Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


Η ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ, χθες, 20-9-13, στη 1.30 το πρωί, αποφάσισε στην 3η και τελική ψηφοφορία τη συνέχιση της απεργίας διάρκειας με νέα 2ήμερη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη 23-24/9.
Συγκεκριμένα υπέρ της πρότασης αυτής ψήφισαν 65 από τις 79 ΕΛΜΕ (82,3%), 3 κατά και 11 λευκό. Αυτό αντιστοιχεί σε 320 ψήφους υπέρ (81,8%), 24 κατά και 47 λευκό, σε σύνολο 391 ψήφων. (κάθε ΕΛΜΕ έχει από 1 ως 15 ψήφους ανάλογα με τα ενεργά μέλη της). Η 5ήμερη δεν πέρασε για 4 ψήφους στην 1η  ψηφοφορία (284 με 288). Η 3ήμερη δεν πέρασε για 9 ψήφους στη 2η ψηφοφορία (246 με 255) και έτσι καταλήξαμε στη 2ήμερη.
Νέες ΓΣ των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24/9 και νέα ΓΣ πρόεδρων την Τετάρτη 25/9 για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Προσπαθήσαμε να βγάλουμε απόφαση για πενθήμερες, δεχόμενοι ακόμη και ενδιάμεση συνέλευση την Τετάρτη για εκτίμηση και συνέχιση. ΔΑΚΕ ΠΑΣΚ μαζί με το ΠΑΜΕ, δυστυχώς, ανέλαβαν πλήρως τη μάχη για να μη βγει η απεργία. Καταψήφιζαν τις προτάσεις μέσω των προέδρων που επηρεάζουν με αποτέλεσμα να μη περνάει καμιά συνθετική άποψη που είχε τα χαρακτηριστικά των 5θήμερων και της μεγαλύτερης διάρκειας. Το ΠΑΜΕ αρνήθηκε να ψηφίσει ακόμη και την δική του πρόταση για απεργία διάρκειας με επαναλαμβανόμενες 48ωρες, που τους προτείναμε μεταξύ της 1ης και της 3ης ψηφοφορίας. 
Υπήρξαν και σκέψεις να μη βγάλουμε απόφαση, να γυρίσουμε στα σχολεία και να αποφασίσουμε σε νέες γενικές συνελεύσεις στη  επόμενη εβδομάδα. Με αυτήν την πρόταση θα σταματούσαμε, αλλά θα δείχναμε στους συναδέλφους, που στηρίζουν την απεργία, ότι είμαστε ανυποχώρητοι. Όμως, το τίμημα θα ήταν βαρύ συνολικά γιατί με την απόφαση ότι σταματάμε, θα αφήναμε στον αέρα τους εργαζόμενους των άλλων κλάδων που συνεχίζουν την απεργία κι όσους εμπνεόμενοι από μας αρχίζουν τώρα να κινητοποιούνται. Το δίλημμα λοιπόν ήταν: σταματάμε ή συνεχίζουμε την απεργία έστω και με τη μορφή που τελικά ψηφίστηκε.
                                          Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ