Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Ψόφα!

Ψόφα!

Οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν το 2011 κατά 26%, σε σύγκριση με το 2010. Είναι, φυσικά, η πιο δραματική εξέλιξη στην καταγραφή του φαινομένου για τη χώρα μας τα τελευταία 50 χρόνια. Όπως επισημαίνει η ΜΚΟ «Κλίμακα», στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες από όσες καταγράφονται, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι 15-20 φορές περισσότερες των...
καταγεγραμμένων αυτοκτονιών.
1. Οι Έλληνες έχουν σιωπήσει, γιατί βλέπουν φως στην άκρη του τούνελ, λέει ο Στουρνάρας.
2. Οι επιχειρηματίες που πήγαν στην Κίνα με τους κυβερνητικούς πλήρωσαν οι ίδιοι το ταξίδι τους, λέει στο σχολιό του ένας αναγνώστης της χθεσινής μου ανάρτησης –αυτό κατάλαβε διαβάζοντας, τόσο κατάλαβε διαβάζοντας. Και το πρόβλημα, λέει, είμαι εγώ που γράφω τέτοιες ανακρίβειες.
Ποιος από τους τρεις μας είναι τελικά το πρόβλημα; Ο Στουρνάρας, ο αναγνώστης μου αυτός, ή εγώ;
Τι λέει στον απεγνωσμένο ο Στουρνάρας; Ο Στουρνάρας του λέει: «Μην το κάνεις, περίμενε, θα σε σώσω». Ο Στουρνάρας λέει ψέμματα, αισχρά ψέμματα, αλλά αν ο απεγνωσμένος ψάχνει ακόμα από κάπου να κρατηθεί, μπορεί και να τον πιστέψει, τον Στουρνάρα. Έστω για μια ημέρα παραπάνω…
Τι λέει στον απεγνωσμένο ο δεύτερος; Ο δεύτερος του λέει: «Δεν σε παίρνει. Ψόφα! Να ενημερωνόσουν καλύτερα· ακριβέστερα. Αν το κράτος φέρει δουλειές, θα τις φέρει όταν τις φέρει, και πάντως με εκείνους που μπορούν, άρα μάλλον για εκείνους που μπορούν. Εσύ έπεσαι, οπότε, επειδή μέχρι εκείνη την ώρα δεν σε βλέπω να τη βγάζεις, ψόφα! Θα μπορούσες να σωθείς, αν μπορούσες να πληρώνεις τα έξοδά σου για την Κίνα, ή για οπουδήποτε αλλού, αλλά δεν μπορείς. Ψόφα! Και να φύγεις υπερήφανος από το μάταιο τούτο κόσμο –έτσι κι αλλιώς, όλοι θα φύγουμε μια μέρα· να φύγουμε τουλάχιστον υπερήφανοι για ένα κράτος που γίνεται καλύτερο, που δεν κάνει πια δώρα στους επιχειρηματίες, αφού τώρα τα πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδά τους. Ψόφα! Α, και μην ακούς εκείνους που σου λένε άλλα, διότι αυτά που σου λένε είναι ανακρίβειες, κι επειδή είναι ανακρίβειες, αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα. Ποιο πρόβλημα; Το πρόβλημα στην κυβέρνηση, βέβαια. Ένα πρόβλημα μάλιστα την ώρα που αυτή προσπαθεί να σώσει τουλάχιστον τους άλλους –γιατί εσύ δεν σώζεσαι. Ψόφα!»
Επειδή, ωστόσο, αυτόν τον δεύτερο τον συνάντησα και σ’ ένα άλλο ιστολόγιο, και είδα ότι κάνει λόγο εκεί για «εβραίικα πιθήκια» και για «τους Έλληνες που κατήντησαν μειονότητα» κ.τ.τ., μπορεί να λέει και κάτι άλλο, εδώ που τα λέμε. Μπορεί, δηλαδή, να λέει: «Αν είσαι Έλληνας, άσε τώρα τον Στουρνάρα, άσε τους γραφιάδες, άσε τους λαπάδες, όλους όσοι δεν πάνε καλύτερα σε καμιά οικοδομή να δουλέψουν, και για κόπιασε από εδώ να σε ταΐσω εγώ… Ή μήπως δεν είναι για το φαγητό, αλλά από ντροπή που δένεις σχοινί στο λαιμό σου; Εγώ είμαι, ρε κορόιδο, η περφάνια σου, η περφάνια όλων μας, ολόκληρου του έθνους! Περίμενε και θα δείς… Μήπως δεν θες; Μήπως δεν είσαι Έλληνας, ωρέ;; Ψόφα!»
Τρίτος εγώ στη σειρά, τι λέω; Τι να πω…
Από sotosblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου