Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πυρκαγιές: Σαφές μήνυμα Σαμαρά στους ΟΤΑ ενόψει θερινής περιόδου

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό για το θέμα της αντιμετώπισης των πυρκαγιών, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αντώνη Σαμαρά, να υπογραμμιζει ότι «θα είναι αυστηρός αν διαπιστώσει αδυναμίες ή αδράνεια του κρατικού μηχανισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών» .
Ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλών, ότι «εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο και θερμό καλοκαίρι αλλά και την πιο γόνιμη τουριστική περίοδο. Περιμένουμε περισσότερους από 17 εκατομμύρια τουρίστες, από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν επιλέξει την Ελλάδα για προορισμό τους. Η πολιτεία έχει προετοιμαστεί από νωρίς για να αντιμετωπίσει τις πιθανές πυρκαγιές στον τόπο μας, που χρόνια καταστρέφουν τον φυσικό μας πλούτο και υπονομεύουν την οικονομία μας«.
Ζήτησε δε απο τους πολίτες να βοηθήσουν «στην προστασία του φυσικού μας πλούτου, να προστατεύσει το κοινό μας σπίτι».
Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας υπογράμμισε, σε δηλώσεις του, πως «η φετινή περίοδος αναμένεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη αναφορικά με τις πυρκαγιές» επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε τον συντονισμό όλων των δυνάμεων, υπό την εποπτεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου