Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

FIMOTRO: ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη στάση της κυβέρνησης στο εκπαιδευτικό ''μέτωπο''.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ...μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως «η σημερινή κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία, γιατί ο στόχος της είναι να επιβάλει νόμους που υπερβαίνουν μια δημοκρατία» και ότι «ο μόνος τρόπος για να υλοποιηθεί η πολιτική της είναι να περιοριστεί η δημοκρατία».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση επιβάλλει μια πολιτική πυγμής και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε να αναστείλει την εφαρμογή των μέτρων και να κάνει διάλογο με τους καθηγηγές. Αυτή η αίσθηση αλαζονείας της κυβέρνησης, θα την οδηγήσει σε όλεθρο».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην εικόνα της Κουμουνδούρου, όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις, λέγοντας ότι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος για όλους μας, είναι να επιβληθεί η αντίληψη ότι το μνημόνιο δεν αλλάζει, ότι είναι νομοτέλεια». 

«Τίποτα δεν θα είναι ίδιο στη χώρα όταν τελειώσει το Μνημόνιο», είπε απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα ακολουθήσει την καταγγελία του Μνημονίου.

Τέλος σχολίασε τη σημερινή ομιλία του σε εκδήλωση του ΣΕΒ, υποστηρίζοντας ότι η παρουσία του στην εκδήλωση έχει θεσμική σημασία, σημειώνοντας ότι οι διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΣΕΒ είναι μεγάλες. 

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι υπάρχει και υπό το πρίσμα αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να μην πάει να μιλήσει -όπως πήγα σε πολλούς ακόμη φορείς», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ

Έντονη είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την επιστράτευση των καθηγητών. Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μνημονεύει παλαιότερη φράση του κ. Σαμαρά από ομιλία του στη Βουλή: «Όταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη». 

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει, δε, ότι ο πρωθυπουργός είναι αναξιόπιστος και επικίνδυνος, «καθώς οι εκβιασμοί  και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές».

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά από τον πρωθυπουργό να αποσύρει την επιστράτευση των καθηγητών και να ανοίξει διάλογο μαζί τους μετά τις εξετάσεις.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών, «εφαρμόζοντας για μια ακόμη φορά το δόγμα "νόμος και τάξη", που στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού» επισημαίνεται σε σχόλιο του ΚΚΕ.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες» τονίζει το ΚΚΕ.
 
«Αποτελεί πρόκληση ο ισχυρισμός ότι η κυβέρνηση νοιάζεται δήθεν για το "καλό" των μαθητών, τη στιγμή που η δική της πολιτική οδηγεί σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων, σε τεράστιες ελλείψεις, ενώ το κόστος για τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας έχει γίνει δυσβάσταχτο. Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στην εκπαίδευση και στο σύνολο της ζωής του λαού πάει χέρι χέρι με την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό» αναφέρει το ΚΚΕ.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου