Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!!!

ΟΙ «ΕΘΝΟΠΑΤΕΡΕΣ» ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΜΕΤΡΑ, ΕΝΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ!

· Υπέγραψαν δανειακές συμβάσεις χωρίς ποσά και ημερομηνίες!! 

Τελίτσες υπέγραφαν σαν να έπαιζαν τρίλιζα!!! 

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!


Το έγκλημα που συντελείται σε βάρος του λαού ξεπερνά κάθε φαντασία. Δεν έχει προηγούμενο. Τα τρία Μνημόνια και τα συνοδεύοντα αυτά δανειακές συμβάσεις, είναι κυριολεκτικά στον αέρα. 


Είτε δεν ψηφίστηκαν από τα 3/5 της Βουλής όπως ορίζει το Σύνταγμα είτε όταν πέρασαν με πάνω από 180 ψήφους, ψηφίστηκαν ως προσχέδια και όχι ως δανειακές συμβάσεις. 

Συνεπώς, το ΠΑΣΟΚ πρώτα και η τρικομματική κυβέρνηση σήμερα εφαρμόζουν επί τρία χρόνια βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες και στην αυτοκτονία περίπου 4000 συμπατριώτες μας, έχοντας συνάψει Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις που είναι όλα παράνομα!

Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε είναι συγκλονιστικά, προκαλώντας αλγεινή εντύπωση όχι μόνο για τα κόμματα που νομιμοποίησαν τις επαίσχυντες παρανομίες αλλά και για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα λεγόμενα αντιμνημονιακά! 


Εφόσον διακηρύσσουν την αντιμνημονιακή τους πολιτική, πώς είναι δυνατόν να..
επιτρέπουν να συντελείται μέσα στο Κοινοβούλιο εν ψυχρώ έγκλημα σε βάρος του λαού, χωρίς να εγκαταλείπουν τα έδρανα της βουλής ώστε να προκαλέσουν την πτώση της κυβέρνησης;

ΣΥΡΙΖΑ, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, αφού τάσσονται κατά των Μνημονίων, των βάρβαρων μέτρων εξαθλίωσης του κόσμου και κατά της παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, θα έπρεπε άμεσα να αποχωρήσουν από το Κοινοβούλιο και να μην επιτρέψουν να συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος του τόπου και του πολύπαθου λαού! 

Ιδού λοιπόν τα ντοκουμέντα που καταδεικνύουν ότι όσα βιώνει ο λαός τα τελευταία τρία χρόνια είναι απότοκα παράνομων ενεργειών από το ίδιο το Κοινοβούλιο!


1ο Μνημόνιο:
Το πρώτο μνημόνιο ουδέποτε πέρασε από την Βουλή. Ο Παπανδρέου μαζί με τον Παπακωνσταντίνου επέβαλαν το 1ο Μνημόνιο με τον Ν.3845 στις 6 Μαΐου 2010. Η δανειακή σύμβαση που το συνόδευε, ουδέποτε συζητήθηκε! Το Σύνταγμα, που ως γνωστόν προβλέπει ότι πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής, τουτέστιν από 180 βουλευτές, έγινε κουρελόχαρτο! Το Μνημόνιο δεν ήρθε στη Βουλή. Το νομιμοποίησαν μόνοι τους οι Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Η βουλή έγινε… γιάφκα!

Με βάση αυτό το παράνομο Μνημόνιο ήρθε την 1η Ιουλίου 2011 στην Βουλή ο Ν.3986/2011 προκειμένου να ψηφιστούν τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015 (ο λεγόμενος εφαρμοστικός νόμος). Ήταν η περίοδος που οι αγανακτισμένοι έξω από την Βουλή έδιναν βροντερό παρόν και μία-δυο μέρες πριν οι Παπανδρέου-Σαμαράς έπαιζαν το θέατρο της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας! Ο νόμος που επέβαλε μέτρα θανάτου σε βάρος των Ελλήνων, ψηφίστηκε 154 ψήφους από το ΠΑΣΟΚ + 1 ψήφο από την Έλσα Παπαδημητρίου.

Κατόπιν, ήρθαν πρόσθετα μέτρα σφαγής με τον Ν.4024/2011, ο οποίος πέρασε από την Βουλή στις 20 Οκτωβρίου 2011 και αφορούσε: Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο − βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012−2015.

Στις 3 Οκτωβρίου 2011 ήρθε στην Βουλή ο Ν.4021/2011 όπου σε αυτόν και συγκεκριμένα στο άρθρο 48 έχουν καταχωρηθεί οι δανειακές συμβάσεις. Ο συγκεκριμένος νόμος, στο 4ο μέρος με το άρθρο 48 κύρωνε τα Μνημόνια που έχουν την ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 του Συντάγματος, τουτέστιν με τα 3/5 των βουλευτών. Ψηφίστηκε όμως χωρίς τις απαιτούμενες ψήφους των 180 βουλευτών! 
Το Σύνταγμα ως γνωστόν προβλέπει ότι πρέπει να ψηφιστεί από τα 3/5 της Βουλής, τουτέστιν από 180 βουλευτές! Νομιμοποίησαν και πάλι την παρανομία! Μετέβαλαν την Βουλή σε …γιάφκα κατά του λαού.

Το άρθρο 49 όμως του ίδιου Ν.4021/2011 αναφέρει ρητώς ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την Εθνική νομοθεσία. Οι προβλεπόμενες διαδικασίες που αφορούν στην ψήφιση του νόμου από τα 3/5 της Βουλής δεν τηρήθηκαν και το Σύνταγμα έγινε και πάλι κουρελόχαρτο!


2ο Μνημόνιο:
Ο Ν.4046 μπήκε στο ΦΕΚ στις 14 Φεβρουαρίου-2012 και αφορύσε: Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος, του Σχεδίου του Μνημονίου Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλες επείγουσες διατάξεις για τη μείωση του δημοσίου χρέους και τη διάσωση της εθνικής οικονομίας. Ο νόμος αυτός πέρασε από την Βουλή στις 12-Φεβρουαρίου 2012 με 199 Βουλευτές! Θα πει κανείς «ψήφισαν 199 βουλευτές άρα τα 3/5 της Βουλής άρα το Μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις είναι νόμιμες»! 


Έλα όμως που δεν ψήφισαν δανειακές συμβάσεις αλλά προσχέδια δανειακών;;;

Αντί για ποσά, στην θέση των ποσών 
υπήρχαν τελίτσες (…), κενά και άλλα σχεδιάκια!!! Τρίλιζα ψήφισαν οι αθεόφοβοι! (βλέπε φωτό δίπλα, δεξιά και αριστερά. Τελίτσες και κενά). Είναι σαν να πας στην Τράπεζα να πάρεις ένα δάνειο και αντί για το ποσό σου βάζουν τελίτσες (…)! Τι χρωστάς στην Τράπεζα; Ό,τι ποσό θέλουν αυτοί ή…τελίτσες;
Οι κουτεντέδες της Βουλής στις 14/3/2012 ξαναέφεραν την δανειακή με την ΠΝΠ ΦΕΚ 55/Α/14-03-2012, αλλά και πάλι αυτό ήταν προσχέδιο δανειακών. 

Στις 22 Μαρτίου 2012 με τον Ν.4060/2012 κυρώνεται η προηγούμενη ΠΝΠ - Δανειακές συμβάσεις. Δηλαδή τα προσχέδια!!! Και αυτός ο νόμος ήταν ανυπόγραφες δανειακές και μάλιστα χωρίς ποσά και ημερομηνίες.

Πέρασε στις 7 Νοεμβρίου 2012 με τις παρακάτω ψήφους: 126 ΝΔ + 27 ΠΑΣΟΚ το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016!

Η παρανομία της παρανομίας! 

3ο Μνημόνιο:
Έρχεται στις 12-12-2012 με την ΠΝΠ ΦΕΚ 240/Α: Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Πέρασε την 15η Ιανουαρίου 2013 με 166 Βουλευτές ο Ν.4111/2013 κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έγκριση των Σχεδίων των Συμβάσεων Τροποποίησης της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.) και της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), με τίτλο «Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης», της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Σύμβαση Διευκόλυνσης Διαχείρισης Υποχρεώσεων ΣΙΤ» και της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ε.Τ.Χ.Σ., της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΤτΕ, με τίτλο «Διευκόλυνση αποπληρωμής Τόκων Ομολόγων», παροχή εξουσιοδοτήσεων για την υπογραφή των Συμβάσεων» και άλλες επείγουσες διατάξεις.

Πού πήγαν οι 180 ψήφοι που απαιτούσε ο νόμος; Σιγά που θα κάτσουν να σκάσουν! Εδώ έκαναν …γιάφκα την Βουλή με την καταμέτρηση των ψήφων και την τήρηση του Συντάγματος θα ασχολούνται; Αρκεί που είναι αξιόπιστοι στους διεθνείς τοκογλύφους!

Ο λαός μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια σε βάρος τους; Εμείς λέμε ναι, μπορεί. Αν και ο συνταγματολόγος σε ραδιοφωνική του εμφάνιση δήλωσε για το θέμα. 

Κατρούγκαλος: «Καμία από τις τρεις δανειακές συμβάσεις, κανένα από τα Μνημόνια δεν ήρθε να κυρωθεί στη βουλή με τον τρόπο που προβλέπει το Σύνταγμα δηλαδή ως υπογραμμένη Συνθήκη και μάλιστα με την πλειοψηφία των 3/5. Η πρώτη δανειακή σύμβαση κατατέθηκε και αποσύρθηκε και η δεύτερη και Τρίτη ψηφίστηκαν ως σχέδια και μάλιστα με το τέχνασμα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου. Αρχικά εγκρίθηκαν τα σχέδια όχι οι συμβάσεις και μετά κυρώθηκαν . Δεν επιδιώχθηκε η ακύρωσή τους διότι δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχουμε συνταγματικό δικαστήριο που να επιτρέπει τον έλεγχο αυτών των πραγμάτων . Το ΣτΕ ελέγχει μόνο την νομιμότητα Διοικητικών πράξεων, όχι διεθνών συμβάσεων και ο Άρειος Πάγος δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα. Όσο δεν έχουν Συνταγματικό Δικαστήριο αυτές οι πολιτικές πράξεις δεν μπορούν να έχουν έλεγχο. Στο δεν Διεθνές Δικαστήριο πάλι δεν υπάρχει δικαστήριο που να ελέγχει ένα τέτοιο εσωτερικό ζήτημα».

Εάν ισχύει αυτό που λέει ο κ. Κατρούγκαλος τότε έχουμε να κάνουμε με το τέλειο έγκλημα σε βάρος του λαού! Είναι δυνατόν κύριε Συνταγματολόγε να μην υπάρχει λύση για να σωθεί ο λαός από αυτούς που μετέτρεψαν σε γιάφκα την Βουλή και τους Βουλευτές σε …συνδικάτο του εγκλήματος; 



του Μάκη Βραχιολίδη

Καλές γιορτές στο Ραγιαδιστάν...

Ο πρωθυπουργός της επιστράτευσης

Την επιστράτευση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να εισηγηθεί απεργία τις πρώτες έξι ημέρες των πανελλαδικών εξετάσεων, αποφάσισε η κυβέρνηση Σαμαρά!

Τα φύλλα επίταξης θα επιδοθούν την Δευτέρα στους εκπαιδευτικούς και η διαδικασία θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Την ίδια ώρα με δηλώσεις του ο γραμματέας της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΝΔ στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ Νίκο Παπαχρήστο.

H κυβέρνηση αποφάσισε αργά το απόγευμα της Παρασκευής να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών την Δευτέρα, πριν δηλαδή λάβουν τις αποφάσεις τους οι τοπικές ενώσεις λειτουργών μέσης εκπαίδευσης.

Παρά τα όσα κάνει η κυβέρνηση, οι εκπαιδευτικοί εμμένουν στην απόφαση τους για απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων και καλούν την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή, 17/5 Πανεργατική Πανελλαδική απεργία «για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού».

 

Μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις....


...Τόσο βλάκας δεν μπορεί να είσαι...

aristofanis

ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

Είσαι νεοέλληνας και είσαι μαλακας!

Λέμε ΟΧΙ στη Χρυσή Αυγή.


Να δούμε τι αηδίες θα βρουν πάλι να πουν για να κρυφτούν. 
Επίσημη ιστοσελίδα της χρυσής αυγής:
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-anatolikhs-attikhs-euboias-boiwtias-thasou
Ο νεοναζί της φωτογραφίας, Γιώργος Παπαγεωργίου, είναι αρχηγός Αν. Αττικής.
Να δούμε τι αηδίες θα βρουν πάλι να πουν για να κρυφτούν.
Επίσημη ιστοσελίδα της χρυσής αυγής:
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/drasthriothtes-topikwn-anatolikhs-attikhs-euboias-boiwtias-thasou
Ο νεοναζί της φωτογραφίας, Γιώργος Παπαγεωργίου, είναι αρχηγός Αν. Αττικής.

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ

Γιατί οι μαθητές χαίρονται όταν ακούν το σχολικο κουδούνι?
Ποιά είναι η σχέση του σχολείου με τα ενδιαφέροντα των παιδιών?
Γιατί το σχολείο αναπαράγει τις κοινωνικές ανισότητες?
Σε ποιό βαθμό μπορεί το παιδί να συμμετέχει στη διαμόρφωση του σχολικού προγράμματος?
Κατά πόσον το σχολείο προάγει την κριτική σκέψη?
Ποιές δυνατότητες δίνει το σχολείο στα παιδιά για έρευνα, ανακαλυπτική μάθηση και πειραματισμό?
Κατά πόσον προάγει τη συνεργασία και κατά πόσο τον ανταγωνισμό?
Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να στεκόμαστε προσοχή κάθε πρωί και να ψέλνουμε θρησκευτικές προσευχες?
Γιατί όλα τα σχολεία είναι ίδια, με ορθογώνιες τάξεις και θρανία στη σειρά?
Γιατί ο δάσκαλος κάθεται σε ψηλότερο σημείο απ' ότι οι μαθητές?
Σε τι ακριβώς συνεισφέρει η συνεχής αξιολόγηση και η τιμωρία?

Αυτά είναι κάποια από τα δικά μας ζητήματα, αυτά στα οποία θα εστιάσουμε και θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε καταργώντας τα σχολικά κελιά, και προτάσσοντας την ελευθεριακή παιδεία.

Η εκπαιδευτική κρίση θα λυθεί με τους όρους των μαθητών
Γιατί οι μαθητές χαίρονται όταν ακούν το σχολικο κουδούνι?
Ποιά είναι η σχέση του σχολείου με τα ενδιαφέροντα των παιδιών?
Γιατί το σχολείο αναπαράγει τις κοινωνικές ανισότητες?
Σε ποιό βαθμό μπορεί το παιδί να συμμετέχει στη διαμόρφωση του σχολικού προγράμματος?
Κατά πόσον το σχολείο προάγει την κριτική σκέψη?
Ποιές δυνατότητες δίνει το σχολείο στα παιδιά για έρευνα, ανακαλυπτική μάθηση και πειραματισμό?
Κατά πόσον προάγει τη συνεργασία και κατά πόσο τον ανταγωνισμό?
Γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να στεκόμαστε προσοχή κάθε πρωί και να ψέλνουμε θρησκευτικές προσευχες?
Γιατί όλα τα σχολεία είναι ίδια, με ορθογώνιες τάξεις και θρανία στη σειρά?
Γιατί ο δάσκαλος κάθεται σε ψηλότερο σημείο απ' ότι οι μαθητές?
Σε τι ακριβώς συνεισφέρει η συνεχής αξιολόγηση και η τιμωρία?

Αυτά είναι κάποια από τα δικά μας ζητήματα, αυτά στα οποία θα εστιάσουμε και θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε καταργώντας τα σχολικά κελιά, και προτάσσοντας την ελευθεριακή παιδεία.

Η εκπαιδευτική κρίση θα λυθεί με τους όρους των μαθητών

αλληλεγγυη στον αγωνα των καθηγητων..ο αγωνας τους ειναι κ δικος μας αγωνας..

Φωτογραφία

Σας καταστρέφουν τα όνειρα? Φάτε μια ανεργία απ'όλα και περιποιημένη! Ξυπνάτε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Παράνοια...
Παράνοια...

Νέες μεθόδους διεξαγωγής πανελληνίων εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο της συγκυβέρνησης...

Κι όποιος αντιγράψει δακρυγόνο...Μαθητές εφοδιαστείτε με αντιασφυξιογόνες και κράνος
Κι όποιος αντιγράψει δακρυγόνο...Μαθητές εφοδιαστείτε με αντιασφυξιογόνες και κράνος

Αντιφασίστες Oπαδοί / φίλαθλοι της ΑΕΚ - Antifa Fans Of AEK

Για τυχόν παρερμηνείες και παρεξηγήσεις, στο πνεύμα της «μαμάς» Original, η επίσημη ανακοίνωση της Original21 Επαρχίας είναι η ακόλουθη.
ΟΣΟ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΙΩΡΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΦΗΜΕΣ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ....ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΥΣ Κ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ:
-Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
-Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Κ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ Β ΕΘΝΙΚΗ,ΠΟΥΣΤΡΙΛΙΚΙΑ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ,ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΕΚ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ Κ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΕΡΙΟΧΗ-ΝΗΣΙ-ΘΑΛΑΣΣΑ-ΒΟΥΝΟ-ΠΟΛΗ-ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ORIGINAL CLUB ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ :

ORIGINAL 21 ΑΓΡΙΝΙΟ - ORIGINAL 21 ΘΗΒΑ - ORIGINAL 21 ΑΛΕΞΑΝ/ΠΟΛΗ - ORIGINAL 21 ΑΡΓΟΣ - ORIGINAL 21 ΒΟΛΟΣ – ΘΥΡΑ 21 ΒΕΡΟΙΑΣ - ORIGINAL 21 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ - ORIGINAL 21 ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ORIGINAL 21 ΔΙΔΙΜΟΤ/ΧΟ - ORIGINAL 21 ΔΡΑΜΑΣ – ORIGINAL 21 ΚΑΒΑΛΑΣ - ORIGINAL 21 ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ORIGINAL 21 ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - ORIGINAL 21 ΘΕΣ/ΚΗΣ - ORIGINAL 21 ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ - ORIGINAL 21 ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ORIGINAL 21 ΚΟΖΑΝΗΣ - ORIGINAL 21 ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ - ORIGINAL 21 ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ORIGINAL 21 ΛΑΜΙΑΣ - ORIGINAL 21 ΚΥΠΡΟΥ - ORIGINAL 21 ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ - ORIGINAL 21 ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ - ORIGINAL 21 ΝΑΥΠΛΙΟ - ORIGINAL 21ΠΑΤΡΑΣ - ORIGINAL 21 ΠΡΕΒΕΖΑΣ - ORIGINAL 21 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ORIGINAL 21 ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ORIGINAL 21 ΤΡΙΚΑΛΑ - ORIGINAL 21 ΣΕΡΡΕΣ - ORIGINAL 21 ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ - ORIGINAL 21 ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ORIGINAL 21 ΧΙΟΣ - ORIGINAL 21 ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ORIGINAL 21 ΧΑΝΙΑ
ΥΓ:ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΑΣ ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΕΙΣΤΕ,ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ...

ΥΓ2:Στις 28 Απριλίου στα Τρίκαλα έγινε κάτι πρωτόγνωρο.Μαζευτήκαμε 31 clubs της επαρχίας γύρω απο ένα τραπέζι ακούσαμε ο ένας τον άλλον,συζητήσαμε,αναρωτηθήκαμε.Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το τέλος του Μαΐου όπου οι σκέψεις μας θα γίνουνε πράξεις.

ΑΕΚ σημαίνει δεν απογοητεύομαι...

ORIGINAL 21 ΕΠΑΡΧΙΑΣ...ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ...

Γλέζος: Να καταργηθούν οι εξετάσεις της αποστήθισης....


Την άμεση κατάργηση των εξετάσεων της «αποστήθισης» ζητά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.«Αφού τόσα χρόνια βασανίζετε τα παιδιά με το άχρηστο και...αντιπαιδαγωγικό σύστημα των εξετάσεων της παπαγαλίας, τώρα χρησιμοποιείτε και τον προληπτικό βούρδουλα σε αυτούς που έχετε την αξίωση και έχουν την υποχρέωση, να διδάξουν, να μορφώσουν και να δημιουργήσουν ανθρώπους ικανούς και άξιους και για την κοινωνία και για τον εαυτό τους.Βασανίστε λίγο το μυαλό σας και θα ανακαλύψετε συστήματα που πραγματικά προωθούν και αναβαθμίζουν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των μελλοντικών γενιών και δίνουν έμφαση στην κρίση, στη γνώση και στην έρευνα.Τολμήστε να ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ τις εξετάσεις της αποστήθισης και δώστε μια άλλη πνοή στο ψεύτικο και μουντό Παιδαγωγικό Σύστημα.
Αφήστε τα παιδιά να ανοίγουν τα φτερά τους, να ψάχνουν να ερευνούν, να δημιουργούν και να συντάσσουν εργασίες, ώστε όταν πια μπουν στα Ανώτατα Ιδρύματα να είναι έτοιμα να δεχθούν τις απαραίτητες γνώσεις και να γίνουν Επιστήμονες.Ελευθερώστε τα από το άγχος και μην τα χαντακώνετε στη κακομοιριά και την απελπισία».

Θασιακο Αντιφασιστικο Μετωπο Αλληλεγγυης Και Ελευθεριας

Του φιλου Σωκρατη Κελα'ι'δη. Η χρυση αυγη Θασου συνεχιζει την απολυτη ξεφτυλα της.Δινει τροφιμα σε ανθρωπους τους οποιους στην συνεχεια φωτογραφιζει αγκαλιασμενους με μελη της και τους βγαζει στο ιντερνετ.''Διαφημιζει'' το εργο της χρησιμοποιοντας χωρις καμια ντροπη συνανθρωπους μας.Στις περισοτερτες περιπτωσεις προκειται για ανθρωπους γονεις των μελων....αλλα υπαρχουν κ περιπτωσεις ανθρωπων που απλα θελουν να παρουν μια σακουλα τροφιμα χωρις να μπορουν να καταλαβουν οτι επενδυουν στην ζητιανια και στην ελεημοσυνη αντι στην αλληλεγγυη.Απ την αλλη η αριστερα της προοδου τον παιρνει και γερνει κανονικοτατα και προσπαθει να πεισει τον κοσμο οτι πρεπει να αντιδρασει στους ''φασιστες χρυσαυγιτες''...Η χρυση αυγη δεν ειναι φασιστικη ΚΥΡΙΕ ΤΣ. .Ειναι νεοναζιστικη.ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΤΗΣ.Τον φασισμο τον βιωνουμε καθημερινα μεσα απο τα αποτελεσματα της πολιτικης που ασκειται στον κωλο μας.Πρεπει να ξεσηκωθουμε κατα των μετρων.Οχι κατα της χρυσης αυγης...τα σκουλικια αυτα θα φυγουν μαζι με το σαπιο κρεας μεσα απ το οποιο γεννιουνται μονο οταν χτυπησουμε την κυβερνηση.....Πρεπει να δρασουμε...οχι να αντιδρασουμε.Η αντιδραση ειναι για τα σκουλικακια που βγαινουν απ τα αυγουλακια......και για τα παπαγαλακια των τοπικων αυτοδιοικησεων που βγαινουν απ τα μπατζακια των κυβερνωντων.Πρεπει να δρασουμε ως πολιτες που ζητανε την ελευθερια.

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ..


…Κουράστηκα να βλέπω την πόλη μου στο έλεος «εξαθλιωμένων» βαρβάρων, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!
…Κουράστηκα να παίρνω χίλιες προφυλάξεις για ν’ ανοίξω την εξώπορτα του σπιτιού μου, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!
…Κουράστηκα να συμβιβάζομαι με την ιδέα πως δεν μπορώ να περπατώ ελεύθερα σαν άλλοτε στους δρόμους της πόλης μου, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!
…Κουράστηκα ν’ ακούω να προσπαθούν να με πείσουν πως αδίστακτοι εγκληματίες είναι «κατατρεγμένοι αγνοί συνάνθρωποι που προσπαθούν να ενταχθούν», και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!
…Κουράστηκα να καταπίνω τη φρίκη μου για κάθε μοναχικό ηλικιωμένο (όπως π.χ. εκείνο το γεροντάκι πέρυσι στο Παγκράτι, που πέθανε από ασφυξία με χαρτί υγείας να του φράζει το στόμα) που κάποιοι «απελπισμένοι» τον/την δολοφόνησαν για να του/της πάρουν την πενιχρή σύνταξη, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!
…Κουράστηκα ν’ ακούω να υπονοούν πως το να διαθέτεις κινητό τηλέφωνο ή βιντεοκάμερα είναι έγκλημα που επισύρει τη θανατική ποινή αν έτσι κρίνει το «ανθρωπιστικό» δικαστήριο των «κατατρεγμένων», και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!
…Κουράστηκα να βλέπω και ν’ ακούω ανύπαρκτους τενεκέδες να γελοιοποιούν ποιητές που βιώνουν τον τρόμο της συνύπαρξης με τέρατα, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!
…Κουράστηκα να πρέπει ν’ αρνούμαι πως έχω τη «διαστροφή» να διατηρώ τη συνείδηση του Έλληνα στην ίδια μου την πατρίδα, του Αθηναίου στην ίδια την πόλη που γεννήθηκα και ζω, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!
…Κουράστηκα να πληρώνω φόρους σε ένα κράτος που αδυνατεί να με προστατέψει ενώ αφήνει τις κερκόπορτες ανοιχτές, που κλείνει σχολεία ενώ ανοίγει τόπους λατρείας, κουνώντας μου ταυτόχρονα το δάχτυλο με «εκσυγχρονιστικά κι εκπολιτιστικά» νομοθετήματα που μου επιβάλλουν τη σιωπή, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!
…Κουράστηκα να φοβάμαι ν’ αρθρώσω το αυτονόητο επειδή με πρόλαβε κάποιο νεο-ναζιστικό πολιτικό μόρφωμα άσχετο με την ιστορία και την ιδεολογία μου, και να λέω στον εαυτό μου «μη μιλάς, θα σε πουν ξενοφοβικό ρατσιστή»!
Κι επιπλέον:
Κουράστηκα να πρέπει να δηλώνω «ανθρωπιστής» γι’ αυτούς που δεν συμπεριφέρονται ανθρώπινα, να χαρίζω την ισότητα σ’ αυτούς που ως βιολογικά υπέρτεροι απειλούν να με αφανίσουν, να προσφέρω απλόχερα την υπερβατική κατανόησή μου σ’ εκείνους που χωρίς δισταγμό αφαιρούν τη ζωή μου κι αυτή των αγαπημένων μου προσώπων για να νικήσουν την πείνα τους…
…Κουράστηκα να είμαι «politically correct»! Αφού δεν είμαι ελεύθερος να ζήσω όπως θέλω και δικαιούμαι στην ίδια μου τη χώρα, στην ίδια μου την πόλη, αφήστε με τουλάχιστον να μπορώ να μιλώ…
…Χωρίς να ξερνάτε πάνω στα λόγια μου – κι ας μην είναι άξια όσο των ποιητών που δεν σας προσκύνησαν!
[Του Κώστα Παπαχρήστου από aixmi.gr]

Άνεμος Αντίστασης

Φωτογραφία

Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς και δηλώσεις στήριξης από μαθητές


 
Μια σειρά εργασιακοί χώροι, σωματεία, παρατάξεις, πρωτοβουλίες εργαζομένων, αλλά και ομάδες μαθητών έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια τα οποία μας στάλθηκαν, γνωρίζοντας ότι το σύνολο των ψηφισμάτων συμπαράστασης είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτά που δημοσιεύουμε εδώ.
Ανα­κοί­νω­ση ομά­δας μα­θη­τών του 2ου ΓΕΛ Πο­λί­χνης στη Θεσ.νίκη
Ως μα­θη­τές σε αυτή τη συ­γκυ­ρία που έχει δη­μιουρ­γη­θεί, να ανα­λύ­ε­ται ένα τόσο με­γά­λο ζή­τη­μα για την παι­δεία από ολό­κλη­ρη την κοι­νω­νία, δεν μπο­ρού­με να εί­μα­στε από­ντες. Θέ­λου­με να μι­λή­σου­με και αυτή τη φορά να ακου­στού­με. Δείξ­τε στη φωνή μας το εν­δια­φέ­ρον που δεί­χνε­τε στις με­ση­με­ρια­νές εκ­πο­μπές και στα δελ­τία ει­δή­σε­ων, θα εί­μα­στε ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι.
Σ' αυτό το κεί­με­νο δε θα βρεί­τε την άποψη των μα­θη­τών που κα­τα­δι­κά­ζουν την απερ­γία των εκ­παι­δευ­τι­κών. Όχι γιατί δεν τη σε­βό­μα­στε, μα γιατί τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης φρό­ντι­σαν μέσα από βα­ρύ­γδου­πους τί­τλους και θλι­βε­ρές ει­κό­νες να σας την γνω­στο­ποι­ή­σουν, δί­νο­ντάς σας το δι­καί­ω­μα να κα­τα­ριέ­στε και να κα­τα­δι­κά­ζε­τε εύ­κο­λα και άκρι­τα τον αγώνα των εκ­παι­δευ­τι­κών ή κα­λύ­τε­ρα των κα­θη­γη­τών και των δα­σκά­λων μας.
Προ­σπά­θη­σαν να σας πεί­σουν πως η κυ­βέρ­νη­ση και ο υπουρ­γός παι­δεί­ας νοιά­ζο­νται πε­ρισ­σό­τε­ρο για εμάς απ' όσο νοιά­ζο­νται οι κα­θη­γη­τές μας. Ίσως και να τα κα­τά­φε­ραν. Μα γι' αυτό σας μι­λά­με, για να σας πούμε πως δεν είναι έτσι. Η κυ­βέρ­νη­ση και κάθε άλλη εξου­σία δεν μας γνω­ρί­ζουν και ούτε θέ­λη­σαν να μας γνω­ρί­σουν. Δεν ξέ­ρουν τα ονό­μα­τα μας, τα όνει­ρά μας. Δεν ήταν εκεί δίπλα μας, μια ολό­κλη­ρη χρο­νιά, να μας υπεν­θυ­μί­ζουν τα SOS των μα­θη­μά­των και της ζωής, να μας επι­βρα­βεύ­ουν για κάθε επι­τυ­χία μας, να νιώ­θουν πε­ρή­φα­νοι για εμάς. Οι κα­θη­γη­τές μας, όμως, ήταν όλα αυτά. Ήταν και ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρα. Τόσες γιορ­τές κά­να­με μαζί τους, τόσες δρα­στη­ριό­τη­τες, μας έμα­θαν και τους μά­θα­με. Θυ­σί­α­σαν χρόνο απ' την οι­κο­γέ­νειά τους ή οποια­δή­πο­τε προ­σω­πι­κή ασχο­λία τους για να δου­λέ­ψου­με μαζί. Για να ολο­κλη­ρώ­σου­με όλα αυτά που δεν προ­λα­βαί­να­με να κά­νου­με στο πιε­σμέ­νο, κα­θη­με­ρι­νό εφτά­ω­ρο. Πράγ­μα­τα δη­μιουρ­γι­κά, αυ­θε­ντι­κά και ου­σια­στι­κά, όχι πα­πα­γα­λί­ες. Δρα­στη­ριό­τη­τες που έγι­ναν με κα­θα­ρό και βαθύ εν­δια­φέ­ρον, προ­σω­πι­κό κόπο.
Και τώρα προ­σπα­θεί­τε να μας πείτε πως αυτοί, οι ίδιοι άν­θρω­ποι, δεν εν­δια­φέ­ρο­νται για εμάς και τις προ­σπά­θειες μας. Λυ­πού­μα­στε που δεν σας πι­στεύ­ου­με, μα αν είναι μόνοι τους σ' αυτόν τον αγώνα τότε είναι και οι μόνοι που νοιά­ζο­νται για εμάς και το μέλ­λον μας. Η απερ­γία των κα­θη­γη­τών μας δεν έχει ωφε­λι­μι­στι­κό χα­ρα­κτή­ρα. Αντί­θε­τα, υπε­ρα­σπί­ζε­ται όλα εκεί­να που κα­τά­πιε η ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νία τρία χρό­νια τώρα και δεν μί­λη­σε, μην της πά­ρουν το σπίτι, μην της κό­ψουν το ρεύμα, μην την βρουν στη γωνία και την δεί­ρουν για την αντί­δρα­σή της. Η απερ­γία αυτή προ­σπα­θεί να δια­σώ­σει ένα ίχνος αξιο­πρέ­πειας που απέ­μει­νε σε κά­ποιους αν­θρώ­πους και δεν δέ­χο­νται να πα­ρα­δώ­σουν το δη­μό­σιο σχο­λείο στις πιο άθλιες συν­θή­κες που μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει.
Εμείς απ' αυτή την προ­σπά­θεια, είτε τε­λι­κά είναι νι­κη­φό­ρα είτε όχι, παίρ­νου­με ένα μά­θη­μα. Ίσως το ση­μα­ντι­κό­τε­ρο απ' όλα αυτά τα τα­λαι­πω­ρη­μέ­να σα­ρα­ντα­πε­ντά­λε­πτα. Τον αγώνα να κα­τα­κτή­σεις κάτι κα­λύ­τε­ρο και να αντι­στα­θείς στην εξα­θλί­ω­ση που τεί­νει να επι­βλη­θεί. Είναι ένα μά­θη­μα για όλες τις ηλι­κί­ες και ολό­κλη­ρη την ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νία. Αν σιω­πή­σου­με ξανά, μπο­ρεί να μη βρού­με άλλες ευ­και­ρί­ες για να αντι­δρά­σου­με ώστε να κα­τα­φέ­ρου­με την ανα­τρο­πή αυτής της συ­νε­χώς φθί­νου­σας πο­ρεί­ας. Πείτε μας ονει­ρο­πό­λους, αλ­λο­παρ­μέ­νους ή ξε­χα­σμέ­νους επα­να­στά­τες μιας άλλης επο­χής. Μα, μην μας λέτε θύ­μα­τα. Εί­μα­στε μα­θη­τές και όχι θύ­μα­τα αυτού του αγώνα. Η μα­θη­τι­κή κοι­νό­τη­τα θα βγει κερ­δι­σμέ­νη αν αυτή η προ­σπά­θεια επι­τύ­χει. Θα έχει κερ­δί­σει πολύ με­γά­λο έδα­φος ώστε να ανα­ζη­τή­σει ένα κα­λύ­τε­ρο εκ­παι­δευ­τι­κό σύ­στη­μα και κα­λύ­τε­ρες συν­θή­κες μά­θη­σης.
Κι όσο για τους κα­κό­πι­στους, που θα δια­βά­σουν αυτό το κεί­με­νο, εί­μα­στε μα­θη­τές που πήραν μια πρω­το­βου­λία να πουν αυτό που πι­στεύ­ουν όχι χει­ρα­γω­γού­με­να πιό­νια. Και κάτι τε­λευ­ταίο, δεν τα λέμε όλα αυτά για να γλι­τώ­σου­με τις εξε­τά­σεις. Οι εξε­τά­σεις είτε έρ­θουν σε μια βδο­μά­δα είτε σε τρεις θα είναι το ίδιο απο­τυ­χη­μέ­νες στα μάτια όλων των μα­θη­τών, ακόμα και όσων δια­φω­νούν με αυτήν την απερ­γία.
Απλώς θέ­λα­με να ακού­σε­τε πως εί­μα­στε εδώ και στη­ρί­ζου­με τους κα­θη­γη­τές μας.
Με εκτί­μη­ση,
Μα­θη­τές υπέρ της απερ­γί­ας των κα­θη­γη­τών μας


ΟΜΟ­ΣΠΟΝ­ΔΙΑ ΔΙΟΙ­ΚΗ­ΤΙ­ΚΟΥ ΠΡΟ­ΣΩ­ΠΙ­ΚΟΥ ΤΡΙ­ΤΟ­ΒΑΘ­ΜΙΑΣ ΕΚ­ΠΑΙ­ΔΕΥ­ΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
ΨΗ­ΦΙ­ΣΜΑ – ΚΑ­ΛΕ­ΣΜΑ
Η επι­στρά­τευ­ση των κα­θη­γη­τών από την κυ­βέρ­νη­ση απο­κα­λύ­πτει την αντι­δρα­στι­κό­τη­τα των αλ­λα­γών στην παι­δεία. Δεί­χνει τι ση­μαί­νει εκ­παι­δευ­τι­κός στο "νέο σχο­λείο" της αγο­ράς, της λε­γό­με­νης αξιο­λό­γη­σης, του υπο­σι­τι­σμού, των τα­ξι­κών φραγ­μών. Η εξέ­λι­ξη αυτή επι­βε­βαιώ­νει πε­ρί­τρα­να ότι κυ­βέρ­νη­ση και κε­φά­λαιο θέ­λουν δά­σκα­λο σκυ­φτό κι αμόρ­φω­το λαό. Δεί­χνει όμως επί­σης, ότι το ζή­τη­μα της παι­δεί­ας είναι λαϊκό πρό­βλη­μα, είναι υπό­θε­ση του λαού και της πάλης.
Χθες ήταν οι ναυ­τερ­γά­τες, οι ερ­γα­ζό­με­νοι της Χα­λυ­βουρ­γί­ας, του Μετρό, σή­με­ρα οι κα­θη­γη­τές, αύριο θα είναι η σειρά κά­ποιου άλλου κλά­δου που θα αντι­στέ­κε­ται στην επί­θε­ση, στον πό­λε­μο που έχουν κη­ρύ­ξει κυ­βέρ­νη­ση και Ευ­ρω­παϊ­κή Ένωση απέ­να­ντι στους ερ­γα­ζό­με­νους και στη με­γά­λη πλειο­ψη­φία του λαού.
Κα­νείς να μην μεί­νει μόνος του, να υψω­θεί τεί­χος αλ­λη­λεγ­γύ­ης.
Για να στα­μα­τή­σου­με τα αντι­λαϊ­κά μέτρα της κυ­βέρ­νη­σης.
Η επι­βο­λή των νόμων με την μέ­θο­δο της επι­στρά­τευ­σης και η ποι­νι­κο­ποί­η­ση των κοι­νω­νι­κών αγώ­νων δεν πρέ­πει να πε­ρά­σει.
Όχι στην κα­τα­στο­λή, τη συ­κο­φά­ντη­ση, την ανερ­γία, τις απο­λύ­σεις το φόβο και τα σκυμ­μέ­να κε­φά­λια. Η κυ­βέρ­νη­ση πρέ­πει να πάρει δυ­να­μι­κή απά­ντη­ση από τους ερ­γα­ζό­με­νους.
Οι ερ­γα­ζό­με­νοι ενω­μέ­νοι και απο­φα­σι­σμέ­νοι έχουν  τη δύ­να­μη να πα­ρε­μπο­δί­σουν και να ανα­τρέ­ψουν κάθε αντι­λαϊ­κό μέτρο, και να αντι­στα­θούν σε κάθε κα­τα­σταλ­τι­κό μη­χα­νι­σμό των εκ­με­ταλ­λευ­τών τους.
Κα­λού­με όλους τους συ­να­δέλ­φους της Ατ­τι­κής για μα­ζι­κή συμ­με­το­χή στο συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νει η ΟΛΜΕ τη Δευ­τέ­ρα 13 Μαΐου 2013 και ώρα 19.00 στα γρα­φεία της, Ερμού και Κορ­νά­ρου στο Σύ­νταγ­μα.


ΔΗ­ΛΩ­ΣΗ ΣΥ­ΜΠΑ­ΡΑ­ΣΤΑ­ΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑ­ΘΗ­ΓΗ­ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝ­ΔΙ­ΚΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟΥΣ ΕΚ­ΠΡΟ­ΣΩ­ΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΗ­ΝΑΪ­ΚΟΥ ΠΡΑ­ΚΤΟ­ΡΕΙΟΥ ΕΙ­ΔΗ­ΣΕ­ΩΝ
Ως ερ­γα­ζό­με­νοι στον Τύπο και δη σε δη­μό­σιο μέσο, δεν μπο­ρού­με να σιω­πή­σου­με μπρο­στά στη διαρ­κή κα­τα­στρο­φή των ερ­γα­σια­κών δι­καιω­μά­των, στη συ­κο­φά­ντη­ση ολό­κλη­ρων κλά­δων ερ­γα­ζο­μέ­νων και στη συ­στη­μα­τι­κή κα­τα­πά­τη­ση του Συ­ντάγ­μα­τος. Χθες ήταν οι δη­μο­τι­κοί υπάλ­λη­λοι, οι ναυ­τερ­γά­τες και οι ερ­γα­ζό­με­νοι στις συ­γκοι­νω­νί­ες. Σή­με­ρα στο­χο­ποιού­νται οι 87.000 κα­θη­γη­τές μέσης εκ­παί­δευ­σης. Αύριο μπο­ρεί κάλ­λι­στα να εί­μα­στε εμείς στη θέση τους. Κάθε απερ­γία που έχει νόημα, γί­νε­ται θύμα απα­γό­ρευ­σης από την κυ­βέρ­νη­ση με το «έτσι θέλω», πέρα από τις πρό­νοιες του Συ­ντάγ­μα­τος.
Το ζή­τη­μα δεν είναι πλέον το πότε θα γί­νουν εξε­τά­σεις –οι εξε­τά­σεις έχουν κα­θυ­στε­ρή­σει και πα­λιό­τε­ρα εξ αι­τί­ας απερ­γί­ας και δεν χά­λα­σε ο κό­σμος. Το ζή­τη­μα είναι η τή­ρη­ση του Συ­ντάγ­μα­τος, οι συν­δι­κα­λι­στι­κές και ατο­μι­κές ελευ­θε­ρί­ες, το κρά­τος δι­καί­ου, η αξιο­πρε­πής δια­βί­ω­ση όλων. Το ζή­τη­μα είναι να μπει φραγ­μός στην κοι­νω­νι­κή ερή­μω­ση.
Οι εκ­πρό­σω­ποι των ερ­γα­ζο­μέ­νων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Αθήνα ενώ­νουν τη φωνή τους με τους υπό­λοι­πους συ­να­δέλ­φους, τους γο­νείς, τους μα­θη­τές, και μια σειρά φο­ρέ­ων και συν­δι­κα­λι­στι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων, δη­λώ­νο­ντας την ολό­ψυ­χη υπο­στή­ρι­ξή τους στο δί­καιο αγώνα των εκ­παι­δευ­τι­κών. Κα­λού­με τους συ­να­δέλ­φους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη συ­γκέ­ντρω­ση συ­μπα­ρά­στα­σης έξω από τα γρα­φεία της ΟΛΜΕ (Ερμού 2 και Κορ­νά­ρου) τη Δευ­τέ­ρα 12/5 στις 7.00 μ.μ.
Μι­χά­λης Ψύλος, εκ­πρό­σω­πος στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελένη Νι­κο­λά­ου, εκ­πρό­σω­πος στο Μικτό της ΕΠΗΕΑ
Πέ­τρος Τσά­γκα­ρης, εκ­πρό­σω­πος στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ


ΠΑ­ΝΕΛ­ΛΗ­ΝΙΑ ΟΜΟ­ΣΠΟΝ­ΔΙΑ ΘΕ­Α­ΜΑ­ΤΟΣ ΑΚΡΟ­Α­ΜΑ­ΤΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Πα­νελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Θε­ά­μα­τος Ακρο­ά­μα­τος συ­νταυ­τί­ζε­ται με τα αι­τή­μα­τα των εκ­παι­δευ­τι­κών και καλεί το συν­δι­κα­λι­στι­κό κί­νη­μα να στα­θεί στο ύψος των πε­ρι­στά­σε­ων για να δη­μιουρ­γή­σου­με τις συν­θή­κες ενός ενω­τι­κού μα­ζι­κού με­τώ­που για την ανα­τρο­πή αυτής την πο­λι­τι­κής.
Η Πα­νελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Θε­ά­μα­τος Ακρο­ά­μα­τος κα­ταγ­γέλ­λει την προ­σπά­θεια της Κυ­βέρ­νη­σης να ακυ­ρώ­σει τον αγώνα των κα­θη­γη­τών μέσης εκ­παί­δευ­σης, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας για ακόμα μια φορά  το μέτρο της επι­στρά­τευ­σης.
Η Κυ­βέρ­νη­ση με σκη­νο­θε­τι­κή οδη­γία αι­σιο­δο­ξί­ας για την πρό­ο­δο των εξε­λί­ξε­ων στη χώρα, αλλά με ανύ­παρ­κτη υπο­κρι­τι­κή ικα­νό­τη­τα, δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τον πα­νι­κό της.  Η Κυ­βέρ­νη­ση μαζί με επι­τε­λείο αρ­γυ­ρώ­νη­των δη­μο­σιο­γρά­φων έχει εξα­πο­λύ­σει επι­κοι­νω­νια­κό πό­λε­μο, προ­κει­μέ­νου να επι­βά­λει την αντι­κοι­νω­νι­κή και αδιέ­ξο­δη πο­λι­τι­κή της.  Συ­κο­φα­ντεί, προ­σπα­θεί να δια­σπά­σει και να στρέ­ψει τους πο­λί­τες τον ένα ενα­ντί­ον του αλλού. Με πα­ράλ­λη­λες και συ­ντο­νι­σμέ­νες προ­σπά­θειες χρη­σι­μο­ποιεί τη δι­καιο­σύ­νη για να ποι­νι­κο­ποι­ή­σει τους αγώ­νες. Με συλ­λή­ψεις συν­δι­κα­λι­στών και ερ­γα­ζό­με­νων βγά­ζει πα­ρά­νο­μες τις διεκ­δι­κή­σεις και όταν αυτό δεν της βγαί­νει τότε ντύ­νει στο χακί τους ερ­γα­ζό­με­νους.
Είναι η τέ­ταρ­τη φορά που κα­τα­φεύ­γει σε αυτή την αντι­δη­μο­κρα­τι­κή πο­λι­τι­κή (αυτή τη φορά μά­λι­στα πριν καν ακόμη κη­ρυ­χτεί η απερ­γία), επι­βε­βαιώ­νο­ντας με τις πρά­ξεις της ότι τα δι­καιώ­μα­τα και η δη­μο­κρα­τία βρί­σκο­νται σε ανα­στο­λή.
Οι μνη­μο­νι­κές πο­λι­τι­κές  για μα­ζι­κές απο­λύ­σεις, για  πε­ραι­τέ­ρω­μειώ­σεις των μι­σθών, συ­ντά­ξε­ων, αύ­ξη­ση της ανερ­γί­ας και ξε­πού­λη­μα του δη­μό­σιου πλού­του, συ­νο­δεύ­ο­νται με την έντα­ση του αυ­ταρ­χι­σμού και την πε­ρι­στο­λή συν­δι­κα­λι­στι­κών και δη­μο­κρα­τι­κών δι­καιω­μά­των.
Η Π.Ο.Θ.Α. καλεί την Κυ­βέρ­νη­ση να εγκα­τα­λεί­ψει κάθε σχέ­διο επι­στρά­τευ­σης των κα­θη­γη­τών και να συ­ζη­τή­σει μαζί τους τα αι­τή­μα­τα για ου­σια­στι­κή στή­ρι­ξη της δη­μό­σιας παι­δεί­ας.
·        ΥΠΕ­ΡΑ­ΣΠΙ­ΖΟ­ΜΑ­ΣΤΕ ΤΟ ΔΙ­ΚΑΙΩ­ΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡ­ΓΑ­ΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡ­ΓΙΑ, ΤΗ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΑ ΕΚ­ΠΑΙ­ΔΕΥ­ΣΗ, ΤΗ ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙΑ.
·        ΠΑ­ΛΕΥΟΥ­ΜΕ ΕΝΑ­ΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟ­ΛΥ­ΣΕΙΣ, ΤΗ ΔΙΑ­ΛΥ­ΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕ­ΠΟΥ­ΛΗ­ΜΑ ΤΩΝ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙ­ΝΩ­ΝΙ­ΚΩΝ ΑΓΑ­ΘΩΝ
·        ΠΑ­ΛΕΥΟΥ­ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟ­ΠΡΕ­ΠΕΙΑ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛ­ΛΑ­ΛΗ­ΤΗ­ΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥ­ΤΕ­ΡΑΣ 13/5, ΣΤΙΣ 7.00 μμ,
ΣΤΑ ΓΡΑ­ΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, Κορ­νά­ρου & Ερ­μού-Σύ­νταγ­μα
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α.


ΠΡΩ­ΤΟ­ΒΟΥ­ΛΙΑ ΕΡ­ΓΑ­ΖΟ­ΜΕ­ΝΩΝ ΕΡΥ­ΘΡΟΥ Η τρι­κομ­μα­τι­κή κυ­βέρ­νη­ση φτά­νο­ντας στα όρια της πο­λι­τι­κής εκτρο­πής και ξε­περ­νώ­ντας κάθε όριο αυ­ταρ­χι­σμού κή­ρυ­ξε πο­λι­τι­κή επι­στρά­τευ­ση σε 87 χι­λιά­δες κα­θη­γη­τές πριν την επί­ση­μη έναρ­ξη του απερ­για­κού τους αγώνα!
Δεν είναι η πρώτη φορά… Μέσα σε ενά­μι­ση χρόνο είναι  η τέ­ταρ­τη φορά που η κυ­βέρ­νη­ση ανα­γκά­ζε­ται να κα­τα­φύ­γει στην επι­στρά­τευ­ση ερ­γα­ζο­μέ­νων ως τε­λευ­ταίο όπλο προ­κει­μέ­νου να επι­βά­λει την πο­λι­τι­κή της: έχουν προη­γη­θεί οι απερ­γοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι απερ­γοί ναυ­τερ­γά­τες, οι απερ­γοί των μέσων μα­ζι­κής με­τα­φο­ράς. Έχουν  προη­γη­θεί συλ­λή­ψεις ερ­γα­ζο­μέ­νων συν­δι­κα­λι­στών, ποι­νι­κο­ποί­η­ση αγω­νι­στι­κών κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων, βία και κα­τα­στο­λή των δια­δη­λώ­σε­ων δια­μαρ­τυ­ρί­ας…
Γνω­ρί­ζει πως τα βαθιά αντι­λαϊ­κά μετρά που θέλει να πε­ρά­σει δεν έχουν τη συ­ναί­νε­ση της κοι­νω­νί­ας. Γι αυτό κα­τα­φεύ­γει στη σκλή­ρυν­ση της κα­τα­στο­λής των αγώ­νων με πο­λι­τι­κή επι­στρά­τευ­ση.
Στό­χος της είναι το δι­καί­ω­μα στην απερ­γία, το δι­καί­ω­μα στο συν­δι­κα­λι­σμό. Το μή­νυ­μα που θέλει να στεί­λει είναι σαφές: το ίδιο θα συμ­βεί σε όποιον ερ­γα­ζό­με­νο θε­λή­σει να αντι­δρά­σει στις μνη­μο­νια­κές πο­λι­τι­κές που οδη­γούν σε μα­ζι­κές απο­λύ­σεις, δια­λύ­ουν σχο­λεία νο­σο­κο­μεία δή­μους, δια­λύ­ουν ερ­γα­σια­κές σχέ­σεις στο δη­μό­σιο και ιδιω­τι­κό τομέα και κα­τα­δι­κά­ζουν στην ανερ­γία χι­λιά­δες οι­κο­γέ­νειες…
Γι αυτό η με­τω­πι­κή σύ­γκρου­ση των εκ­παι­δευ­τι­κών με την κυ­βέρ­νη­ση του μνη­μο­νί­ου και της κα­τα­στο­λής είναι και δικός μας αγώ­νας. Οι κι­νη­το­ποι­ή­σεις που εξήγ­γει­λαν οι εκ­παι­δευ­τι­κοί μπο­ρεί να γίνει η σπίθα που θα προ­κα­λέ­σει γε­νι­κό ξε­ση­κω­μό. Μπο­ρεί να γίνει η αρχή του τέ­λους των μνη­μο­νια­κών πο­λι­τι­κών, μπο­ρεί να γίνει η αρχή του τέ­λους και αυτής της κυ­βέρ­νη­σης και της Τρόι­κα! Οι κα­θη­γη­τές που απερ­γούν ενα­ντία στις απο­λύ­σεις-ενα­ντία στη διά­λυ­ση της δη­μό­σιας εκ­παί­δευ­σης αγω­νί­ζο­νται για όλους μας !
Κα­ταγ­γέλ­λου­με την επι­στρά­τευ­ση των εκ­παι­δευ­τι­κών και συ­μπα­ρα­στε­κό­μα­στε στο δί­καιο αγώνα τους! Εί­μα­στε όλοι εκ­παι­δευ­τι­κοί!
Όλοι-ες τη Δευ­τέ­ρα 12/5 στο συλ­λα­λη­τή­ριο στις 7.00 μ.μ έξω από τα γρα­φεία της ΟΛΜΕ( Ερμού 2 και Κορ­νά­ρου)
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑ­ΛΥ­ΣΗ ΤΗΣ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΑΣ ΕΚ­ΠΑΙ­ΔΕΥ­ΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟ­ΛΥ­ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡ­ΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟ­ΡΟΥ­ΜΕ ΝΑ ΝΙ­ΚΗ­ΣΟΥ­ΜΕ

    ΔΙ­ΚΤΥΟ ΠΑ­ΝΕ­ΠΙ­ΣΤΗ­ΜΙΑ­ΚΩΝ
Όχι στην επι­στρά­τευ­ση των εκ­παι­δευ­τι­κών!
Η τρι­κομ­μα­τι­κή κυ­βέρ­νη­ση ΝΔ - ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ προ­χω­ρά στην πρω­το­φα­νή από­φα­ση να επι­στρα­τεύ­σει προ­λη­πτι­κά τις κα­θη­γή­τριες και τους κα­θη­γη­τές της Μέσης Εκ­παί­δευ­σης. Είναι μια χου­ντι­κής έμπνευ­σης και νο­ο­τρο­πί­ας κί­νη­ση που ου­σια­στι­κά κα­ταρ­γεί το δι­καί­ω­μα στην απερ­γία για έναν ακόμη κλάδο ερ­γα­ζο­μέ­νων. Επι­διώ­κει με τη στή­ρι­ξη των κα­θε­στω­τι­κών ΜΜΕ να επι­βά­λει κλίμα τρο­μο­κρα­τί­ας . Δεν πρέ­πει να αφή­σου­με να πε­ρά­σει! Αν σή­με­ρα επι­στρα­τεύ­σουν τους εκ­παι­δευ­τι­κούς, αύριο θα επι­στρα­τεύ­σουν εμάς, θα απα­γο­ρεύ­σουν κάθε κι­νη­το­ποί­η­ση ενά­ντια στη μνη­μο­νια­κή κα­τα­στρο­φή.
Ο αγώ­νας των κα­θη­γη­τών είναι αγώ­νας δί­καιος. Είναι αγώ­νας για να μη δια­λυ­θούν οι ερ­γα­σια­κές σχέ­σεις. Είναι αγώ­νας για να μην βρε­θούν οι εκ­παι­δευ­τι­κοί να με­τα­τί­θε­νται κάθε χρόνο σε δια­φο­ρε­τι­κό μέρος. Είναι αγώ­νας για να μην απο­λυ­θούν 10.000 ανα­πλη­ρω­τές κα­θη­γη­τές της δευ­τε­ρο­βάθ­μιας – πρό­κει­ται για το αντί­στοι­χο των συμ­βα­σιού­χων δι­δα­σκό­ντων του ΠΔ 407 της τρι­το­βάθ­μιας. Είναι αγώ­νας για να μη δια­λυ­θεί το δη­μό­σιο σχο­λείο. Οι κα­θη­γη­τές της Μέσης Εκ­παί­δευ­σης δεν αγω­νί­ζο­νται για τον εαυτό τους. Αγω­νί­ζο­νται για τα παι­διά μας. Αγω­νί­ζο­νται για το δη­μό­σιο σχο­λείο. Αγω­νί­ζο­νται για όλες και όλους μας. Δεν έχου­με το δι­καί­ω­μα να τους αφή­σου­με μό­νους τους.
Η κυ­βέρ­νη­ση που έχει αυ­ξή­σει την ανερ­γία των νέων στο 64% και σπρώ­χνει μια ολό­κλη­ρη κοι­νω­νία στην από­γνω­ση και την αυ­το­κτο­νία, δεν έχει το δι­καί­ω­μα να μι­λά­ει για "πρό­κλη­ση ανα­στά­τω­σης". Η ίδια απο­τε­λεί τη χει­ρό­τε­ρη μορφή "ανα­στά­τω­σης" για τα παι­διά και τις οι­κο­γέ­νειές τους.
Οι πα­νε­πι­στη­μια­κοί, εάν θέ­λου­με να λε­γό­μα­στε πραγ­μα­τι­κά δά­σκα­λοι, έχου­με την υπο­χρέ­ω­ση να στα­θού­με ολό­ψυ­χα στο πλευ­ρό των συ­να­δέλ­φων της Μέσης Εκ­παί­δευ­σης. Να στη­ρί­ξου­με όλες τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις τους. Μαζί με το υπό­λοι­πο ερ­γα­τι­κό και λαϊκό κί­νη­μα, μαζί με τους νέους και τους γο­νείς, μαζί με όλη τη μα­χό­με­νη κοι­νω­νία να υψώ­σου­με τη δική μας συλ­λο­γι­κή ασπί­δα προ­στα­σί­ας απέ­να­ντι στους εκ­παι­δευ­τι­κούς.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥ­ΡΟ ΤΩΝ ΕΚ­ΠΑΙ­ΔΕΥ­ΤΙ­ΚΩΝ!
Η ΑΠΑ­ΓΟ­ΡΕΥ­ΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡ­ΓΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕ­ΡΑ­ΣΕΙ!
ΚΟΙ­ΝΟΣ ΑΓΩ­ΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓ­ΜΑ­ΤΙ­ΚΑ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩ­ΡΕ­ΑΝ ΠΑΙ­ΔΕΙΑ!

"Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σημαίνει ότι ο λαός βρίσκεται στο δρόμο διεκδικώντας την εξουσία"

"Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση σημαίνει ότι ο λαός βρίσκεται στο δρόμο διεκδικώντας την εξουσία"
[...] Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δημιουργήσει ένα κοινωνικό ρεύμα, γιατί δεν υπάρχει γραμμική πορεία προς το θρίαμβο εάν δεν χτιστούν δεσμοί μέσα στην κοινωνία, συμπλήρωσε ο Α. Τσίπρας, τονίζοντας την ανάγκη για τη δημιουργία ενός μαζικού και ανοικτού κόμματος που να στέκεται δίπλα στις αγωνίες του πολίτη, όπως της ανεργίας, της περιθωριοποίησης και της επισφαλούς απασχόλησης. [...]

Η βαριά ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να φθάσει στο 50 και το 60%, αλλά να απαλλάξει τους πολίτες από το Μνημόνιο και να προωθήσει αλλαγές στην κοινωνία, εκτιμά ο Α. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει τις εκλογές για να φέρει το λαό στην εξουσία.

Η βαριά ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να φθάσει στο 50 και το 60%, αλλά να απαλλάξει τους πολίτες από το Μνημόνιο και να προωθήσει αλλαγές στην κοινωνία, εκτιμά ο Α. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει τις εκλογές για να φέρει το λαό στην εξουσία.

Άρχισαν να επιδίδονται τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ φύλλα πορείας:



- Καλαμάτα: Στις 7:30μμ στην Κεντρική πλατεία
- Αθήνα: Στις 7μμ στο Σύνταγμα (Ερμού)
- Θεσσαλονίκη: Στις 6μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου
- Πάτρα: Στις 7:30μμ στην πλατεία Γεωργίου
- Καβάλα: Στις 7μμ στην πλατεία Καπνεργάτη
- Ηράκλειο: Στις 7μμ στην πλατεία Ελευθερίας
- Γιάννενα: Στις 7μμ στην Περιφέρεια
- Λαμία: Στις 7:30μμ στην πλατεία Διάκου
- Ναύπλιο: Στις 7μμ στην πλατεία Δημαρχείου
κλπ...

Φωτογραφία

TA ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ..

TA ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ..

Άνεμος Αντίστασης

Ειπαμε ομως.... Αρκει να υπαρχει καποιος σοβαρος λογος...

Μπορει να μην βγαινουν...για το κοψιμο των μισθων
Μπορει να μην βγαινουν...για το κοψιμο των συνταξεων
Μπορει να μην βγαινουν...για τον εργασιακο μεσαιωνα
Μπορει να μην βγαινουν..για τον θανατο της δημοσιας υγειας
Μπορει να μην βγαινουν..για την καταστροφη της παιδειας
Μπορει να μην βγαινουν...για την φτωχεια
Μπορει να μην βγαινουν...για τις αυτοκτονιες
Μπορει να μην βγαινουν...για την κρατικη τρομοκρατια
Μπορει να μην βγαινουν...για την βιαιη καταστολη
Μπορει να μην βγαινουν...για την ανεργια

Μπορει να μην υπαρχει σε ολα αυτα σοβαρος λογος να βγουν ΕΞΩ
Μπορει να θεωρουν οτι δεν εχουν να κερδισουν κατι.

Αν ομως υπαρξει καποιος σοβαρος λογος
οπως να κερδισουν ας πουμε ενα κυπελο...
Ε τοτε βαστατε τουρκοι τ αρματα.
Τοτε ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΓΑΙΝΟΥΝ.

Ειπαμε ομως....

Αρκει να υπαρχει καποιος σοβαρος λογος....

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΠΑΡΩΝ

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΠΑΡΩΝ

Τη Δευτέρα 13 Μάη πρώτη απάντηση στα σχέδια καταστολής της κυβέρνησης με συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα από τα γραφεία της ΟΛΜΕ(Κορνάρου 2 και Ερμού. Η

ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τη νεολαία.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς μέχρι τη νίκη, να σώσουμε το δημόσιο σχολείο, να σταματήσουμε τις απολύσεις!

Είμαστε έτοιμοι;;; Σε 2 ώρες πάμε να βουλιάξουμε την ΕΡΜΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ 24 καλέσματα για όλη την Ελλάδα! Απόψε το απόγευμα, όλοι στους δρόμους!

Είμαστε έτοιμοι;;;

Σε 2 ώρες πάμε να βουλιάξουμε την ΕΡΜΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

24 καλέσματα για όλη την Ελλάδα!

Απόψε το απόγευμα, όλοι στους δρόμους!

Γιατί είμαι Ανθέλληνας. Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

Γιατί είμαι Ανθέλληνας. Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

Εχοντας υποστεί πειρατεία από κάθε είδους υστερόβουλους δημαγωγούς και επικίνδυνους ηλίθιους, η έννοια του Έλληνα, όλο και περισσότερο, αποτελεί χαρακτηρισμό που σημαίνει εξοικείωση και συνέργεια με την αθλιότητα που επικρατεί στην Ελλάδα. Την αρνούμαι, και δηλώνω Ανθέλληνας...

1. Επειδή η Ελλάδα έχει ταυτίσει την μοίρα της, φανατικά, με ό,τι σκοτεινότερο έχει να προσφέρει ο 21ος αιώνας. Εδώ βρίσκεται το πειραματικό εργαστήριο όπου δοκιμάζεται το υβριδιακό ολοκληρωτικό καθεστώς που μπορεί να συνοψίσει κανείς ως Αναρχοκαπιταλισμός. Πρόκειται για ιδιόμορφη πολιτική εκτροπή, που διασκευάζει τον Ναζισμό υποκαθιστώντας την ελεύθερη αγορά ως υπέρτατο ιδανικό στην θέση της φυλετικής υπεροχής

2. Επειδή το κράτος βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας ελάχιστης και εξαιρετικά αιμοβόρικης ελίτ που υπηρετεί, ξεδιάντροπα, μόνο τα ιδιωτικά της συμφέροντα.

3. Επειδή το κοινωνικο-πολιτικό έγκλημα που συντελείται στην Ελλάδα παραμένει ατιμώρητο αφού θύμα του είναι ένας λαός του οποίου ο πνευματικός ορίζοντας αρχίζει με την ανάγκη και τελειώνει με την δοξασία. Η σχέση της Ελληνικής άρχουσας τάξης με τους ψηφοφόρους και υποστηρικτές της θυμίζει μια νοσηρή περίπτωση κακοποίησης ή εκμετάλλευσης ενός καθυστερημένου παιδιού από κάποιον αήθη προστάτη.

4. Επειδή κάθε βράδι που κοιμάμαι σκέφτομαι ότι ζω σε μια χώρα όπου υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης, Μανωλάδες, Ιερισσοί, μπουντρούμια αστυνομικών τμημάτων όπου σαπίζουν άνθρωποι επί χρόνια, χωρίς να κατηγορούνται για τίποτε. Δεν μπορώ να συγχωρέσω την κοινωνία γύρω μου, που νομιμοποιεί αυτή τη κόλαση, ενώ διώκει οποιονδήποτε προσπαθεί να υποστηρίξει την ελευθερία, τον ανθρωπισμό και την ισονομία. Δεν μπορώ να την συγχωρήσω επειδή με αναγκάζει να είμαι συνένοχος, μόνο και μόνο επειδή δεν κάνω κάτι να σταματήσει αυτή η φρίκη, αλλά φορολογούμαι και έτσι την υποστηρίζω και έμπρακτα.

5. Επειδή παρακολουθώ τους ίδιους ανθρώπους να εγκληματούν στην δημόσια ζωή επί δεκαετίες και οι επόμενοι που αναλαμβάνουν εξουσία να είναι ακόμα χειρότεροι.

6. Επειδή η χώρα αυτή ελπίζει σε ένα καλύτερο παρελθόν.

7. Επειδή ασφυκτιώ με την θρησκευτικότητα που έχει πάρει διαστάσεις μαζικής ψύχωσης. Δεν έχω ξαναζήσει ποτέ τόσο πολύ πεπεισμένος ότι γύρω μου αργοσαλεύει μια χθόνια αίρεση με σκοπό να επιστρέψει η κοινωνία στον πιο σκοτεινό μεσαίωνα. Οι Χριστιανοί του 21ου αιώνα – και όχι μόνο στην Ελλάδα – είναι μεταλλαγμένοι και μακράν απέχουν από άκακες φιγούρες όπως η κα Λουκά. Πλέον και ο πρωθυπουργός μιλάει με τον Θεό.

8. Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω «ξέρεις, εδώ είναι Ελλάδα, πρέπει να προσαρμοστείς.» Αρνούμαι να παραμετροποιούμαι δηλαδή με τον χαμηλότερο κοινό παρονομαστή και όχι σύμφωνα με τις δυνατότητες μου.

9. Επειδή δεν μπορώ να κάθομαι οπουδήποτε εκτός της πλατείας Εξαρχείων και να ακούω χύμα και τσουβαλάτα ρατσιστικά, ομοφοβικά, ακροδεξιά ή απλά εντελώς πυροβολημένα σχόλια. Η λεκτική βία μολύνει διαρκώς τον εγκέφαλο μου.

10. Επειδή δεν θέλω να ανοίγω κουβέντες με αγνώστους και να φοβάμαι ότι θα με μαχαιρώσουν επειδή είναι χρυσαυγίτες.

11. Επειδή την πνευματική ηγεσία της χώρας την καθοδηγεί ένα σταρ σύστεμ τόσο σάπιο που απορείς πως αντέχει την ίδια του την μπόχα. Αυτοί θέλουν να με πείσουν ότι ζω σε πολιτισμένη, ευνομούμενη, δημοκρατική χώρα.

12. Επειδή, αν και δεν έχω καν τηλεοπτική συσκευή, εδώ και χρόνια, συνδιαλέγομαι με τηλεθεατές, που είναι η πλειοψηφία. Αυτοί έχουν μεγάλο πρόβλημα στο νοητικό – είτε παίρνουν στα σοβαρά, είτε βρίζουν αυτούς που βλέπουν. Όποιος βλέπει τηλεόραση, απλά, είναι εκτός πραγματικότητας. Οι σκέψεις του είναι εναρμονισμένες με οτιδήποτε κρίνουν ως σημαντικό οι δυο-τρείς μεγαλοεργολάβοι που κάνουν προπαγανδιστικές πλάτες στην όποια κυβέρνηση-μαριονέτα τους. Η νοημοσύνη των τηλεθεατών, που εστιάζει σε αυτή την αυθαίρετη οντολογία, είναι κλονισμένη ανεπανόρθωτα, και ανήκει, όπως οι φανατικά θρησκευόμενοι, σε ένα τμήμα της ανθρωπότητας που έχει υποστεί ανήκεστο βλάβη στο επίπεδο της συνείδησης και της κριτικής σκέψης.

13. Επειδή δεν μπορώ να το βουλώνω μην τυχόν και αμαυρώσω την χώρα για τους τουρίστες ή χαλάσω την ζαχαρένια της λοβοτομημένης μάζας. Πρέπει να μάθει όλος ο πλανήτης το αίσχος που γίνεται εδώ χάμω και αυτό κοστίζει σε όποιον τολμάει να το λέει.

14. Επειδή δεν μπορώ να επικοινωνήσω με ανθρώπους που παραμιλάνε για τον Σατανά (όπως ο χθεσινός ταξιτζής μου) άλλα ούτε και με ανθρώπους που ξεχνιούνται με ένα Deleuze. Oι πρώτοι ακούνε Πάολα και ψηφίζουν οποιοδήποτε από τα κυνοβουλευτικά (sic) κόμματα, άρα είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τους αποφύγω για προστασία της ψυχικής μου υγείας. Οι δεύτεροι δεν έχουν καμία οικονομική ανάγκη (χωρίς να είναι απαραίτητα πλούσιοι, έχουν βρεί κάποια άκρη) και άρα η συνείδηση τους είναι χαλαρή, δεν υφίσταται εντάσεις βιοποριστικές, δεν είναι άμεσα αναμεμιγμένοι με την δολοφονική πραγματικότητα που επικρατεί στους δρόμους.

15. Eπειδή κυκλοφορούν άνθρωποι τόσο θρασείς που σου μιλάνε, εν τω μέσω γενοκτονίας, για την Eurovision, τον Γκάλη, τον Σουλεϊμάν. Kαι κατέχουν θέσεις εξουσίας.

16. Επειδή η ντόπια διανόηση έχει υποστεί πλύση εγγεφάλου με την ιδέα ότι η τεχνητή κρίση είναι μια άβυσσος ευκαιριών και οι διανοούμενοι έχουν φτάσει στο επίπεδο να διαλαλούν με χάρη συνταγές για το πως να κάνεις το σκατό σου παξιμάδι, αν όχι παντεσπάνι.

17. Επειδή μου φαίνεται ασύλληπτο το να διαπραγματεύομαι ζητήματα (όπως το τι σημαίνει ανθρώπινο δικαίωμα), πράγματα που ήταν αυτονόητα για την ίδια την Ελλάδα μόλις μερικά χρόνια πριν.

18. Επειδή δεν μπορώ να κοιτάω κατάματα νέα παιδιά, που υπό κανονικές συνθήκες θα προσλάμβανα με σοβαρούς μισθούς, ενώ τώρα πρέπει να τους λέω ή να μείνουν εδώ και να πεινάσουν ή να φύγουν έξω όπως-όπως. Η Ελλάδα με μεταμορφώνει σε άγγελο κακών.

19. Επειδή δεν ανέχομαι την εκλογίκευση της αθλιότητας. Αντί να αντιμετώπιζεται το κακό, από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο, το εθνικό σπορ είναι η ανάλυση των αιτίων που δημιούργησαν το πρόβλημα και όχι οι πιθανές λύσεις του.

20. Είμαι Ανθέλληνας, αλλά θα μπορούσα να είμαι κάλλιστα και Αντι-αμερικάνος, Αντι-γερμανός, αντί-οτιδήποτε επειδή δεν είναι το εθνικό χαρακτηριστικό που βαραίνει στην αντίθεση μου, αλλά η νοοτροπία που εκπροσωπεί. Τυχαίνει να ζω εδώ. Οπότε έτσι το χαρακτηρίζω. Αν έχω απέναντι την ανθρωπότητα, τότε μπορώ να συνοψίσω χωρίς γενικεύσεις: είμαι εναντίον – όχι χαλαρά αποστασιοποιημένος, όχι κριτικός απέναντι, αλλά ενεργά εναντίον της πλήρους άλωσης της χώρας αυτής, αλλά και οποιασδήποτε άλλης, από την αναρχοκαπιταλιστική συμφορά.



πηγή

Πηγή: Γιατί είμαι Ανθέλληνας. Του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου - RAMNOUSIA

Η ανεργία ως τροφή ακροδεξιών τεράτων

Η ανεργία ως τροφή ακροδεξιών τεράτων

Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά αυξάνεται και πληθύνεται σπεκουλάροντας στο φόβο και την ανασφάλεια των εργαζομένων μπροστά στον αβάσταχτο εφιάλτη της ανεργίας.


Του
Νίκου Τσαγκρή για την εφημερίδα "Εποχή"

Μια κλινική στην Πλατεία Βάθη είναι πρόβλημα. Παρκάρεις απέναντι και καμιά δεκαριά ζευγάρια μάτια, καρφωμένα σε ταλαίπωρα πρόσωπα, σε περιεργάζονται σαν λέιζερ θλίψης – φθόνου. Είναι άνεργοι οικονομικοί μετανάστες του «γκέτο» που, με επίκεντρο τη μικρή πλατεία, εκτείνεται ως την Ομόνοια, το Μεταξουργείο, τον Σταθμό Λαρίσης, τον Κολωνό. Και ύστερα σκαρφαλώνει μέχρι την Πλατεία Αττικής και την Κυψέλη…

Ο θυρωρός της κλινικής με σταματάει: «Μην αφήσεις το αμάξι εκεί», μου λέει, «σε δέκα λεπτά μπορεί να μη βρεις ούτε τις ζάντες!». Το ρισκάρω. «Θύμα της ξενοφοβίας», σκέφτομαι. Είναι σαφές ότι υπερβάλλει. Διαβάζω, άλλωστε, την απέχθειά του για τους «ξένους» στο θολό του βλέμμα, στο φόβο που κρυφοκοιτάζει πίσω απ’ τις εκφράσεις του: «Πέντε λεπτά», του λέω, «θα τ’ αφήσω! Ρίχνε καμιά ματιά αν θέλεις»

«Αδερφέ, είσαι τρελός», γκρινιάζει. «Κοίτα τουλάχιστον μήπως έχεις κάνα μπουφάν, καμιά σακούλα μέσα! Θα στο σπάσουνε! Αυτοί μπορούν να σου κλέψουν οτιδήποτε! Ακόμα και τη δουλειά σου»!..


Ο φόβος «να σου κλέψουν τη δουλειά»


Αυτό είναι: «οι ξένοι μπορούν να σου κλέψουν ακόμα και τη δουλειά σου»! Αμ οι Έλληνες; Μόλις προχτές ο Σαμαράς και τα συνεταιράκια του, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης, έκλεψαν τη δουλειά από 4.000 υπαλλήλους του Δημοσίου, ακριβώς την ώρα που το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ανακοίνωνε ότι η ανεργία, μέχρι το τέλος της χρονιάς, θα αγγίξει το 30%. Στον ίδιο χρόνο, ο μέσος όρος ανεργίας στην ευρωζώνη ξεπερνά το 12% (Eurostat), ενώ ο αριθμός των ανέργων στον κόσμο, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, θα αυξηθεί κατά 5,1 εκατομμύρια μέσα στο 2013, ξεπερνώντας τα 202.000.000.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο φόβος «να σου κλέψουν τη δουλειά σου» που, στην ιστοριούλα μας, είναι απλώς ο φόβος ενός έλληνα θυρωρού κλινικής στην πλατεία Βάθη γίνεται φόβος παγκόσμιος, ένας αβάσταχτος διαπλανητικός εφιάλτης: ο εφιάλτης της ανεργίας. Που, στις συνθήκες της βαθιάς οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, προστίθεται στον ανασφαλή ψυχισμό εκατομμυρίων εργαζομένων. και, με λίγη πολιτική… βοήθεια, λίγη κοινωνική σπέκουλα, γίνεται ψύχωση και ιδεοληψία. Ανεργία ξενοφοβία ρατσισμός εθνικισμός: ιδανικές τροφές για ακροδεξιά τέρατα…


Η σπέκουλα δυναμώνει την ακροδεξιά


Αρκετά χρόνια πριν, τότε που ο όρος «παγκοσμιοποίηση» συνοδευόταν από το βίαιο γκρέμισμα των εθνικών πολιτισμικών ταυτοτήτων και εκλαμβανόταν όχι άδικα ως ο Δούρειος Ίππος ενός νέου τύπου ευρωαμερικανικού επεκτατισμού, βλέπαμε τον εθνικισμό να επανέρχεται, ανακλαστικά, σαν ένστικτο πολιτισμικής αυτοσυντήρησης, παντού στον κόσμο. Τότε σημείωνα ότι «αυτός ο μεταμοντέρνος εθνικισμός (ο λεγόμενος και «εθνισμός») δεν είναι απαραίτητα αρνητικός, ούτε, βέβαια, θετικός: εξαρτάται από την ποιότητα των πολιτικών διαχειριστών – χειραγωγών του, ατόμων, ομάδων, κομμάτων, κινήσεων, κινημάτων»…

Σήμερα, εν μέσω της κρίσης, με την ανεργία στο limit up και τους οικονομικούς μετανάστες στο στόχαστρο, οι ανεπαρκείς ευρωπαίοι ηγέτες της τελευταίας γενιάς, όλο και πιο συχνά, λαϊκίζουν αδίστακτα, εκστομίζοντας εθνικιστικά φληναφήματα με στόχο τα εκλογικά κέρδη: «Η πολυπολιτισμικότητα έχει αποτύχει» διακηρύσσει η Μέρκελ. «Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας από τους λαθρομετανάστες» κομπάζει ο Σαμαράς. «Oι τούρκοι και οι άραβες μετανάστες έχουν χαμηλότερο δείκτη νοημοσύνης», γράφει ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης Τίλο Σάραζιν. Ενώ ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, κάνει… εθνική αυτοκριτική δηλώνοντας ότι «…ανεχθήκαμε από τις κοινότητες των ξένων να καταπατήσουν τις αξίες μας». Φυσικά, μ’ αυτόν τον τρόπο, αντί να αποκομίζουν εκλογικά οφέλη, προπαγανδίζουν και δυναμώνουν τα κόμματα της ακροδεξιάς!..


Η ακροδεξιά αυξάνεται και πληθύνεται


Έτσι η ευρωπαϊκή ακροδεξιά αυξάνεται και πληθύνεται: το αυστριακό FPO (το κόμμα των νοσταλγών του Τρίτου Ράιχ) διεκδικεί με αξιώσεις την εξουσία. Το νεότευκτο ουγγρικό «Jobbik» (ιδρύθηκε το 2003) σε πρόσφατη δημοσκόπηση αναδείχτηκε δεύτερο κόμμα (19%) ξεπερνώντας το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που μένει τρίτο με 17%! Το νορβηγικό «Κόμμα της Προόδου», με ποσοστό 23% είναι σήμερα η δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, ενώ το εθνικιστικό φιλανδικό «Αληθινοί Φιλανδοί» κυμαίνεται στο 19% και το ακροδεξιό «Κόμμα του Λαού» της Δανίας κέρδισε, το 2011, το 14%. Το ολλανδικό ισλαμοφοβικό και αντιευρωπαϊκό «Κόμμα της Ελευθερίας» ευδοκιμεί με ποσοστά της τάξεως του 16%. Στη γειτονική μας Βουλγαρία, το εθνικιστικό «Ataka» (=επίθεση), που ιδρύθηκε το 2005, φιλοδοξεί στις επερχόμενες εκλογές να μπει στη Βουλή. Όσο για τα δικά μας, τα απεχθή χρυσαυγίτικα, τα γνωρίζουμε όλοι, ας μην τα αναπαράγουμε…

Δεν λέω τίποτα. Απλά θυμίζω ότι ο Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα πάτησαν πάνω στη μνησικακία και τη βιαιότητα των άνεργων μαζών που ήσαν προσκολλημένες στο «λαϊκό πιάτο σούπας» και στις ατέλειωτες ουρές μπροστά στα γραφεία ανεργίας. Και ότι οι σημερινοί μικροί «Χίτλερ» και τα ακροδεξιά κόμματά τους πατούν στο φόβο και την ανασφάλεια των εκατομμυρίων εργαζομένων απέναντι «σ’ αυτές τις αγριεμένες μάζες των ανέργων, απέναντι στις πεινασμένες ορδές των οικονομικών μεταναστών»: αυτοί μπορούν να σου κλέψουν οτιδήποτε! «Ακόμα και τη δουλειά σου»!..

Κυκλοφορεί είδηση - διαρροή από Έκθεση Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας: “Να στείλουμε στρατό σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο, για να επιβάλλει την πειθαρχία και να «προλάβει» κοινωνική αναστάτωση και αντάρτικες ενέργειες”;;;

Κυκλοφορεί είδηση-διαρροή από Έκθεση Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας: “Να στείλουμε στρατό σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο, για να επιβάλλει την πειθαρχία και να «προλάβει» κοινωνική αναστάτωση και αντάρτικες ενέργειες”;;;

Να στείλει στρατιωτικές μονάδες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Πορτογαλία, για να επιβάλλει την πειθαρχία και να «προλάβει» κοινωνική αναστάτωση και αντάρτικες ενέργειες, προτείνει διαβαθμισμένη μελέτη που έγινε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας.


Η μελέτη, μέρος από το περιεχόμενο της οποίας φέρνει στο φως η εφημερίδα “PRESS”, υπογράφεται από κορυφαίο αναλυτή του κόμματος της Γερμανίδας Καγκελαρίου Μέρκελ. [...]

.

Συντάκτης της μελέτης είναι ο υπερσυντηρητικός αναλυτής του κόμματος της Μέρκελ, Ρόμπερτ Σρέντερ. Η μελέτη είναι διαβαθμισμένη, έγινε υπό την επίβλεψη του Πανεπιστημίου του Κιέλου (αναφέρεται ότι εκπονήθηκε από αυτό) και έγινε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας. Έχει ήδη παραδοθεί ως paper στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας- χωρίς να έχει ακόμα αξιολογηθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα.

.

Στις 105 σελίδες της, αναφέρεται ότι το Βερολίνο θα πρέπει να υιοθετήσει, και μάλιστα άμεσα, δόγματα κατά αντάρτικων ενεργειών, καθώς και κοινωνικών αναστατώσεων. Τονίζει ότι, αυτό πρέπει να το κάνει οπωσδήποτε και πολύ σύντομα, επειδή θα κληθεί να επέμβει σε κράτη που έχουν «έντονες αντιδραστικές τάσεις», όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία.

.

Στη μελέτη εξηγείται πως επειδή οι Αμερικανοί κινούνται σε Αφρική και Ασία, η Γερμανία θα πρέπει να αναλάβει την «πειθαρχία» της Ευρώπης.

.

Προτείνει την ανάπτυξη μονάδων του Γερμανικού Στρατού-Μπούντεσβερ στις χώρες που προαναφέραμε. Και μάλιστα μιλά για μονάδες που θα είναι επιφορτισμένες με την καταπολέμηση οργανωμένου αντάρτικου!

.

Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στη μελέτη είναι απίστευτη για τα σημερινά δεδομένα –θα δικαιολογείτο μόνο στην περίοδο από τα τέλη της δεκαετίας του 1930 ως τα μέσα της δεκαετίας του 1940- και, σαν να μην φτάνουν τα παραπάνω, οι συντάκτες της προτείνουν να γίνει άμεσα ενίσχυση των κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Γερμανίας στο Νότο.

.

Πρακτικά, αν «διαβάσει πίσω από τις λέξεις» κανείς, θα διαπιστώσει πως πρόκειται για μια έμμεση παραδοχή περί κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων της Γερμανίας στις χώρες του Νότου. Δεν ενισχύεις ποτέ κάτι ανύπαρκτο. Είναι άραγε θεμιτό αυτό μεταξύ «συμμάχων» και «εταίρων»;

.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι θα είναι χρήσιμο για την Γερμανία να λάβει υπόψη, για μελλοντικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη, τα διδάγματα από τη συμμετοχή της στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και ειδικά σε Κούντουζ και Φαϊζαμπάντ. Οι Γερμανοί, στο Αφγανιστάν, πήγαν στα βόρεια της χώρας, όπου ήταν σχετικά ήσυχα, συγκριτικά με τα νότια και νοτιοανατολικά. [...]

.

Παρατηρούμε ότι ο κύριος που συνέταξε την έκθεση, ζει στον δικό του κόσμο. [...] Κάποιος θα πρέπει να του εξηγήσει ότι το ημερολόγιο δεν γράφει Σεπτέμβρης 1939!

.

Ακόμα όμως και αν υποθέσουμε ότι πρόκειται περί γραφικού ατόμου, το ότι αυτή η έκθεση συντάχθηκε για λογαριασμό του γερμανικού Υπουργείου Άμυνας και πως επικεφαλής της είναι αναλυτής του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, προκαλεί μείζον πολιτικό θέμα.

.

Επίσης θα πρέπει να ζητηθούν εξηγήσεις ως προς τα λεγόμενα της έκθεσης, περί κατασκοπείας.
Η σύμμαχος στο ΝΑΤΟ χώρα της Γερμανίας μας κατασκοπεύει; Επισήμως;
Μήπως το δίκτυό της περιλαμβάνει και ντόπιους “γκαουλάιτερ”, όπως δημοσιογράφους, διαμορφωτές γνώμης, πολιτικό προσωπικό και άλλα φιντάνια ασαφούς εθνικής συνείδησης;

.

Ειδικά το θέμα της κατασκοπίας πρέπει να διερευνηθεί, σε μια χώρα που και οι πέτρες ξέρουν ότι η Siemens “εξυπηρετούσε” πολύ κόσμο, και κόμματα, ενώ η ίδια η εταιρεία αποτελεί το “μακρύ” χέρι της BND. Για αυτό το λόγο και τό χέρι αυτό “κόπηκε” πρώτα στις ΗΠΑ, όταν πια η Company (CIA) αντιλήφθηκε σε τι βαθμό είχε εισχωρήσει στην αμερικανική οικονομία.

Πηγή

Πηγή: Κυκλοφορεί είδηση - διαρροή από Έκθεση Γερμανικού Υπουργείου Άμυνας: “Να στείλουμε στρατό σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρο, για να επιβάλλει την πειθαρχία και να «προλάβει» κοινωνική αναστάτωση και αντάρτικες ενέργειες”;;; - RAMNOUSIA

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο σύγχρονος πολιτικός κλόουν και ο μεγαλύτερος Υβριστής του Ελληνικού Εθνους!

Αδωνις Γεωργιάδης: Ο σύγχρονος πολιτικός κλόουν και ο μεγαλύτερος Υβριστής του Ελληνικού Εθνους!

Ενας αδίστακτος μαφιόζος της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, ένας τυχάρπαστος σαλτιμπάγκος που απο τηλε-βιβλιοπώλης της αρπαχτής, έφτασε μέχρι το αξίωμα του Υπουργού, ελέω Γεωργίου Καρατζαφέρη... Είναι ο άνθρωπος που εξύβρισε και εξακολουθεί να υβρίζει με την εμετική ρητορική του, ό,τι ιερό και όσιο έχει αυτός ο λαός...

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Θα μπορούσα να γράψω τόσα για το υποκείμενο αυτό της σύγχρονης πολιτικής ζωής, όσα δεν μπορεί να χωρέσει καν η σελίδα ετούτη του ιστολογίου.

Είναι αδύνατον αυτός ο άνθρωπος να χωρέσει σε πέντε-δέκα αράδες γραπτού λόγου. Η αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του και η αμετροέπεια του λόγου του, δεν μπορεί να καταμετρηθεί εύκολα απο κάποιον ιστορικό. Και όμως, αυτός ο απίθανος σβίγγος, όχι μόνο επιβιώνει, όχι μόνο γίνεται υπολογίσιμος παράγοντας του πολιτικού βίου, αλλά μέσα απο τον εμετικό του λόγο, την τσιριχτή του φωνή και το απύθμενο θράσος του, κατορθώνει και επιβάλλεται σε οποιονδήποτε θελήσει να του αντιπαρατεθεί...

Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να ισχυριστεί πως η περίπτωσή του χρήζει άμεσης...ψυχιατρικής εποπτείας. Και δικαίως. Ομως, εδώ είναι...Ελλαδιστάν, δεν είναι παίξε-γέλασε. Και στο Ελλαδιστάν αυτό, οι μόνοι που μπορούν να επιβιώνουν και μάλιστα με τη σχετική τους άνεση, είναι ακριβώς αυτού του είδους οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι του ύφους και του βεληνεκούς του Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο άνθρωπος αυτός επίσης, τυγχάνει να είναι και το...αγαπημένο παιδί των παραθύρων των τηλε-καναλιών. Εχει γίνει η ...αγαπημένη τηλε-περσόνα όλων των δημοσιογραφίσκων της δεκάρας, που κάνουν τις πρωινες ενημερωτικές εκπομπές. Απο τον Σκάι του Αλαφούζου ώς τον ΑΝΤ-1 του Κυριακού, ο Αδωνις Γεωργιάδης περιφέρεται απο παράθυρο σε παράθυρο, διαλαλώντας την απαίσια λεκτική πραμάτεια του. Δεν αφήνει κανέναν να μιλήσει ή να εκφράσει τουλάχιστον μιαν αντίθετη προς αυτόν, άποψη. Θα τον...κόψει ο Αδωνις στην πρώτη φράση. Θα τον...επαναφέρει άμεσα στη δική του...εικονική πραγματικότητα, επιδιώκοντας τον άμεσο εκνευρισμό του συνομιλητή του και την απόλεια του ειρμού της σκέψης του. Κλασσικό δείγμα ερποντος φασιστοειδούς, που προσπαθεί να καλύψει την κενότητα των λόγων του και την τεράστια ανασφάλειά του, χρησιμοποιώντας τη συγκεκριμένη μέθοδο της καπέλωσης . Ενα εργαλείο που του είναι ιδιαίτερα χρησιμο και που, απ ό,τι φαίνεται, λειτουργεί καλά...


Ο Αδωνις Γεωργιάδης ασφαλώς και δεν είναι τυχαίος σε μια χώρα όπως το σύγχρονο...Ελλαδιστάν. Σε ένα κράτος του οποίου η έννοια "δημοκρατία" καταντάει να είναι το...γελοίον του πράγματος, οι μόνοι που μπορούν να επιβιώσουν μέσα στην πολιτική αρένα είναι οι μηδενικοί. Ο Γεωργιάδης ασφαλώς και ανήκει σε αυτούς. Είναι σάρκα απ τη σάρκα τους. Με μια ίσως ουσιώδης διαφορά: Οτι αυτός ΞΕΡΕΙ τι ακριβώς είναι ο ίδιος και ΠΩΣ μπορεί να εξοβελίζει τους αντιπάλους του. Οι υπόλοιποι, απλώς μεταχειρίζονται τις πεπατημένες του παρελθόντος χωρίς πάντα να επιτυγχάνουν. Ο Γεωργιάδης όμως ποτέ.

Ο Γεωργιάδης είναι αυτό που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει με σχετική ευκολία, ως το "Αυγό του φασιστικού Φιδιού". Το υποκείμενο αυτό, σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, εαν η Ελλάδα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη μοίρα απο αυτήν που βρίσκεται σήμερα. Ανθρωποι σαν τον Γεωργιάδη επιβιώνουν μόνο σε καταστάσεις όπου κυριαρχεί ο έρπων Φασισμός. Και σήμερα, οι καταστάσεις αυτές είναι κυρίαρχες σε όλο το μήκος και το πλάτους του ελλαδικού χώρου.

Η περίπτωσή του είναι σχεδόν ίδια και απαράλλαχτη με εκείνη του μακαρίτη Ευάγγελου Γιαννόπουλου. Ο Γιαννόπουλος, υπήρξε ο μπροστάρης του πράσινου φασισμού που εφάρμοσε με επιτυχία ο μέντοράς του, Ανδρέας Παπανδρέου. Με τη διαφορά οτι ο Γιαννόπουλος δεν υπήρξε απλώς ο κλόουν του ΠΑΣΟΚοεθνικοσοσιαλισμού. Ηταν κάτι πολύ περισσότερο απ αυτό. Ηταν "αρχηγός" όλου του τάγματος των "πρασινοφρουρών" και ο γνήσιος εκφραστής του παπανδρεικού μηδενισμού. Χωρίς τον Γιάννόπουλο, το ΠΑΣΟΚ τις δύσκολες μέρες του 88 και 89, ήταν αδύνατο να επιβιώσει. Η ΝΔ όμως του Αντώνη Σαμαρά, μπορεί κάλλιστα να επιβιώσει χωρίς τον Γεωργιάδη. Γιατί ο Γεωργιάδης είναι απλώς ένα εργαλείο της στην υπόθεση της επιβολής του νέου στάτους κβό που θέλει να εφαρμόσει, υπο τον μανδύα της ευρωπαικής γερμανοκεντρικής Τάξης Πραγμάτων. Ενα εργαλείο χρήσιμο, όπως η τανάλια στα χέρια του μάστορα που δένει τα σίδερα του σκυροδέματος μιας οικοδομής.


Ο Γεωργιάδης δεν επελέγη τυχαία απο τον Αντώνη Σαμαρά για να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία. Ούτε ασφαλώς και η επιλογή του ομοιδεάτου του Βορίδη. Ο Σαμαράς ήθελε μέσω του Γεωργιάδη, να περάσει αυτά που οποιοσδήποτε άλλος βουλευτής ή μέλος του κόμματός του ήταν αδύνατο να κατορθώσει. Ο Γεωργιάδης είναι η απόλυτη έκφραση της λαικίστικης μαύρης Δεξιάς, η οποία και αιματοκύλισε τον τόπο με την αρρωστημένη, παράλογη και πέραν πάσης λογικής νοοτροπία της. Επομένως, για τον Σαμαρά και την παρέα του, δεν μπορούσε να βρεθεί πιο χρήσιμο εργαλείο επικοινωνιακής πολτικής του πλέον αισχύστου λαικίστικου μοτίβου απο αυτόν. Ο Σαμαράς γνωρίζει επ ακριβώς τί μπορεί και τι δεν μπορεί ο Γεωργιάδης. Και τον χρησιμοποιεί ανάλογα.

Το "ελληνοειδές" αυτό, είναι ασφαλέστατα η Ντροπή και το Ονειδος μιας πατρίδας που θέλει να φέρει το ιερό όνομα της Ελλάδας. Και μόνο το γεγονός οτι είχε φτάσει να...επιπλήξει τους ...νεκρούς απο ασφυξία φοιτητές της τραγωδίας της Θεσσαλονίκης τον περσινό χειμώνα, φτάνει και περισσεύει για να τον κατατάξει κάποιος στους πολιτικούς παράφρονες. Αυτό όμως καθ' αυτό το γεγονός, δεν είναι παρα η κορυφή του παγόβουνου της φασιστικής αύρας που τείνει να τυλίξει την Ελλάδα. Οσο κατρακυλάει κανείς απ την κορφή αυτού του παγόβουνου προς τη βάση του, τόσα περισσότερα ανακαλύπτει, τόσο περισσότερο μολύνεται απο τη σήψη και τη σαπίλα.


Πολλές φορές θα μπορούσε να αναρωτηθεί ο μέσος σκεπτόμενος Ελληνας, γιατί χρησιμοποιείται ο Γεωργιάδης απ τα κανάλια, ως ο...αντίλογος σε κάθε πράξη και σε κάθε λόγο αντίστασης που επιχειρείται να ακουστεί μέσα απ αυτά. "Μήπως ...πληρώνει για να εφανίζεται;", θα μπορούσε επίσης να αναρωτηθεί κάποιος άλλος. Μην κουράζεστε, την απάντηση την έχει ήδη δώσει ο περίφημος - και μη εξαιρετέος - Νίκος Ευαγγελάτος μέσα απο την εκπομπή του: "Μα γιατί ο Γεωργιάδης "πουλάει"!

Ο Γεωργιάδης γνωρίζει οτι...πουλάει (έτσι κι αλλιώς την τέχνη τη γνωρίζει καλά απο τότε που πούλαγε τα πεμπτοκλασσάτα ελληνοειδή βιβλία του), όπως επίσης γνωρίζει σε απόλυτο βαθμό και τη ...θεωρία του "πατέρα" της βρόμικης προπαγάνδας Γιόζεφ Γκαίμπελς. Οσο περισσότερο προμοτάρει τον εαυτό του, ακόμη κι οταν αυτός βάλλεται απο παντού, τόσο πιο...δημοφιλής γίνεται! Οσο περισσότερη μαύρη προπαγάνδα βγάζει το στόμα του, τόσο περισσότερο μεγαλώνει το στάτους του στην πολιτική ζωή. Οσο περισσότερο λοιδωρείται και λοιδωρεί, τόσο αναπτύσσεται η μηδενιστική του προσωπικότητα.

Τον Γεωργιάδη τον φοβίζει περισσότερο απ όλα ένα πράγμα: Το να μην ασχολείται κανείς μαζί του! Αυτό στην κυριολεξία τον πεθαίνει, τον σκοτώνει. Θυμάμαι όταν έιχε έρθει εδώ στη Μελβούρνη, λίγο μετά τα Χριστούγεννα. Ηξερε οτι θα γινόταν δέκτης...πολλών γιουχαισμάτων απο τους ομογενείς, πράγμα που συνέβη. Οπως ήξερε οτι θα γινόταν και δέκτης πολλών επευφημιών. Εγώ υπήρξα απο τους πρώτους, απο αυτούς που τον γιουχάισαν. Και θυμάμαι το βλέμμα του, που θα μου μείνει αξέχαστο: Το βλέμμα του παρανοικού, όταν νοιώθει πως ...όλα πάνε καλά! Οτι...πετυχαίνει τους στόχους του!...

Στ' αλήθεια, δε ξέρω τι άλλο να προσθέσω γι αυτόν τον ελεεινό και θρασύδειλο ΑΛΗΤΗ της πολτικής μας ζωής. Ισως όμως το κάνει 'ένας 'άλλος αγωνιστής, ο Παναγιώτης Αποστόλου, συγγραφέας και δημοσιογράφος, συνεργάτης των ιστολογίων "Aegeantimes.gr" "Ελληνικό Φαινόμενο" και άλλων.

Παραθέτω εδώ μια επιστολή διαμαρτυρίας και παρέμβασης που είχε στείλει πριν απο ένα μηνα περίπου στην εφημερίδα "Ελεύθερη Ωρα", στην οποία ο Γεωργιάδης είχε παραχωρήσει συνέντευξη. Και στην κυριολεξία, ο Αποστόλου τον...τοποθετεί στην ...επ' ακριβή του θέση. διαβάστε την, έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Μιας και ο Αποστόλου κυριολεκτικά τον...ξεβρακώνει, ξεσκεπάζοντας την...αβάσταχτη ελαφρότητα του μηδενισμού του...


Απάντηση σε Αδωνι Γεωργιάδη για συνέντευξή του στην "Ε.Ω" της 6ης Απριλίου 2013

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Κε Διευθυντά,

Στο φύλλο του Σαββάτου 6 Απριλίου 2013 της έγκριτης εφημερίδος σας, δημοσιεύεται εκτενής συνέντευξη του βουλευτού της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη (πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ). Δεν θα είχα κανένα λόγο να παρέμβω στα όσα πραγματεύεται σ΄ αυτήν ο πρώην σύνορκός μου στο ΛΑΟΣ, αν αυτά είχαν έστω και κάποια σχέση με την πραγματικότητα, γιατί η καμήλα δεν κοιτά την καμπούρα της παρά μόνο τις άλλες καμπούρες.

Προτίθεμαι, λοιπόν, να θίξω κάποια από αυτά τα σημεία, σεβόμενος την ανάγκη για έγκυρη πληροφόρηση των πολυπληθών αναγνωστών σας, με σεβασμό στον πολύτιμο χώρο της φιλόξενης εφημερίδας σας.

Ισχυρίζεται ο Άδωνης Γεωργιάδης, ότι στην Κύπρο ο «αριστερός» Χριστόφιας, «κατάφερε σε 5 χρόνια να μεγαλώσει το χρέος σχεδόν κατά 20%, να μεγαλώσει την ανεργία κατά 100%....» κλπ. Προφανώς, ο κ. Γεωργιάδης διαθέτει πολύ ισχνή μνήμη και παραβλέπει, πως αυτά για τα οποία κατηγορεί τον Χριστόφια τα έχουμε στην Ελλάδα υποστεί σε πολύ πιο βαριά μορφή.

Θα του θυμίσω, πως ο Κώστας Καραμανλής κατά την περίοδο 2004-2009 (του οποίου υποστηρικτής ήταν ο Άδωνης, όταν ο Άδωνης υπερασπιζόταν την πολιτική της υποταγής του ΛΑΟΣ στην πολιτική της γαλάζιας πολυκατοικίας της ΝΔ, στις συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, στο οποίο επί σειρά ετών μετείχε εκείνος όπως και ο υπογράφων), αύξησε το δημόσιο χρέος κατά 100%.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς, στο κόμμα του οποίου ανήκει ο Άδωνης Γεωργιάδης, μέσα σε λίγους μήνες διακυβέρνησης της χώρας εκτίναξε την ανεργία κατά 300%. Σε ποιους απευθύνεται τέλος πάντων ο Άδωνης; Δυστυχώς, για εκείνον, υπάρχουν αναγνώστες της Ελεύθερης Ώρας που έχουν μνήμη και γνώση, οι οποίοι βιώνουν την πολιτική της εξαθλίωσης στο πετσί τους από την κυβέρνησή του και αυτούς δεν μπορεί να τους περιφρονεί.

Σε άλλο σημείο αυτής της απάντησής του, αναφέρει: «…επίσης ψήφισε το PSI των ελληνικών ομολόγων χωρίς να απαιτήσει κάλυψη των ζημιών…».
Όμως, ο Άδωνης Γεωργιάδης με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιάννη Στουρνάρα δεν ξέρανε τι ακριβώς θα συμβεί στην Κύπρο με το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, όταν με περισσή προθυμία προώθησαν σε υπερκομματικό επίπεδο; Δεν ξέρανε, ότι οι κυπριακές τράπεζες ήταν βαριά εκτεθειμένες στα ελληνικά ομόλογα; Τι έκαναν για να προστατέψουν την Κυπριακή Δημοκρατία; Συνεπώς, η κυβέρνησή τους παρέσυρε την Κύπρο στη σημερινή τραγική κατάσταση και έχουν το θράσος να κομπάζουν και από πάνω!

Ισχυρίζεται ο Άδωνης Γεωργιάδης πως: «η πρώτη συμφωνία του Eurogroup, όπως τελικά εξελίχτηκαν τα πράγματα, ήταν μια καλή συμφωνία για την Κύπρο…ο Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να πείσει τους βουλευτές της κυπριακής Βουλής και ως αποτέλεσμα ήταν το ανεύθυνο ΟΧΙ χωρίς εναλλακτικό σχέδιο…αποτέλεσμα αυτού είναι η Γερμανία να τιμωρήσει την Κύπρο για να την καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγήν και την οδήγησε στην δεύτερη απόφαση του Eurogroup».

Αυτές οι πολιτικές θέσεις του κ. Γεωργιάδη είναι άκρως επικίνδυνες και προσβλητικές για την νοημοσύνη του λαού μας.
Από πότε κ. Άδωνι η καταλήστευση των αποταμιεύσεων του κυπριακού λαού και των λοιπών καταθετών ήταν μια καλή συμφωνία;
Αλλά εν πάση περιπτώσει, γιατί δε μας λέει τι έπραξε η μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση, το έργο της οποίας μετά μανίας υπερασπίζεται;
Γιατί αποδεχτήκανε την αρχική πρόταση που περιελάμβανε κούρεμα και ποσών κάτω των 100 χιλ. ευρώ;
Αυτή ήταν η καλή συμφωνία;
Γιατί δεν ασκήσανε βέτο στο Eurogroup της προπερασμένης Παρασκευής, προκειμένου να προστατέψουν την κυπριακή οικονομία;
Πού είναι η Ελληνική συμπαράσταση στους ομοεθνείς μας Κυπρίους; Φωνάξανε για άλλη μια φορά, πως η Κύπρος κείται μακράν;
Γιατί δεν υπήρχε planB, στο σύσσωμο περήφανο ΟΧΙ της κυπριακής βουλής; Και για το οποίο ο κ Άδωνης είναι ανεύθυνος να σχολιάζει. Τι στο διάβολο συζήτησαν Σαμαράς – Αναστασιάδης στη συνάντηση των Αθηνών, αμέσως μετά την εκλογή του δευτέρου; Γιατί δεν ασκήθηκε καμιά πίεση από την Ελληνική κυβέρνηση προς τους «εταίρους» της ΕΕ;

Βέβαια, σε αυτό που θα συμφωνήσω μαζί του είναι, πως η Γερμανία θέλησε να τιμωρήσει ένα μικρό «εταίρο» που σήκωσε το ανάστημά του, δηλαδή την Κύπρο, προκειμένου να την καταστήσει πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγήν.
Σε αυτή την ενωμένη Ευρώπη πιστεύει ο Άδωνης και η τρικομματική κυβέρνησή του;
Στην ενωμένη Ευρώπη που ο ισχυρός προς όφελός του, τιμωρεί τον αδύνατο;
Που ο ισχυρός «εταίρος» μεταχειρίζεται τον αδύνατο «εταίρο» ως δανειολήπτη και όχι ως ισότιμο εταίρο, όπως άλλωστε προβλέπεται;
Μήπως, η μνημονιακή-τρικομματική κυβέρνηση σχεδίασε την καταστροφή της Κύπρου με τους νεοφιλελεύθερους της κυβέρνησης της Γερμανίας;
Μήπως η απόλυτη υποταγή τους στη Μέρκελ αγγίζει τα όρια της Προδοσίας;

Ισχυρίζεται ο Άδωνης Γεωργιάδης, πως εάν η Ελλάδα δεν είχε υπογράψει τα μνημόνια θα είχε την τύχη της Κύπρου. Αυτή η θέση είναι υποτελής και προβοκατόρικη και απευθύνεται μόνο σε χαχόλους. Επιδοκιμάζει και νομιμοποιεί την καταλήστεψη και την εξαθλίωση της Ελλάδας, την λεηλασία του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου, με σκοπό να την καταστήσει εσαεί αποικία χρέους της Γερμανίας.

Τον παραδίδω στην λαϊκή οργή και την περιφρόνηση.

Επίσης, οφείλω να επισημάνω την αμετροέπεια του ανδρός, ο οποίος φρονεί, ότι έχει αποτιμηθεί το κόστος της Μικρασιατικής περιπέτειας και καταστροφής. Ή μήπως, επιχειρεί να αναβιώσει με τραγικούς συνειρμούς τα υπολείμματα του Μικρασιατικού Ελληνισμού στη σημερινή Ελλάδα;

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις του για την αποχώρησή του από τον πάλαι ποτέ ισχυρό Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ), ο λόγος της αποχώρησής του ήταν ένας και μόνος. Από την πρώτη στιγμή που προσχώρησε στο ΛΑΟΣ, πιστεύω, πως κύριο μέλημά του ήταν να μπορέσει με την νεοταξική και νεοφιλελεύθερη ρητορική και πολιτική του (για την οποία δημόσια τον κατήγγειλα καθώς και τον Βορίδη και ήταν ο λόγος διαγραφής μου από το κόμμα) να εγκλωβίσει τον πατριωτικό χώρο και στο τέλος να τον διαλύσει.

Ο κ. Άδωνης Γεωργιάδης και ο κ. Μάκης Βορίδης υπήρξαν ο Δούρειος Ίππος του Συστήματος στα σπλάχνα του ΛΑΟΣ και σήμερα επιχαίρουν για την πλούσια ανταμοιβή τους!!!

Κε Διευθυντά,

Προφανώς και δεν περιμένω απάντηση από τον κ. Γεωργιάδη. Αν όμως, θελήσει να απαντήσει να είστε σίγουρος, πως θα λάβει εκ νέου την πρέπουσα ανταπάντηση.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Αποστόλου
Πρώην Αναπληρωτής Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής ΛΑ.Ο.Σ (2004-2007)

Εγώ τι άλλο να προσθέσω. Τα είπε όλα ο αγαπητός κύριος Αποστόλου, του οποίου άρθρα έχω δημοσιεύσει εδώ στο ιστολόγιο κατα καιρούς...

Ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν είναι τίποτε άλλο, παρα ακόμα ένα σύγχρονο σκουπίδι του ελληνικού πολιτικού βίου ανάμεσα στα υπόλοιπα που κάθονται στα έδρανα της Βουλής. Το θέμα δεν είναι πότε και εαν θα εξαλειφθεί απο την πολιτική ζωή το εν λόγω σκουπίδι, το θέμα είναι αν θα βρεθεί κάποτε ένας χριστιανός να πάρει μια σκούπα και να καθαρίσει όλα αυτά τα υπάρχοντα σκουπίδια απο κεί μεσα... Mαζί με δαύτον...

Πηγή: Αδωνις Γεωργιάδης: Ο σύγχρονος πολιτικός κλόουν και ο μεγαλύτερος Υβριστής του Ελληνικού Εθνους! - RAMNOUSIA