο αργότερα θα έρθει το «κωλόσπιτο» του Αντρέα, χτισμένο με λεφτά δανεικά από έναν έμπορο όπλων, τον Αντνάν Κασόγκι. Κάτι σάπιο είχε μπει στο βασίλειο του ελλαδίτικου σοσιαλισμού.

Ο Άκης έκλεισε στη φυλακή σχεδόν όλη του την οικογένεια, πρώην και νυν. Ακούω στο ραδιόφωνο αποσπάσματα από παλαιότερες ομιλίες του στα ηρωικά συνέδρια του κινήματος. Ο κόσμος να φωνάζει ακατάπαυστα, με πάθος. Συνθήματα, χαμός, τα Κάρμινα Μπουράνα να παιανίζουν. Ο Άκης προσπαθεί να ακουστεί πάνω από την οχλοβοή, βραχνιάζει, του τελειώνουν οι λέξεις, ψελλίζει κάτι βαρύγδουπα για το μέλλον, τον τόπο, τον σοσιαλισμό.
Αναρωτιέμαι τι να σκέφτονται όλοι αυτοί που ήσαν από κάτω και αποθέωναν τον παραλίγο ηγέτη του κόμματος. Ήξεραν; Διαισθάνονταν; Δεν ήθελαν να ξέρουν; Νιώθουν ξεγελασμένοι; Είναι ακόμα περήφανοι για την τότε οπαδική τους συμπεριφορά και παρουσία στις ομιλίες αυτές, όπου ποτέ κανείς δεν άκουγε τι ακριβώς έλεγαν οι ηγέτες ομιλητές; Έχουν αλλάξει κόμμα; Προφανώς, ε; Κάποιοι θα ψηφίζουν πλέον Σύριζα, άλλοι τον Καμμένο, ορισμένοι ίσως και το κόμμα με τα μαύρα.
Πού πάνε οι οπαδοί όταν οι ηγέτες τους πάνε φυλακή;
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φώναζε από τα μπαλκόνια. Συντρόφισσες; Σύντροφοι; Πού; Σε τι;

Πού είσαι ζιβάγκο που έδειχνες πως θα γινόσουν άλλος…

Αμεινίας ο Παλληνεύς: Σώστε τον Άδωνη-Άδωνη

Σώστε τον Άδωνη-Άδωνη

Toυ Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Προ δεκαετίας ήταν της μόδας τα πιασάρικα τηλεοπτικά δίδυμα, πολιτικοί με αντιτιθέμενες ιδεολογίες, που τους έριχνες στο στούντιο κι αυτοί βγάζανε τα μάτια τους σαν μεξικάνικα κοκόρια. Πολλά τα…
κοκόρια της εποχής και από τα πλέον αξιομνημόνευτα ο Θόδωρος Μαργαρίτης, τότε στέλεχος του ΣΥΝ, και ο Άδωνης Γεωργιάδης, τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ. Ένας ακροδεξιός και ένας αριστερός, ένας ρατσιστής και ένας αντιρατσιστής, ένας κοσμοπολίτης και ένας εθνικιστής, όρε γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος, μέχρι και για τουρνέ στην επαρχία είχανε προτάσεις. Τύφλα να “χει το μπουλούκι της Θέκλας.

Ήταν τέτοια η σφοδρότητα της αντιπαράθεσης, που έλεγες ότι, αν αυτοί οι δυο συναντηθούν τυχαία στον δρόμο, θα σφαχτούνε σαν τον Κούρκουλο με τον Καλογήρου στη «Λόλα». Τελικά συναντήθηκαν τυχαία στην κυβέρνηση του Σαμαρά κι αντί να σφαχτούνε εκείνοι, έσφαξαν εμάς, ψηφίζοντας Μνημόνια πιασμένοι χέρι-χέρι, ερήμην του Καρατζαφέρη. Α ρε Γιώργη, πού να το φανταζόσουν ότι ο Άδωνης, που τον πήρες στον στάβλο σου ζυγούρι και τον παρέδωσες υφυπουργό, θα σε παράταγε, για να συγκυβερνήσει με τους κομμουνιστές.
Για να σώσουμε τη χώρα, θα συμμαχήσουμε ακόμη και με τον διάβολο, διαβάστε και λίγο Λένιν, απαντούν οι δημαρίτες. Όταν ο Βλαδίμηρος αναφερόταν στον διάβολο, δεν είχε ακριβώς στο μυαλό του τον Άδωνη, αλλά τέλος πάντων, άλλο να συμμαχείς με τον διάβολο κι άλλο να τον αγαπάς τον διάβολο. Γιατί αυτό που έκανε προχθές η ΔΗΜ.ΑΡ. στη Βουλή ήταν ξεκάθαρη πράξη αγάπης. Τι έκανε; Είχε ζητηθεί η άρση της ασυλίας του Γεωργιάδη, προκειμένου να δικαστεί, επειδή αποκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη αρχηγό των κουκουλοφόρων, και η ΔΗΜ.ΑΡ. ψήφισε κατά της άρσης. Ο πρόεδρος των δημοσιογράφων αποκαλείται αρχηγός τραμπούκων και τούτο θεωρείται εύλογη πολιτική κριτική. Αυτή είναι, κυρίες και κύριοι, η ΔΗΜ.ΑΡ., το κόμμα που την παράταξή του στην ΕΣΗΕΑ κοσμούν ο Μανδραβέλης, ο Κανέλλης και οσονούπω και η Άννα Παναγιωταρέα.
Για να υπάρχει, να επιβιώνει και να κυβερνά η Αριστερά της Ευθύνης, πρέπει να έχει απέναντί της το σκιάχτρο της Αριστεράς των Κουκουλοφόρων. Τα λένε τα στελέχη τους, τα λένε οι φιλικοί τους δημοσιογράφοι, τα λένε οι καθηγητές τους στα έντυπα του ΔΟΛ, τα λένε όμως κυριλέ και περί διαγραμμάτων, σε αντίθεση με τον Άδωνη που γκαρίζει έξω από τα δόντια: «Και νά ποιοι είσαστε εσείς οι Συριζαίοι, καίτε ανθρώπους, σπάτε τζάμια, διώχνετε επενδύσεις!». Οι υπηρεσίες του κ. Γεωργιάδη προς την κυβερνώσα Αριστερά είναι ανεκτίμητες, να μην του χαρίσουμε κι εμείς μια τόση δα ασυλιούλα;
Τα έχει πει κι ο Γέροντας Παίσιος: «Την ημέρα που ο Αριστερός θα σώσει το Φασίστα, θα βρέξει βατράχια και υπουργικές λιμουζίνες».

ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑ...


ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΎΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΗΕ


Θλιβερή παγκόσμια πρωτιά για την Ελλάδα η έξαρση της ρατσιστικής βίας κατά το 2012. Συγκλονίζουν τα στοιχεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην ΕΣΗΕΑ. Μετανάστες σχεδόν το σύνολο των θυμάτων. 
Μόνο κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 21012, το δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας κατέγραψε 154 περιστατικά ρατσιστικής βίας. Από αυτά. τα 151 αφορούν μετανάστες ή πρόσφυγες ενώ σε 3 περιπτώσεις τα θύματα ήταν ευρωπαίοι πολίτες, ένας Ρουμάνος, 1 Βούλγαρος και ένας Έλληνας. 


Η ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Τα 107 περιστατικά έλαβαν χώρα στο δήμο Αθηναίων, κυρίως σε περιοχές του κέντρου όπως ο Άγιος Παντελεήμονας, η πλατεία Αττικής, η πλατεία Αμερικής καθώς και οι γειτονιές που βρίσκονται γύρω από την Ομόνοια, ενώ άλλα 23 περιστατικά καταγράφηκαν σε άλλες περιοχές του νομού Αττικής. 

Στην επαρχία 13 περιστατικά κατεγράφησαν στην Πάτρα, 3 στην Κόρινθο, ενώ 3 περιστατικά που κατεγράφησαν σε Ηγουμενίτσα και Έβρο, αφορούν σε χώρους κράτησης. Τέλος υπάρχουν καταγραφές σε Ρόδο, Χίο, Κόνιτσα και Νέα Μανωλάδα Ηλείας. 

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
Η πλειονότητα των περιστατικών έλαβε χώρα σε δημόσιους χώρους ενώ 6 περιστατικά καταγράφονται σε μέσα μαζικής μεταφοράς. 7 περιστατικά κατεγράφησαν σε χώρους κράτησης (είτε αστυνομικά τμήματα είτε κέντρα κράτησης μεταναστών). 16 συνέβησαν μέσα σε ιδιωτικούς χώρους δηλαδή στα σπίτια και τα καταστήματα των μεταναστών. 

Η πλειονότητα των περιστατικών αφορά σε σωματικές επιθέσεις κατά  αλλοδαπών, ενώ οι τύποι των εγκληματικών πράξεων είναι κυρίως βαριές σωματικές βλάβες 66 περιστατικά) και απλές σωματικές βλάβες (76 περιστατικά) συνδυαζόμενες ως επί τω πλείστον με απειλές, εξύβριση και φθορά ξένης περιουσίας. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ http://www.newsit.gr/

Διαφημίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ

Διαφημίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ


Κέζα Λώρη
O νέος γραμματέας του Κομμουνιστικό Κόματος Δ. Κουτσούμπας έχει κάτι κοινό με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Εχουν αμφότεροι αναλάβει ρόλο διαφημιστή του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη του ομιλία σε συντρόφους ο Δ. Κουστσούμπας αναλώθηκε στην κριτική του παραδοσιακού αντιπάλου: «εξαπατά τον λαό ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση εντός τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα». Ετσι όπως τα λέει, τρομοκρατεί τη μέση Ελληνίδα που σκέφτεται: για φαντάσου να φύγουμε από την ΕΕ και να παρακαλάμε μετά τους τουρίστες να μας χαρίσουν κανένα καλσόν.

Το ΚΚΕ έχει εμμονή με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει εμμονή δεκαετιών. Ασκεί κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση με την ίδια ένταση που αναφέρεται στην κυβέρνηση, την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν αφήνει ούτε μια λέξη να πέσει κάτω, δεν αφήνει εβδομάδα να περάσει χωρίς να εκδώσει κάποια σχετική ανακοίνωση. Με το ίδιο πάθος κατακρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία. Δεν αφήνει ημέρα να περάσει χωρίς να ασχοληθεί με μια δήλωση του Τσίπρα, με ένα ταξίδι του Τσίπρα, με μια συνέντευξη του Τσίπρα, με ένα φώνημα του Τσίπρα. Κάθε λέξη αναλύεται ωσάν να αντιμετωπίζουν τον Τ.Σ. Ελιοτ και όχι έναν πολιτικό που εν τη ρύμη του λόγου μπορεί να πετάξει ένα άστοχο συνώνυμο ή μια ασυνταξία.

Το αποτέλεσμα του πάθους των δυο κομμάτων είναι να κρατιέται στην επικαιρότητα διαρκώς η αξιωματική αντιπολίτευση. Δηλαδή έχουμε φτάσει στο σημείο να ασχολούμαστε εξίσου με το έργο ή τις προθέσεις των κομμάτων που κυβερνούν και με την δυνητική εξουσία του Αλέξη Τσίπρα. Είναι δε τόσο μεγάλη η προβολή που επιτυγχάνεται ώστε να απορούμε εάν υπάρχει κάποια κρυφή στρατηγική, εάν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φυτέψει  δικούς του ανθρώπους σε αλλότρια γραφεία τύπου. Είναι τόσο  μεγάλη η διαφήμιση που αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να την πληρώσει και να την οργανώσει, δεν θα τα κατάφερνε.

Προφανέστατα η διαφήμιση είναι δώρο αντιπάλων που δεν αξιολογούν το βασικό: όσο περισσότερο μιλάς για τον εχθρό, τόσο πιο σημαντικό τον καθιστάς. Η απαξίωση, η υποτίμηση, ο χλευασμός υπενθυμίζουν την ύπαρξη της εναλλακτικής επιλογής.   
http://www.tovima.gr/