Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

τοίχο-τοίχο..

Τι διαφορά έχουν τα σπασμένα κεφάλια στην Ελλάδα και στην Τουρκία;

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 19 ώρες
ΚΟΥΙΖ: Αυτή η φωτογραφία είναι από την Ελλάδα ή την Τουρκία;Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη στάση των διεθνών και εγχώριων ΜΜΕ στο ζήτημα των διαδηλώσεων της Τουρκίας. Οι εκεί εξεγερμένοι αντιμετωπίζονται μάλλον με συμπάθεια και εφράζεται με κάθε ευκαιρία ο αποτροπιασμός για την αστυνομική καταστολή που υπερέβη τα εσκαμμένα. Τα εσκαμμένα; Ποια εσκαμμένα; Αυτή η διεθνής κοινότητα δεν έχει δει ότι τα σκαρφαλώσαμε από καιρό τα εσκαμμένα; Δεν είδαν την αστυνομική βαρβαρότητα στους δρόμους της Αθήνας επί ενάμιση περίπου χρόνο; Δεν είδαν τους μπάτσους να επιτίθενται δολοφονικά σε ειρηνικούς δ... περισσότερα »

Η αριστερά είναι ηλίθια

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 3 ημέρες
Μολονότι ο αριστερός *(ως άτομο)* είναι κατά κανόνα πολιτικά πιο εύστροφος από τον δεξιό, η αριστερά όμως (*ως χώρος)* είναι πενήντα φορές πιο ηλίθια από το χώρο της δεξιάς. Η δεξιά πάντοτε ένωνε τις δυνάμεις της και εκφραζόταν από ένα χώρο, μέσω του οποίου επιδίωκαν οι συμμετέχοντες να πετύχουν όσα περισσότερα μπορούν που να συμφωνούν με την ιδεολογία τους. Έτσι ο βασιλικός, ο χριστιανοδημοκράτης, ο χουντικός και ο νεοφιλελεύθερος είναι όλοι μαζί σε έναν χώρο και προσπαθούν μέσω αυτού να ικανοποιήσουν τα ιδεολογικά προτάγματά τους. Προφανώς δεν ταυτίζονται ιδεολογικά ο χουντικός κι... περισσότερα »

Τέσσερις επιστολές προς φορολογουμένους

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 5 ημέρες
** ** *Επιστολή προς απολυμένους* Απολύθηκες; Πήρες κι αποζημίωση από πάνω; Τελειώσανε αυτά που ήξερες! Με το νέο φορολογικό της αναπτυξιακής μας κυβέρνησης καταργείται η φοροελάφρυνση της αποζημίωσης της απόλυσής σου και πλέον φορολογείται με κλίμακα μισθού. Δηλαδή 42%. Αμ τι νόμισες; Πως θα απολυθείς και θα ξεφύγεις απ' τα δίχτυα; Πλήρωνε μαλάκα! Και απολύθηκες και θα πληρώσεις! Γι' αυτό ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Να συνεννοηθείς με τον εργοδότη σου να υποβάλλεις εσύ παραίτηση, ώστε να μη χρειαστεί να δοθεί αποζημίωση απόλυσης. Θα τα βρείτε με το 70% της αποζημίωσης στο χέρι, "μαύρ... περισσότερα »

Κατασκευή άποψης υπό (τεχνητήν) σκιάν

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 εβδομάδα
Όσοι νομίζουν πως βομβαρδισμοί διεξάγονται μόνο στη Συρία είναι γελασμένοι. Δεχόμαστε κι εμείς ανελέητο βομβαρδισμό. Προχθές μιλούσαμε για τις "*βόμβες αισιοδοξίας".* Είναι τόσες, ώστε έχει καλυφθεί ο ουρανός απ' αυτές, σαν *τα βέλη του Ξέρξη. * *"Δεν πειράζει, θα πολεμήσουμε υπό σκιάν"* ήταν η τότε απάντηση σ' εκεινον τον βομβαρδιμό. Τώρα, μάλλον βρήκαμε ευκαιρία λόγω σκιάς και απλώς απολαμβάνουμε την *τεχνητή δροσούλα.* Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτό το αστείο, αλλά η αλήθεια είναι πως μάλλον το είχαμε *ανάγκη* μετά από τρία χρόνια μαυρίλας. *"Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε"* που 'λεγε ... περισσότερα »

Ένα διαμάντι που δεν άστραφτε

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 εβδομάδα
Πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος καλλιτέχνης της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο Πολωνός Ray Manzarek. Ποιος ήταν αυτός; Ήταν ο κιμπορντίστας των Doors, ενορχηστρωτής τους και συνθέτης των μισών περίπου τραγουδιών τους. Δεν έτυχε ποτέ αναγνώρισης ανάλογης με του φίλου του, Τζιμ Μόρρισσον. Κάτι η... αντικαλλιτεχνική του φάτσα για ροκ καλλιτέχνη; Ποιος εν βρασμώ έφηβος θα ταυτιζόταν μέ έναν τύπο που ακόμη και την εποχή των παιδιών των λουλουδιών κυκλοφορούσε με μαλλί μεσαίου μήκους, ψιλοξυρισμένος και με κάτι γυαλαμπούκες σαν του... "κυρίου Φλωρά"; Κάτι η τρέλα του Μόρρισσ... περισσότερα »

Με το νόμο Ρουπακιώτη, ο Ζίζεκ θα ήταν φυλακή!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 εβδομάδα
Αν η ΝΔ δεν είχε μπλοκάρει (για τους δικούς της λόγους) τον "αντιρατσιστικό" νόμο Ρουπακιώτη, τότε σήμερα ο Σλαβόι Ζίζεκ θα ήταν ήδη υπόδικος για *"εξώθηση σε τέλεση εγκληματικών πράξεων κατά της ανθρωπότητας".* Το αν το αστείο του ήταν κρύο ή πετυχημένο* δεν αφορά το νόμο.* Εγώ μπορεί να το βρίσκω κρύο, εσύ να το βρίσκεις πετυχημένο, μα ο τρίτος μπορεί να μην το βλέπει καν ως αστείο. Και τότε το *καλαμπουράκι* του Ζίζεκ θα πήγαινε στα δικαστήρια και ο ίδιος θα αντιμετώπιζε την *αυστηρότητα του νόμου.* Γιατί; Επειδή είπε μια μαλακία! *"Μα...",* θα μου πει κάποιος,* "...δεν προέβη σε ... περισσότερα »

Μια ωραία (κινέζικη) πεταλούδα!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 εβδομάδα
Λένε πως το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Κίνα μπορεί να προκαλέσει σεισμό στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Στην περίπτωσή μας, αυτό ισχύει μετά βεβαιότητος. Έχουμε έναν πρωθυπουργό-πλασιέ που τραγουδώντας το "μια ω-ραία πετα-λούδα" στην Κίνα, προκαλεί σεισμό αισιοδοξίας στην Ελλάδα! Κι ακολουθούμε όλοι και τραγουδάμε και χορεύουμε ευτυχισμένοι στον ίδιο ρυθμό: "μια ω-ραία πετα-λούδα"! Τι ευτυχισμένες μέρες... Ξαφνικά δεχόμαστε κινεζική επίθεση φιλίας. Η κινεζική λαοκρατία (λέμε και καμιά μαλακία, να περνά η ώρα) κάνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων με τη φτωχή Ελλάδα κι εμείς χαιρόμαστε. Φυσ... περισσότερα »

Όχι, δεν είμαι ο ήρωας που έχεις συνηθίσει

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 2 εβδομάδες
Σ' αυτή τη χώρα, αν αυτοπροσδιορίζεσαι ως αριστερός, οφείλεις να υπηρετείς και τα *κλισέ* του ρόλου. Θα πρέπει *σε καθημερινή βάση* να ξεσηκώνεις τους υπόλοιπους σε απεργίες, καταλήψεις, εξεγέρσεις κι επαναστάσεις. Δεν έχεις το δικαίωμα να πεις κάποτε *"δε συμφωνώ με αυτήν την ενέργεια, γιατί φοβάμαι πως τελικά θα κάνει κακό".* *Δεν έχεις το δικαίωμα!* Θα χαρακτηριστείς πουλημένος, συμβιβασμένος, κομματόσκυλο, χέστης, βολεμένος κλπ. Δεν έχεις το δικαίωμα να πεις *"Φοβάμαι!"* Ναι, δεν έχεις το δικαίωμα να πεις αυτήν την τόσο ανθρώπινη λέξη, αυτήν την τόσο βαθειά ανθρώπινη αλήθεια. Γιατί... περισσότερα »

Και στο τέλος φταίει ο... ΣΥΡΙΖΑ!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 2 εβδομάδες
Αναστέλλεται η απεργία των εκπαιδευτικών απ' την ΟΛΜΕ και φυσικά ο φταίχτης είναι ο συνηθισμένος: ο ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί; Γιατί δεν επέβαλε την απεργία. Δηλαδή όσοι θέλανε την απεργία χρεώνουν την αναστολή της στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρα αν γινόταν θα χρεώναν και την απεργία σ' αυτόν; Όοοοχι! Μα τι λες; Αν γινόταν, θα ήταν *"θέλημα του αγωνιστικού ελληνικού λαού και όχι ενός κόμματος που θέλει να καπηλευτεί τους αγώνες του".* Μην απορείτε, έτσι θα λεγόταν. Τότε θα τον κατηγορούσαν ότι καπηλεύεται τους αγώνες. (αυτό δεν ήταν άλλωστε το συμπέρασμά τους και από τα κινήματα των πλατειών το 2011; Το ΚΚΕ έφτα... περισσότερα »

Δείξε μου το μηχανογραφικό σου, να σου πω ποιος είσαι

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 3 εβδομάδες
*"*Τι θες να γίνεις παιδί μου; *Μπάτσος ή δάσκαλος;* Θες να περάσεις στην Ιατρική, στο Παιδαγωγικό, στη Φιλολογία, στη Νομική, στο Μαθηματικό, στο Πολυτεχνείο, στην Πάντειο; Να πας να κάνεις τι; Πάρεα στους ανέργους ή στους ψωμόλυσες δασκαλάκους, τους δικηγοράκους και τους γιατρουδάκους; Δήλωσε στο μηχανογραφικό σου πρώτα την Αξιωματικών Αστυνομίας κι άμα δεν γράψεις καλά, δήλωσε για καβάντζα και την Αστυφυλάκων. Πήγαινε εκει να λιγδώσει το άντερό σου! *Εκεί θα σε σέβονται.* Όχι να γελάνε μαζί σου, όπως θα γελάνε άμα γίνεις δάσκαλος και κυκλοφορείς με μπαλωμένα παντελόνια ή καθηγητής π... περισσότερα »

Τη Ρόδο ή το πήδημα;

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 3 εβδομάδες
Πράγματι, η απεργία είναι *εκβιασμός*. Δεχόμενοι, άλλωστε, πως κάθε δουλειά παρέχει μια υπηρεσία αναγκαία για το κοινωνικό σύνολο, ο εργαζόμενος όταν θίγεται έχει έναν τρόπο να πιέσει καταστάσεις: να εκβιάσει τον εργοδότη, διαμέσου της *κοινωνικής πίεσης* που θα δημιουργηθεί από την διακοπή της παροχής της παρεχόμενης υπηρεσίας. Έτσι, όσο πιο σημαντική είναι η υπηρεσία, τόσο πιο μεγάλη γίνεται η πίεση του κοινωνικού συνόλου. Η πίεση αυτή ήταν πάντοτε ο *μοχλός πίεσης* του εργαζομένου προς τον εργοδότη, αφού κάποια στιγμή η κοινωνία απηυδισμένη απαιτούσε από τον εργοδότη να υποχωρήσει... περισσότερα »

Βρίσε κι εσύ ένα διάσημο. Μπορείς!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 3 εβδομάδες
Είναι η νέα μόδα. Φοριέται πολύ. Βγαίνει ένας τραγουδιστής, μουσικός, ποιητής, αθλητής, συγγραφέας, ζωγράφος κ.ο.κ. και σε μια συνέντευξη, μιλώντας άνετα, λέει και μια κουβεντούλα παραπάνω από το... "πολιτικώς ορθόν". Δηλαδή λέει κάτι που ο καθένας μπορεί να 'χει πει στην καθημερινότητά του, αλλά δεν πολυκυκλοφορεί στον δημόσιο λόγο ένεκα τηλεοπτικού καθωσπρεπισμού. Τότε, βρίσκεται πάντα κάποιος πρόθυμος ζηλωτής από οποιαδήποτε πλευρά και απομονώνει μια φράση του, τη διακωμωδεί, τη διαστρεβλώνει και τελικά την κάνει σημαία της δικής του κενότητος. Ταυτόχρονα σα μανιτάρια ξεπετάγοντα... περισσότερα »

Ιησούς αγανακτισμένος

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 4 εβδομάδες
Αν κυκλοφορούσε στον κόσμο σήμερα, σίγουρα θα βρισκόταν σε κάποια πλατεία, κάπου ανάμεσα στον αλλόφρονα κόσμο, και θα προσπαθούσε να ξεσηκώσει τις ψυχές των ανθρώπων, για να τινάξουν από πάνω τους όλη τη σκουριά. Οι σημερινοί άνθρωποι όμως δε θα στέκονταν να τον ακούσουν. *Δεν έχουν χρόνο άλλωστε για τέτοια.* Ο χρόνος είναι χρήμα και οτιδήποτε δεν έχει χρήμα σπαταλά το χρόνο τους. Ο Ιησούς στα χρόνια της πρώιμης παγκοσμιοποίησης (βλ. αχανής και πολυεθνική ρωμαϊκή αυτοκρατορία), τότε που ο κόσμος είχε ακόμη χρόνο για τέτοια,* εγκαλούσε τους ψωροπερήφανους* για την εγωπαθή σιγουριά τους... περισσότερα »

Βρέθηκε η λύση για τους καναπεδάτους!!!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 4 εβδομάδες
Κι ενώ όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν κατεβαίνει ο (υπόλοιπος) κόσμος στις διαδηλώσεις και αλληλοκατηγορούνται οι αντιδρώντες με τους καναπεδάτους, είμαι έτοιμος να σας *ανακοινώσω τη λύση* που ίσως δώσει τέλος σ' αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Την ώρα, λοιπόν, που οι μεν κατηγορούν τους δε για την απάθειά τους μπροστά στην καταστροφή, ενώ οι δε κατηγορούν τους μεν για στείρα κι αχρείαστη αντίδραση (λέγοντας *"και τί θα καταλάβεις άμα κατέβεις σ' απεργία; Ό,τι είναι να περάσει, θα περάσει"),* υπάρχει ένας πρωτότυπος τρόπος να ξεπεραστεί αυτή η κοινωνική αναμπουμπούλα. Εφόσον συμφωνούμε,... περισσότερα »

Δε πα' να περάσουν ό,τι γουστάρουν!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 5 εβδομάδες
Την ώρα που γράφω, παρακολουθώ στο κανάλι της Βουλής τη συνεδρίαση ενόψει της ψήφισης του γνωστού πολυ-νομοσχεδίου. Κυριακή είναι βέβαια και καλύτερη ιδέα θα ήταν να πάω καμιά βόλτα, αλλά αφενός δεν υπάρχει σάλιο και αφετέρου υπάρχει κα μια κάποια κούραση. Βάλτε και την πολιτικολογική μου διαστροφή και θα με καταλάβετε. Παρατηρώ λοιπόν τον εαυτό μου να παρακολουθεί σχεδόν αποχαυνωμένα τη συζήτηση. Τα προηγούμενα τρία χρόνια, πέραν του ότι μέρες που ψηφίζονταν τέτοιου είδους νομοσχέδια γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος και φυσικά βρισκόμουν στους δρόμους, όταν τύχαινε να παρακολουθήσω από... περισσότερα »

Η καλύτερη εταιρεία για να δουλέψεις

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 5 εβδομάδες
Βγήκε προ ημερών η λίστα με τις *δέκα καλύτερες εταιρείες για να δουλέψει κανείς στην Ελλάδα*. Την έρευνα διεξήγαγε το... έγκυρο το Work Institye Hellas, με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School. (λεπτομέρειες στο: http://www.neolaia.gr/2013/04/08/ereyna-oi-kalyterew-etairies-na-doyleyeis/#ixzz2RNkzGd3G ) Ανάμεσα στις "δέκα καλύτερες εταιρείες για να δουλέψει κανείς" λοιπόν είναι και μία στην οποία είχα δουλέψει κάποτε κι εγώ. Πριν σχεδόν δέκα χρόνια. Χάρηκα πολύ που είδα, ανάμεσα στις καλύτερες, την εταιρεία που μου έδωσε ψωμί κάποτε. Γι' αυτό θα σας πω τί ωρ... περισσότερα »

Ζούμε τελικά;

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 5 εβδομάδες
Δε θέλω τίποτα απ' όσα με κ(ξ)ερνάει ο κόσμος μας. Μοναχά στιγμές αγαλλίασης, ευτυχίας. Στγιμές έντονες, γεμάτες και άδειες ταυτόχρονα. Γεμάτες από εμπειρίες και συναισθήματα, άδειες από άγχη και πρέπει. Όχι "σας". "Μας"... Γαμώ τη ζωή μου την "καθωσπρέπει" δηλαδή που με βάζει σ' ένα τρυπάκι να ζω "κανονικά". Να ντύνομαι ευπρεπώς (μη μας περάσουν και για γύφτους), να φέρομαι με ευγένεια (μη μας περάσουν και για βλάχους), να υποτάσσω τα νεύρα μου αν πρόκειται να πάρω λεφτά (μη μας πούνε και μαλάκες), να μετράω τις κινήσεις και τα λόγια μου (μη μας πούνε κι άξεστους), να κάνω δηλαδή όλα... περισσότερα »

Ο ρατσισμός της Μανωλάδας ΔΕΝ είναι φυλετικός

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 μήνα
Όλοι εντόπισαν την πηγή του προβλήματος για το ζήτημα της Μανωλάδας και άλλα παρόμοια προβλήματα στον φυλετικό ρατσισμό. Λάθος. Δεν πρόκειται για φυλετικό ρατσισμό. Οι Έλληνες, ακόμη και οι... ρατσιστές, δεν είναι φυλετικοί ρατσιστές. Αν πίστευαν άλλωστε πως οι μαύροι συλλήβδην είναι κατώτεροι και άξιοι πυροβολισμών, τότε δε θα μαζεύονταν κατά χιιλιάδες να αποθεώνουν τον Σισέ, τον Τζεμπούρ, τον Ριβάλντο, τον Ντομινίκ Ουίλκινς ή τον Ντέιιντ Ρίβερς παλιότερα, δε θα πλήρωναν αδρά τα Παρασκευοσάββατα για να πάνε στα club όποτε παίζει R'n'B κάποιος, ακόμη και άσημος, μαύρος DJ, δε θα κου... περισσότερα »

Αποφάσισα ότι...

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 μήνα
Αποφάσισα ότι... - είμαι αδύναμος να αλλάξω έστω και το παραμικρό σ' αυτόν τον κόσμο, αλλά είμαι δυνατός να αλλάξω τον κόσμο ολόκληρο - είμαι πολύ μικρός για να μετακινήσω τους βράχους, αλλά μπορώ να μετακινήσω τα βουνά - κάθε μέρα που περνάει θα ζω και χειρότερα - δεν μπορώ να σταματήσω την κατρακύλα - δεν υπάρχει εναλλακτική σ' αυτόν τον κόσμο, πέρα από τη λύση που σερβίρουν κάθε βράδυ στις 8 ή τη μετακόμιση σε άλλο κόσμο - ακόμη και να μην υπήρχε η τωρινή τριάδα, όποιος και να 'ταν στη θέση της, την ίδια δουλειά θα έκανε - είναι ο καπιταλισμός κι όλο... περισσότερα »

Ο αετός (δεν) πέθανε στον αέρα

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 μήνα
*Η κοινή μοίρα ΑΕΚ και Ελλάδας.* Πώς μπορούν 90 χρόνια ιστορίας να σβηστούν με μια στιγμή; Δε σβήνονται ούτε αυτά, ούτε βέβαια κι η στιγμή. Η ΑΕΚ της τελευταίας 25ετίας μοιάζει τόσο πολύ στην Ελλάδα… Και –δυστυχώς- αν μελετήσει κανείς τι έγινε στην ΑΕΚ σ’ αυτά τα χρόνια, μπορεί εύκολα να ερμηνεύσει τι έγινε, τί γίνεται αλλά κυρίως τι θα γίνει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. *Μια σύντομη αποτίμηση των γεγονότων της... αεκτσήδικης"μεταπολίτευσης":* Απ’ το 1924 που ο σύλλογος μετακόμισε απ’ της συνοικία Πέρα της Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα έως και τα τέλη της δεκαετία του ’80, ο ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου