Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

Πολιτικό Κοράκι: Η Ωρα είναι ακριβώς ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Πολιτικό Κοράκι: Η Ωρα είναι ακριβώς ΑΝΑΤΡΟΠΗ.: Τρία ολόκληρα χρόνια ακούμε το παραμύθι   της σωτηρίας της Χώρας . Την υποχρέωση που έχουμε να ανεχόμαστε συνεχείς  και βάρβαρες θυ...

Η Ωρα είναι ακριβώς ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Τρία ολόκληρα χρόνια ακούμε το παραμύθι 
της σωτηρίας της Χώρας.
Την υποχρέωση που έχουμε να ανεχόμαστε συνεχείς 
και βάρβαρες θυσίες για να σωθεί η Πατρίς...
Να κλείνουμε τα μάτια και να ανεχόμαστε οποιαδήποτε συνταγματική
ή άλλη θεσμική εκτροπή...
Να "περιορίσουμε" την υπερβολική Δημοκρατία που έχουμε...
Να συμφιλιωθούμε με τις "νέες" ιδέες/απαιτήσεις των καιρών
 για Εξαθλίωση, Υποταγή,παραχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας και 
Εθνικού πλούτου...
Τρία ολόκληρα χρόνια  
Θεσμοί,Νόμοι,Δικαιώματα Βιάζονται...
Απειλές,Εκβιασμοί,Διλήμματα είναι στην πρώτη γραμμή μιάς μαύρης
προπαγάνδας από κυβερνήσεις,καθεστωτικά ΜΜΕ,Πλουτοκρατία...
  
 Τρία χρόνια ζούμε μιά Βαρβαρότητα
με Αρχή και χωρίς Τέλος.
Μιά άνευ προηγουμένου αναδιανομή πλούτου σε βάρος του Λαού.
Προγράμματα Ισόβιας Λιτότητας.
   Η Χώρα ισοπεδώνεται...
Οικονομικά,Πολιτικά,Κοινωνικά,Θεσμικά,Πολιτιστικά...
   Η κάθε μέρα είναι Χειρότερη της προηγούμενης...
Σκληρότερη.Καταστροφικότερη.
  Κάθε νέα "συμφωνία" αποδεικνύει την αποτυχία της προηγούμενης.
Τους ξεκάθαρους Στόχους Ξένων και ντόπιων Συμφερόντων.
   Τρία χρόνια διαπιστώνουμε τα Αδιέξοδα του Μονόδρομου.
Το συνειδητό χαρακτήρα των Αντιλαϊκών,Ταξικών Επιλογών.
  Ενας ολόκληρος Λαός τρώει φούμαρα.
Ενας Αδρανής,Απαθής,Κοιμισμένος Λαός.
Ενας Σοκαρισμένος,Φοβισμένος,Δειλός Λαός.
  
Περιοριστήκαμε σε μούντζες,γιαούρτια και γιούχα.
Σε ελάχιστες Δυναμικές-Μαζικές Διαδηλώσεις.
Οι περισσότεροι από Εμάς περιμένουν από τους Αλλους...
Αρκετοί από Εμάς περιμένουν Θαύματα...
Πολλοί βολευτήκαμε...Αδρανήσαμε...Φοβηθήκαμε.

Ηρθε η Ωρα της  Αντίστασης...
Της Συλλογικής Κοινωνικής Δυναμικής Δράσης...
Του ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ...
Η Ωρα είναι ακριβώς ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Manic Nirvana: Δημοκρατική Συστράτευση - Argumentum e contrario*

Manic Nirvana: Δημοκρατική Συστράτευση - Argumentum e contrario*: Το κείμενο που ακολουθεί θα μπορούσε να είναι ένας διάλογος μεταξύ γραμματιζούμενων. Ακαταλαβίστικα, από αυτά που σε κάνουν να μη ...

Δημοκρατική Συστράτευση - Argumentum e contrario*Το κείμενο που ακολουθεί θα μπορούσε να είναι ένας διάλογος μεταξύ γραμματιζούμενων.
Ακαταλαβίστικα, από αυτά που σε κάνουν να μη θέλεις να ασχοληθείς.
Θα μπορούσαν δυο φίλοι να μιλήσουν έτσι;
Θα μπορούσαν να μιλήσουν έτσι δυο εχθροί, δυο πολιτικοί αντίπαλοι, δυο διαφωνούντες γενικώς; Μάλλον όχι. Εκτός κι αν ήταν γραμματιζούμενοι.
Πρέπει να έχουμε καταλάβει όλοι πια καλά ότι οι γραμματιζούμενοι δεν κυβερνάνε αυτήν τη χώρα.
Την κυβερνάνε οι λεφτάδες, οι τοκογλύφοι και τα γλυφτρόνια.
Όχι ότι οι γραμματιζούμενοι θα ήταν τίποτε καλύτερο. Αυτοί είναι κιοτήδες, στο πρώτο «μπου» θα το έβαζαν στα πόδια. 
Αλλά ένας χρόνος διακυβέρνησης της Χώρας από την τρικομματική κυβέρνηση συμπληρώνεται και μέσα σε ένα χρόνο έχουμε δει τρεις επιστρατεύσεις:
Την επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό.
Την επιστράτευση των ναυτεργατών.
Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.
Και θα έλεγαν τώρα οι γραμματιζούμενοι – και σιγά μην καταλάβαινε κανείς:
Υποκείμενα επιστράτευσης είναι συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες που διεκδίκησαν εντός των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους τα αιτήματα του κλάδου τους, κλιμακώνοντας την αντίδρασή τους εντός των συνταγματικών ορίων της αστικής μας Δημοκρατίας, ασκώντας το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας.
Ναι, όλα καλά, αλλά παρουσιάζουν και οι τρεις οι περιπτώσεις τα ίδια χαρακτηριστικά;
Τόσο οι εργαζόμενοι στο Μετρό όσο και οι ναυτεργάτες, φτωχολογιά και αγραμματοσύνη αγκαλιά, αφού οι συνελεύσεις τους είπαν: «δεν πάει άλλο», κατέληξαν να φτάσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Οι υπεύθυνοι των υπουργείων τους πήγαν στα δικαστήρια και εκεί κρίθηκαν  παράνομες ή μη.
Η Δικαιοσύνη, με τις αποφάσεις της λειτούργησε σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους και απεφάνθη για το δίκαιο ή άδικο των αιτημάτων. Η Δημοκρατία, που στηρίζεται στη διάκριση των τριών εξουσιών -εκτελεστική, νομοθετική, δικαστική- λειτούργησε, θα πουν οι γραμματιζούμενοι.
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό και οι ναυτεργάτες δηλαδή πεινάνε νόμιμα
Και θα πουν οι γραμματιζούμενοι:
«Πρέπει, όμως, η επιστράτευση των εκπαιδευτικών να θεωρηθεί ως «μία ακόμη επιστράτευση», όπως όλες οι προηγούμενες»;
Παρουσιάζει η επιστράτευση των εκπαιδευτικών τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων ή μήπως αποτελεί κάτι διαφορετικό, κάτι νέο, ένα υπόδειγμα-παράδειγμα προς μελλοντική εφαρμογή;
Οι αγράμματοι, κι αν δεν κατάλαβαν ακριβώς τι λένε οι από πάνω, θα πρέπει να σκεφτούν – σε αυτό ακριβώς το σημείο – ότι «μάλλον θα μας πάρει η μπάλα όλους».
Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό της πρόσφατης επιστράτευσης των εκπαιδευτικών που αποτελεί την ειδοποιό διαφορά της από τις προηγούμενες;
Οι εκπαιδευτικοί επιστρατεύτηκαν χωρίς να έχει αποφασιστεί απεργία, χωρίς να έχει τεθεί πρόταση απεργίας στις οργανώσεις τους.
Οι γραμματιζούμενοι θα πουν ότι οι εκπαιδευτικοί παρανόμως επιστρατεύτηκαν προληπτικά, επειδή θα συζητούσαν για πιθανή απεργιακή κινητοποίηση, επειδή θα ασκούσαν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να αποφασίσουν στις συνελεύσεις τους για το αν θα ασκήσουν ή δεν θα ασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, δικαίωμα που προστατεύεται όχι μόνο από το ελληνικό δίκαιο αλλά και από το ευρωπαϊκό και το διεθνές.
Η επιστράτευση των εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση θεωρείται από πολλούς έγκριτους συνταγματολόγους αλλά και δικηγορικούς συλλόγους ως αντισυνταγματική, ως πολιτική πρακτική που θέτει εν αμφιβόλω βασικά άρθρα του Συντάγματός μας.
Οι αγράμματοι θα πουν ότι έχουμε χούντα και να το βουλώσουμε καλύτερα, γιατί θα αρχίσει να πέφτει και ξύλο, άμα δε γίνει το γινάτι των λεφτάδων.
Η προληπτική επιστράτευση από μέρους της Κυβέρνησης, στο όνομα της «διασφάλισης Δημοσίου Αγαθού», ήτοι εν προκειμένω της ψυχικής υγείας των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθητών, είναι λόγος επαρκής σε μια Δημοκρατία ώστε να θέσει σε αμφισβήτηση την συνταγματικά προσδιορισμένη διάκριση των τριών εξουσιών (νομοθετική-εκτελεστική-δικαστική), διάκριση πυλώνα της Συνταγματικής μας Δημοκρατίας;
«Κάτσε τώρα», θα πει ο αγράμματος. «Μου λες ότι καλύτερα να κάνανε απεργία αυτοί που μου έφαγαν τα λεφτά τόσα χρόνια στα φροντιστήρια, για να βγάλουν κι από τις δύο μπάντες; Όχι, να δουλέψουν και να σκάσουν».
Μ ε γ ά λ η  Π α ρ έ ν θ ε σ η – για πάρτη σας μόνο, εσένα φίλε μεροκαματιάρη, που είπες αυτήν την κουβέντα κι εσένα, δάσκαλε, που την άκουσες και την κατάπιες και το βούλωσες:
Λέμε τώρα, παίζει σοβαρά απεργία των δασκάλων πάνω στις εξετάσεις, και δεν είναι στημένα όλα από κάτι συνδικα-λησταράδες που παίζουν την καρέκλα στο τάλαρο.
Και τρελαίνονται όλοι, «γαμώτο, τα παιδιά μας, με τους ψωριάρηδες, που μας τα τρώνε τόσον καιρό στα φροντιστήρια και εγώ το πληρώνω το κωλομάθημα και τώρα θα ξεσαλώσει τούτο πάλι και θα τα ξεχάσει και θα την πατήσει και θα καταλήξει μεροκαμαριάρης σαν κι εμένα και θα εξαρτά τη ζωή του από τον κερατά τον πλούσιο και δε θα δούμε μια άσπρη μέρα ούτε και τούτα ούτε και τα ‘γγόνια μας».
Και πάνε και οι δάσκαλοι και βγάζουν μια ανακοίνωση που να λέει:
«Για να μην ξεχάσουν τα παιδιά σας κι αυτά που ξέρουν, μέχρι να τελειώσει η απεργία μας, εμείς θα τους κάνουμε φροντιστηριακά μαθήματα δωρεάν, μπας και χωρέσει στο ξερό τους και κάτι τις παραπάνω και μπορέσουν να παλέψουν στα ίσα το γιο του πλούσιου που έχει 500 ευκαιρίες παραπάνω, ούτως ή άλλως»
Για πες. Τι  θα γίνει, λες;
Κλείνει η παρένθεση – δεν ήταν και τόσο μεγάλη, ε;
Τέλος πάντων, οι γραμματιζούμενοι θα συνεχίσουν τη θεωρητική τους συζήτηση, λέγοντας ότι η εκτελεστική εξουσία –μία εκ των τριών εξουσιών- όπως αυτή ασκείται από την τρικομματική κυβέρνηση με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, προεδρικά διατάγματα και μνημονιακά εκβιαστικά διλλήματα, εξαντλώντας τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας διοικεί –εκτελεί- κατ’ εντολή των επιταγών των δανειστών της Χώρας, προσπαθώντας, στο όνομα της σωτηρίας της, να εξασφαλίσει τους αντεθνικούς και δυσβάσταχτους όρους δανεισμού που έχει αποδεχτεί.
Η νομοθετική εξουσία – η δεύτερη εκ των τριών- έχει σιωπηρά αποδεχτεί την αυτοκατάργησή της, αφού ο ρόλος της είναι πλέον διακοσμητικός, και περιορίζεται σε απλή επικύρωση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
Διατηρεί έτσι, ως νέος Πόντιος Πιλάτος, την ψευδαίσθηση ότι δεν «λερώνει» τα χέρια της με το αίμα των συμπολιτών μας που οδηγούνται, ως αποτέλεσμα της δεινής οικονομικής κατάστασης, στην αυτοκτονία ή των ηλικιωμένων που αργοπεθαίνουν χωρίς φάρμακα στα όρια της φτώχιας, όπου οδηγήθηκαν από τις υιοθετούμενες νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές ή των νέων σε ηλικία ανέργων, το μέλλον των οποίων είναι ήδη παρελθόν.
Η δικαστική εξουσία –η τελευταία εκ των τριών, αλλά μάλλον η πιο σημαντική- έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής σε δύο επίπεδα:
Σε πρώτο επίπεδο οι δικαστές της διπλανής πόρτας, αυτοί που καθημερινά από τα έδρανά των δικαστικών αιθουσών αποδίδουν Δικαιοσύνη στο όνομα του Λαού εκδίδοντας αποφάσεις υπέρ συμπολιτών μας που δοκιμάζονται από τις "δυσκολίες των καιρών».
Κι ας πέφτουν κι οι καμπάνες, λίγοι λένε ότι φταίνε οι μικροί δικαστές είναι παλιόσκυλα. Καταλαβαίνει κι ο αγράμματος, μη νομίζεις. Και διαβάζει με το βλέμμα, κι ας ακούει αυστηρές εκφράσεις που δεν καταλαβαίνει. Ξέρει ότι έτσι γίνεται, επειδή έτσι πρέπει να γίνει.
Σε ένα άλλο επίπεδο, οι δικαστές των ανωτάτων δικαστηρίων που με τις αποφάσεις τους, από τη μία στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης νομιμοποιώντας τες, από την άλλη τάχα θέτουν χρονικούς περιορισμούς στα εφαρμοζόμενα μέτρα ή ακόμη κρίνουν ορισμένα εξ αυτών ως αντισυνταγματικά δίνοντας έτσι την ελπίδα στον ελληνικό λαό ότι ο θεσμός του «συνταγματικά ανεκτού» λόγω "ατύπων εκτάτων συνθηκών",  γρήγορα θα εκλείψει.
Οι αγράμματοι αυτό το δεύτερο το λένε χούντα.
Έρχονται πάλι οι γραμματιζούμενοι και λένε ότι οι τρεις αυτές λειτουργίες λογίζονται από το Σύνταγμά μας μεταξύ τους ως ανεξάρτητες.
Αποτελεί όντως ζήτημα στη συνείδηση  των συμπολιτών μας αν όντως είναι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, μετά την προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, το μείζον είναι άλλο.
Αποτελεί ή όχι η προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών απόδειξη κατάργησης της μίας εκ των τριών εξουσιών και συγκεκριμένα της δικαστικής;
Αποτελεί η προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών από μέρους της κυβέρνησης πράξη επιβολής της βούλησής της στην δικαστική εξουσία;
Αποτελεί εν τέλει, ο νεοεισαγόμενος από την τρικομματική κυβέρνηση θεσμός της «προληπτικής» επιστράτευσης καταλυτικό στοιχείο αλλοίωσης της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας όπως αυτή κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα των Ελλήνων;
«Δεν είμαστε εμείς», λένε οι γραμματιζούμενοι, «αυτοί που θα υποδείξουμε αν και κατά πόσο η προληπτική επιστράτευση αποτελεί δούρειο ίππο μετασχηματισμού του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».
Είπαμε, είναι κιοτήδες
Και κανά δυο απ’ αυτούς είχαν στείλει και επιστολή προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων του Εθνικού Κοινοβουλίου, και με αφορμή την επιστράτευση των εκπαιδευτικών, τους είχαν καλέσει να  επισκεφτούν τον αξιότιμο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και να συζητήσουν μαζί το εν λόγω θέμα.
Τους λέγανε σε κείνο το γράμμα:
«Σας καλούμε, στα πλαίσια των συνταγματικών σας αρμοδιοτήτων, από κοινού, να απευθυνθείτε στον Αξιότιμο κύριο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και να του ζητήσετε να παρέμβει, σύμφωνα με τις αρμοδιότητές του. Τα ερωτήματα συγκεκριμένα:
Βρίσκεται, ετέθη ή θα τεθεί η Χώρα σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης;
Είναι επαρκής η πολιτική στήριξη που παρέχουν οι βουλευτές των τριών κυβερνητικών κομμάτων, για να προσδώσουν στην παρούσα Κυβέρνηση την απαραίτητη δημοκρατική νομιμοποίηση, την ίδια στιγμή που γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων θα έλθουν αντιμέτωπες με την πολιτική επιστράτευση, στην περίπτωση που αντιταχθούν σε αυθαίρετες πολιτικές επιταγές;»
Κι έτσι ξεκινάει αυτό το κείμενο.
Τα συγκεκριμένα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα.
Παραμένουν όμως σημαντικά για ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό και ως εκ τούτου τα θέτουμε εκ νέου τόσο προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων όσο και προς τις δικαστικές αρχές.
Η προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών αποτελεί όμως, περισσότερο από κάθε τι άλλο, πρωτίστως πολιτειακό γεγονός.
Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο απευθυνόμαστε και στον πρώτο Πολίτη της Χώρας, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Αυτό είναι το ερώτημα:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας,
Έχοντας υπ’ όψιν την παράγραφο 4, του άρθρου 120 του Συντάγματος της Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία:
«Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».
Σας καλούμε να αναλάβετε τις πρωτοβουλίες που το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας Σας επιτρέπει, ώστε να ενώσετε τον Ελληνικό Λαό υπό την σκέπη του Συντάγματος της Ελλάδος, και να εξασφαλίσετε τις προσδιορισμένες δημοκρατικές διαδικασίες, ώστε αυτό να τύχει εφαρμογής υπέρ του Ελληνικού Λαού και των συμφερόντων του.
Πολλοί είναι αυτοί που θα υποστηρίξουν ότι τα εκ του θεσμού που υπηρετείτε περιθώρια αντίδρασής σας, είναι περιορισμένα.
Ως Έλληνας Πολίτης που είστε, τι λέτε, είναι;
* των Θάνου Γ. Αθανασιάδη & Κωνσταντίνου Γ. Νάκκα

avanti popolo: Κλείνουν την ΕΡΤ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ Σή...

avanti popolo: Κλείνουν την ΕΡΤ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ Σή...: Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτούς που διαλύουν δημόσια νοσοκομεία, συγκοινωνίες, την Παιδεία και επί των ημερών τους έκαναν τη χώρα π...
Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από αυτούς που διαλύουν δημόσια νοσοκομεία, συγκοινωνίες, την Παιδεία και επί των ημερών τους έκαναν τη χώρα πρωταθλήτρια στην ανεργία.

«Ψιλά γράμματα» για τους εγχώριους τροϊκανούς, ότι δεν θα οδηγήσει σε κανέναν δημοσιονομικό όφελος το κλείσιμο της ΕΡΤ. Άλλωστε οι εμπνευστές του δόγματος του «σοκ και δέος» είναι και οι εντολείς του δόγματος, «παρουσιάζουμε μόνο θετικές και ευχάριστες ειδήσεις», η νέα ονομασία της κυβερνητικής προπαγάνδας. Και μόλις ήρθαν σε επαφή με την πραγματικότητα και όταν οι ειδήσεις και η κοινωνική πραγματικότητα, είναι σε αναντιστοιχία με το προφίλ που θέλουν να παρουσιάζει η κυβέρνηση, τότε τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα και ας μην μεταδίδονται ειδήσεις και ας κλείσουμε το βασικό φορέα που επιτελεί αυτό το έργο. Δεν Θα τους αφήσουμε Η ΕΡΤ είμαστε όλοι Είναι το τελευταίο κάστρο πολιτισμού. Είναι η Φωνή της Ελλάδας στα τέσσερα τέταρτα του κόσμου

mediasoup.gr

avanti popolo: Κι' όμως: για το ναυάγιο με τη GazProm φταίει ο......

avanti popolo: Κι' όμως: για το ναυάγιο με τη GazProm φταίει ο......: Κατά την αποχώρηση των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης (όπου έλαβε χώρα το Προσυνέ...
Κατά την αποχώρηση των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς της Θεσσαλονίκης (όπου έλαβε χώρα το Προσυνέδριο της Ν.Δ.), ένας ηλικιωμένος άντρας ζήτησε και έλαβε αυτόγραφα από τους δύο πολιτικούς! Αμφότεροι, ικανοποίησαν την επιθυμία του πολίτη δίχως δεύτερη σκέψη. 

Προς τί η τόση διαδικτυακή χλεύη απέναντι στον «αγνό» οπαδό; Ακόμη και οι «Σωτήρες» «εγνωσμένης» αξίας έχουν ανάγκη την ενθάρρυνση και τον έπαινο! Επιτρέψτε μου επίσης, να θέσω δυο καίρια ερωτήματα. Πρώτον: ο εν λόγω ηλικιωμένος κύριος είχε βάλει κάποιου είδους στοίχημα με τους συντοπίτες του; Κάτι τύπου: θα ζητήσω αυτόγραφο και θα καταφέρω να μην ξεκαρδιστώ στα γέλια; Δεύτερον: το αυτόγραφο του κυρίου Καραμανλή ήτο καθαρό ή είχε υπολείμματα λαδιού, μουστάρδας και τζατζικίου;;Η είδηση έσκασε ως βόμβα: Η Gazprom αποφάσισε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό για την εξαγορά της ΔΕΠΑ. Επί του πρακτέου, η Ρώσικη εταιρεία, ζητούσε εγγυήσεις από το ελληνικό κράτος (υπό την μορφή νομοθετικής ρύθμισης), σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτό να εισπράξει, τα ποσά τα οποία- μετά την εξαγορά- θα της οφείλουν οι ιδιώτες. Βαθειά πεποίθησή μου ότι οι Ρώσοι δεν απεσύρθησαν σκεπτόμενοι τις εγγυήσεις! Κάτι πιο υποχθόνιο συνέβη... Βρίσκω πολύ πιθανό, να αισθάνθηκαν φθόνο για την καταφανή εύνοια του κυρίου Σαμαρά απέναντι στο κινεζικό επενδυτικό κεφάλαιο! Καθόλου απίθανο επίσης, ο κύριος Τσίπρας, να τους «ξεσήκωσε» και να τους «έβαλε λόγια», επιδιώκοντας να καρπωθεί τα οφέλη, από την αποτυχία ενός πολυδιαφημιζόμενου επενδυτικού εγχειρήματος! Και να μην φταίει, όπως έλεγαν κακές γλώσες πέριξ του Μαξίμου, ο ρωσομαθής Σίμος Κεδίκογλου που έκοβε βόλτες, με εντολή Σαμαρά, στην Κόκκινη Πλατεία...


{φωτό από την "πομπή" κατά την επίσκεψη του ισχυρού άνδρα του ρωσικού κολοσσού Αλεξέϊ Μίλερ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν ο άνθρωπος-κλειδί}

Αντιδράσεις προκλήθηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν ανακοινώθηκε από το προεδρείο το αίτημα του Γιώργου Παπανδρέου για τη χορήγηση άδειας προκειμένου να απουσιάσει στο εξωτερικό. Στο άκουσμα της ανακοίνωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, εξαπέλυσε πυρά κατά του πρώην Πρωθυπουργού! Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Εγώ προσωπικά θίγομαι και μόνο στην εκφώνηση αυτού του αιτήματος. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής δεν συμφωνεί, για έναν άνθρωπο- που εμείς θεωρούμε υπόδικο- να δίνουμε τέτοια άδεια». Η αλήθεια είναι ότι αυτού του είδους η ευθιξία, εκ μέρους των βουλευτών της Χ.Α., με ξένισε! Εάν όμως, αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και «σύνεση» την κατάσταση, θα καταλήξουμε αναμφίβολα στο συμπέρασμα ότι μετά την άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, μια άρνηση απουσίας από τη Βουλή, είναι απλά αναμενόμενη! Ως κατακλείδα να θέσω ενώπιών σας έναν προβληματισμό: Το Προεδρείο της Βουλής αντιμετωπίζει ενδεχόμενο κυρώσεων στην περίπτωση που αρνηθεί τη χορήγηση άδειας σε βουλευτή;;;;;

opinion24.gr

avanti popolo: To βίντεο - κραυγή των εργαζομένων στην ΕΡΤ!

avanti popolo: To βίντεο - κραυγή των εργαζομένων στην ΕΡΤ!

avanti popolo: Μιλά για αδιαφάνεια αυτός που προσλάμβανε με 3.500...

avanti popolo: Μιλά για αδιαφάνεια αυτός που προσλάμβανε με 3.500...: ΕΡΤ: 1 εκατ. ευρώ στους συμβούλους! Ακριβοπληρωμένοι σε καιρό λιτότητας είναι οι κάθε λογής σύμβουλοι της ΕΡΤ. Όπως αποκαλύφθηκε από ...

Μιλά για αδιαφάνεια αυτός που προσλάμβανε με 3.500 στην ΕΡΤ;


ΕΡΤ: 1 εκατ. ευρώ στους συμβούλους!


Ακριβοπληρωμένοι σε καιρό λιτότητας είναι οι κάθε λογής σύμβουλοι της ΕΡΤ. Όπως αποκαλύφθηκε από τους ίδιους τους δημοσιογράφους αυτοί μας κοστίζουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ! Όλοι τους απολαμβάνουν μισθούς από 2.000 έως 4.000 ευρώ – και ορισμένοι από αυτούς για να μας λένε ότι πρέπει να μειωθεί ο κατώτατος μισθός…Δείτε την λίστα που αποκάλυψαν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ.

Με πρακτικές «χούντας» κλείνουν δημόσιους φορείς και απολύουν εργαζόμενους!


Άρον - άρον λουκέτο στην ΕΡΤ!
Με πραξικόπημα χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο!
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 11/6 ΣΤΙΣ 7Μ.Μ. ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!
Με διαδικασίες που προσομοιάζουν απολύτως σε δικτατορικά και ανεξέλεγκτα καθεστώτα, η κυβέρνηση προχώρησε στη δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (βλ. παρακάτω), με την οποία παραχωρεί πραξικοπηματικά στον εαυτό της το δικαίωμα να προβαίνει , ερήμην της Βουλής , αυθαίρετα και χωρίς καμμία αιτιολογία και λογοδοσία, στο κλείσιμο ή τη συγχώνευση οποιουδήποτε φορέα του Δημοσίου!!!
Αυτή η "χουντικής" έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οδηγεί, πέραν των άλλων, στο προσωρινό , τουλάχιστον, κλείσιμο της ΕΡΤ , προς δόξαν των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών και των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που τα ελέγχουν!
Με το άκουσμα της είδησης για τη "χουντική" Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , οι εργαζόμενοι του ομίλου της ΕΡΤ πραγματοποίησαν μεγάλη Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να θέσουν την ΕΡΤ υπό "εργατικό και κοινωνικό έλεγχο" (βλ.παρακάτω).
Συγκέντρωση αλληλεγγύης ,στην οποία καλούν οργανώσεις και κόμματα της Αριστεράς και συνδικάτα, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη (11/6) στις 7 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη Μεσογείων!
Νωρίτερα την Τρίτη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης δήλωσε:
«Τα σενάρια που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης. Για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης και του πολιτισμού.
Η ΕΡΤ, όμως, δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης. Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της ελληνικής κοινωνίας».
"ΥΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ" H ΕΡΤ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!
Έπειτα από γενική συνέλευση και μετά τις έντονες φήμες για συρρίκνωση της ΕΡΤ (1 κανάλι - 3 ραδιοσταθμοί) και απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πάρουν στα χέρια τους την κατάσταση! Έτσι, αποφασίστηκε να περάσει προχωρήσουν σε κατάληψη του Ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή, να συστήσουν ομάδες περιφρούρησης εσωτερικά και εξωτερικά του κτιρίου, το πρόγραμμα να παίζει κανονικά, αλλά με συχνές παρεμβάσεις των εργαζομένων ώστε να συζητιούνται τα δίκαια αιτήματά τους.
 
Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι είναι σε διαρκή συνέλευση και καλούν κόσμο για αλληλεγγύη στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Σε λίγο θα αποφασιστεί το πρόγραμμα των δράσεων οι οποίες θα είναι διαρκείς και ανοιχτές στον καθένα και την καθεμία.
Η στήριξη των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ είναι υποχρέωση όλων μας!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΤ: "H ΕΡΤ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ"
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στην κοινωνία, τις αντιφάσεις της, τα προβλήματά της, τις αγωνίες, τις ιδέες και τις δράσεις. 
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: στον πολιτισμό, τον κόσμο του, τις διαφορετικές τάσεις, αναζητήσεις και δυναμικές του. 
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή: σε κάθε πολίτη του κόσμου, στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία. 
Το δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έχει τη δύναμη και τη θέληση να κρατήσει ψηλά το κοινωνικό αγαθό της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού. Έχει την τόλμη και τη βούληση να παλέψει για να πάψει η ΕΡΤ να χειραγωγείται από κάθε μονοκομματική ή πολυκομματική εξουσία. Εμείς οι εργαζόμενοι, είμαστε ακόμη ζωντανοί και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Θα αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, θα κόψει, επιτέλους, τον ομφάλιο λώρο με την εκάστοτε κυβέρνηση και κάθε κέντρο ή παράκεντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων. 
Η ΕΡΤ πρέπει να είναι ανοιχτή, κτήμα και πραγματική ιδιοκτησία όλων των ελλήνων πολιτών. 
Όσοι επεξεργάζονται σχέδια για λουκέτο στην ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να αποσκοπούν σε εξυπηρέτηση άλλου τύπου συμφερόντων. Είναι επικίνδυνοι. 
Οι δημοσιογράφοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα κρατήσουμε με κάθε μέσο και κάθε τρόπο την ΕΡΤ ανοιχτή. Καλούμε κάθε πολίτη από τη Γαύδο μέχρι τον Έβρο για να αποτρέψουμε τον εφιάλτη. Να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα φίμωσης του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της χώρας. Όσοι ονειρεύονται εφιάλτες ας μείνουν στη μακαριότητα του παραμυθιού της κακιάς μάγισσας ή ας ξυπνήσουν πριν είναι αργά. Εμείς είμαστε ξάγρυπνοι. Βρισκόμαστε σε διαρκή Γενική Συνέλευση και καλούμε πολίτες, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών στις 7 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ.
Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ
Αναλυτικά το κείμενο της Πράξης Νομοθετικού περιεχομένου έχει ως εξής:
ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ
Τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Έχοντας υπόψη: 1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος. 2. Την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κατεπείγοντος θέματος της εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 που αφορά την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4046/2012 και του ν. 4093/2012, που αποτελούν προαπαιτούμενες ενέργειες στο πλαίσιο του εγκεκριμένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016. 3. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:
Άρθρο 1
Το πρώτο εδάφιο της παραγράφου 2 του άρθρου 14Β του ν. 3429/2005 (Α΄ 314) αντικαθίσταται με δύο νέα εδάφια ως εξής: «2. Με την απόφαση της προηγούμενης παραγράφου α) σε περίπτωση κατάργησης του φορέα, όπως και τυχόν θυγατρικών του, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας του καθώς και των τυχόν θυγατρικών του, ως και ο χρόνος αυτής, η τύχη της περιουσίας του καταργούμενου νομικού προσώπου, όπως και των τυχόν θυγατρικών του, ρυθμίζονται όλα τα θέματα της διαδοχής των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους, όπως και η τύχη των εκκρεμών δικών, της αυτοδίκαιης λύσης των πάσης φύσεως εργασιακών σχέσεων και των συμβάσεων έργου, της αυτοδίκαιης λήξης όλων των αποσπάσεων προσωπικού καθώς και κάθε σχετικό με αυτά θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων που απαιτούνται για τη διαδοχή καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, β) σε περίπτωση συγχώνευσης του φορέα, καθορίζεται η διακοπή της λειτουργίας και η τύχη της περιουσίας του συγχωνευόμενου προσώπου, ρυθμίζονται τα θέματα των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών του, της ρύθμισης των θεμάτων των εργασιακών σχέσεων και κάθε σχετικό με αυτήν θέμα, της αυτοδίκαιης λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, των διαδικασιών και οργάνων για τη συγχώνευση, το καταστατικό ή ο οργανισμός που το διέπει και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος τον καταργούμενο ή συγχωνευόμενο φορέα, καθορίζονται τα θέματα που αφορούν την διαφύλαξη της περιουσίας των καταργούμενων ή συγχωνευόμενων φορέων, οι σχετικές διαδικασίες και όργανα και κάθε άλλο σχετικό θέμα.»
Άρθρο 2
Η ισχύς της παρούσας, η οποία θα κυρωθεί νομοθετικά κατά το άρθρο 44 παράγραφος 1 του Συντάγματος, αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 10 Ιουνίου 2013
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΓΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΣΑΜΑΡΑΣ
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ, ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΜΑΡΙΟΣ ΣΑΛΜΑΣ, ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Τρίτη 11 Ιουνίου 2013
πηγή : iskra

Βιαστικός εμφανίζεται ο Μαρκογιαννάκης για Μιωνή και πόρισμαΟ πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης βιάζεται να ταξιδέψει άρον άρον στο Τελ Αβίβ τριμελής αντιπροσωπεία της προκειμένου να εξετάσει τον Σάμπυ Μιωνή πριν φτάσει στα χέρια των βουλευτών που θα τη συγκροτούν ο πλήρης φάκελος του ελέγχου του ΣΔΟΕ, του 2000, που αφορούσε την επενδυτική εταιρία CMA του ισραηλινού επιχειρηματία. Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτόν το φάκελο συνάγεται, σε αντίθεση με όσα κατέγραψε στο υπόμνημά του ο κ. Μιωνής και είχαν καταθέσει οι συνεργάτες του Μαρία Παντελή και Σταύρος Παπασταύρου (δικηγόρος-σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά), πως η CMA λειτουργεί από προγενέστερο χρόνο. Ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος επέμεινε πως το πόρισμα της Επιτροπής πρέπει να κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής έως τις 25 Ιουνίου, δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο (προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού) ώστε να έρθει ο πλήρης φάκελος στη Βουλή το αργότερο αύριο Τετάρτη.
Στο μεταξύ, η πλειοψηφία της Επιτροπής απόρριψε το αίτημα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου για κλήση σε κατάθεση της δημοσιογράφου Σοφίας Παπαϊωάννου, η οποία είχε φανεί πολύ καλά πληροφορημένη για την υπόθεση το 2010, παίρνοντας συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων, από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη και γάλλους αξιωματούχους οι οποίοι βρίσκονταν σε άμεση επαφή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών την κρίσιμη περίοδο της παράδοσης της Λίστας Λαγκάρντ.
Οι επιστολές των εξαδέλφων Παπακωνσταντίνου
Μία ημέρα μετά από το πόρισμα του ΣΔΟΕ που τις καταλόγισε αδήλωτα εισοδήματα 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, οι ξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Οι Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου έστειλαν σχετική επιστολή στο προεδρείο της Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει σήμερα Τρίτη στις 18.30 προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιμείνει στην κλήτευσή τους. Σημειώνεται πως η Ελένη Παπακωνσταντίνου θεωρείται ύποπτη από τη Δικαιοσύνη.
Αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η εξέταση του Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, και του Συμεών Σικιαρίδη, συζύγου της Ελένης Παπακωνσταντίνου. Στο μεταξύ, η κατάθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν αναμένεται νωρίτερα από την προσεχή Δευτέρα.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (παρόμοια έστειλε και η Ελένη Παπακωνσταντίνου)
«Συμπληρωματικά προς την από 12/03/2013 δήλωσή μου υπάγουμε και τα εξής: Σε εσφαλμένη προϋπόθεση στηρίζεται η εκ νέου κλήση μου ως μάρτυρα κι αυτό διότι η νόμιμη άρνησή μου να καταθέσω δεν απορρέει από το συγγενικό μου δεσμό με τον Γεώργιο Παπακωνσταντίνου. Απορρέει από το γεγονός ότι είμαι σύζυγος του Ανδρέα Ρωσσώνη, που έχει κληθεί και καταθέσει ως ύποπτος από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς (άρθρο 222 ΚΠΔ). Μάλιστα δε κατά το ειδικότερο περιεχόμενο της άνω προς υμάς δήλωσής μου, συνάπτεται προς διευκόλυνση…».

Πέρασαν πάνω από το… πτώμα του

Πέρασαν πάνω από το… πτώμα του
Δεν κράτησαν πολυ τα πανηγύρια στο ΠΑΣΟΚ που δήλωνε μέχρι και σήμερα νωρίς το μεσημέρι ότι έβαλε φρένο  στον «ξαφνικό θανάτο» της ΕΡΤ που θα γινόταν  με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Τα ρεπορταζ ανέφεραν ότι μόλις ενημερώθηκε το ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο αντέδρασε  έντονα και διεμήνυσε ότι  για την  υλοποίηση του οι εμπνευστές του, να το πούμε με απλά λόγια, θα περνούσαν πάνω απο το πτώμα του…
Ε, πέρασαν…

Γιατί δεν έκανε κάτι για το «σκάνδαλο»;

Γιατί δεν έκανε κάτι για το «σκάνδαλο»;
Αν η ΕΡΤ είναι «σκάνδαλο», όπως είπε ο κ. Κεδίκογλου, η στήλη αναρωτιέται γιατί ο ίδιος, όντας πρώην δημοσιογράφος, δεν έκανε τίποτε όλο αυτό του διάστημα που είναι πολιτικός της προϊστάμενος για την «καθαρίσει» αλλά και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους;
Γιατί, με τη λογική του «πονάει κεφάλι, κόβεις κεφάλι» και οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν και καθ’ όλα έντιμοι και άξιοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα πληρώσουν τα «σπασμένα».