Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Θεσ/νίκη: Σχολική φύλακας απειλούσε ότι θα πηδήξει από μπαλκόνι του δημαρχείου


Η απορριπτική απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης στο αίτημα για εξαίρεση από το μέτρο της διαθεσιμότητας που κατέθεσαν 89 σχολικοί φύλακες στάθηκε, σύμφωνα με το  thestival. gr δημοσιεύματα, αφορμή για ένα δυσάρεστο συμβάν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια σχολική φύλακας αμέσως μετά τη δίκη κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, βγήκε στο μπαλκόνι και απειλούσε ότι θα πηδήξει στο κενό. Οι υπάλληλοι του Δήμου που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο Δημαρχείο ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Σε λίγα λεπτά βρέθηκε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας με ειδικό διαπραγματευτή. Για αρκετή ώρα ο διαπραγματευτής της αστυνομίας προσπαθούσε να μεταπείσει την σχολική φύλακα.
Τελικά η γυναίκα μεταπείστηκε και απομακρύνθηκε από το Δημαρχείο με το περιπολικό της Αστυνομίας. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο thestival. gr ότι η σχολική φύλακας ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ


Κατάθεση σκέψεων και ενημέρωση
ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
  ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ
 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Μετά από αυτές τις καυτές μέρες του φετινού Ιούλη τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Όμως, στο χέρι μας είναι να αφυπνιστούμε και να αγωνιστούμε για τα δικά μας όσια και ιερά, για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Βρισκόμαστε στην αναγκαστική διακοπή που φέρνει ο Αύγουστος και πριν το Σεπτέμβριο, θα θέλαμε να καταθέσουμε ορισμένες σκέψεις και θέσεις προς τους μαθητές μας και τους γονείς τους.
Ίσως, οι μαθητές και οι γονείς τους είναι οι λιγότερο πληροφορημένοι για το τι θα γίνει στα σχολεία μας τον Σεπτέμβριο. Το ότι καταργείται ο τομέας Υγείας-Πρόνοιας από τα ΕΠΑΛ, την ΕΠΑΣ και το ΣΕΚ στα Άνω Λιόσια είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, αλλά δεν πρέπει να τους πανικοβάλει και να τους διώξει από τα σχολεία αυτά. Δεν πρέπει να ψάξουν, αν τους επιτραπεί, σε «δημόσια» ή ιδιωτικά ΙΕΚ για να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Θα πληρώνουν για δίδακτρα και βιβλία από 1000 ως 3000 ευρώ το χρόνο.Τα παιδιά στον τομέα Υγείας-Πρόνοιας και στους άλλους υπό κατάργηση τομείς τον Σεπτέμβριο θα φοιτήσουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ, στην 3η τάξη του ΕΠΑΛ και στη 2η τάξη της ΕΠΑΣ. Και τα παιδιά στην 1η τάξη δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στη φοίτησή τους αφού δεν επιλέγουν τότε τομείςΚαι όπως πάντα η φοίτηση είναι εντελώς δωρεάν σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ.
Βέβαια, υπάρχει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ότι, επειδή ουσιαστικά απολύθηκαν 2.500 καθηγητές, 25 από αυτούς στα σχολεία της περιοχής μας, το μάθημα στον τομέα Υγείας-Πρόνοιας στην 3η ΕΠΑΛ και στη 2η ΕΠΑΣ θα γίνει με ωρομίσθους καθηγητές. Δόθηκε μεγάλος αγώνας για να περισωθεί έστω κι αυτή η δυνατότητα των μαθητών. Είναι το ελάχιστο, αλλά είναι μια παράταση και μια μαγιά για το μέλλον. Γιατί για την σχολική χρονιά που αρχίζει τον Σεπτέμβριο ο τομέας θα λειτουργεί, έστω κι υπό διάλυση. Στο χέρι μας είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να μη διαλυθεί τελικά. Να παλέψουμε όλοι μαζί, μαθητές, γονείς και καθηγητές, ενωμένοι κι αποφασισμένοι ώστε να ξαναλειτουργήσει ο τομέας κανονικά διώχνοντας αυτούς που προσπαθούν να το διαλύσουν όπως κάνουν σε ολόκληρο το δημόσιο σχολείο, αλλά και σε όλη την κοινωνία.

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ
                          Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ