Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Έτσι κι αλλιώς, τα ξέρουμε όλα...

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 7 δευτερόλεπτα
*Γράφει ο Γιάννης Παντελάκης * Όπως είναι γνωστό, ως λαός τα ξέρουμε όλα. Αν όχι όλα, τα περισσότερα. Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να απουσιάζει η βαθιά μας γνώση για όσα συμβαίνουν στην Τουρκία εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εκφρασμένες απόψεις μεγάλου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας στο διαδίκτυο, οι επικρατέστερες ερμηνείες για τις ταραχές στη γειτονική μας χώρα, είναι οι εξής δύο: 1) Ο Ερντογάν έστησε όλη αυτή την ιστορία με στόχο να δημιουργηθεί μεγάλη ταραχή, να προκληθεί ένα αδιέξοδο και η κρίση αυτή να εξαχθεί στην Ελλάδα. Βαθύτερη προσδοκία να.......... ει... περισσότερα »

Η Ρεπούση προσβάλλει ξεδιάντροπα την ελληνική ιστορία

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 30 δευτερόλεπτα
* Γράφει Μιχάλης Ιγνατίου* Η κυρία Μαρία Ρεπούση, ιστορικός κατά δήλωσή της και βουλευτής με την υποστήριξη 1670 Ελλήνων πολιτών, είναι για πολλούς ανθρώπους *η εικόνα και «ενσάρκωση» της λέξης «πρόκληση».* Με όλη τη σημασία της λέξης… Υπό οποιαδήποτε οπτική γωνία αναλυθούν οι απόψεις της, γεγονός είναι πως ό,τι εκστομίζει αυτή η κυρία, προσβάλλει τα αισθήματα της πλειοψηφίας των Ελλήνων, την ιστορική μας μνήμη και την......... αδιαμφισβήτητη διϋποκειμενική γνώση. Το χειρότερο όλων, είναι *ότι όσο με ενοχλεί η φασιστική δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, άλλο τόσο δεν αντέχω τις αμπ... περισσότερα »

Ο «μπαμπούλας» των προώρων εκλογών

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 1 ώρα
* Γράφει η Στέλλα Παπαμιχαήλ* *Ξορκίζουν τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών,* που αναδύθηκαν στην επιφάνεια με αφορμή τις αγεφύρωτες -όπως φάνηκε- διαφωνίες στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, που οδήγησαν στον τραγέλαφο να «βρέχει αντιρατσιστικά» στη Βουλή. Από την επομένη κιόλας της θυελλώδους, όπως εξελίχθηκε, σύσκεψης των τριών κυβερνητικών εταίρων, με αιχμή το νόμο Ρουπακιώτη, εκπρόσωποι των τριών κομμάτων *έσπευδαν να διαβεβαιώσουν ότι δεν τίθεται θέμα ρηγμάτωσης της κυβερνητικής συνοχής*, με τους ........ κυρίους Βενιζέλο και Κουβέλη να κάνουν ένα βή... περισσότερα »

Η Σοφία Βούλτεψη αρνήθηκε να περάσει από τον έλεγχο όπλων στη Βουλή

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 1 ώρα
Το πρώτο αντάρτικο στον έλεγχο για όπλα στη Βουλή ήρθε από βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα τη Σοφία Βούλτεψη, η οποία αρνήθηκε να περάσει την τσάντα της από το ειδικό μηχάνημα που βρίσκεται στην είσοδο του Κοινοβουλίου. Ο αστυνομικός στην είσοδο ζήτησε από την............ κ. Βούλτεψη να δώσει την τσάντα της για έλεγχο, αλλά η βουλευτής αρνήθηκε. Οταν ο αστυνομικός της είπε ότι ισχύει ο κανονισμός, η κ.Βούλτεψη του απάντησε «να ξεισχύσει» και μπήκε στο Κοινοβούλιο. Τώρα ο αστυνομικός θα ετοιμάσει αναφορά για το περιστατικό και θα την παραδώσει στον πρόεδρο της Βουλής ... περισσότερα »

Ο Κρίτων Αρσένης όφειλε να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής ή να δίνει τα λεφτά στο ΠΑΣΟΚ

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 1 ώρα
* γράφει ο Τάσος Παππάς* Ένα από τα πιο διαδεδομένα αιτήματα της κοινωνίας είναι η ανανέωση. «Τόπο στα νιάτα» απαιτεί το σύνθημα. Να φύγουν τα σκουριασμένα μυαλά, να αναζωογονηθεί η πολιτική ζωή από νέους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, να παραμερίσουν οι παλιοί, με τις δουλείες τους και τα στερεότυπα-βαρίδια που τους καθοδηγούν, ν’ ανασάνει η χώρα. Σωστό. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει. Υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι όσοι παρουσιάζονται ως φορείς των ριζοσπαστικών και καινοτόμων αντιλήψεων, τιμούν με....... τη στάση τους την υπόθεση της ανανέωσης. *Ο Κρίτων Αρσένης* είναι ένας νέος άνθρ... περισσότερα »

καταγγελία

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες
Τασία Γ. Τήν 13-11-2012 επισκέφθηκα τήν οφθαλμίατρο στό Ι.Κ.Α Δάφνης διά τήν επίβλεψη τών ματιών μου,καί ιατρικώς μού επιβλήθηκε νά φορώ 2 ζευγάρια γυαλιά (επαφής ,καί αποστάσεως) . Σύμφωνα μέ τήν ιατρική μου περίθαλψη .καί αφού πλήρωσα τά γυαλιά κατόπιν συνταγής ιατρού ,επήγα στό Ι.Κ.Α Δάφνης τήν 26-11-2012 νά καταθέσω τά χαρτιά μου (καθώς είμαι ασφαλισμένη στό όνομα τού συζύγου μου) διά νά πάρω πίσω τό ποσό πού οφείλεται από τό Ι.Κ.Α .όταν εκείνοι μού είπαν πώ........ ς μετά 3μήνες θά κατατεθούν τά χρήματα στόν τραπεζικό μου λογαριασμό. Από τότε έχουν περάσει πάνω από 6 μήνες ,... περισσότερα »

Ο Σαμαράς σκοτώθηκε κυνηγώντας ανεμοστρόβιλους

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες
Δύο έλληνες ομογενείς, πατέρας και γιος, περιλαμβάνονται στους τρεις κυνηγούς καταιγίδων και στα δέκα συνολικά θύματα της θεομηνίας που σάρωσε την Οκλαχόμα την περασμένη Παρασκευή. Ο ένας εκ των δύο Ελλήνων, ο 55χρονος* **Τιμ Σαμαράς, *ήταν από τους κορυφαίους κυνηγούς καταιγίδων σε όλο τον κόσμο και είχε ιδρύσει το ερευνητικό πρόγραμμα *Twistex* με έδρα το Κολοράντο, για την παρατήρηση και δημιουργία αυτών των καιρικών φαινομένων και απώτερο στόχο να αναπτύξει ένα.......... σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Η έρευνά του χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από τις χορηγίες της National Geograph... περισσότερα »

Αντώνης Γρέγος, από πορτιέρης της νύχτας κουμπουροφόρος της Βουλής

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 2 ώρες
Πορτιέρης στα νυχτερινά μαγαζιά του Παναγιώτη Σαξώνη, που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη μαζί με τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για το «φαγοπότι» στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν ο κουμπουροφόρος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, το όπλο του οποίου εκπυρσοκρότησε προ ημερών στο αεροδρόμιο. Ο Αντώνης Γρέγος ήταν υπάλληλος στην «αμαρτωλή» δημοτική υπηρεσία και υπήρξε ένας από τους αρνητικούς........... πρωταγωνιστές της πρόσφατης δίκης. Ο Γρέγος γνώρισε τον Σαξώνη στον δήμο, όπου εργάζονταν μαζί. Μάλιστα ο τελευταίος τον χρησιμοποιούσε για ένα ... δεύτερο με... περισσότερα »

Η Νέα Δημοκρατία προδίδει τους ψηφοφόρους της

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 6 ώρες
*Ναπολέων Λιναρδάτος* Οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να αισθάνονται οι περισσότερο προδομένοι Έλληνες της σύγχρονης ιστορίας. Συνεχώς ψηφίζουν ένα κόμμα που ανελλιπώς το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να τους πετά στον κάλαθο των αχρήστων μετά τις εκλογές... Κάποτε διαβάζαμε ότι ο «Αντίπαλος του Σαμαρά δεν είναι ο Γιώργος, είναι ο «εκπασοκισμός» της κοινωνίας» και ότι προτεραιότητα της νέας ηγεσίας θα ήταν ο «αποΠΑΣΟΚισμός της ΝΔ». Η ΝΔ μετά από πολύ καιρό αποκτούσε μια ηγεσία - μας έλεγαν - που θα ήταν υπερήφανη για την αρχές και αξίες της παράταξης. Ο Ευάγγελος Βενιζέ... περισσότερα »

Κύπρος: Η ΕΕ επεξεργάζεται φόρμουλα για επιστροφή της Αμμοχώστου

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 6 ώρες
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συγκατάθεση Άγκυρας και Λευκωσίας, επεξεργάζεται φόρμουλα για επιστροφή της Αμμοχώστου (περίκλειστη περιοχή) στους Ελληνοκύπριους κατοίκους της, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Σε αποψινές δηλώσεις στο ΡΙΚ... , ο κ. Κασουλίδης επιβεβαίωσε σχετική είδηση της εφημερίδας «Πολίτης». Το όλο ζήτημα της Αμμοχώστου, είπε ο κύριος Κασουλίδης, θα μπορούσε να προωθηθεί εκ παραλλήλου αμέσως μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο. Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει σωστή προετοιμασία κατά τρόπο, που η διαδικασί... περισσότερα »

Αναζητούν το χρυσάφι του Καντάφι

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 7 ώρες
[image: Αναζητούν το χρυσάφι του Καντάφι]Οι αρχές της Νότιας Αφρικής ελέγχουν την πληροφορία, ότι ο έκπτωτος δικτάτορας της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι και τα μέλη της οικογένειάς του έκρυψαν τιμαλφή αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στο Γιοχάνεσμπουργκ... «Κάποια ομάδα, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κυβέρνησης της Λιβύης, απευθύνθηκε στο θησαυροφυλάκιο με αίτημα. Τώρα ελέγχουμε τα αιτήματά τους σχετικά με περιουσιακά στοιχεία, τα οποία βρίσκονται στη Νότια Αφρική», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, Πράβιν Γκόρντχαν. Όπως έγινε γνωστό, ανακριτές από τη Λιβύη... περισσότερα »

Η Διεθνής Αμνηστία για την καταστολή των διαδηλώσεων

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 7 ώρες
[image: Η Διεθνής Αμνηστία για την καταστολή των διαδηλώσεων]Η καταστολή των διαδηλώσεων από την τουρκική αστυνομία, είναι πράξη «πραγματικά επαίσχυντη», δήλωσε η Διεθνής Αμνηστία. Σύμφωνα με αναφορές, εξαιτίας των συγκρούσεων μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 1.000 τραυματίστηκαν.... «Είναι σαφές ότι η χρήση βίας από την αστυνομία οδηγείται όχι μόνο από την ανάγκη για την αντιμετώπιση της βίας - που ελάχιστες αφορμές δόθηκαν από την πλευρά των διαδηλωτών - αλλά και από την επιθυμία για αποθάρρυνση των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας... περισσότερα »

Τρεις χώρες αύξησαν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 8 ώρες
[image: Τρεις χώρες αύξησαν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο]Τρεις από τις χώρες που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, η Κίνα, η Ινδία και το Πακιστάν, αύξησαν το πυρηνικό οπλοστάσιό τους ενώ οι υπόλοιπες πέντε το μείωσαν ή το διατήρησαν σε σταθερά επίπεδα, ανακοίνωσε το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (Sipri). Η Κίνα διαθέτει σήμερα 250 πυρηνικές κεφαλές... , από 240 που είχε το 2012, το Πακιστάν τις έχει αυξήσει στις 100-120 και η Ινδία στις 90-110. Αυτή η «κούρσα των εξοπλισμών» θεωρείται ανησυχητική από το Sipri διότι κρίνει «εύθραυστη» την ειρήνη στην Ασία, δεδομένου... περισσότερα »

Κύπρος: Μέχρι την Παρασκευή η γεώτρηση

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 15 ώρες
[image: Κύπρος: Μέχρι την Παρασκευή η γεώτρηση]Το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα αρχίσει η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο τεμάχιο 12 «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ. Από την Κυριακή, με την βοήθεια ρυμουλκών πραγματοποιείται η διαδικασία σταθεροποίησης της πλατφόρμας, υπό την ονομασία «ENSCO 5006»... Η πλατφόρμα έχει μήκος 119 μέτρα και πλάτος 66 και το βάρος της ξεπερνά τους 27 χιλιάδες τόνους. Με τον εξοπλισμό που διαθέτει μπορεί να τρυπήσει σε βάθος 7.900μέτρων. Οκτώ άγκυρες θα ποντηθούν στην θάλασσα. Την Τρίτη, θα μεταφερθούν με ελικόπτερο στην πλατφόρμα οι περίπου 130 εργαζόμενοι, π... περισσότερα »

Ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 15 ώρες
[image: Ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ]Με ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη στα τέρματα των Κατσουράνη (70`) και Σίλντενφελντ (74`), ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον ΠΑΣ στα Γιάννινα και πανηγύρισε την κατάκτηση του «εισιτηρίου» για τον γ` προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ... Οι Θεσσαλονικείς, που ήθελαν πάση θυσία νίκη και «στραβοπάτημα» του Ατρομήτου στο Περιστέρι, βρέθηκαν με την «πλάτη στον τοίχο» στο 31ο λεπτό μετά το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ντε Βινσέντι για λογαριασμό των Ηπειρωτών, ωστόσο κατάφεραν να πετύχουν δύο τέρματα στην επανάληψη που τους έφεραν στην κο... περισσότερα »

Σφοδρή σύγκρουση ΕΛΑΣ - ΣΥΡΙΖΑ Απήγαγαν Τούρκο πρόσφυγα στην Αθήνα?

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 15 ώρες
Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής, σημειώνοντας ότι καμία αυτοπρόσωπη παρουσία του Μπουλούτ Γιαϊλά, καθώς και καμία επίσημη καταχώρηση ή καταγραφή της παρουσίας του στη χώρα δεν προκύπτει στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, "Για τον............ συγκεκριμένο Τούρκο υπήκοο, καμία αυτοπρόσωπη παρουσία του καθώς και καμία επίσημη καταχώρηση ή καταγραφή της παρουσίας του στη χώρα δεν προκύπτει στις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο ίδιος Τούρκος υπήκοος επίσης ουδέποτε κατέθεσε αίτημα για πολιτικό άσυλο".... περισσότερα »

Η κρίση των Μνημονίων, βλάπτει σοβαρά τη λογική…

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 15 ώρες
Του *Δημήτρη Γιαννακόπουλου * Παραφρόνησαν αυτοί που πάντα είχαν το κεφάλι στη θέση της κοιλιάς και την κοιλιά στη θέση του κεφαλιού, ενώ την καρδιά πάντα να φτερουγίζει μακριά απ’ την πραγματικότητα. Η κρίση των Μνημονίων οδηγεί τους Έλληνες σε σοβαρούς προβληματισμούς, απολύτως κρίσιμους για το μέλλον τους!!! Υπήρξε πράγματι αδελφή ο Κολοκοτρώνης και τί σχέση είχε με τον Καραϊσκάκη, ο οποίος θεωρείται άκρως ύποπτος σεξουαλικώς; Μήπως η κρυφή αυτή σχέση αποτελεί το βυζί της ιστορίας του ελληνισμού; Και αν είναι έτσι, πώς .......... δικαιολογείται η Μικρασιατική Καταστροφή; Φταίει... περισσότερα »

Απ’ τον «Δράκο», στον ατιμώρητο φονιά

kafeneioστοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 16 ώρες
Του *Θανάση Νικολαΐδη* ΑΓΡΙΑ τα εγκλήματα του «Δράκου του Σέιχ Σου», άγρια και η εκτέλεσή του. Και βέβαια, δεν πείστηκε κι ο…τελευταίος πως ήταν ο Παγκρατίδης ο δολοφόνος με την πέτρα. Χρόνια δεξιού παρακράτους (λίγο μετά τη δολοφονία Λαμπράκη η σύλληψή του), σε εποχή σκληρής Χούντας η εκτέλεσή του (1968). ΚΙ αν «δολοφόνησαν» έναν αθώο, πρωί στο Επταπύργιο; Το έγκλημα της Πολιτείας είναι διπλό. Μια φωτογραφία (στη «Μακεδονία») που μας είχε γίνει εφιάλτης. Μπροστά ο μελλοθάνατος με χειροπέδες, 2-3 μέτρα πίσω του οι......... παπάδες με το ευαγγέλιο, ο εκπρόσωπος της δικαστικής ε... περισσότερα »

Όχι στο αίτημα αποφυλάκισης του Λαυρεντιάδη

Kafeneio™ +στοΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟΠριν από 16 ώρες
Με διάταξη της (αριθμ.346/2013) η 2η Ειδική Ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, απέρριψε τη δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία, που παραμένει κρατούμενος από τις 14 Δεκεμβρίου για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ποσού 701 εκατομμυρίων ευρώ από την PROTON BANK μέσω επισφαλών δανείων που χορηγήθηκαν προς εταιρίες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του. Ο κατηγορούμενος ζητούσε κατ’ οίκον νοσηλεία λόγω εγνωσμένων προβλημάτων υγείας και υποστήριζε, επικαλούμενος ιατρικές βεβαιώσεις τριών ιατροδικαστών, ότι λόγω της φυλάκισής του έχει καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση καθώς το ποσοστό της α... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου