Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Έτσι σώσαμε τη δημοκρατία

Έτσι σώσαμε τη δημοκρατία

Είναι ο Άδωνις δημοκράτης; Βεβαίως, θα σου απαντήσουν οι νεοδημοκράτες, οι αριστεροδημοκράτες και οι βενιζελο(πρώην σοσιαλ)δημοκράτες. Ομνύει στην κοινοβουλευτική δημοκρατία, ομιλεί στο πλαίσιο του πολιτικού μας (τους) πολιτισμού, καταγγέλλει τα άκρα, ενώ, εσχάτως, έχει γίνει η αιχμή του δημοκρατικού δόρατος εναντίον της Χρυσής Αυγής.
Ταυτόχρονα, βέβαια, μαζί με Μπίστη, Χατζησωκράτη, Ψαριανό και άλλους δημοκράτες του δημοκρατικού τόξου εξαπολύει βέλη εναντίον του συνδικαλισμού, των κοινωνικών δαπανών, της αναδιανομής του πλούτου μέσω της φορολογίας του μεσαίου και μεγάλου κεφαλαίου και όλων αυτών των...
ολοκληρωτικών και παρωχημένων, βέβαια, καταλοίπων της σοβιετικής μας Ελλάδας. Ουπς, συγγνώμη, ο Χατζησωκράτης, απλά τα ψηφίζει στη Βουλή διαφωνώντας, ενώ ο Άδωνις τα 'χει κορώνα στο κεφάλι του.
Ταυτόχρονα, βεβαιότατα, καταπολεμάει το ρατσισμό, υπερασπιζόμενος τον Κωνσταντίνο Πλεύρη στην αντιδικία του με κάτι σιωνιστές για το περίφημο λαογραφικό του πόνημα "Εβραίοι. Όλη η αλήθεια". Να υπενθυμίσουμε, βεβαίως ότι προ ολίγων μόλις ετών είχε προμοτάρει με διακριτικότητα, είναι αλήθεια, αυτό το αριστούργημα της παγκοσμίου "αντισιωνιστικής" βιβλιογραφίας μέσω της εκπομπής του. Καμαρώστε παρακάτω. Είναι τόσο ντροπαλό αγόρι που δε θέλει να δείξει ούτε το εξώφυλλο.


Εννοείται ότι σε λίγο θα βγει ο Άδωνις και θα τραγουδήσει με τον Γρηγόρη αγκαλιά στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη "Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον". Δεν είναι μόνο δημοκράτης. Είναι βαθύτατα αριστερός.
Από sleepingvillage, μοντάζ Γρέκι

Ψόφα!

Ψόφα!

Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν το 2011 κατά 26%, σε σύγκριση με το 2010. Είναι, φυσικά, η πιο δραματική εξέλιξη στην καταγραφή του φαινομένου για τη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια. Όπως επισημαίνει η ΜΚΟ «Κλίμακα», στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες από όσες καταγράφονται, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι 15-20 φορές περισσότερες των...
καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.
1. Οι Έλληνες έχουν σιωπήσει, γιατί βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ, λέει ο Στουρνάρας.
2. Οι επιχειρηματίες που πήγαν στην Κίνα με τους κυβερνητικούς πλήρωσαν οι ίδιοι το ταξίδι τους, λέει στο σχολιό του ένας αναγνώστης της χθεσινής μου ανάρτησης –αυτό κατάλαβε διαβάζοντας, τόσο κατάλαβε διαβάζοντας. Και το πρόβλημα, λέει, είμαι εγώ που γράφω τέτοιες ανακρίβειες.
Ποιος από τους τρεις μας είναι τελικά το πρόβλημα; Ο Στουρνάρας, ο αναγνώστης μου αυτός, ή εγώ;
Τι λέει στον απεγνωσμένο ο Στουρνάρας; Ο Στουρνάρας του λέει: «Μην το κάνεις, περίμενε, θα σε σώσω». Ο Στουρνάρας λέει ψέμματα, αισχρά ψέμματα, αλλά αν ο απεγνωσμένος ψάχνει ακόμα από κάπου να κρατηθεί, μπορεί και να τον πιστέψει, τον Στουρνάρα. Έστω για μια ημέρα παραπάνω…
Τι λέει στον απεγνωσμένο ο δεύτερος; Ο δεύτερος του λέει: «Δεν σε παίρνει. Ψόφα! Να ενημερωνόσουν καλύτερα· ακριβέστερα. Αν το κράτος φέρει δουλειές, θα τις φέρει όταν τις φέρει, και πάντως με εκείνους που μπορούν, άρα μάλλον για εκείνους που μπορούν. Εσύ έπεσαι, οπότε, επειδή μέχρι εκείνη την ώρα δεν σε βλέπω να τη βγάζεις, ψόφα! Θα μπορούσες να σωθείς, αν μπορούσες να πληρώνεις τα έξοδά σου για την Κίνα, ή για οπουδήποτε αλλού, αλλά δεν μπορείς. Ψόφα! Και να φύγεις υπερήφανος από το μάταιο τούτο κόσμο –έτσι κι αλλιώς, όλοι θα φύγουμε μια μέρα· να φύγουμε τουλάχιστον υπερήφανοι για ένα κράτος που γίνεται καλύτερο, που δεν κάνει πια δώρα στους επιχειρηματίες, αφού τώρα τα πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδά τους. Ψόφα! Α, και μην ακούς εκείνους που σου λένε άλλα, διότι αυτά που σου λένε είναι ανακρίβειες, κι επειδή είναι ανακρίβειες, αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα. Ποιο πρόβλημα; Το πρόβλημα στην κυβέρνηση, βέβαια. Ένα πρόβλημα μάλιστα την ώρα που αυτή προσπαθεί να σώσει τουλάχιστον τους άλλους –γιατί εσύ δεν σώζεσαι. Ψόφα!»
Επειδή, ωστόσο, αυτόν τον δεύτερο τον συνάντησα και σ’ ένα άλλο ιστολόγιο, και είδα ότι κάνει λόγο εκεί για «εβραίικα πιθήκια» και για «τους Έλληνες που κατήντησαν μειονότητα» κ.τ.τ., μπορεί να λέει και κάτι άλλο, εδώ που τα λέμε. Μπορεί, δηλαδή, να λέει: «Αν είσαι Έλληνας, άσε τώρα τον Στουρνάρα, άσε τους γραφιάδες, άσε τους λαπάδες, όλους όσοι δεν πάνε καλύτερα σε καμιά οικοδομή να δουλέψουν, και για κόπιασε από εδώ να σε ταΐσω εγώ… Ή μήπως δεν είναι για το φαγητό, αλλά από ντροπή που δένεις σχοινί στο λαιμό σου; Εγώ είμαι, ρε κορόιδο, η περφάνια σου, η περφάνια όλων μας, ολόκληρου του έθνους! Περίμενε και θα δείς… Μήπως δεν θες; Μήπως δεν είσαι Έλληνας, ωρέ;; Ψόφα!»
Τρίτος εγώ στη σειρά, τι λέω; Τι να πω…
Από sotosblog

Πολιτικό Κοράκι: Η...κηδεία σου!!

Πολιτικό Κοράκι: Η...κηδεία σου!!: Αγόρασε το σταράκι σου , βράστο , ρίξε λίγη ζαχαρίτσα ,    στόλισε το και είσαι έτοιμος!!    Για κηδεία!!

Η...κηδεία σου!!

Αγόρασε το σταράκι σου, βράστο, ρίξε λίγη ζαχαρίτσα, 
 στόλισε το και είσαι έτοιμος!!  
Για κηδεία!!
Τα της τελετής ανέλαβε η "πατριωτική" κυβέρνηση.
Κηδειόχαρτα, "προσκλήσεις", στεφάνια, επικήδειους.
ΕΣΥ, το μόνο που οφείλεις να κάνεις είναι να παραδώσεις
το κορμάκι σου να το πλύνει, να το ξυρίσει (αν χρειάζεται), 
να το ντύσει, να το στολίσει, να το βάψει και να σε
ξαποστείλει στο τάφο!! 
Με δόξα και τιμή!!
Ασφαλώς τα κριτήρια ταφής είναι...ταξικά!!
Σε άλλη θέση θα ταφεί ο μισθωτός και σε άλλη 
ο ελευθεροεπαγγελματίας.
Οι συνταξιούχοι θα οδηγηθούν σε ομαδικό τάφο.
Η γεωγραφική κατανομή των "θέσεων" γίνεται
με κομματικά κριτήρια.
Οι πρασινογάλαζοι θάβονται δυτικά-νοτιοδυτικά 
και οι αριστερούληδες βόρεια!!
 Τις επιμνημόσυνες δεήσεις θα απευθύνουν ιερομόναχοι 
του Βατοπεδίου.
Τους επικήδειους θα εκφωνήσουν τρικομματικοί. 
Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης.
Τους αναρχοκομμουνιστές θα τιμήσει ο γραμματέας της κοβας.
Στην τελετή έχουν κληθεί να παραστούν οι υγιείς δυνάμεις 
της χώρας: βιομήχανοι, εφοπλιστές, καναλάρχες, 
μεγαλοδημοσιογράφοι,   παπαγάλοι, κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες,  
λαμόγια, τρωκτικά κλπ.
Με μία λεξη....Ολοι οι Ζωντανοί!!
Το σύνολο της δαπάνης έχουν αναλάβει "'φίλιες" δυνάμεις της ΕΕ,
  του ΔΝΤτης γαλλογερμανίας, της τοκογλυφίας και 
της "πατρίδας" της Ελευθερίας.
  
.................................................................................

 Αυτοί και άλλοι πολλοί, έχουν φροντίσει για τον τάφο μας.
Το μισό κορμί μας ήδη το...νεκροσκεπάζουν.
Θα μας "χώσουν" ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ μέσα;;

 Το Δίλημμα είναι ΄Ενα και Μοναδικό:
ή Αυτοί ή Εμείς.
Τελεία και παύλα (.-)

Πολιτικό Κοράκι: Το προξενειό.

Πολιτικό Κοράκι: Το προξενειό.: Μας βαρέθηκε...Μας σιχάθηκε.. . Χρόνια τώρα χρησιμοποιείται ως άλλοθι αντιλαϊκών πολιτικών . Μέσο επιβολής αντιδραστικών απόψεων . ...

Το προξενειό.

Μας βαρέθηκε...Μας σιχάθηκε...
Χρόνια τώρα χρησιμοποιείται ως άλλοθι αντιλαϊκών πολιτικών.
Μέσο επιβολής αντιδραστικών απόψεων.
Διάδρομος απογείωσης φιλόδοξων πατριωτών.
Προνομιακός χώρος για λαμόγια,ημέτερους,αρπακτικά.
Ξέφραγο αμπέλι για εργολάβους,προμηθευτές και "εταίρους".
Για την Πατρίδα ο λόγος.
 Είδε κι απόειδε η καϋμένη κι άρχισε να ψάχνει για νέους κατοίκους.
Λιγότερο τεμπέληδες και διεφθαρμένους.
Περισσότερο παραγωγικούς και ηθικούς.
Αρχισε να ψάχνει για νέα Αφεντικά.
Λιγότερο φαταούληδες.
Περισσότερο φιλέλληνες και αποτελεσματικοί.
 Προίκα της 11 εκατομμύρια κορμιά...εν δυνάμει σκλάβοι.
Μερικές χιλιάδες στρέμματα γης. Επιχειρήσεις και ακίνητα.
Ακρογιαλιές,νησάκια και βουνά
Με ορυκτό πλούτοΗλιο και αέραΦως,νερό,τηλέφωνο.
Κι άλλα προικιά διαθέτει.
Κακαβιά,παστιτσάδα και γιαπράκια. Πίτες και κοντοσούβλια.
Νεραντζάκι και συκαλάκι.

    Αράδα τα προξενειά. Αράδα οι προξενητάδες.
Υποψήφιοι γαμπροί ένα σωρό.
Γάλλοι,Γερμανοί,Καναδοί,Αραβες,Κινέζοι και Αμερικάνοι.
Συνωστίζονται. Δίνουν μπροστάντζες. Ετοιμάζουν συμβόλαια.
Επιχειρηματίες,επενδυτές,αγοραστές.
Φιλέλληνες από τα νύχια ως την κορφή.
Ερχονται να μας σώσουν. Οχι να μας παλουκώσουν.
..........................................................................  
Περάστε κόσμε. Εδώ το καλό πράμα
Ξεπουλάμε.
Κάτι θα προκύψει και γι΄αυτούς.
Οι Ελληνες όταν παντρεύουν...είναι κουβαρντάδες.
..................................................................................
Θέλω να πω πως ντρέπομαι...μα δεν το λέω.
Θέλω να πω πως φοβάμαι...μα δεν το λέω.
Θέλω να βρίσω...να ουρλιάξω.
Μα δεν το κάνω...
Οι προξενητάδες δεν φοβούνται τις βρισιές μου...
Δεν φοβούνται τα ουρλιαχτά μου...
Φοβούνται τη Φωνή μου. Τη Δύναμη μου. Τη Δράση μου.
Τους Δρόμους και τις Πλατείες...

Κλέφτες και Αρματολοί τα όπλα έξω απ’ τη Βουλή

Κλέφτες και Αρματολοί τα όπλα έξω απ’ τη Βουλή, ,
Δεν θα μπορούν να οπλοφορούν οι βουλευτές μέσα στη Βουλή, οπότε τώρα θα έχουν μια ακόμα δικαιολογία για να μην πατάνε ποτέ το πόδι τους στο κοινοβούλιο, αφού θα αισθάνονται ανυπεράσπιστοι. Με απόφαση του προέδρου της Βουλής, οι βουλευτές θα είναι υποχρεωμένοι να αφήνουν τα όπλα τους στους οπλοβαστούς που θα βρίσκονται στην είσοδο της Βουλής, αν και αρχικά υπήρχε η σκέψη να τους αφαιρούνται μόνο οι σφαίρες.
Η απόφαση να μην οπλοφορούν οι βουλευτές στη Βουλή πάρθηκε γιατί υπήρχε ο κίνδυνος οι αρματολοί βουλευτές να πυροβολήσουν τους κλέφτες βουλευτές.
Χτες οι βουλευτές πέρασαν από μαγνητική πύλη και άρχισαν να βαράνε οι συναγερμοί, αφού ήταν όλοι φορτωμένοι με μπαζούκας.
Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής παρέδωσαν τα όπλα τους στην είσοδο αλλά κράτησαν τα στιλέτα, τους σιδερολοστούς, τα καδρόνια και τις σιδερογροθιές που έχουν συναισθηματική αξία γι’ αυτούς επειδή τους τα έχουν χαρίσει οι μαμάδες τους.
Οπωσδήποτε, η απαγόρευση των όπλων στη Βουλή θα δώσει άλλο τόνο στις συνεδριάσεις, αφού είναι αλλιώς να ξέρεις πως αυτοί που σε ακούνε είναι άοπλοι κι αλλιώς να ξέρεις πως μπορεί να φρικάρουν με τις μαλακίες σου και να σου τινάξουν τα μυαλά στον αέρα.
Κάποιοι βουλευτές θεωρούν αντιδημοκρατικό μέτρο την απαγόρευση της οπλοφορίας μέσα στη Βουλή -και ζητούν να επιτραπεί ξανά αλλά οι βουλευτές να φοράνε κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα-, ενώ κάποιοι άλλοι ζητούν να επιτραπούν μέσα στη Βουλή τα όπλα του paintball και οι βουλευτές να πετάνε μπογιά στους άλλους βουλευτές, για να αποκτήσει χρώμα το κοινοβούλιο.

Βαγγελιώ μου παινεμένη

Βαγγελιώ μου παινεμένη
Στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ κατατέθηκε η αλληλογραφία ανάμεσα στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τα έγγραφα, η λίστα Λαγκάρντ ήταν επίσημο έγγραφο, δεν ήταν προϊόν υποκλοπής και ο σκοπός του ήταν να χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς λόγους.
Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ιωάννης Διώτης υποστηρίζουν πως η λίστα Λαγκάρντ ήταν προϊόν υποκλοπής, δεν ήταν επίσημο έγγραφο και δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί για φορολογικούς ελέγχους.
Δηλαδή, οι δυο πρώην υπουργοί Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος, και ο Ιωάννης Διώτης, λένε ψέματα.
Σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα, θα είχε επέμβει αμέσως ο εισαγγελέας αλλά η Ελλάδα είναι Μπανανία-προτεκτοράτο, οπότε μάλλον αθώοι όλοι.
Ήταν ολοφάνερη η προσπάθεια να κρύψουν τον Βενιζέλο και να τον σώσουν.
Η επίθεση, απ’ όλες τις πλευρές, στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, και η προσπάθεια να την γελοιοποιήσουν και να την δαιμονοποιήσουν δεν ήταν τίποτε άλλο από μια επιχείρηση διάσωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου, ώστε να μην πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά.
Είναι προφανές πως ο Βενιζέλος μπορεί να πάρει μαζί του στη φυλακή όλη την πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας αλλά θα ήταν προτιμότερο να ψηφίσουν έναν νόμο που να λέει πως ο Βενιζέλος είναι αθώος –ακόμα κι αν σκοτώσει καμιά πενηνταριά νοματαίους-, παρά να μας πρήζουν τα συκώτια με τον Μαρκογιαννάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, το Κασιδιάρη και άλλες τέτοιες εξέχουσες προσωπικότητες που συμμετέχουν στην Προανακριτική Επιτροπή και αναζητούν την …αλήθεια.
Αλλά να μην παρασυρόμαστε από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτά τα ανούσια πράγματα: Ξεχάστε τον Βενιζέλο και πάμε τώρα όλοι μαζί να κάνουμε πως η χώρα και η δημοκρατία κινδυνεύουν από την Χρυσή Αυγή.
Και ο νόμιμος Βενιζέλος θα βγάλει την Χρυσή Αυγή εκτός νόμου.

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ : Δεν κουνιέται φύλλο στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδο...

Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ : Δεν κουνιέται φύλλο στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδο...

Δεν κουνιέται φύλλο στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού > Το πάρτι κράτησε μόλις μία ημέρα!

Παρά την πανηγυρική εκδήλωση, δεν κουνιέται φύλλο στα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού – Αυξάνονται καθημερινά τα τροχαία ατυχήματα

Η απόλυτη ηρεμία επικρατεί στα εργοστάσια της υπό κατασκευήν Ολύμπιας Οδού τον οδικό άξονα που (ίσως κάποια στιγμή) θα συνδέσει την Κόρινθο με την Πάτρα, τον Πύργο και την Τσακώνα.

Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, όπως αναφέρει δημοσίευμα εφημερίδας,  η επανεκκίνηση των έργων στον οδικό άξονα έγινε στις 25 Απριλίου με πανηγυρικό τρόπο, αλλά την επομένη ακριβώς τα έργα σταμάτησαν.

Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι στην Ε.Ο Κορίνθου – Πατρών – Πύργου επικρατεί το απόλυτο χάος. Αριστερά και δεξιά αλλά ακόμα και στη μέση του δρόμου υπάρχουν διασκορπισμένες πολλές πορτοκαλί κορύνες με αποτέλεσμα η οδήγηση μάλλον να μοιαζει σαν «extremesport».

Συνεχώς αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα ενώ όσοι αναγκάζονται να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο κάνουν τον σταυρό τους.

Σε… πρώτο πλάνο οι σήραγγες
Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστούν από την τοπική κοινωνία τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά, βρισκόμενος στις σήραγγες του Πλατάνου και της περιοχής Μαύρα Λιθάρια. «Η Ελλάδα σήμερα σηκώνει τα μανίκια» είχε δηλώσει ο πρωθυπουργός και είχε συμπληρώσει «Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο».
20 ημέρες όμως μετά η αλήθεια είναι άκρως διαφορετική.

Μέχρι να λάβουν «σάρκα και οστά» οι εργασίες σας ευχόμαστε «Καλό ταξίδι»

newsbomb

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Ο ναζιστής Μπαλτάκος δεν πέρασε το αντιρατσιστικό

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Ο ναζιστής Μπαλτάκος δεν πέρασε το αντιρατσιστικό: Το θρίλερ με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο απειλεί άμεσα τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης καθώς Μέγαρο Μαξίμου από τη μια και ΠΑΣΟΚ - ...

Ο ναζιστής Μπαλτάκος δεν πέρασε το αντιρατσιστικό

Το θρίλερ με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο απειλεί άμεσα τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης καθώς Μέγαρο Μαξίμου από τη μια και ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από την άλλη συγκρούονται πλέον μετωπικά...
Μόλις χθες το βράδυ πληροφορίες έλεγαν πως η νομοπαρασκευαστική επιτροπή άναψε εν μέρει το πράσινο φως για το νομοσχέδιο γεγονός που δημιούργησε την πεποίθηση ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή βρίσκεται στην τελική του ευθεία.

Μια νέα ανακοίνωση όμως από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης έρχεται να δημιουργήσει νέους πολιτικούς τριγμούς καθώς πλέον δεν θέτει θέμα λεπτομερειών και διατάξεων επί του νομοσχεδίου αλλά θέμα επί της αρχής του δηλαδή αν έχει λόγο ύπαρξης ή όχι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μπαλτάκου «Έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο».

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που το Μέγαρο Μαξίμου μιλάει ξεκάθαρα για το σύνολο του νομοσχεδίου επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το νομικό πλαίσιο που υφίσταται., εννοώντας ότι ο υπάρχων ποινικός κώδικας καλύπτει τις αντιρατσιστικές εγκληματικές πράξεις.

Το νομοσχέδιο εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της νομοπαρασκευαστική επιτροπής και όπως ενημερώνει ο κ. Μπαλτάκος θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί έως ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία και εκδοθεί το σχετικό πρακτικό.

Την ίδια ώρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φωνάζουν για την αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου με την εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά να κάνει λόγο για υπερσυντηρητικούς κύκλους που δρουν στο εσωτερικό της ΝΔ.

Από την άλλη είναι γεγονός πως υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα της Συγγρού που πιέζουν ακόμα και για απόσυρση του νομοσχεδίου εκφράζοντας την άποψη ότι το νομοσχέδιο θα εκτοξεύσει την Χρυσή Αυγή και τη δημοτικότητά της εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η κατάσταση έτσι όπως έχει δημιουργηθεί χρειάζεται άμεσα μια πυροσβεστική και εξισορροπιστική παρέμβαση που μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μπορεί να κάνει.

Έτσι όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια διαμάχη που θα κριθεί στο τραπέζι των συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου σε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: ΔΝΤ - ΕΕ: Ελέγξτε δικηγόρους και γιατρούς

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: ΔΝΤ - ΕΕ: Ελέγξτε δικηγόρους και γιατρούς: Συστάσεις για αύξηση των ελέγχων σε ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα όπως γιατροί και δικηγόροι απευθύνουν προς το υπουρ...

ΔΝΤ - ΕΕ: Ελέγξτε δικηγόρους και γιατρούς

dnt-ee-elegkste-dikigoroys-kai-giatrous
Συστάσεις για αύξηση των ελέγχων σε ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών με υψηλά εισοδήματα όπως γιατροί και δικηγόροι απευθύνουν προς το υπουργείο Οικονομικών το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε νέα αξιολόγηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που αποκαλύπτει η «Καθημερινή»...
Οι εμπειρογνώμονες αναγνωρίζουν τις προσπάθειες βελτίωσης της φορολογικής διοίκησης αλλά σημειώνουν ότι οι επιδόσεις παραμένουν κατώτερες των στόχων.

Κατά προτεραιότητα στο στόχαστρο πρέπει να τεθούν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν δαπάνες διαβίωσης άνω των 150 χιλιάδων ευρώ και μεταβιβάσεις περιουσίας άνω των 400.000 ευρώ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Το…τερατάκι (μιας εκτρωματικής κυοφορίας)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Το…τερατάκι (μιας εκτρωματικής κυοφορίας): Του Θανάση Νικολαΐδη     ΒΡΗΚΑΝ προνόμια και δεν τα λιγόστεψαν. Οι «πιστοί» τους χειροκροτούσαν, οι νόμοι ήταν δικιά τους υπό...

Το…τερατάκι (μιας εκτρωματικής κυοφορίας)



Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΒΡΗΚΑΝ προνόμια και δεν τα λιγόστεψαν. Οι «πιστοί» τους χειροκροτούσαν, οι νόμοι ήταν δικιά τους υπόθεση, η δημοκρατία είχε αποκατασταθεί, γιατί να μην αξιοποιήσουν την ευκαιρία της ζωή τους; Και μιλάμε για μεταγενέστερους του Κοινοβουλίου. Οι παλιοί το’ χαν παράδοση και μονοπώλιο. Με την οικογενειοκρατία να κάνει θραύση κι εμείς να’ χουμε χρεωθεί αυτούς και..........
τα παιδιά τους.
ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΑΝ ό,τι καλύτερο για μιαν ανώδυνη (και…κερδοφόρα) κοινοβουλευτική θητεία, δρομολόγησαν την πλεονεξία τους σε προνόμια πρωτοφανή και άραξαν πάνω στο κορμί της δημοκρατίας, αφού της βγάλανε τα μάτια. Θέλεις, κ. βουλευτά παιδικό γκαράζ για το αμάξι και το παιδί σου; Το’ χεις! Μήπως γουστάρεις τζακούζι και γυμναστήριο, μετά την κοπιώδη…απουσία σου απ’ τις συνεδριάσεις; Έγινε! Μήπως και ΜΗ ευθύνη υπουργών; Ψήφισέ την!!
ΚΙ ύστερα ήρθε η σειρά να δείξουν την ισχύ τους. Με την ψήφο μας στο τσεπάκι τους και «υπηκόους» στο κονάκι τους. Για έναν διορισμό και εύνοια ανταποδοτική. Οργίασε το μέσον, «κατόπιν ενεργειών μου» ο πολιτικός, ο ψηφοφόρος ευτυχισμένος. Για την ανταμοιβή των κόπων του ως αφισοκολλητή.
ΩΣΤΟΣΟ, κι αν οι κοινοβουλευτικοί μας φαίνονταν ευτυχισμένοι, δεν ένιωθαν τρισευτυχισμένοι. Κι αν τα κόμματα ανταποκρίθηκαν εν μέρει στην…αποστολή τους, κάτι περίσσευε από ρουσφέτι για να πάει στα ύψη η προσφορά τους (στον…τόπο). Έπρεπε να αυγατίσουν τους «εργαζόμενους» της Βουλής κι ήταν ο δρόμος ανοιχτός. Με μιαν «αναλογική» μοιρασιά, που δεν σήκωνε παρεξηγήσεις και «ιδεολογικούς» καυγάδες. Διόρισαν με την ψυχή τους, φράκαρε η βουλή από ευνοούμενους των 16 μισθών και των περίεργων επιδομάτων, με τα αστρονομικά εφάπαξ.
ΔΕΝ είδαμε «εργαζόμενο» της Βουλής να απολύεται, να αξιολογείται, να ελέγχεται αν αντίκρισε ποτέ του…ΑΣΕΠτζή, κι ούτε καν είδαμε τη λίστα με ονόματα και κόμματα που τους διόρισαν. Τι άλλο δεν είδαμε (κι ούτε θα δούμε); Χειροπέδες π. χ. στον κ. Σιούφα και την κα Μπενάκη, που επί των ημερών τους οι διορισμοί είχαν ρυθμό έκρηξης. Όλα κοινοβουλευτικά, νομότυπα (αν και παράλογα)…ελληνικά.
ΚΑΙ τι περίμενες με τους παραπάνω βιαστές της δημοκρατίας, μετά δεκαετίες εκτρωματικής κυοφορίας; Να γεννηθεί το…τερατάκι. Και γεννήθηκε! Ήταν φυσικό, επόμενο και αναμενόμενο. Ήρθε στον κόσμο το προϊόν της γέννας, στήθηκε απέναντι στους «δημοκράτες» που αρνούνται πεισματικά την πατρότητά του και ανεμίζει τη χατζάρα του. 
ΔΕΝ υπάρχει παρθενογένεση-υπάρχει σχέση αιτίου και αιτιατού (αιτίας και αποτελέσματος).

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Πάρε κόσμε παραμύθια

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Πάρε κόσμε παραμύθια: (Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ) Έχει σκάσει από το κακό του ο Μαυροτζαφέρης. Βλέπει ...

Πάρε κόσμε παραμύθια

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


Έχει σκάσει από το κακό του ο Μαυροτζαφέρης. Βλέπει τον κυρ πασοκοφώτη να είναι υπεύθυνος σωτήρας και αυτός, αν και πρωτοπόρος, να είναι εκτός.
Θέλει να μας σώσει ο άνθρωπος. Ακόμα και με τον σφουγγαράκη θα πάει για να μας σώσει. Θα κουβαλάει τα ψώνια της μπουμπούκας του μπουμπούκου, αρκεί να είναι σωτήρας...

Τελικά το θράσος των πολιτικών μας δεν έχει όρια.
Ο καλός Σαμαράς και ο κακός Στουρνάρας. Είναι το γνωστό παιχνιδάκι: Δεν φταίει ο Σημίτης, ο Κωστάκης αγανακτεί, ο Γιωργάκης χτυπάει το χέρι του στο λάπτοπ και ο Αντωνάκης είναι σοβαρός.
Το επιτελείο του Στουρνάρα τα κάνει όλα, λεν διάφοροι κυβερνητικοί. Εμμέσως μας λένε ότι ο Σαμαράς είναι ένας ανίκανος να αντιληφθεί, ανήμπορος να αντιδράσει διώχνοντας τον κακό και άχρηστο Στουρνάρα, ότι είναι απλά ένα διακοσμητικό αντικείμενο στο εξοχικό γραφείο της Μέρκελ.
Τρόμαξα ετούτη την εβδομάδα.. Παραλίγο να γίνει επανάσταση και να πέσει η κυβέρνηση. Κήρυξε 4ωρη στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ για συμπαράσταση στους καθηγητές.
Στα πλαίσια της ανάπτυξης η κομισιόν ζητάει να κλείσουν τα ναυπηγία του Σκαραμαγκά. Οσονούπω θα υπάρξουν και άλλες αναπτυξιακές προτάσεις που θα ρίξουν την ανεργία στο 5%.
Ο Μπουμπούκος μας αποκάλυψε πως προήλθε η μεγάλη ζημιά που έχει πάθει και που είναι ολοφάνερη στον καθένα. Την έπαθε από αναβολή εξετάσεων.
Έτσι εξηγούνται όλα. Αν δεν εξεταστείς την κατάλληλη ώρα μπορεί να σου μείνει κουσούρι.
Η Μέρκελ θέλει να

mikrosfokion.blogspot.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Έλληνες στη Γερμανία...όπως Πακιστανοί στην Ελλάδα...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Έλληνες στη Γερμανία...όπως Πακιστανοί στην Ελλάδα...: Πολλοί Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα και μέσω γραφείων εύρεσης εργασίας, ταξιδεύουν στη Γερμανία. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει αναγνώστης του e...

Έλληνες στη Γερμανία...όπως Πακιστανοί στην Ελλάδα

11Πολλοί Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα και μέσω γραφείων εύρεσης εργασίας, ταξιδεύουν στη Γερμανία. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr, όχι μόνο τους εκμεταλλεύονται αλλά τους διώχνουν από τη δουλειά και τους αφήνουν κυριολεκτικά στο δρόμο...
Ο Σταύρος Ιωσηφίδης περιγράφει το ταξίδι του από την Ελλάδα στη Γερμανία και τις δύσκολες στιγμές που έζησε εκεί.

«Έψαχνα στο internet για δουλειά στη Γερμανία. Βρήκα ένα γραφείο στα Τρίκαλα, απ’ όπου μου ζήτησαν 800 ευρώ για να με στείλουν στη Γερμανία. Μου έδωσαν έναν αριθμό ενός ελληνικού εστιατορίου εκεί και επικοινώνησα εγώ μαζί τους και έφυγα για Γερμανία. Με το που ήρθα εδώ, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από ότι περίμενα. Οι συνθήκες εργασίας ήταν τραγικές. Μέναμε 3-4 άτομα σε ένα δωμάτιο. Δούλευα από τις 10 το πρωί μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα με ένα πιάτο φαγητό. Μετά από 13 μέρες, ο ιδιοκτήτης μου είπε “πολύ έκατσες εδώ, μάζεψε τα πράγματά σου και φύγε”. Και με πέταξε κυριολεκτικά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό όπου έμεινα δύο μέρες. Μου έδωσε 200 ευρώ για 13 μέρες δουλειάς. Πέρασα ένα μαρτύριο».

Ο κ. Σταύρος τόνισε ότι δεν είναι ο μόνος που έχει αντιμετωπίσει αυτό πρόβλημα. «Συνέβη σε άλλα 17 άτομα αυτό το σκηνικό. Μάλιστα εκεί δούλευε και ένα ανδρόγυνο που είχε μαζί του και το παιδί τους και τους έδιωξε. Έμεναν στο αμάξι τους μία ολόκληρη εβδομάδα. Κάναμε παράπονα στο γραφείο που μας έστειλε από την Ελλάδα, αλλά δεν μας πιστεύουν».

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: «ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: «ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ...: ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ Ερχεται στο τέλος Μαίου μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που θα επιρεάσει σοβαρά προβλήματα τόσο στίς τηλεπικοιν...

«ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ»

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ
Ερχεται στο τέλος Μαίου μεγάλη μαγνητική καταιγίδα που θα επιρεάσει σοβαρά προβλήματα τόσο στίς τηλεπικοινωνίες οσο και στην ανθρώπινη υγεία. Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες είναι αποτέλεσμα ηλιακών εκρήξεων ,οπου τεράστιες ποσότητες φορτισμένων σωματιδίων κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων εκτοξεύωνται απο την επιφάνεια του ηλίου με ταχύτητες 400 εως 1200 χιλιομέτρων το .........
δευτερόλεπτο και σε δύο περίπου μέρες φθάνουν στην Γή.Τότε αλληλεπιδρούν με το μαγνητικό πεδιο της γής το οποίο και συλλαμβάνει πολλά απο τα φορτισμένα σωματίδια.Αυτό εχει ως αποτέλεσμα να επηρεάζεται το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη μας προκαλώντας σοβαρές διαταραχές.Οι μαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συχνά,ίσως και πάνω απο μία φορά τον μήνα και δεν είναι πάντα εύκολο να προβλεφθούν.
Μία τέτοια μέγάλη μαγνητική καταιγίδα αναμένεται να λάβει χώρα στο τέλος Μαίου οπου θα επηρεάσει πολλούς τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.Χαρακτηριστικά είναι πιθανόν να επηρεαστούν οι τηλεπικοινωνίες,να μειωθεί η ορατότητα (νιφάδες) στις τηλεοράσεις,παρεμβολές στην ραδιοφωνία, στους δορυφόρους τηλεπικοινωνίας,προβλήματα στην πλοήγηση των διαστημοπλοίων,και πιθανές καταστροφές στα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας.Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες επηρεάζεται και η πορεία αποδημητικών πουλιών και τα ταχυδρομικά περιστέρια.Γενικά θα επηρεαστούν σε μικρο ή μεγάλο βαθμό τα ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά συστήματα ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος της περιοχής.Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες συμβαίνουν συνήθως στά μεσαία και χαμηλά γεωγραφικά πλάτη της Γής.
Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν και την ανθρώπινη υγεία και συμπεριφορά.Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα επηρεάζουν κυρίως εκείνους που υποφέρουν απο υπέρταση,υπόταση και καρδιακές παθήσεις.Επίσης προκαλούν πονοκεφάλους,ζαλάδες,ημικρανίες,αύπνία,καχεξία,πτώση της πίεσης και γενικά νωθρότητα και χαμηλή ζωτικότητα.Ρώσοι επιστήμονες που εχουν κάνει εκτεταμένες έρευνες στην βιολογία του διαστήματος και γενικά στίς επιδράσεις του ανθρώπου στο διάστημα,αποδίδουν τα γεγονότα αυτά στο ότι οι διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου επιβραδύνουν την ροή του αίματος και προκαλείται μεταξύ άλλων υποξία(δηλ. ελλειψη οξυγόνου).Επίσης πιστεύουν οτι επηρεάζεται και η ανθρώπινη συμπεριφορά και διάθεση.
Οι μαγνητικές καταιγίδες επηρεάζουν το 50 έως 75% του πληθυσμού αλλά σε διαφορετικό βαθμό για κάθε άνθρωπο και οι περισσότεροι άνθρωποι επηρεάζωνται σε ελάχιστο έως πολύ μικρό βαθμό.Μάλιστα οι νέοι άνθρωποι κατά πλειοψηφία νοιώθουν ελάχιστα εως καθόλου τις μαγνητικές επιδράσεις. Συστήνεται σε εκείνους που είναι ευαίσθητοι στις μαγνητικές καταιγίδες να αποφεύγουν την έντονη σωματικά δραστηριότητα,το άγχος και να μην μένουν μόνοι.
 ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤ.ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Π.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Βενεζουέλα: Μείωση ωρών εργασίας,αύξηση άδειας μητ...

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Βενεζουέλα: Μείωση ωρών εργασίας,αύξηση άδειας μητ...: (Με πληροφορίες από άρθρο του Thomas Poniah) Αναγνωρίζει ως δικαιούχους και τις μητέρες που δεν εργάστηκαν ποτέ εκτός σπιτιού! ...

Βενεζουέλα: Μείωση ωρών εργασίας,αύξηση άδειας μητρότητας,σύνταξη για όλους!

(Με πληροφορίες από άρθρο του Thomas Poniah)

Αναγνωρίζει ως δικαιούχους και τις μητέρες που δεν εργάστηκαν ποτέ εκτός σπιτιού! ...

Οι συντηρητικοί επικριτές της αριστερής κυβέρνησης της Βενεζουέλας σίγουρα δεν θα ήθελαν να δημοσιευθεί το παρακάτω ρεπορτάζ!

Η Αριστερή κυβέρνηση συνασπισμού, ανακοίνωσε ότι ένας νέος εργατικός νόμος, θα τεθεί σε ισχύ αυτή την εβδομάδα. Ο νέος εργατικός νόμος στη Βενεζουέλα μειώνει τις ώρες εργασίας, αυξάνει την άδεια μητρότητας και εγγυάται σύνταξη για όλους τους κατοίκους της Βενεζουέλας (αναγνωρίζοντας ως δικαιούχους και τις μητέρες που δεν εργάστηκαν ποτέ εκτός σπιτιού) την ώρα που στην Ευρώπη των μνημονίων της λιτότητας τα εργασιακά δικαιώματα σφαγιάζονται και οι εργαζόμενοι πετιούνται στον Καιάδα της ανεργίας ή της εργασίας χωρίς εργασιακά δικαιώματα.

Ενώ υπάρχουν μια σειρά από επικριτικά σχόλια που μπορούν να τεθούν προς την κυβέρνηση της Βενεζουέλας (ατολμία στην αναδιανομή της γης, δεν έθιξε όσο θα έπρεπε, ίσως, την αστική κυριαρχία στη χώρα, δεν απέκτησε η «Μπολιβαριανή Επανάσταση» ως σήμερα, τον σοσιαλιστικό χαρακτήρα εκείνο που θα θέλαμε ώστε να οδηγήσει στην δικτατορία του προλεταριάτου) το σίγουρο είναι ότι το πλέον σημαντικό επίτευγμά της είναι ότι συνδυάζει πολλές μορφές αγώνα κατά της πάσης φύσεως ανισότητας!

Η Αριστερή κυβέρνηση της Βενεζουέλας μπορεί να μην προχώρησε σε ριζική αναδιανομή του πλούτου και άκρως ριζοσπαστικά μέτρα όπως πολύ θα ήθελαν (εδώ βέβαια θα πρέπει να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό ότι δέχεται ισχυρές έξωθεν ιμπεριαλιστικές πιέσεις αλλά και πιέσεις από την οικονομική ελίτ της χώρας -βλ. εργοδοτικό λοκ-άουτ ), αλλά έχει το χαμηλότερο ποσοστό ανισότητας στην Λατινική Αμερική και έχει κάνει εξαιρετικά βήματα προς μια πιο ταξικά δικαιότερη κοινωνία.
Δεν πρέπει να παραγνωριστεί, επίσης, ότι το «πείραμα της Βενεζουέλας» δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να πετύχει -και το έχουν αποδείξει- οι πολιτικοοικονομικές ελίτ.

Κείμενο που κυκλοφόρησε σε εξεταστικό κέντρο από μαθηματικούς βαθμολογητές και διδάσκοντες


Κείμενο που κυκλοφόρησε σε εξεταστικό κέντρο από μαθηματικούς βαθμολογητές και διδάσκοντες

eb640c7dabe19109ae1ca039769e8108_5“Σκοτεινοί” κύκλοι και “φωτεινές” ομολογίες
 Σχετικά με τη «σφαγή των εφήβων» στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας
ΕΝΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
Δευτέρα 20 Μαΐου, γύρω στις 9 το πρωί, στο εξεταστικό κέντρο Αμπελοκήπων: Οι εξεταστές στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας των φυσικώς αδυνάτων μαθητών παίρνουν τα θέματα των Πανελλαδικών. Δεν χρειάζεται παρά ελάχιστος χρόνος επεξεργασίας για να συνειδητοποιηθεί η κατάφωρη αδικία που διαπράττεται σε βάρος των παιδιών. Η οργή όλων των συναδέλφων είναι έκδηλη:
«Αίσχος», «αδικία», «σφαγή», «ανοιχτή παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ισονομίας για τους υποψήφιους» είναι μερικές από τις σχετικά «ήπιες» εκφράσεις, που βοούν στην αίθουσα. Συνάδελφος ρωτά και αναρωτιέται:
«Ως πότε συνάδελφοι θα μένουμε σε απλές εκτιμήσεις; Ως πότε θα μπαίνουμε απλά να διορθώνουμε, χωρίς να συμβαίνει τίποτα; Πρέπει κάτι να κάνουμε για να μάθουν οι γονείς και η κοινωνία αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Αλλιώς γινόμαστε και εμείς συνένοχοι.»
Επιστρατεύουμε την αυτοπειθαρχία μας και συμμαζεύοντας την αγανάκτησή μας για να μην επηρεάσουμε αρνητικά τα παιδιά, γύρω στις 12 μπαίνουμε «χαμογελαστοί» στις αίθουσες της προφορικής εξέτασης.
Αντίστοιχα συναισθήματα και αντιδράσεις συναδέλφων σε όλα τα εξεταστικά κέντρα.
Τέσσερεις ώρες αργότερα, γυρίζοντας σπίτια μας, μπαίνουμε στο διαδίκτυο να δούμε σχόλια και αντιδράσεις. Οι «πρώτες εκτιμήσεις» (προερχόμενες από «φροντιστηριακούς κύκλους») κάνουν λόγο για «ιδιαιτέρως απαιτητικά θέματα», με «πολλές πράξεις», που πάντως δίνουν τη δυνατότητα «να ξεχωρίσουν οι άριστοι μαθητές».
Μεμιάς όλη η κούραση εξαφανίζεται, τα λαμπάκια της οργής χτυπάνε κόκκινο, καθώς γνωρίζουμε ότι εκτιμήσεις σαν τις παραπάνω (που προέρχονται από ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις) συνειδητά συσκοτίζουν και δυνητικά συμμετέχουν στο διαρκές έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος των μαθητών και των οικογενειών τους.
Νοιώθουμε λοιπόν έντονη την ανάγκη να μιλήσουμε, να αντιδράσουμε, να μη μείνουμε αδρανείς στο έγκλημα κατ’ εξακολούθηση που συντελείται, με ιδιαίτερη ένταση τα τρία τελευταία χρόνια. Έτσι, προκύπτει το κείμενο που διαβάζετε, για την ανάγνωση του οποίου ζητούμε την υπομονή σας.
Φίλοι, συνάδελφοι των άλλων ειδικοτήτων, αγαπητοί γονείς και μαθητές,
στην πρώτη σελίδα των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία του μαθήματος «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής», διαβάζουμε τα παρακάτω:
«Το γεγονός ότι το (σχολικό) βιβλίο απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, έχει επηρεάσει σημαντικά τη διάταξη της ύλης, τον τρόπο που αυτή παρουσιάζεται, καθώς και την επιλογή των ασκήσεων. Έτσι:
• Στην ανάπτυξη των κεφαλαίων ακολουθείται η ιστορική εξέλιξη των εννοιών και η εποπτική παρουσίασή τους.
• Αποφεύγονται οι αυστηρές αποδείξεις, αλλά μέσα από κατάλληλα παραδείγματα και εφαρμογές γίνεται προσπάθεια να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο αυτές χρησιμοποιούνται.
• Δεν συμπεριλαμβάνονται ασκήσεις των οποίων η λύση παρουσιάζει ιδιαίτερη δυσκολία ούτε ασκήσεις που λύνονται με τεχνάσματα. Αντιθέτως, έγινε προσπάθεια να επιλεγούν ασκήσεις και προβλήματα με τα οποία οι μαθητές εμπεδώνουν τη θεωρία, καλλιεργούν τη λογική και την κριτική σκέψη τους και ασκούνται στην οργάνωση δεδομένων.»
Μια απλή ανάγνωση των ασκήσεων που δόθηκαν στις φετινές Πανελλαδικές, δείχνει ότι παραβιάζονται όλες οι παραπάνω κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα:
• Σε όλες ανεξαίρετα τις ασκήσεις κυριαρχεί η τυπική αυστηρότητα. Δεν υπάρχει ούτε ένα υποερώτημα, που να εξετάζει το αν γίνεται κατανοητός ο τρόπος που οι διάφορες έννοιες χρησιμοποιούνται άμεσα σε εφαρμογές.
• Στα 8 (τουλάχιστον!) από τα 11 υποερωτήματα των ασκήσεων απαιτούνται τεχνάσματα, είτε συνδυασμοί γνώσεων διαφορετικών κεφαλαίων σε ένα αυστηρά τυπικό, αφηρημένο επίπεδο, ξένο προς τους δηλωμένους σκοπούς του μαθήματος.
• Άρα, τα θέματα δεν απευθύνονται σε όλους τους εξεταζόμενους μαθητές, ανεξάρτητα κατεύθυνσης, αλλά σε μαθητικό κοινό που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο τύπο τυπικής, θεωρητικής ασκησιολογίας, που εκπορεύεται από συγκεκριμένες εξωσχολικές πηγές.
Μια περαιτέρω ανάλυση των θεμάτων δείχνει ότι καταστρατηγούνται όχι μόνο οι γενικές, αλλά και οι ειδικές ανά κεφάλαιο οδηγίες και κατευθύνσεις του Υπουργείου, που δίνουν έμφαση στη σύνδεση των εννοιών της παραγώγου, των ακρότατων τιμών και της Στατιστικής με πεδία εφαρμογών. Κανένα από τα αντίστοιχα θέματα δεν ελέγχει κάτι τέτοιο.
Για να φανεί πιο καθαρά η ασυμβατότητα αυτή, παραθέτουμε τον τραγέλαφο που θα προκύψει αν επιχειρήσουμε να δώσουμε νοηματικό περιεχόμενο (δηλαδή να συνδέσουμε με πραγματικές καταστάσεις, όπως προκρίνει η επίσημη σχολική ύλη) το (σωστό σε ένα αφηρημένο, τυπικό πλαίσιο) υποερώτημα Δ3:
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο «μέσος όρος» (= η μέση τιμή) αναφέρεται σε μετρήσεις ομοειδών μεγεθών. Αν για παράδειγμα μετρήσουμε τα ύψη 10 παιδιών, τότε η μέση τιμή αυτών των μετρήσεων μας δίνει το μέσο ύψος. Αν όμως μας δώσουν 10 αριθμούς που να αναφέρονται σε ύψη και άλλους 10 που αναφέρονται σε βάρη μαθητών, είναι φανερό ότι η μέση τιμή αυτών των αριθμών δεν έχει κανένα νόημα σε κανένα πλαίσιο εφαρμογής.
Στο υποερώτημα Δ3 (αν, επαναλαμβάνουμε, δοθεί πεδίο αναφοράς εφαρμογών, έξω από το τυπικό μαθηματικό πλαίσιο) ζητείται περίπου κάτι τέτοιο.
Συγκεκριμένα:
Ζητείται να βρεθεί η μέση τιμή πέντε παρατηρήσεων, που οι τέσσερεις αντιστοιχούν σε τιμές μιας συνάρτησης και η πέμπτη σε μια τιμή της παραγώγου της . Όμως, όπως οι διδακτικές οδηγίες και το σχολικό βιβλίο μας ζητούν να ξεκαθαρίσουμε στους μαθητές μας, η παράγωγος δεν δηλώνει ομοειδές, αλλά διαφορετικό μέγεθος από την αρχική συνάρτηση. Για παράδειγμα, αν δηλώνει διανυθέν διάστημα σε χρόνο , τότε δηλώνει την ταχύτητα του κινητού την χρονική στιγμή . Έτσι, το να ζητείται η μέση τιμή τέτοιων ποσοτήτων, έχει περίπου το ίδιο νοηματικό περιεχόμενο, που έχει μια πρόσθεση 4 τραπεζιών με 1 κοτόπουλο.
Μια τέτοια πράξη είναι νοητή σε ένα «καθαρό», αφηρημένο αριθμητικό πεδίο, αλλά λογικά ανακόλουθη σε οποιοδήποτε πλαίσιο εννοιολογικής λειτουργίας και εφαρμογών μιας επιστήμης, όπως η Στατιστική (σε επίπεδο τουλάχιστο γενικών γνώσεων).
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε αναφερόμενοι στο σύνολο των θεμάτων (και θα το κάνουμε εάν χρειαστεί και αν κλιθούμε). Προς το παρόν, αρκεί να αναφέρουμε δυο ακόμα περιπτώσεις καταστρατήγησης του τύπου και της ουσίας:
• Αφενός, καταστρατηγείται η άτυπη αρχή της «κλιμάκωσης», καθώς, στο δεύτερο και στο τρίτο θέμα τουλάχιστον, τα τελευταία υποερωτήματα είναι τα πιο προσιτά στην αντιμετώπιση. Η σωστή κλιμάκωση συμβάλλει σε καλύτερη ψυχολογία αντιμετώπισης των θεμάτων και στη σωστή διαχείριση του χρόνου από τους υποψήφιους. Αλλά κάτι τέτοια είναι «ψιλά γράμματα» για τους «υπεύθυνους», που κατά τα άλλα κόπτονται για «τον κόπο των παιδιών» και «την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων».
• Αφετέρου, το υποερώτημα Γ2 κινείται στα όρια της επίσημης ύλης, καθώς απαιτεί επίλυση γραμμικού συστήματος 44 (και μάλιστα με συντελεστές τύπου 55, 65, 75, 85). Αυτό δεν περιέχεται στην ύλη της Γενικής Παιδείας του Λυκείου.
 
Βασικά συμπεράσματα:
1ο: Ο χαρακτήρας και το περιεχόμενο των θεμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων στα «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής» είναι ξένο είτε αντίθετο με τους σκοπούς και τις στρατηγικές, που δηλώνονται από το Υπουργείο και από την ύλη και το περιεχόμενο του σχολικού βιβλίου.
Και ακόμα παραπέρα (αν και δεν είναι εκεί το κύριο):
Κινούνται στο όριο της νομιμότητας, σε σχέση με την διδασκόμενη ύλη.
2ο: Παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της ισοτιμίας μεταξύ των υποψηφίων. Και η παραβίαση αυτή επισυμβαίνει σε δυο (τουλάχιστον) επίπεδα:
(α) Στο «εσωτερικό» των παιδιών που εξετάζονται πανελλαδικά στο μάθημα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής, καθώς τα παιδιά που προέρχονται από την θεωρητική κατεύθυνση δεν έχουν τις πληροφορίες, την εμπειρία και την εξάσκηση που απαιτεί αυτό το επίπεδο θεμάτων.
(β) Στο σύνολο των παιδιών που εξετάζονται πανελλαδικά στα μαθήματα επιλογής Γενικής Παιδείας, καθώς το επίπεδο δυσκολίας των θεμάτων στα άλλα τρία μαθήματα είναι σαφώς και πανθομολογούμενα πολύ κατώτερο από αυτό των μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής.
Εγείρονται λοιπόν με εκκωφαντικό τρόπο τα παρακάτω θέματα:
• Ποιοι, με ποια κριτήρια (είτε με ποια συμφέροντα) καθορίζουν το χαρακτήρα και το περιεχόμενο των θεμάτων των Μαθηματικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις; (Ειδικά σε χρονιές σαν τη φετινή, που με σαφή τρόπο αντιτίθενται στους επίσημα δηλωμένους σκοπούς της διδασκαλίας του μαθήματος;)
• Ποιοι έχουν την ευθύνη της παραβίασης της συνταγματικής αρχής της ισοτιμίας μεταξύ των υποψηφίων; Πώς θα αποκατασταθούν οι θιγόμενοι (παιδιά και οικογένειες) από την παραβίαση αυτή;
• Με ποιες αρχές και κατευθύνσεις θα μπει ο εκπαιδευτικός την καινούργια χρονιά για να διδάξει τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής σε μια τάξη Γενικής Παιδείας; Θα τηρήσει τις επίσημες οδηγίες, που αναδεικνύουν πράγματι την ουσία του μαθήματος και απευθύνονται στο σύνολο των μαθητών, αλλά δεν τους προετοιμάζουν κατάλληλα για τέτοια θέματα στις πανελλαδικές εξετάσεις; Ή θα παραβιάσει ουσιαστικά τις αρχές του λειτουργήματός του, απευθυνόμενος σε μια μικρή μερίδα μαθητών με θέματα αντίστοιχα αυτών των Πανελλαδικών, αγνοώντας τους υπόλοιπους μαθητές και στρεβλώνοντας την ουσία ενός μαθήματος Γενικής Παιδείας;
Ποιος θα πάρει την ευθύνη για την ωμή παραβίαση των δικαιωμάτων των μαθητών σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω περιπτώσεις;
• Ποιοι, ειδικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, χρησιμοποιούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις για να υποβαθμίσουν, να δυσφημίσουν το δημόσιο σχολείο και το έργο που γίνεται μέσα σ’ αυτό και να πουν στους γονείς και στα παιδιά: «Το σχολείο είναι ανεπαρκές. Ψάξτε λύσεις έξω από αυτό»;
Συνήθως (τουλάχιστο στα αστυνομικά μυθιστορήματα) το κίνητρο οδηγεί στους ενόχους. Εδώ υπάρχει κανείς να ψάξει για τον ένοχο (πρόβλημα ασύγκριτα ευκολότερο από τα θέματα των Πανελλαδικών);
• Μαζί με τα παραπάνω και μέσα από αυτά, τίθεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας το μέγα θέμα: Τι διδάσκονται τα παιδιά μας στα σχολεία και για ποιους λόγους; Ποιοι το καθορίζουν και με ποια συμφέροντα; Πού αποσκοπεί το εξετασιοκεντρικό και εξοντωτικό για τα παιδιά και τις λαϊκές οικογένειες σύστημα εκπαίδευσης στη χώρα μας; Ποια είναι η θέση του εκπαιδευτικού (που ενοχοποιείται για τα πάντα), σε ποιες γραμμές ισορροπεί, γιατί και από ποιους υπονομεύεται το έργο του;
Ποιοι είναι τελικά οι «επίορκοι λειτουργοί», που πρέπει όχι μόνο η Παιδεία μας, αλλά το σύνολο της κοινωνίας να αποβάλλουν από το σώμα τους;
Απευθύνουμε τα παραπάνω ερωτήματα κατ’ αρχάς στους καθ’ ύλην αρμόδιους. Και δευτερευόντως, σε όσους τους αναδεικνύουν, τους στηρίζουν και κάνουν τα παπαγαλάκια τους (για να μην χρησιμοποιήσουμε την πιο δόκιμη λαϊκή έκφραση). Σε όλους αυτούς που έχυσαν (και σε κάθε ευκαιρία χύνουν) μαύρο δάκρυ (και ακόμα πιο μαύρο δηλητήριο) για τα παιδιά και τις οικογένειες, για την «αναστάτωση» που προκαλεί η όποια διαμαρτυρία, ο όποιος αγώνας (ή έστω η απλή αναγγελία του) ενάντια στην πολιτική που δημιουργεί τα πραγματικά προβλήματα στην Παιδεία και στην κοινωνία.
Πού είναι τώρα η ευαισθησία τους; Πού είναι τα παχιά λόγια; Πού είναι η άμεση, στρατιωτικού τύπου κινητοποίησή τους;
Επειδή όμως δεν περιμένουμε τίποτα από αυτούς, απευθύνουμε αυτή την πληροφόρηση, την φωνή και την αγωνία μας στα παιδιά μας και στους γονείς.
 
Φίλοι γονείς, μαθητές – παιδιά μας,
είναι πρωταρχικά δικό σας θέμα να αναζητήσετε την άρση της αδικίας. Είναι όμως ταυτόχρονα και θέμα όλων μας να βρούμε κοινούς δρόμους συμπόρευσης για να αρθούν οι αιτίες πρόκλησης αυτών και όλων των άλλων παρόμοιων φαινομένων στην Παιδεία και στην κοινωνία μας συνολικά.
Απευθυνόμαστε ταυτόχρονα στους επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς φορείς: Στους Συλλόγους Γονέων, στα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια, στις ενώσεις των καθηγητών και στην ΟΛΜΕ, στην Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, στην Ένωση της Διδακτικής των Μαθηματικών, στους πανεπιστημιακούς δασκάλους, στο Συνήγορο του Πολίτη. Στον όποιο ανεξάρτητο φορέα μπορεί να προσδώσει το κύρος του, να ενώσει τη φωνή και τη δύναμή του σε αυτή τη διαμαρτυρία και στην απαίτηση να σταματήσει αυτή η αδικία και να άρουμε τις αιτίες που οδηγούν σε αυτήν.
Μαζί με την παραπάνω ανοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία, θα κυκλοφορήσουμε στα σχολεία, στις γειτονιές, στον τύπο, στο διαδίκτυο ένα αντίστοιχο κείμενο υπογραφών διαμαρτυρίας.
Ας ενώσουμε όλοι τις φωνές και τις προσπάθειές μας.
Καλή δύναμη.
Υ.Γ.: Μετά τη σύνταξη του παραπάνω κειμένου, πληροφορηθήκαμε για το λάθος στο υποερώτημα Δ3, στα θέματα Μαθηματικών για τους μαθητές των Εσπερινών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ. Το εν λόγω περιστατικό απλά επιβεβαιώνει και υπογραμμίζει τα όσα αναφέρουμε. Ταυτόχρονα δείχνει την πραγματική «ευθύνη» που οι «αρμόδιοι» αντιμετωπίζουν τους μαθητές μας, ιδιαίτερα το πιο αδύνατο οικονομικά τμήμα τους, τις λαϊκές οικογένειες, τα θέματα της Παιδείας μας και (ειδικότερα) την ίδια τη διαδικασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Πηγή:alfavita

Το "όνειρο" του Σαμαρά για τους έλληνες εργαζόμενους

Το "όνειρο" του Σαμαρά για τους έλληνες εργαζόμενους


Ξανακούσαμε σήμερα με αφορμή την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Παπούλια τις κούφιες θριαμβολογίες του Σαμαρά για τις «ευκαιρίες που ανοίγονται για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό» μπα μπλα σαν αποτέλεσμα του ταξιδιού του στην Κίνα.

 Ο Α. Σαμαράς, που σύμφωνα με το SMS που κάνει θραύση, στην Ελλάδα παριστάνει τον Κινέζο και στην Κίνα τον πρωθυπουργό, με εγκεφαλικά κατασκευάσματα προσπάθησε να δώσει ενέσεις αισιοδοξίας σε ένα λαό που όχι μόνο φτωχοποιείται καθημερινά αλλά οδηγείται στην δουλοποίηση  όπως είπε προχτές σε μια κρίση ειλικρίνειας το στέλεχος της Ν.Δ., Β. Πολύδωρας.

Οσο «για τις... θέσεις που ανοίγονται» σύμφωνα με τον Σαμαρά αφήνουμε ένα σχολιάκι από σημερινή εφημερίδα μας πει, «τι είδους» είναι: «Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, ακόμα τρεις εργαζόμενοι στην εταιρεία "Foxconn", αυτοκτόνησαν μέσα σε τρεις βδομάδες πηδώντας στο κενό σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών στην κινεζική πόλη Ζενγκζού. Οι αυτόχειρες ήταν δύο άνδρες 24 και 30 ετών και μία γυναίκα 23 ετών».

πηγη

«Πολύ ελευθερία στο διαδίκτυο! Φτάνει πια! Να επέμβει η Αστυνομία!»

«Πολύ ελευθερία στο διαδίκτυο! Φτάνει πια! Να επέμβει η Αστυνομία!»


Του Νίκου Κλειτσίκα


«Πολύ ελευθερία στο διαδίκτυο! Φτάνει πια! Να επέμβει η Αστυνομία!»

Αναφώνησε ο «δημοκράτης» πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, ο υπέργηρος που αποδέχθηκε να παραβιάσει -όπως ο Παπούλιας- το Σύνταγμα της χώρας του, όταν στο διαδίκτυο τον έχουν κάνει ρόμπα του κερατά!
«Θίχθηκε» από τις αναρτήσεις των κοινωνικών ιστοσελίδων που του επισημαίνουν με καυστική πένα ότι ...
όρκισε πρωθυπουργό-Goldman Sachs τον τεχνοκράτη Μόντι που δεν ήταν εκλεγμένος, 
ότι δήλωνε πως θα ήταν γελοίο να αποδεχτεί να τον ξαναψηφίσουν πρόεδρο,
όταν δεν έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο πρώτο κόμμα (το Κίνημα του Διαδικτύου του κωμικού Γκρίλλο είναι το πρώτο κόμμα σε ποσοστά και ψήφους), 
ότι όρκισε μνημονιακή συγκυβέρνηση με παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας κ.ο.κ. 
Στους έλληνες πολίτες δεν είναι πρωτοφανείς ενέργειες από τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα, αφού τα ίδια έχει κάνει κι ο δικός πρόεδρος.
Όμως, ο... υπέργηρος Ναπολιτάνο κάλεσε την αστυνομία να κάνει χρήση του άρθρου 278 του ιταλικού Ποινικού Κώδικα για προσβολή κύρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, που προβλέπει ποινή φυλάκισης 5 ετών και που ΠΟΤΕ δεν επικαλέστηκε κανένας σοβαρός πρόεδρος δημοκρατίας, αριστερός, δεξιός, κεντρώος.
Βέβαια, η γεροντική άνοια ή η ανικανότητα των...
συμβούλων του δεν του έδωσαν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να επέμβει εναντίον των μπλόγκερς, να λογοκρίνει τον παγκόσμιο ιστό.
Αυτή η ανήθικη ενέργεια του ιταλού προέδρου δεν έχει προηγούμενο ούτε στις πιο σκληρές και αιμοσταγείς δικτατορίες του πλανήτη, με εξαίρεση την Ελλάδα. Στην Ελλάδα είχαμε τη γνωστή δίωξη-σκευωρία του δημοσιογράφου Ανδρέα Καψαμπέλη (συνεργία αστυνομίας, δικαστικών άρχων και του περιβόητου Ρουσσόπουλου), τις συνεχιζόμενες παράνομες διώξεις που συχνά πυκνά ασκούν αλαζόνες πολιτικοί νάνοι με όπλο τις διωκτικές αρχές και δικαστικούς «λειτουργούς», με αποκορύφωμα τον γραφικό υπουργό Μιλτιάδη Παπαϊωάννου που ήθελε και φιλοδοξούσε να οικοδομήσει και «Νομικό Πλαίσιο» ελέγχου του παγκόσμιου ιστού!
Στην Ιταλία ο Giorgio Napolitano κατόρθωσε το ακατόρθωτο. 

Έγινε αυτό που στην καθομιλουμένη αποκαλούμε: Ρόμπα!
Ας επιλέξουμε μια μετριοπαθή απάντηση που του δόθηκε από διανοούμενους (στην Ιταλία υπάρχουν ακόμη διανοούμενοι που μιλούν και δεν έχουν υποκύψει -όπως στην Ελλάδα- για λίγα ευρωπαϊκά προγράμματα, δηλαδή ευρωπουλάκια…).
«Αξιότιμε Πρόεδρε Giorgio Napolitano,
Πριν Εσείς ασχοληθείτε με το διαδίκτυο, θα έπρεπε να ρωτήσετε και να ενημερωθείτε από το Γραφείο Τύπου της Προεδρίας περί τίνος πρόκειται όταν μιλάτε για
Τα Forum, blog ή Social Network, δεν ελέγχονται όλα ή διαχειρίζονται “εκδότες ή δημοσιογράφοι που γλείφουν κώλους” και οι οποίοι γράφουν μόνον ότι αρέσει ή συμφέρει. 
Τα Forum, blog ή Social Network διαχειρίζονται και πολίτες, ο λαός. 
Και δεν υπάρχει καμία λογοκρισία, σιωπή ή δικτατορία. 
Πρόκειται για ελεύθερα εργαλεία.
Αξιότιμε Πρόεδρε Giorgio Napolitano,
πιστεύουμε ότι στη δική μας Χώρα υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα που θα έπρεπε να σας απασχολήσουν. 
Δεν το πιστεύετε;
Αντί ν’ ασχοληθείτε ΣΗΜΕΡΑ με το διαδίκτυο, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν ανησυχήσατε ποτέ με τόσους διαπλεκόμενους, τους λαδιάρηδες και μαφιόζους που βρίσκονται στη βουλή;
-    Αξιότιμε Πρόεδρε, όποιος έδινε κι όποιος έπαιρνε μίζες δεν θα έπρεπε να ήταν υποψήφιος, δεν θα έπρεπε να δικαιολογείται, δεν θα έπρεπε να αγιοποιείται, αλλά απλώς ν’ απομονώνονταν, να τιμωρείται και να καταδικάζεται.
-    Αξιότιμε Πρόεδρε, οι διαπλεκόμενοι, οι μαφιόζοι δεν θα έπρεπε να ήταν υποψήφιοι, δεν θα έπρεπε να δικαιολογούνταν, δεν θα έπρεπε να αγιοποιούνταν, αλλά απλώς ν’ απομονώνονταν, να τιμωρούνταν και να καταδικάζονταν.
-    Αξιότιμε Πρόεδρε, όποιος χρησιμοποιούσε τα δικά μας χρήματα για να κάνει μασάζ, να έχει escort (πουτάνες πολυτελείας), iPhone, iPad, iPod, αρώματα, γεύματα, δείπνα, νουτέλα και χαρτί υγείας, δεν θα έπρεπε να δικαιολογείται, δεν θα έπρεπε να αγιοποιείται, αλλά απλώς ν’ απομονώνονταν, να τιμωρείται και να καταδικάζεται.
Αξιότιμε Πρόεδρε, όταν ρίχνετε κατάμουτρα στον χειμαζόμενο λαό τα προνόμιά σας και τις δημόσιες σπατάλες, όταν ζητάτε φόρους και θυσίες για να ενισχύσετε το διεθνές τραπεζικό σύστημα, όταν μαδάτε ακόμη και το μεδούλι του λαού, ενώ εσείς απολαμβάνετε πολυτελή αυτοκίνητα, escort, παχυλούς μισθούς και συντάξεις… ε, αυτό δεν είναι προσβολή σ’ όλους εμάς τους κοινούς πολίτες;
Αξιότιμε Πρόεδρε, έπρεπε να χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι και να ουρλιάξετε στους βουλευτές και γερουσιαστές Σας: όποιος ΚΛΕΒΕΙ χρήματα του κρατικού κορβανά δεν είναι ο πονηρός που πρέπει να τον μιμηθούμε ή να τον ζηλεύουμε, αλλά ένας εγκληματίας για να τιμωρηθεί, να καταδικαστεί. Γιατί κλέβει τα χρήματα ΟΛΩΝ εμάς των κοινών και εντίμων πολιτών. Cazzo!*.
Τώρα μπορείς να διατάξεις τους “φύλακες αγγέλους” σου να μας συλλάβουν».
Η απασχόληση του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας με το διαδίκτυο, στη λαϊκή ελληνική ρήση θα μπορούσε να ειπωθεί:
Δουλειά δεν είχε ο διάβολος γ@#%@#σε τα παιδιά του!

Αγαπητέ αναγνώστη, βρίσκεις ομοιότητες με τη δική μας πατρίδα;
Κατανοείς γιατί στο στόχαστρο των Μερκελιστών θα μπουν και στην Ελλάδα όσα αντιμνημονιακά κόμματα ή κινήματα χρησιμοποιούν ευρέως το διαδίκτυο, αλλά και οι μπλόγκερς-πολίτες. (στα κόμματα θα παιχτεί για μια ακόμη φορά και το «παιχνίδι» ΑποσταCia, όπως το ’65 με κατάλληλο "εκσυγχρονισμό" και πολιτικές αρλούμπες από αργυρώνητους υπαλληλίσκους, αλλά κι οι "διασπάσεις")
* Cazzo = καυλί, πούτσα. Έκφραση αγανάκτησης που προφέρεται ακόμη και στην τηλεόραση από πολιτικούς.
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Χρυσή Αυγή: Η κομπίνα συνεχίζεται

Ξεχάστε τις ευθύνες του Σημίτη, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και των συνεργατών τους, ξεχάστε την οικονομική ελίτ που συνεχίζει να κάνει πάρτι –ενώ η ανεργία φουντώνει και οι μισθοί πετσοκόβονται-, και ασχοληθείτε με το πώς θα σωθεί η Ελλάδα από την Χρυσή Αυγή.

Χρυσή Αυγή: Η κομπίνα συνεχίζεται



Είναι διάχυτη η εντύπωση πως η Χρυσή Αυγή ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. 
Έχουν γραφτεί χιλιάδες κείμενα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. 

Η Χρυσή Αυγή δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. 

Αν η Χρυσή Αυγή ανέβαινε στις δημοσκοπήσεις, δεν θα σκίζονταν τόσοι συστημικοί αρθρογράφοι και ...
δημοσιογράφοι για την άνοδό της. 

Τον Μάρτιο του 2011, ο Αλέξης Παπαχελάς είχε γράψει στην «Καθημερινή» ένα άρθρο με τον τίτλο «Γιατί ανεβαίνει ο ΛΑΟΣ»

Τότε είχα γράψει το εξής: 
«Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως το ΛΑΟΣ δεν ανεβαίνει. Αν το ΛΑΟΣ ανέβαινε, δεν θα χρειαζόταν να γράψει αυτό το άρθρο ο κ. Παπαχελάς.». 
Την τύχη που είχε το ΛΑΟΣ την ξέρετε. 

Στο ίδιο κείμενο, είχα γράψει και τα εξής: 
«Φυσικά, δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι ο Παπαχελάς υμνεί τον Καρατζαφέρη. Είναι γνωστό από την παγκόσμια ιστορία πως η αστική δημοκρατία –όταν τα βρίσκει δύσκολα- κάνει μια εκτροπή και το γυρνάει στο φασισμό, για να υπερασπίσει τα συμφέροντα των μεγαλοαστών. Ως εκ τούτου, δεν θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη αν σύντομα ο κ. Παπαχελάς γράψει ένα άρθρο για να υμνήσει και τη Χρυσή Αυγή.» 

Η Χρυσή Αυγή έχει στηριχτεί –και στηρίζεται- από όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ. 
Φυσικά, έχει στηριχτεί με έντεχνο τρόπο. 
Τραβάτε με κι ας κλαίω. 

Δεν υπάρχει καθεστωτικό λαμόγιο -που είχε αποθεώσει όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν- που να μην έχει αποφανθεί για τον κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. 
Κι όταν σου την πέφτουν τα λαμόγια, γίνεσαι συμπαθής. 
Και σε κάνουν να μοιάζεις αντισυστημικός. 

Κι ας είσαι ό, τι πιο συστημικό υπάρχει, όπως είναι η Χρυσή Αυγή. 

Πάντως, είναι εξαιρετική η παρρησία όλων των κρατικοδίαιτων τενεκέδων για την Χρυσή Αυγή. Μπορεί να μην έχουν αγγίξει ποτέ τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Λάτση, τον Βαρδινογιάννη, τον Μπόμπολα –και τα άλλα αφεντικά τους- αλλά με την Χρυσή Αυγή ξεσπαθώνουν. 

Σήμερα συζητούν την απαγόρευση της Χρυσής Αυγής επειδή είναι ρατσιστική και ναζιστική. 
Το ερώτημα είναι απλό: 
«Όταν επέτρεπαν στην Χρυσή Αυγή να κατέβει στις εκλογές δεν ήταν ρατσιστική και ναζιστική;». Αλλά αυτό, περιέργως, δεν το ρωτάει κανείς. 

Η Χρυσή Αυγή, ουσιαστικά, δεν υπήρχε. 
Η Χρυσή Αυγή είναι το πλυντήριο του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος. 
Η Χρυσή Αυγή ήταν η χρυσή εφεδρεία που χρησιμοποιείται τώρα, για να αθωώσει το σάπιο και καταρρέον πολιτικό κατεστημένο. 

Οι χρυσαυγίτες είναι ναζιστές και καθάρματα, οπότε όλοι οι υπόλοιποι είναι δημοκράτες και τίμιοι. 
Προσκυνήστε τους. 

Δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα. 
Η Ελλάδα κινδυνεύει από τον ναζισμό. 
Ξεχάστε τις ευθύνες του Σημίτη, του Καραμανλή, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου, του Σαμαρά και των συνεργατών τους, ξεχάστε την οικονομική ελίτ που συνεχίζει να κάνει πάρτι –ενώ η ανεργία φουντώνει και οι μισθοί πετσοκόβονται-, και ασχοληθείτε με το πώς θα σωθεί η Ελλάδα από την Χρυσή Αυγή

Μην δίνετε σημασία στις κωλοτούμπες του Σαμαρά, 
στο ότι ο Βενιζέλος θα έπρεπε να είναι στο δικαστήριο και 
στο ότι ο «υπεύθυνος αριστερός» Κουβέλης δεν θα συνεργαζόταν ποτέ σε κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ• 

όχι, τώρα κινδυνεύουμε από την Χρυσή Αυγή. 

Ακούστε με ευλάβεια τον Μάκη Βορίδη –ο οποίος είχε διαδεχτεί τον Νίκο Μιχαλολιάκο στην προεδρία της νεολαίας της ΕΠΕΝ- να μιλάει με οίστρο για τον κίνδυνο του ναζισμού που φέρνει η Χρυσή Αυγή. 

Την Χρυσή Αυγή που πετάει στις δημοσκοπήσεις. 

Όπως πετούσε το ΛΑΟΣ. 
Αν είχε αποδοθεί δικαιοσύνη για την χρεοκοπία της χώρας, η Χρυσή Αυγή δεν θα είχε ξεμυτίσει ποτέ. 

Αλλά, αφού η κεντρική απόφαση από το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο ήταν πως η απονομή δικαιοσύνης θα έπληττε τους ίδιους και θα ήταν το τέλος τους, πέταξαν στην αρένα τον μπαμπούλα της Χρυσής Αυγής. 

Και κάποιοι τσίμπησαν. 
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί και την αιχμή για την διαιώνιση του δικομματισμού. 

Η ύπαρξή της Χρυσής Αυγής βολεύει και την Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Και τους μικρότερους παίκτες. 

Παρούσης της Χρυσής Αυγής, είναι όλοι τους δημοκράτες και προοδευτικοί. 

Αν η Χρυσή Αυγή τεθεί εκτός νόμου, όλοι οι υπόλοιποι είναι νόμιμοι. 

Ως και συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει, με την δικαιολογία πως θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ναζιστικό κίνδυνο της Χρυσής Αυγής. 

Για να σώσουν την χώρα. Πάλι. 
Ο Σαμαράς από τη μία –ή ο αντικαταστάτης του στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας-, ο Τσίπρας από την άλλη και στην μέση ο Ζίζεκ. Αγκαλιασμένοι. 

Αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, όλοι θα ήταν υποχρεωμένοι να μιλάνε –και να προτείνουν λύσεις- για την κοινωνία και την οικονομία. 

Με την Χρυσή Αυγή, μπορούν να μιλάνε για οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά. Μπορούν να μιλάνε για τον ναζισμό, για τον Χίτλερ, τους Εβραίους, την Άννα Φρανκ, την Κοκκινοσκουφίτσα, τον Κακό Λύκο και άλλα τέτοια επίκαιρα και φλέγοντα θέματα. 

Το μεταναστευτικό –που είναι, ουσιαστικά, το μοναδικό θέμα της Χρυσής Αυγής- θα μπορούσε να λυθεί πιο εύκολα και γρήγορα απ’ όσο νομίζουν κάποιοι• 
πολιτικές και κυβερνητικές αποφάσεις δημιούργησαν το μεταναστευτικό, δεν έπεσαν από τον ουρανό οι μετανάστες, ούτε βγήκαν από τους υπονόμους. 

Αλλά οι φτηνοί μετανάστες είναι χρήσιμοι –και πολλοί απ’ αυτούς εγκλωβίζονται στην Ελλάδα-, αφενός για να στρέφονται εναντίον τους οι Έλληνες και να ξεχνούν τα Μνημόνια, και αφετέρου για να υπάρχει το φόβητρο της Χρυσής Αυγής που απειλεί τη Δημοκρατία μας. 

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! 
Βέβαια, τα τέρατα που έφτιαξαν το τέρας που λέγεται Χρυσή Αυγή ξέρουν πως υπάρχει ο κίνδυνος το δημιούργημά τους να αυτονομηθεί –σαν το τέρας του Φρανκενστάιν- και να αρχίσει να κάνει τα δικά του. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως έχουν την Χρυσή Αυγή στο χέρι, αφού ο βίος και η πολιτεία των χρυσαυγιτών αποτελούν κοινό μυστικό. 

Το θέμα είναι πότε θα αποφασίσουν πως δεν χρειάζονται πια την Χρυσή Αυγή και ποια θα είναι η οικονομική κατάσταση στη χώρα την δεδομένη περίοδο. Εκεί θα παιχτεί η τύχη της Χρυσής Αυγής. 

Όσο οι Έλληνες πολίτες δεν απαιτούν Δικαιοσύνη και Νέο Σύνταγμα –γραμμένο και από τους πολίτες-, τα τέρατα θα πληθαίνουν. Και οι Έλληνες θα τα συνηθίζουν. Θα τα βλέπουν και στον καθρέφτη. 

Γιατί ο φασισμός ήταν εδώ πριν από την Χρυσή Αυγή. Ήταν μέσα στο σαλόνι σας. 
Και δεν ενοχλούσε κανέναν.

http://pitsirikos.net/