Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ξυπνήστε ρε ! ____ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας

Τουρκία. Νέα επεισόδια σε 10 πόλεις

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας χθες το βράδυ . Προηγήθηκαν δηλώσεις του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν που ξεκαθάρισε ότι εμμένει στα αρχικά του σχέδια για αλλαγές στην… πλατεία Ταξίμ -που περιλαμβάνουν και το χτίσιμο τζαμιού-, καθώς και στο γκρέμισμα του πολιτιστικού κέντρου που φέρει το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ. Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών στην Αγκυρα -κοντά στο γραφείο του πρωθυπουργού-, στη Σμύρνη, καθώς και στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης. Το απόγευμα της Κυριακής πολλοί χιλιάδες διαδηλωτές κινήθηκαν προς το πρωθυπουρ... περισσότερα »

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

Κυρία Ρεπούση, Η υγιής εθνική καταβολή που αναγκάζεται να συνωστισθεί μέσα σε κύβδιλες και εμπορεύσιμες «επιστημονικές» εκφορές αξιωματούχων απόψεων, μπορεί να ασθενήσει θανατηφόρα και να απέλθει ως μνήμη και κληρονομιά… να πεθάνει από ασφυξία… Αυτός είναι εξ’ άλλου και ο σκοπός της εργασίας σας. Όχι όμως στην περίπτωση που η καταβολή είναι τόσο δυνατά επώδυνη, ώστε ν’ αξιώνεται να κουβαλήσει στους ώμους της όλους, τους κατ’ εσάς, αιματοβαμμένους συνωστισμούς και μυθικές υπερβάσεις, που άντρωσαν το κύτταρό της και το έφεραν μέχρι και σήμερα ενώπιόν σας, ίσως και μόνο για να σά... περισσότερα »

Νομοσχέδιο για στεγαστικά δάνεια:Ποιοι θα ευνοηθούν;

Nοσχέδιο-σκούπα για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, μέσα στην εβδομάδα, που εκτιμάται πως θα αφορά σε περίπου 150.000 νοικοκυριά με καθαρό οικογενειακό… εισόδημα ίσο ή κατώτερο των 30.000 ευρώ καθώς και ανέργους που έχουν στεγαστικά ή άλλα ενυπόθηκα δάνεια. Το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί έως τις 20 Ιουνίου, προβλέπει 48μηνη περίοδο με χαμηλή μηνιαία δόση έως 30% του εισοδήματος. Ευνοϊκές ρυθμίσεις Στις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις θα μπορούν να υπαχθούν άνεργοι, φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα κ... περισσότερα »

Α.Λοβέρδος: «Εμείς ιεραρχούμε τα θέματα»

H λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της ύφεσης και της ανεργίας προηγούνται της πολιτικής, δήλωσε σήμερα από τα Χανιά ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων Γιάννη Μαργαρώνη με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Εμείς κάνουμε μια ιεράρχηση των θεμάτων. Πρώτα η ύφεση και η ανεργία και μετά η πολιτική», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρόεδρος του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» εξέφρασε την άποψη ότι, οι αδειοδοτήσει... περισσότερα »

Εικόνα-σοκ: Έτσι δουλεύουν οι δημοσιογράφοι στην Τουρκία

Τον γύρο του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων κάνει μια φωτογραφία από την Κωνσταντινούπολη που δείχνει δημοσιογράφους να καλύπτουν τα επεισόδια φορώντας μάσκες προκειμένου να γλυτώσουν από τις αναθυμιάσεις. Ξυπνήστε ρε ! ___ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας

Ικανοποιημένος από την πρώτη του νίκη στο ράλι Ακρόπολις ο Κούμπιτσα

Ο Πολωνός ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, κερδίζοντας εννιά διαδοχικές ειδικές διαδρομές Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα WRC2 πανηγύρισε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα στο πολύ απαιτητικό Ακρόπολις. Ο Πολωνός οδηγός, ο οποίος βρίσκεται πίσω από το τιμόνι του Citroen DS3, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, κερδίζοντας εννιά διαδοχικές ειδικές διαδρομές. Ο Κούμπιτσα τόνισε πως η εν λόγω νίκη είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, ωστόσο επισήμανε πως ακόμη έχει πολλά να μάθει και πως στη συνέχεια θα έχει καλύτερη απόδοση στους αγώνες του WRC2. «Μετά από μία απογοητευτική περίοδο με δικά μου λάθη κ... περισσότερα »

Συνηθισμένα λάθη στη γυμναστική και τη διατροφή

Δεν επιτρέπουν τη διατήρηση μιας τέλειας σιλουέτας Είναι σημαντικό να υπάρχει ανταπόδοση όταν γυμνάζεστε σκληρά και προσέχετε τη διατροφή σας με σκοπό να έχετε την τέλεια, σιλουέτα. Οι περισσότερες γυναίκες όμως κάνουν αρκετά λάθη στη διατροφή και στη γυμναστική, με αποτέλεσμα να μη βλέπουν την κατάλληλη πρόοδο. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι αυτά τα λάθη και διορθώστε τα... Τρώτε πολύ λίγο λίπος: Πολλές γυναίκες όταν ξεκινάνε κάποιο πρόγραμμα σωστής διατροφής γίνονται λιποφοβικές, με αποτέλεσμα να αποβάλλουν από τα γεύματά τους κάθε είδος λίπους. Δεν είναι κάθε λίπος παχυντικό, ... περισσότερα »

Αποκάλυψη: Η Χριστίνα το είχε ξανασκάσει με τον 23χρονο Αλβανό!

Αποκαλυπτικά στοιχεία βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το «ειδύλλιο» που είχε με τον 23χρονο Μαριόν Αγιάζι, η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά που εξαφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα για να πάει να τον βρει στην Καβάλα. Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας η Χριστίνα προ διετίας όταν ήταν δηλαδή ήταν ακόμη 11, είχε ξαναβρεθεί με τον Μαριόν και πέρασαν μαζί ένα Σαββατοκύριακο σε σπίτι φίλης της. Μάλιστα για να δικαιολογήσει την απουσία της στους δικούς της,ε ίχε πει τότε στην γιαγιά της πως θα κοιμόταν σε μία φίλη της. Η γιαγιά της τελικά σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso κα... περισσότερα »

O Διονύσης Σαββόπουλος ηθοποιός;

Είναι από τις εκπλήξεις της Επιδαύρου – αλλά και από τα πρόσωπα που έδωσαν τροφή για σχόλια και εικασίες πριν από λίγους μήνες μετά το σπάσιμο της συνεργασίας με το Θέατρο Τέχνης. Ο Διονύσης Σαββόπουλος μετέφρασε, σκηνοθετεί τον Πλούτο του Αριστοφάνη και πρωταγωνιστεί μαζί με την dream team του ελληνικού θεάτρου: Χρήστος Λούλης, Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής και Μάκης Παπαδημητρίου. Ο συνθέτης μίλησε για την εμπειρία του αυτή στη Μαρίκα Αρβανιτοπούλου του Αθηναϊκού Πρακτορείου ειδήσεων τονίζοντας: «Με συγκινούν τα έργα του Αριστοφάνη. Τώρα, αυτός ο ”Πλούτος” είναι τόσο παράξενη κ... περισσότερα »

H φωτογραφία που ανέβασε η κοπέλα του Τόμας στο Facebook [εικόνα]

Η αγαπημένη του αδικοχαμένου Τόμας ανέβασε μια φωτογραφία μαζί του στο Facebook. Η κοινή γνώμη ακόμη Διαβάστε περισσότερα Ξυπνήστε ρε ! ___ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας

Ερντογάν: Εξτρεμιστικά στοιχεία οργανώνουν τις διαδηλώσεις

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απηύθυνε σήμερα έκκληση για ηρεμία έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο σφοδρών αντικυβερνητικών διαμαρτυριών και κάλεσε το λαό να μην προκαλείται από διαδηλώσεις για τις οποίες υποστήριξε πως οργανώνονται από “εξτρεμιστικά στοιχεία”. “Να είστε ήρεμοι, χαλαροί, και αυτό θα ξεπεραστεί”, δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης πριν από την προγραμματισμένη αναχώρησή του για επίσημη επίσκεψη στο Μαρόκο. Ξυπνήστε ρε ! ___ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας

Μεγάλη πτώση του τουρκικού Χρηματιστηρίου

Η "βόμβα" αυτή τη φορά έσκασε στο Χρηματιστήριο Κωνσταντινούπολης το οποίο ξεκίνησε με πτώση 6,43%. Η πτώση στιγμιαία άγγιξε και το 8%. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε σήμερα ότι οι διαδηλώσεις «είναι οργανωμένες από το εσωτερικό και το εξωτερικό». Κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης και στην 'Αγκυρα. Στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, καθώς και στα άλλα σημεία των επεισοδίων αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Μουαμέρ Γκιουλέρ ανακοίνωσε ότι από τις 27 Μαΐου ... περισσότερα »

Πέθανε η βραβευμένη με τρία Emmy Awards ηθοποιός Jean Stapleton

Η βραβευμένη ηθοποιός και γνωστή από την τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του \'70, “Al l in the Family”, Jean Stapleton, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών. Η Stapleton άφησε την τελευταία της πνοή την Παρασκευή, από φυσικά αίτια, στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη. Η ηθοποιός είχε κερδίσει στην καριέρα της τρία βραβεία “Emmy” για τον ρόλο της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά, καθώς επίσης και το βραβείο “Όμπι” για την ερμηνεία της στα θεατρικά έργα του Χάρολντ Πίντερ, “Η γλώσσα του Βουνού” και το “Πάρτι Γενεθλίων”. Μετά από πολλά χρόνια διαμονής και εργασίας στο Λος Αντζελες, επέστρεψε... περισσότερα »

Αστυνομικούς στα βενζινάδικα θέλουν οι πρατηριούχοι

Αυξάνονται οι επιθέσεις με νεκρούς Μέτρα αστυνομικής προστασίας στα πρατήρια καυσίμων ζητά η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών με αφορμή τη δολοφονία του πρατηριούχου Δημήτρη Κουτρουμάνου στην Κάτω Παναγιά της Κυλλήνης, στις 31 Μαΐου 2013. Όπως επισημαίνει η ΟΒΕ, ήταν η τρίτη φορά που ο συγκεκριμένος πρατηριούχος δέχθηκε επίθεση ληστείας, αλλά αυτή τη φορά ο ληστής τον πυροβόλησε και τον άφησε νεκρό, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η ΟΒΕ αναφέρει ότι οι βενζινοπώλες κερδίζουν ελάχιστα, εισπράττουν όμως πολλά σαν άμισθοι φοροεισπράκτορες για λογαριασμό του κράτους. «Δυστυχώς ότα... περισσότερα »

«Άδειασαν» την πολεοδομία Πειραιά

«Ποντικοί» εισέβαλαν αργά χθες το βράδυ στα γραφεία της πολεοδομίας Πειραιά και αφαίρεσαν 60 ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Το πρωί οι υπάλληλοι υπέστησαν σοκ με την εικόνα που αντίκρισαν καθώς οι δράστες είχαν προχωρήσει σε καταστροφή του χώρου. Η ζημιά είναι μεγάλη αν αναλογιστεί κανείς πως μαζί με τους υπολογιστές, χάθηκαν και τα αρχεία της πολεοδομίας. Ξυπνήστε ρε ! ___ Το Πρώτο Ελεύθερο Δημοκρατικό Μπλογκ της Χώρας

Η ΕΕ, το αέριο από σχιστόλιθο και η ελληνίδα κα… Shale Gas

Του Χάρη Φλουδόπουλου Μέχρι τα τέλη του έτους αναμένεται η ΕΕ να έχει θεσπίσει συγκεκριμένους κανόνες για το σχιστολιθικό αέριο το περίφημο shale gas, που έχει φέρει σε θέση ενεργειακής ισχύος τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που ακολούθησαν τη σύνοδο κορυφής στην οποία συζητήθηκαν θέματα ενέργειας, ο πρόεδρος της Επιτροπής απαντώντας σε ευρωβουλευτές τόνισε ότι το νομοθετικό πλαίσιο αυτό θα επιτρέψει την ασφαλή εξαγωγή σχιστολιθικού αερίου στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι οι τιμές της ενέργειας στην ΕΕ είναι υπερδιπλάσιες από αυτές στις ΗΠΑ, ενώ ταυτόχρονα τα ερωτήματ... περισσότερα »

Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ο πρ.Πρόεδρος της Ταϊβάν

Τέλος στη ζωή του επιχείρησε να βάλει ο πρώην πρόεδρος της Ταϊβάν Τσεν Σούι-Μπιαν. Ο άλλοτε ισχυρός άντρας, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα στο μπάνιο της φυλακής όπου κρατείται χρησιμοποιώντας μία πετσέτα, αλλά εντοπίστηκε εγκαίρως από τους φύλακες. Ο Τσεν, ο οποίος εκτίει 20ετή ποινή κάθειρξης κατηγορούμενος για διαφθορά, κατηγορία που όπως υποστηρίζει ο ίδιος έχει πολιτικά κίνητρα εξαιτίας της σφοδρής αντικινεζικής στάσης του, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει μέσα στο κελί του σε φυλακή της κεντρικής πόλης Ταϊτσούνγκ το βράδυ της Κυριακής. Ο Τσεν διετέλεσε πρόεδρος της Ταϊβάν από ... περισσότερα »

Σ.Τζώρτζογλου: Είναι ποτέ δυνατόν να πάω στο Άγιο Όρος για να διαφημιστώ;

Η καριέρα του Στράτου Τζώρτζογλου όλα αυτά τα χρόνια περιελάμβανε συνεργασίες με μεγάλα ονόματα. “Η πρώτη φορά που στήθηκα σε τηλεοπτική κάμερα ήταν στο πλευρό της Κατρίν Ντενέβ. Μετά έκανα τους «Φρουρούς της Αχαΐας» και ακολούθησε το «Σημάδι του έρωτα». Η επίθεση που δέχεται η Βάνα Μπάρμπα είναι πολύ άδικη. Κι εμένα μου επιτίθενται. Τους ξένισα που μεταπήδησα στην εμπορική τηλεόραση. Ωστόσο εγώ ουσιαστικά λείπω από την ελληνική τηλεόραση από το 2002. Οτι μου καταλογίζουν αφορά την δουλειά μου με την Μπάρμπα, την Αλιμπέρτη, και ένα σίριαλ με την Ματσούκα. *Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ*... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου