Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Παράδεισος φοροδιαφυγής και επιχειρηματικών προνομίων η Ελλάδα του Σαμαρά

“ Τα δίνει όλα στις πολυεθνικές ”

Μετά την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Μέρκελ και το δόγμα της εσωτερικής υποτίμησης, ο Σαμαράς εκθειάζει τώρα το μοντέλο της Ιρλανδίας, που αποτελεί φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, με παροχή προνομίων για την οικονομική ολιγαρχία και μαζική μετανάστευση των νέων.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη συνάντησή του με τον Ιρλανδό ομόλογό του στην Αθήνα, εκθείασε και το μοντέλο εργασίας του "κέλτικου τίγρη", που έχει αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς για να βρουν δουλειά, ενώ την ίδια ώρα δίνονται φορολογικά κίνητρα στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Μετά τις δραματικές μειώσεις μισθών και την έκρηξη της ανεργίας εξαιτίας του Μνημονίου, ο Αντ. Σαμαράς τα δίνει τώρα όλα στις πολυεθνικές προσδοκώντας επενδύσεις με "όπλα" τη φθηνή εργασία και τις φορολογικές ελαφρύνσεις.


ΠΗΓΗ: Αυγή

Κάθε λιμάνι και καημός, κάθε έλληνας και κόμμα



Η αναμενόμενη αποχώρηση της Άννας Διαμαντοπούλου από το ΠΑΣΟΚ και η ίδρυση νέου κόμματος από την πλευρά της αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αποτυχημένων πρώην προέδρων και υπουργών, οι οποίοι προσπαθούν απεγνωσμένα να μείνουν στον αφρό της επικαιρότητας, συνδυάζοντάς το ταυτοχρόνως με μια επικοινωνιακή αποκήρυξη του παρελθόντος τους. Την πιο πρόσφατη αρχή έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος με το κόμμα Σχέδιο Β τίθεται ξεκάθαρα υπέρ της επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή, γνωρίζοντας μια πρωτόγνωρη για τον ίδιο προβολή από το μιντιακό κατεστημένο το οποίο βλέπει στο πρόσωπό του ένα χρήσιμο ανάχωμα στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Αλαβάνος έχει σπεύσει να ξεκαθαρίσει, άλλωστε, πως δεν θα στήριζε μια κυβέρνηση του πρώην κόμματός του.
Την ίδια ώρα, εκτός από την κα Διαμαντοπούλου τα «ιμάτια» του ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να καρπωθεί κι ο Ανδρέας Λοβέρδος, στην αρχή με τη Κίνηση Πολιτών με την ονομασία ΡΙΚΣΣΥ (Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας) και στη συνέχεια με την ίδρυση του κόμματος Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα. Ο πρώην υπουργός αποπειράται με την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ και το νέο του σχηματισμό να καθαρθεί στην Κολυμβήθρα του πολιτικού Σιλωάμ. Την ίδια ώρα, η παρουσίαση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος από το Νίκο Νικολόπουλο έρχεται να προστεθεί στη Νέα ΜΕΡΑ (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση) του Χρήστου Ζώη, του Γιάννη Μανώλη κι άλλων αποχωρήσαντων από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και μαρτυρά όχι μόνο την ανάγκη πολιτικής επιβίωσης των στελεχών τους, αλλά και το κενό που έχει δημιουργηθεί στην κεντροδεξιά από την άκρατη νεοφιλελεύθερη στροφή της ΝΔ.

Κωνστανντοπούλου: «Πανικός Μαρκογιαννάκη μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας»



«Οι ένοχες μικρολογίες του Χρήστου Μαρκογιαννάκη δείχνουν τον πανικό του μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας. Αντί να μυρμηγκιάζει και να μυγιάζεται (ως έχων τη μύγα) ας φροντίσει να μην εκτίθεται», απάντησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ, Ζωή Κωνσταντοπούλου στις αιτιάσεις του κ. Μαρκογιαννάκη με αφορμή την καθυστέρηση ενημέρωσης από την πλευρά του για την επισημότητα της παράδοσης της Λίστας, όπως προέκυψε από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας.