Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΔΕΔΥ: Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη για την επιστράτευση

Tην απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη, 16 Μαΐου, μια ημέρα πριν απο τις πανελλαδικές εξετάσεις έλαβε η ΑΔΕΔΥ, καθώς θεωρήθηκε ότι αν η κινητιοποίηση γινόταν την Παρασκευή η κυβέρνηση θα υποστήριζε ότι και οι δημόσιοι υπάλληλοι επιχειρούν να πλήξουν τις πανελλαδικές εξετάσεις.Η απεργιακή κινητοποίηση μία ημέρα πριν από την Παρασκευή πυο ζητούσε η ΟΛΜΕ πραγματοποιείται «για την καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού».
Ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Ηλιόπουλος αναφερόμενος στην επιστράτευση των καθηγητών, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι «η κυβέρνηση αιφνιδίασε με την απόφαση της να ενεργοποιήσει πριν τις Πανελλαδικές το νόμο. Υπάρχει σκοπιμότητα πίσω από την απόφαση αλλά δεν μπορούμε να βάλουμε απέναντι μας τα παιδιά και τις οικογένειες τους».
Παράλληλα, με ανακοίνωση της  η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «καλεί τους δημόσιους υπαλλήλους και το δημοκρατικό λαό να πάρει μέρος στο Συλλαλητήριο που οργανώνει σήμερα, 13/05/2013, στις 7.00 το απόγευμα, η ΟΛΜΕ στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου 2) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην πλατεία Συντάγματος. Το ίδιο κάλεσμα απευθύνει για τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας»
Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «ο αγώνας των εκπαιδευτικών, ενάντια στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και η απάντηση στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης που επιχειρεί όχι μόνο την ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων, μέσω της αντισυνταγματικής επιστράτευσης, αλλά και της κατάργησης των Συνδικάτων θα πάρει άμεση απάντηση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου