Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Οι «φάκες» πίσω από τα «τυράκια» της ρύθμισης χρεών

Οι «φάκες» πίσω από τα «τυράκια» της ρύθμισης χρεών

Στη δημοκρατία του «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε» η κυβέρνηση κατάθεσε την Παρασκευή το διαβόητο πολυνομοσχέδιο με το οποίο θέλει να κλείσει στο «άψε σβήσε» μια σειρά σοβαρών ζητημάτων και το οποίο επιθυμεί να έχει ψηφιστεί μεθαύριο Κυριακή. Με βάση όσα έχουν γίνει ήδη γνωστά, ανάμεσα στις πολλές δαιδαλώδεις ρυθμίσεις περιλαμβάνονται κι αυτές που αφορούν την αίτηση υπαγωγής σε ρύθμιση χρεών με νέους όρους. Πίσω από τα «τυράκια», που αφορούν τις επιπλέον δόσεις και το χαμηλότερο επιτόκιο υπερημερίας, κρύβονται «φάκες» που μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις περιουσιών.
Συγκεκριμένα, μπορεί να δίνεται προθεσμία μέχρι τον Ιούνιο του 2017 για την εξόφληση βεβαιωμένων ή ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο, ωστόσο οφείλουν να αποπληρώνουν ανελλιπώς όλα τα νέα χρέη τους. Την ίδια ώρα, μισθωτοί και συνταξιούχοι, όχι όμως κι επιτηδευματίες, που χρωστούν στην εφορία μπορούν να εξοφλήσουν σε 48 ή και περισσότερες ισόποσες μηνιαίες δόσεις, χάνουν όμως το ευεργέτημα της απαλλαγής των προσαυξήσεων η οποία προβλέπεται για όσους μπουν στη ρύθμιση με τις 48 δόσεις. Για τα χρέη, όμως, στα ασφαλιστικά Ταμεία προβλέπεται κι ελάχιστη δόση 50 ευρώ το μήνα (για όσους χρωστούν έως 5.000 ευρώ). Αυτές οι δόσεις δε μπορούν να ξεπεράσουν τις 100. Ταυτοχρόνως, η υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών δε σημαίνει αυτομάτως κι αποτροπή οποιασδήποτε κατάσχεσης σε περιουσιακά στοιχεία του οφειλέτη.

O Αντώνης είναι πονηρός;

O Αντώνης είναι πονηρός;

Και σε προσωπικό, εκτός από πολιτικό, φαίνεται ότι εισέρχεται η κόντρα μεταξύ του Α. Μανιτάκη και του Α. Ρουπακιώτη.
Πως αλλιώς να εξηγήσει η στήλη το «εδώ υπάρχει και η πονηρία» που είπε (στο real) ο υπουργός Δικαιοσύνης σχετικά με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, η οποία «αφέθηκε να εννοηθεί ότι αφορά το δημόσιο, ενώ αφορά και τον ιδιωτικό τομέα».
Φαίνεται ότι οι σχέσεις των δύο βασικών υπουργών της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση δεν πρόκειται να βελτιωθούν και δεν είναι δυνατόν ο Φ. Κουβέλης να κάνει συνέχεια τον πυροσβέστη…
Διαβάστε επίσης
Μαξίμου: Ο Μανιτάκης δεν ενημέρωσε το Ρουπακιώτη
Κυβέρνηση: Νέο «μέτωπο» με πρωταγωνιστή τον Α. Μανιτάκη
Δημόσιο: Απολύσεις και με τη «βούλα» του πολυνομοσχεδίου
Σαμαράς προς υπουργούς: «Συνεννοηθείτε!»
Μανιτάκης: Φήμες για παραίτηση – Διαψεύδει το υπουργείο
«Επιτάφιος» για 15-20 ΝΠΙΔ και 1500 υπαλλήλους
Μανιτάκης: Ξεκινάνε άμεσα οι προσλήψεις των 10.000 του ΑΣΕΠ
Ελληνική task force για το δημόσιο
Μανιτάκης: Ξεκινάνε άμεσα οι προσλήψεις των 10.000 του ΑΣΕΠ

Από τις 8 το πρωί της Παρασκευής η παρουσίαση της δημοσκόπησης της VPRC, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» στους 105,5 στα FM

Από τις 8 το πρωί της Παρασκευής η παρουσίαση της δημοσκόπησης της VPRC, στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» στους 105,5 στα FM
Παρουσιάζεται σήμερα η μεγάλη δημοσκόπηση της VPRC για το ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο οποίος θα τροποποιήσει το πρόγραμμά του από τις 8 το πρωί προκειμένου να παρουσιάσει αναλυτικά την έρευνα.

- Τι λένε οι πολίτες για τα media;
- Ποιά η προοπτική για το μέλλον;
- Ποιά η εικόνα των πολιτικών κομμάτων
- Γίνονται αποδεκτές και σε ποιό βαθμό οι προτάσεις της Αριστεράς για την αντιμετώπιση της κρίσης:
Αυτά και άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν σήμερα «Στο Κόκκινο».


Ενότητα 1η: Πολιτική συγκυρία και διακυβέρνηση

































2η ενότητα: Κοινωνικό Περιβάλλον: Δείκτης ανεργίας
















3η ενότητα: Εικόνα κομμάτων





















4η ενότητα: Προτάσεις εξόδου από την οικονομική κρίση

































































 Eνότητα: Η εικόνα των ΜΜΕ

























































Το τώρα να ντρέπεται το τότε

Το τώρα να ντρέπεται το τότε


shame
Ο Σάντας έφυγε. Έμεινε ο Μανώλης. Να τον περιγελούν κάτι χαμερπείς, κάτι τσογλάνια που τζάμπα βάρος είναι στη Γη. Να τον αμφισβητούν και να τον κρίνουν κάτι φαρδοκώληδες που άλλη δουλειά δεν κάνουν από το να ταΐζουν την ατσαλάκωτη επαναστατικότητά τους στα ταχυφαγεία της «Αριστεράς», ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή αυτή θα τους τιμήσει και θα τους βολέψει ως αγωνιστές.
Κι όμως ο Μανώλης παλεύει μέχρι σήμερα, γιατί δεν έγινε ποτέ η ψυχή του κάρβουνο. Έμεινε φωτιά.
Παλεύει και τώρα που δεν κρύβουν κάτω από το πέτο τον αγκυλωτό σταυρό. Τώρα που στη Βιλχεμνστράσσε άλλαξαν το σταυρό με το €. Σ’ αυτό ορκίζονται, μ’ αυτό κατακτούν κι εξαθλιώνουν.
Παλεύει τώρα που δεν κρύβουν κάτω από το πέτο τον αγκυλωτό σταυρό. Στην Αθήνα. Τους αναγνώρισε η «Δικαιοσύνη» ως πολιτική έκφραση. Τους ψήφισε ο λαός! Μπήκαν στο «ναό της Δημοκρατίας» που πλέον μοιάζει με τον Καθεδρικό ναό της Κολωνίας.
Κι αυτά τα δάκρυα να μην ξέρει κανείς αν είναι από το γέλιο για το τώρα, το κλάμα για το τότε, από τη θηλιά που σφίγγει στερώντας την ανάσα.
Τραγούδια είπαμε πολλά. Και λόγια φουσκωμένα. Ασταμάτητα μιλάμε. Για το «τι πρέπει να γίνει», για το ότι «πρέπει να αντιδράσουμε», για το ότι «δεν πάει άλλο».
Να, ορίστε, λόγια κι εγώ. Χωρίς Μανώληδες και Σάντες, το τώρα θα ντρέπεται το τότε. Σήμερα και αύριο και πάντα.
Ήρθαν κάτι στρατηγοί με στολές που μοιάζουν σαν κουστούμια. Και διέταξαν. Και υποκύψαμε.
Σαν και τώρα στην Ελλάδα, που πεινάνε τα μωρά…
Ντρέπομαι, αλλά δεν αρκεί.

Οι άνεργοι είναι πολιτικοί πελάτες

Οι άνεργοι είναι πολιτικοί πελάτες

Click to visit the original post Διαφωνώ, βεβαίως, με την κατάληξη του άρθρου: από τον πρωθυπουργό μας ΔΕΝ περιμέναμε άλλα - αλλά ακριβώς αυτά!
Του Νίκου Ξυδάκη
Με 400 χιλιάδες οικογένειες χωρίς ούτε ένα εργαζόμενο μέλος, με 1,5 εκατομμύριο άνεργους, με περίπου 25% ύφεση αθροιστικά έως το τέλος του 2013, θα περίμενε κανείς ότι οι κυβερνώντες θα είχαν χάσει τον ύπνο τους υπό το βάρος της ιστορικής ευθύνης, από την έγνοια τους να περισώσουν ό,τι περισώζεται, από την αγωνία να βοηθήσουν τους άπορους συμπολίτες τους, ακόμη και από την αγωνία για την υσετροφημία τους.

About ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ

ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ … ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΙΣΩ … ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΩ ΜΕΛΛΟΝ