Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Βιαστικός εμφανίζεται ο Μαρκογιαννάκης για Μιωνή και πόρισμα



Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη Λίστα Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης βιάζεται να ταξιδέψει άρον άρον στο Τελ Αβίβ τριμελής αντιπροσωπεία της προκειμένου να εξετάσει τον Σάμπυ Μιωνή πριν φτάσει στα χέρια των βουλευτών που θα τη συγκροτούν ο πλήρης φάκελος του ελέγχου του ΣΔΟΕ, του 2000, που αφορούσε την επενδυτική εταιρία CMA του ισραηλινού επιχειρηματία. Αξίζει να σημειωθεί πως από αυτόν το φάκελο συνάγεται, σε αντίθεση με όσα κατέγραψε στο υπόμνημά του ο κ. Μιωνής και είχαν καταθέσει οι συνεργάτες του Μαρία Παντελή και Σταύρος Παπασταύρου (δικηγόρος-σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά), πως η CMA λειτουργεί από προγενέστερο χρόνο. Ο κ. Μαρκογιαννάκης, ο οποίος επέμεινε πως το πόρισμα της Επιτροπής πρέπει να κατατεθεί στον πρόεδρο της Βουλής έως τις 25 Ιουνίου, δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιο Στασινόπουλο (προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού) ώστε να έρθει ο πλήρης φάκελος στη Βουλή το αργότερο αύριο Τετάρτη.
Στο μεταξύ, η πλειοψηφία της Επιτροπής απόρριψε το αίτημα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου για κλήση σε κατάθεση της δημοσιογράφου Σοφίας Παπαϊωάννου, η οποία είχε φανεί πολύ καλά πληροφορημένη για την υπόθεση το 2010, παίρνοντας συνεντεύξεις, μεταξύ άλλων, από τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη και γάλλους αξιωματούχους οι οποίοι βρίσκονταν σε άμεση επαφή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών την κρίσιμη περίοδο της παράδοσης της Λίστας Λαγκάρντ.
Οι επιστολές των εξαδέλφων Παπακωνσταντίνου
Μία ημέρα μετά από το πόρισμα του ΣΔΟΕ που τις καταλόγισε αδήλωτα εισοδήματα 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, οι ξαδέλφες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου αρνήθηκαν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ. Οι Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου έστειλαν σχετική επιστολή στο προεδρείο της Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει σήμερα Τρίτη στις 18.30 προκειμένου να αποφασίσει αν θα επιμείνει στην κλήτευσή τους. Σημειώνεται πως η Ελένη Παπακωνσταντίνου θεωρείται ύποπτη από τη Δικαιοσύνη.
Αύριο Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η εξέταση του Ανδρέα Ρωσσώνη, συζύγου της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, και του Συμεών Σικιαρίδη, συζύγου της Ελένης Παπακωνσταντίνου. Στο μεταξύ, η κατάθεση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου δεν αναμένεται νωρίτερα από την προσεχή Δευτέρα.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου (παρόμοια έστειλε και η Ελένη Παπακωνσταντίνου)
«Συμπληρωματικά προς την από 12/03/2013 δήλωσή μου υπάγουμε και τα εξής: Σε εσφαλμένη προϋπόθεση στηρίζεται η εκ νέου κλήση μου ως μάρτυρα κι αυτό διότι η νόμιμη άρνησή μου να καταθέσω δεν απορρέει από το συγγενικό μου δεσμό με τον Γεώργιο Παπακωνσταντίνου. Απορρέει από το γεγονός ότι είμαι σύζυγος του Ανδρέα Ρωσσώνη, που έχει κληθεί και καταθέσει ως ύποπτος από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς (άρθρο 222 ΚΠΔ). Μάλιστα δε κατά το ειδικότερο περιεχόμενο της άνω προς υμάς δήλωσής μου, συνάπτεται προς διευκόλυνση…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου