Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.Μ

Άνεμος Αντίστασης

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
Κλιμάκωση της βίας, με νέους νεκρούς, σε όλη την Τουρκία. Τι γίνεται σε όλη την Τουρκία! SPIROS GOUDEVENOSστοΆνεμος ΑντίστασηςΠριν από 9 ώρες * Δυστυχώς, οι σημερινές επιθετικές δηλώσεις Ερντογάν, με βαρείς χαρακτηρισμούς ενάντια στους διαδηλωτές, μετουσιώθηκαν σε άγρια καταστολή διαδηλωτών σε όλη την Τουρκία και πάλι. Οι αναφορές, μας έρχονται, από φίλους στα κοινωνικά δίκτυα.* Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την Σμύρνη, όπου χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην κεντρική παραλία της Σμύρνης με ενισχύσεις από το Κορδελιό, την Μπούκα και την Μαγνησία (Μanisa) ενώ νωρίτερα σημειώθη... περισσότερα »

LEFT.GR

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
Φώτης Μπενλισόι: Στην Τουρκία του Ερντογάν «οι από κάτω» έγιναν πιο αδύναμοι Μια συνέντευξη στον Γ. Αλμπάνη προ 2 μηνών, που φωτίζει όσα γίνονται σήμερα στις πλατείες των πόλεων της γειτονικής χώρας Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 5/6: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα: Δημοψήφισμα για τη σωτηρία του» Θα χαιρετίσει ο Αλέξης Τσίπρας Άμεσα μέτρα ανακούφισης από τη φτώχεια: Ομιλία του Α. Τσίπρα στη Δραπετσώνα Δευτέρα 3 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ Αλέκος Καλύβης: Η Ευρωζώνη έχει υποστεί αντιδραστική μετάλλαξη Το μέλος της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μιλάει στην Αυγή της Κυριακής και ... περισσότερα »

ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
Επικό βίντεο: Πως οι διαδηλωτές κατατρόπωσαν τους αστυνομικούς! Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ώρα Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου μια ομάδα αστυνομικών δέχεται επίθεση από τους διαδηλωτές στη πλατεία Ταξίμ. Οι αστυνομικοί που δέχονται βροχή από πέτρες και άλλα αντικείμενα οπισθοχωρούν ατάκτως. Οι διαδηλωτές αρπάζουν τις ασπίδες τους και τις χρησιμοποιούν για να προφυλαχθούν από τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες... theinsider.gr ΣΥΡΙΖΑ: Δείγμα του βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού η πολιτική Ερντογάν Kapellas DimitriosστοΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟΠριν από 1 ώρα *Την... περισσότερα »

In the mind of Harry Klynn

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
Πυρηνική βόμβα Siemens στα θεμέλια του Μεγάρου Μαξίμου από τον Πάστορα Κουβέλη. Στον αέρα η συγκυβέρνηση! Χάρρυ ΚλυννστοIn the mind of Harry KlynnΠριν από 19 ώρες *Από την Ιόλη Πιερίδη * * * * * Το* “Κουρδιστό Πορτοκάλι” *θέλοντας να υπογραμμίσει την μοναδικότητα του πολιτικού ανδρός τον οποίο τιμούν ταυτοχρόνως με την φιλία τους, *ο μέντορας της Πετρούλας, **Σταμάτης Μαλέλης, η Μαρία Ρεπούση, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος,* η ίδια η *Πετρούλα* αλλά και ο *Γρηγόρης Ψαριανός, *του απένειμε τον τιμητικό τίτλο *Πάστορας Κουβέλης**.* Και είναι αλήθεια πως ο *Κουβέλης *κάνει ότι μπορεί για ν... περισσότερα »

enikos.gr - καταχωρήσεις: πρόσφατες

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
H ΦΩΤΟ που ανέβασε η Ιωάννα για τον Τόμας στοenikos.gr - καταχωρήσεις: πρόσφατεςΠριν από 4 δευτερόλεπτα H ΦΩΤΟ που ανέβασε η Ιωάννα για τον Τόμας Η αγαπημένη του νεαρού Τόμας Πρωτόπαπα, Ιωάννα Ζεμπερλίγκου, ανέβασε μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Τα likes στη φωτογραφία έχουν ξεπεράσει τις 18,000. Πηγή: markos.tv Παραβίασε την άδεια για να κλέψει στοenikos.gr - καταχωρήσεις: πρόσφατεςΠριν από 4 δευτερόλεπτα Παραβίασε την άδεια για να κλέψει Χρηματοκιβώτιο από κάμπινγκ της Πιερίας κατηγορείται ότι έκλεψε 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη και οδηγείται στον ... περισσότερα »

Dedousi Eleni

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
Τα σκυλάκια της πλατείας Ταξίμ ededousiστοDedousi EleniΠριν από 13 δευτερόλεπτα Οι φωτογραφίες δύο συμπαθέστατων σκύλων αναδημοσιεύονται συνεχώς τις τελευταίες ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα γλυκά τετράποδα συμμετέχουν με τον τρόπο τους στις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις της Κωνσταντινούπουλης. Ο ένας σκύλος δέχεται τη φροντίδα των διαδηλωτών καθώς «επλήγη» και αυτός από τα δακρυγόνα των αστυνομικών δυνάμεων. Oι πληροφορίες για τη ταυτότητα του σκύλου παραμένουν λίγες. Πιθανώς πρόκειται για έναν αδέσποτο σκύλο που δέχθηκε μεγάλες ποσότητες χημικών από τις αστυνομικές δυνάμ... περισσότερα »

avanti popolo

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
Ταξίμ 1977 – Ταξίμ 2013: δύο πραξικοπήματα, ένα πυρηνικό εργοστάσιο, ένα χρυσωρυχείο, ένα φράγμα, μια γέφυρα κι ένα πάρκο δρόμος avanti popoloστοavanti popoloΠριν από 24 δευτερόλεπτα «Μα πότε γίναν όλ’ αυτά στην Κωνσταντινούπολη»; Με ρωτάνε οι γνωστοί και οι φίλοι. «Κι όλ’ αυτά για ένα πάρκο; Πριν λίγες μέρες εκεί δεν ήσουν; Κατάλαβες τίποτα»; Η αλήθεια είναι ότι το είχα καταλάβει δέκα χρόνια πριν. Όταν έκανα έρευνα σχετικά με το κίνημα ενάντια στην κατασκευή της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου και ένας ‘πληροφορητής’ μου (όπως είθισται να αποκαλούμε τα υποκείμενα της έρευνας μας ... περισσότερα »

AlfaZita

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
Τι διαφορά έχουν τα σπασμένα κεφάλια στην Ελλάδα και στην Τουρκία; alfazitaστοAlfaZitaΠριν από 1 ώρα *ΚΟΥΙΖ: Αυτή η φωτογραφία είναι από την Ελλάδα ή την Τουρκία;* * * *ΕΛ.Λ.Α.Σ.* Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη στάση των διεθνών και εγχώριων ΜΜΕ στο ζήτημα των διαδηλώσεων της Τουρκίας. Οι εκεί εξεγερμένοι αντιμετωπίζονται μάλλον με συμπάθεια και εφράζεται με κάθε ευκαιρία ο αποτροπιασμός για την αστυνομική καταστολή που υπερέβη τα εσκαμμένα. Τα εσκαμμένα; Ποια εσκαμμένα; Αυτή η διεθνής κοινότητα δεν έχει δει ότι τα σκαρφαλώσαμε από καιρό τα εσκαμμένα; Δεν είδαν την αστυνομική βαρ... περισσότερα »

Οδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχών

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
Ρατσιστική επίθεση σε λεωφορείο ΟΔΟΦΡΑΓΜΑστοΟδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχώνΠριν από 18 δευτερόλεπτα *Σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη του zougla.gr, ακόμη ένα περιστατικό ρατσιστικής βίας σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο λεωφορείο 732 του ΟΑΣΑ που εκτελεί το δρομολόγιο Κολιάτσου - Παγκράτι.* Διαβάστε περισσότερα » Κλειστός και σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής (Κάτι μυρίζει με τους Επόπτες στον ΧΥΤΑ Φυλής)! ΟΔΟΦΡΑΓΜΑστοΟδόφραγμα κριτικής, ανέργων και φτωχώνΠριν από 1 ώρα ** *Κλειστός θα παραμείνει και σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής, προκειμένου για τέταρτη ημέρα οι προσπάθειες ανεύρεση... περισσότερα »

ΔΉΘΕΝ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
η ουτοπία – η πτήση – η πτώση selanaστοΔΉΘΕΝΠριν από 8 ώρες *η ουτοπία – η πτήση – η πτώση* *“Η ουτοπία βρίσκεται στον ορίζοντα. Αν κάνω δύο βήματα προς το μέρος της, αυτή απομακρύνεται δυο βήματα πίσω. Αν προχωρήσω δέκα βήματα μπροστά, εκείνη ξεγλυστράει δέκα βήματα πιο πέρα. Όσο μακριά κι αν πάω, ποτέ δεν την αγγίζω. Προς τι λοιπόν η ουτοπία; Μας αναγκάζει να προχωρούμε…” – Εδουάρδο Γκαλεάνο -**-* *[image: Koudelka Nazaré]* *“o γλάρος που ίπταται πάνω από το πορτογαλικό αρχιπέλαγος της Nazaré, θα βρεθεί κάποτε χαμηλά” – photo by Josef Koudelka* *“Πάντα όμως θα υπάρχει ακόμα ... περισσότερα »

aftodioikisi.gr - Αυτοδιοίκηση

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
Yπ. Εργασίας: Θετικό το ισοζύγιο απασχόλησης στο α΄ πεντάμηνο giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 14 δευτερόλεπτα Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 ήταν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ενω τον Μάιο, καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης κατά 55.729 νέες θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το σύστημα «Εργάνη» που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στις αρχές του έτους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισοζύγιο των ροών μισθωτής εργασίας του πρώτου πενταμήνου του 2013 δημιουργήθη... περισσότερα »

Το Κουτί της Πανδώρας

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
61 νεκροί από φωτιά σε ορνιθοτροφείο στη Κίνα EvakiστοΤο κουτί της Πανδώρας | Νέα - άποψη - ρεπορτάζ - ειδήσειςΠριν από 25 δευτερόλεπτα Μεγάλης έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε σε ορνιθοτροφείο στη βορειανατολική Κίνα παγίδευσε στις φλόγες 61 εργαζόμενους σε αυτό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους. Η φωτιά προκλήθηκε, από τρεις διαδοχικές εκρήξεις στο ηλεκτρικό σύστημα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Ξινχούα ενώ η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι το ατύχημα συνέβη κατά την αλλαγή βάρδιας των [...] Turkcell: Ο Ερντογάν μας πίεσε να «ρίξουμε» το σήμα στα τηλέφωνα στην ... περισσότερα »

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ.ΔΙΑΔΩΣΤΕ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
61 νεκροί από φωτιά σε ορνιθοτροφείο στη Κίνα EvakiστοΤο κουτί της Πανδώρας | Νέα - άποψη - ρεπορτάζ - ειδήσειςΠριν από 34 δευτερόλεπτα Μεγάλης έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε σε ορνιθοτροφείο στη βορειανατολική Κίνα παγίδευσε στις φλόγες 61 εργαζόμενους σε αυτό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους. Η φωτιά προκλήθηκε, από τρεις διαδοχικές εκρήξεις στο ηλεκτρικό σύστημα, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Ξινχούα ενώ η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι το ατύχημα συνέβη κατά την αλλαγή βάρδιας των [...] Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙ... περισσότερα »

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ.ΔΙΑΔΩΣΤΕ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 3 ώρες
Εις την Πόλιν .... του ξεσηκωμού!.... ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΙΤΣΗΣστοΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.Πριν από 9 ώρες Εις την Πόλιν .... του ξεσηκωμού!.... [image: LIVE STATUS ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ : Ευρωπαϊκή ακτή: Εκτεταμένες ταραχές σχεδόν σε όλο το κέντρο της Πόλης με έμφαση στις περιοχές Χάρμπιγιε(Σισλή αρχές), Ταξίμ κέντρο(προς Γκιουμούσουγιου), Μπεσίκτας(Διπλοκιόνιον), Γαλατά(κοντά στο πύργο του Γαλατά), Μπαχτσελίεβλέρ + Εσένλερ (δυτικές περιοχές προς το αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ) Προβλήματα στα πανεπιστήμια Μπαχτσεσεχίρ και Πανεπιστήμιο Κων/πολης με ασυνήθιστα μεγάλη παρουσία αστυν... περισσότερα »

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ.ΔΙΑΔΩΣΤΕ

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 4 ώρες
Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 2 δευτερόλεπτα - Η ΑΓΑΜΗΤΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ... "ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ". ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ. ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟ... - Άνεμος Αντίστασης: Νεα ακυκλοφορητα βιντεο και φωτογραφίες απο Τουρκί... Άνεμος Αντίστασης: Νεα ακυκλοφορητα βιντεο και φωτογραφίες απο Τουρκί... : Ο γνωστός πλέον και σε εμάς "Σουλεϊμάν'' και σήμερα ... - Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κατασκεύασε και χρέωσε στο ABC Australia ψ... περισσότερα »

Δημοφιλείς αναρτήσεις Συνεχώς

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 4 ώρες
- 17 IOYNIOY.. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ..!! 17 IOYNIOY.. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ..!! ..Σε Πολιτικη Συγκεντρωση στην Πλατεια του Συνταγματος, με Ομιλητη τον Προεδρο τ... - Πληροφορίες ότι ο Αρβανιτόπουλος ζήτησε έκτακτη συνάντηση με την ΟΛΜΕ Συνεχίζεται η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, τρόπους παράκαμψης της επιστράτευσης αναζητούν οι καθηγητές, α... - Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Καθισ... περισσότερα »

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 30 ημέρες

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 4 ώρες
- 17 IOYNIOY.. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ..!! 17 IOYNIOY.. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ..!! ..Σε Πολιτικη Συγκεντρωση στην Πλατεια του Συνταγματος, με Ομιλητη τον Προεδρο τ... - Πληροφορίες ότι ο Αρβανιτόπουλος ζήτησε έκτακτη συνάντηση με την ΟΛΜΕ Συνεχίζεται η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, τρόπους παράκαμψης της επιστράτευσης αναζητούν οι καθηγητές, α... - Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Ζητάμε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ την διαγραφή ΤΩΡΑ των ξεπουλημένων συνδικαλιστών του.. Καθισ... περισσότερα »

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 4 ώρες
- Η ΑΓΑΜΗΤΗ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ... "ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ". ΟΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΑΚΡΩΝ. ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ (ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ) ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟ... - Άνεμος Αντίστασης: Νεα ακυκλοφορητα βιντεο και φωτογραφίες απο Τουρκί... Άνεμος Αντίστασης: Νεα ακυκλοφορητα βιντεο και φωτογραφίες απο Τουρκί... : Ο γνωστός πλέον και σε εμάς "Σουλεϊμάν'' και σήμερα ... - Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κατασκεύασε και χρέωσε στο ABC Australia ψεύτικο ρεπορτάζ για την Τουρκία Αναδημοσίευση από το Jungle-report ... περισσότερα »

Τουρκία: Παντού αντίσταση, παντού συγκρούσεις

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 4 ώρες
Του Σεΐτ Αλντογάν, ανταποκριτή της εφημερίδας Evrensel Σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Τουρκίας ξύπνησαν σήμερα 7η μέρα με φωνές και διαδηλώσεις για τις πολιτικές ελευθερίες και για τα δημοκρατικά δικαιώματα. Μέχρι τις πρωινές ώρες, ιδιαίτερα στην Κων/πολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Κοτζάελι, Εσκισεχίρ, Κάισερι, Ντέρσιμ και πολλές άλλες μεγάλες και μικρές πόλεις έγιναν ογκώδεις διαδηλώσεις από κάθε ηλικία, φύλο, εργάτες και εργαζόμενους. Στην Άγκυρα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις όλη μέρα ενώ μόλις σκοτείνιασε η αστυνομία επιτέθηκε ενάντια στους διαδηλωτές με αύρες, πυροσβεστικά και άλλα οχήματα.... περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΦΙΛΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜστοΦΙΛΟΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ε.Κ.ΜΠριν από 4 ώρες
Δευτέρα 3/6

τοίχο-τοίχο..

Τι διαφορά έχουν τα σπασμένα κεφάλια στην Ελλάδα και στην Τουρκία;

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 19 ώρες
ΚΟΥΙΖ: Αυτή η φωτογραφία είναι από την Ελλάδα ή την Τουρκία;Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη στάση των διεθνών και εγχώριων ΜΜΕ στο ζήτημα των διαδηλώσεων της Τουρκίας. Οι εκεί εξεγερμένοι αντιμετωπίζονται μάλλον με συμπάθεια και εφράζεται με κάθε ευκαιρία ο αποτροπιασμός για την αστυνομική καταστολή που υπερέβη τα εσκαμμένα. Τα εσκαμμένα; Ποια εσκαμμένα; Αυτή η διεθνής κοινότητα δεν έχει δει ότι τα σκαρφαλώσαμε από καιρό τα εσκαμμένα; Δεν είδαν την αστυνομική βαρβαρότητα στους δρόμους της Αθήνας επί ενάμιση περίπου χρόνο; Δεν είδαν τους μπάτσους να επιτίθενται δολοφονικά σε ειρηνικούς δ... περισσότερα »

Η αριστερά είναι ηλίθια

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 3 ημέρες
Μολονότι ο αριστερός *(ως άτομο)* είναι κατά κανόνα πολιτικά πιο εύστροφος από τον δεξιό, η αριστερά όμως (*ως χώρος)* είναι πενήντα φορές πιο ηλίθια από το χώρο της δεξιάς. Η δεξιά πάντοτε ένωνε τις δυνάμεις της και εκφραζόταν από ένα χώρο, μέσω του οποίου επιδίωκαν οι συμμετέχοντες να πετύχουν όσα περισσότερα μπορούν που να συμφωνούν με την ιδεολογία τους. Έτσι ο βασιλικός, ο χριστιανοδημοκράτης, ο χουντικός και ο νεοφιλελεύθερος είναι όλοι μαζί σε έναν χώρο και προσπαθούν μέσω αυτού να ικανοποιήσουν τα ιδεολογικά προτάγματά τους. Προφανώς δεν ταυτίζονται ιδεολογικά ο χουντικός κι... περισσότερα »

Τέσσερις επιστολές προς φορολογουμένους

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 5 ημέρες
** ** *Επιστολή προς απολυμένους* Απολύθηκες; Πήρες κι αποζημίωση από πάνω; Τελειώσανε αυτά που ήξερες! Με το νέο φορολογικό της αναπτυξιακής μας κυβέρνησης καταργείται η φοροελάφρυνση της αποζημίωσης της απόλυσής σου και πλέον φορολογείται με κλίμακα μισθού. Δηλαδή 42%. Αμ τι νόμισες; Πως θα απολυθείς και θα ξεφύγεις απ' τα δίχτυα; Πλήρωνε μαλάκα! Και απολύθηκες και θα πληρώσεις! Γι' αυτό ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Να συνεννοηθείς με τον εργοδότη σου να υποβάλλεις εσύ παραίτηση, ώστε να μη χρειαστεί να δοθεί αποζημίωση απόλυσης. Θα τα βρείτε με το 70% της αποζημίωσης στο χέρι, "μαύρ... περισσότερα »

Κατασκευή άποψης υπό (τεχνητήν) σκιάν

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 εβδομάδα
Όσοι νομίζουν πως βομβαρδισμοί διεξάγονται μόνο στη Συρία είναι γελασμένοι. Δεχόμαστε κι εμείς ανελέητο βομβαρδισμό. Προχθές μιλούσαμε για τις "*βόμβες αισιοδοξίας".* Είναι τόσες, ώστε έχει καλυφθεί ο ουρανός απ' αυτές, σαν *τα βέλη του Ξέρξη. * *"Δεν πειράζει, θα πολεμήσουμε υπό σκιάν"* ήταν η τότε απάντηση σ' εκεινον τον βομβαρδιμό. Τώρα, μάλλον βρήκαμε ευκαιρία λόγω σκιάς και απλώς απολαμβάνουμε την *τεχνητή δροσούλα.* Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει αυτό το αστείο, αλλά η αλήθεια είναι πως μάλλον το είχαμε *ανάγκη* μετά από τρία χρόνια μαυρίλας. *"Όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε"* που 'λεγε ... περισσότερα »

Ένα διαμάντι που δεν άστραφτε

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 εβδομάδα
Πριν λίγες μέρες έφυγε από τη ζωή ένας σπουδαίος καλλιτέχνης της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, ο Πολωνός Ray Manzarek. Ποιος ήταν αυτός; Ήταν ο κιμπορντίστας των Doors, ενορχηστρωτής τους και συνθέτης των μισών περίπου τραγουδιών τους. Δεν έτυχε ποτέ αναγνώρισης ανάλογης με του φίλου του, Τζιμ Μόρρισσον. Κάτι η... αντικαλλιτεχνική του φάτσα για ροκ καλλιτέχνη; Ποιος εν βρασμώ έφηβος θα ταυτιζόταν μέ έναν τύπο που ακόμη και την εποχή των παιδιών των λουλουδιών κυκλοφορούσε με μαλλί μεσαίου μήκους, ψιλοξυρισμένος και με κάτι γυαλαμπούκες σαν του... "κυρίου Φλωρά"; Κάτι η τρέλα του Μόρρισσ... περισσότερα »

Με το νόμο Ρουπακιώτη, ο Ζίζεκ θα ήταν φυλακή!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 εβδομάδα
Αν η ΝΔ δεν είχε μπλοκάρει (για τους δικούς της λόγους) τον "αντιρατσιστικό" νόμο Ρουπακιώτη, τότε σήμερα ο Σλαβόι Ζίζεκ θα ήταν ήδη υπόδικος για *"εξώθηση σε τέλεση εγκληματικών πράξεων κατά της ανθρωπότητας".* Το αν το αστείο του ήταν κρύο ή πετυχημένο* δεν αφορά το νόμο.* Εγώ μπορεί να το βρίσκω κρύο, εσύ να το βρίσκεις πετυχημένο, μα ο τρίτος μπορεί να μην το βλέπει καν ως αστείο. Και τότε το *καλαμπουράκι* του Ζίζεκ θα πήγαινε στα δικαστήρια και ο ίδιος θα αντιμετώπιζε την *αυστηρότητα του νόμου.* Γιατί; Επειδή είπε μια μαλακία! *"Μα...",* θα μου πει κάποιος,* "...δεν προέβη σε ... περισσότερα »

Μια ωραία (κινέζικη) πεταλούδα!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 εβδομάδα
Λένε πως το πέταγμα μιας πεταλούδας στην Κίνα μπορεί να προκαλέσει σεισμό στην άλλη πλευρά του πλανήτη. Στην περίπτωσή μας, αυτό ισχύει μετά βεβαιότητος. Έχουμε έναν πρωθυπουργό-πλασιέ που τραγουδώντας το "μια ω-ραία πετα-λούδα" στην Κίνα, προκαλεί σεισμό αισιοδοξίας στην Ελλάδα! Κι ακολουθούμε όλοι και τραγουδάμε και χορεύουμε ευτυχισμένοι στον ίδιο ρυθμό: "μια ω-ραία πετα-λούδα"! Τι ευτυχισμένες μέρες... Ξαφνικά δεχόμαστε κινεζική επίθεση φιλίας. Η κινεζική λαοκρατία (λέμε και καμιά μαλακία, να περνά η ώρα) κάνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων με τη φτωχή Ελλάδα κι εμείς χαιρόμαστε. Φυσ... περισσότερα »

Όχι, δεν είμαι ο ήρωας που έχεις συνηθίσει

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 2 εβδομάδες
Σ' αυτή τη χώρα, αν αυτοπροσδιορίζεσαι ως αριστερός, οφείλεις να υπηρετείς και τα *κλισέ* του ρόλου. Θα πρέπει *σε καθημερινή βάση* να ξεσηκώνεις τους υπόλοιπους σε απεργίες, καταλήψεις, εξεγέρσεις κι επαναστάσεις. Δεν έχεις το δικαίωμα να πεις κάποτε *"δε συμφωνώ με αυτήν την ενέργεια, γιατί φοβάμαι πως τελικά θα κάνει κακό".* *Δεν έχεις το δικαίωμα!* Θα χαρακτηριστείς πουλημένος, συμβιβασμένος, κομματόσκυλο, χέστης, βολεμένος κλπ. Δεν έχεις το δικαίωμα να πεις *"Φοβάμαι!"* Ναι, δεν έχεις το δικαίωμα να πεις αυτήν την τόσο ανθρώπινη λέξη, αυτήν την τόσο βαθειά ανθρώπινη αλήθεια. Γιατί... περισσότερα »

Και στο τέλος φταίει ο... ΣΥΡΙΖΑ!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 2 εβδομάδες
Αναστέλλεται η απεργία των εκπαιδευτικών απ' την ΟΛΜΕ και φυσικά ο φταίχτης είναι ο συνηθισμένος: ο ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί; Γιατί δεν επέβαλε την απεργία. Δηλαδή όσοι θέλανε την απεργία χρεώνουν την αναστολή της στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρα αν γινόταν θα χρεώναν και την απεργία σ' αυτόν; Όοοοχι! Μα τι λες; Αν γινόταν, θα ήταν *"θέλημα του αγωνιστικού ελληνικού λαού και όχι ενός κόμματος που θέλει να καπηλευτεί τους αγώνες του".* Μην απορείτε, έτσι θα λεγόταν. Τότε θα τον κατηγορούσαν ότι καπηλεύεται τους αγώνες. (αυτό δεν ήταν άλλωστε το συμπέρασμά τους και από τα κινήματα των πλατειών το 2011; Το ΚΚΕ έφτα... περισσότερα »

Δείξε μου το μηχανογραφικό σου, να σου πω ποιος είσαι

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 3 εβδομάδες
*"*Τι θες να γίνεις παιδί μου; *Μπάτσος ή δάσκαλος;* Θες να περάσεις στην Ιατρική, στο Παιδαγωγικό, στη Φιλολογία, στη Νομική, στο Μαθηματικό, στο Πολυτεχνείο, στην Πάντειο; Να πας να κάνεις τι; Πάρεα στους ανέργους ή στους ψωμόλυσες δασκαλάκους, τους δικηγοράκους και τους γιατρουδάκους; Δήλωσε στο μηχανογραφικό σου πρώτα την Αξιωματικών Αστυνομίας κι άμα δεν γράψεις καλά, δήλωσε για καβάντζα και την Αστυφυλάκων. Πήγαινε εκει να λιγδώσει το άντερό σου! *Εκεί θα σε σέβονται.* Όχι να γελάνε μαζί σου, όπως θα γελάνε άμα γίνεις δάσκαλος και κυκλοφορείς με μπαλωμένα παντελόνια ή καθηγητής π... περισσότερα »

Τη Ρόδο ή το πήδημα;

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 3 εβδομάδες
Πράγματι, η απεργία είναι *εκβιασμός*. Δεχόμενοι, άλλωστε, πως κάθε δουλειά παρέχει μια υπηρεσία αναγκαία για το κοινωνικό σύνολο, ο εργαζόμενος όταν θίγεται έχει έναν τρόπο να πιέσει καταστάσεις: να εκβιάσει τον εργοδότη, διαμέσου της *κοινωνικής πίεσης* που θα δημιουργηθεί από την διακοπή της παροχής της παρεχόμενης υπηρεσίας. Έτσι, όσο πιο σημαντική είναι η υπηρεσία, τόσο πιο μεγάλη γίνεται η πίεση του κοινωνικού συνόλου. Η πίεση αυτή ήταν πάντοτε ο *μοχλός πίεσης* του εργαζομένου προς τον εργοδότη, αφού κάποια στιγμή η κοινωνία απηυδισμένη απαιτούσε από τον εργοδότη να υποχωρήσει... περισσότερα »

Βρίσε κι εσύ ένα διάσημο. Μπορείς!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 3 εβδομάδες
Είναι η νέα μόδα. Φοριέται πολύ. Βγαίνει ένας τραγουδιστής, μουσικός, ποιητής, αθλητής, συγγραφέας, ζωγράφος κ.ο.κ. και σε μια συνέντευξη, μιλώντας άνετα, λέει και μια κουβεντούλα παραπάνω από το... "πολιτικώς ορθόν". Δηλαδή λέει κάτι που ο καθένας μπορεί να 'χει πει στην καθημερινότητά του, αλλά δεν πολυκυκλοφορεί στον δημόσιο λόγο ένεκα τηλεοπτικού καθωσπρεπισμού. Τότε, βρίσκεται πάντα κάποιος πρόθυμος ζηλωτής από οποιαδήποτε πλευρά και απομονώνει μια φράση του, τη διακωμωδεί, τη διαστρεβλώνει και τελικά την κάνει σημαία της δικής του κενότητος. Ταυτόχρονα σα μανιτάρια ξεπετάγοντα... περισσότερα »

Ιησούς αγανακτισμένος

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 4 εβδομάδες
Αν κυκλοφορούσε στον κόσμο σήμερα, σίγουρα θα βρισκόταν σε κάποια πλατεία, κάπου ανάμεσα στον αλλόφρονα κόσμο, και θα προσπαθούσε να ξεσηκώσει τις ψυχές των ανθρώπων, για να τινάξουν από πάνω τους όλη τη σκουριά. Οι σημερινοί άνθρωποι όμως δε θα στέκονταν να τον ακούσουν. *Δεν έχουν χρόνο άλλωστε για τέτοια.* Ο χρόνος είναι χρήμα και οτιδήποτε δεν έχει χρήμα σπαταλά το χρόνο τους. Ο Ιησούς στα χρόνια της πρώιμης παγκοσμιοποίησης (βλ. αχανής και πολυεθνική ρωμαϊκή αυτοκρατορία), τότε που ο κόσμος είχε ακόμη χρόνο για τέτοια,* εγκαλούσε τους ψωροπερήφανους* για την εγωπαθή σιγουριά τους... περισσότερα »

Βρέθηκε η λύση για τους καναπεδάτους!!!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 4 εβδομάδες
Κι ενώ όλοι αναρωτιούνται γιατί δεν κατεβαίνει ο (υπόλοιπος) κόσμος στις διαδηλώσεις και αλληλοκατηγορούνται οι αντιδρώντες με τους καναπεδάτους, είμαι έτοιμος να σας *ανακοινώσω τη λύση* που ίσως δώσει τέλος σ' αυτό το τεράστιο πρόβλημα. Την ώρα, λοιπόν, που οι μεν κατηγορούν τους δε για την απάθειά τους μπροστά στην καταστροφή, ενώ οι δε κατηγορούν τους μεν για στείρα κι αχρείαστη αντίδραση (λέγοντας *"και τί θα καταλάβεις άμα κατέβεις σ' απεργία; Ό,τι είναι να περάσει, θα περάσει"),* υπάρχει ένας πρωτότυπος τρόπος να ξεπεραστεί αυτή η κοινωνική αναμπουμπούλα. Εφόσον συμφωνούμε,... περισσότερα »

Δε πα' να περάσουν ό,τι γουστάρουν!

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 5 εβδομάδες
Την ώρα που γράφω, παρακολουθώ στο κανάλι της Βουλής τη συνεδρίαση ενόψει της ψήφισης του γνωστού πολυ-νομοσχεδίου. Κυριακή είναι βέβαια και καλύτερη ιδέα θα ήταν να πάω καμιά βόλτα, αλλά αφενός δεν υπάρχει σάλιο και αφετέρου υπάρχει κα μια κάποια κούραση. Βάλτε και την πολιτικολογική μου διαστροφή και θα με καταλάβετε. Παρατηρώ λοιπόν τον εαυτό μου να παρακολουθεί σχεδόν αποχαυνωμένα τη συζήτηση. Τα προηγούμενα τρία χρόνια, πέραν του ότι μέρες που ψηφίζονταν τέτοιου είδους νομοσχέδια γινόταν του Κουτρούλη ο γάμος και φυσικά βρισκόμουν στους δρόμους, όταν τύχαινε να παρακολουθήσω από... περισσότερα »

Η καλύτερη εταιρεία για να δουλέψεις

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 5 εβδομάδες
Βγήκε προ ημερών η λίστα με τις *δέκα καλύτερες εταιρείες για να δουλέψει κανείς στην Ελλάδα*. Την έρευνα διεξήγαγε το... έγκυρο το Work Institye Hellas, με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School. (λεπτομέρειες στο: http://www.neolaia.gr/2013/04/08/ereyna-oi-kalyterew-etairies-na-doyleyeis/#ixzz2RNkzGd3G ) Ανάμεσα στις "δέκα καλύτερες εταιρείες για να δουλέψει κανείς" λοιπόν είναι και μία στην οποία είχα δουλέψει κάποτε κι εγώ. Πριν σχεδόν δέκα χρόνια. Χάρηκα πολύ που είδα, ανάμεσα στις καλύτερες, την εταιρεία που μου έδωσε ψωμί κάποτε. Γι' αυτό θα σας πω τί ωρ... περισσότερα »

Ζούμε τελικά;

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 5 εβδομάδες
Δε θέλω τίποτα απ' όσα με κ(ξ)ερνάει ο κόσμος μας. Μοναχά στιγμές αγαλλίασης, ευτυχίας. Στγιμές έντονες, γεμάτες και άδειες ταυτόχρονα. Γεμάτες από εμπειρίες και συναισθήματα, άδειες από άγχη και πρέπει. Όχι "σας". "Μας"... Γαμώ τη ζωή μου την "καθωσπρέπει" δηλαδή που με βάζει σ' ένα τρυπάκι να ζω "κανονικά". Να ντύνομαι ευπρεπώς (μη μας περάσουν και για γύφτους), να φέρομαι με ευγένεια (μη μας περάσουν και για βλάχους), να υποτάσσω τα νεύρα μου αν πρόκειται να πάρω λεφτά (μη μας πούνε και μαλάκες), να μετράω τις κινήσεις και τα λόγια μου (μη μας πούνε κι άξεστους), να κάνω δηλαδή όλα... περισσότερα »

Ο ρατσισμός της Μανωλάδας ΔΕΝ είναι φυλετικός

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 μήνα
Όλοι εντόπισαν την πηγή του προβλήματος για το ζήτημα της Μανωλάδας και άλλα παρόμοια προβλήματα στον φυλετικό ρατσισμό. Λάθος. Δεν πρόκειται για φυλετικό ρατσισμό. Οι Έλληνες, ακόμη και οι... ρατσιστές, δεν είναι φυλετικοί ρατσιστές. Αν πίστευαν άλλωστε πως οι μαύροι συλλήβδην είναι κατώτεροι και άξιοι πυροβολισμών, τότε δε θα μαζεύονταν κατά χιιλιάδες να αποθεώνουν τον Σισέ, τον Τζεμπούρ, τον Ριβάλντο, τον Ντομινίκ Ουίλκινς ή τον Ντέιιντ Ρίβερς παλιότερα, δε θα πλήρωναν αδρά τα Παρασκευοσάββατα για να πάνε στα club όποτε παίζει R'n'B κάποιος, ακόμη και άσημος, μαύρος DJ, δε θα κου... περισσότερα »

Αποφάσισα ότι...

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 μήνα
Αποφάσισα ότι... - είμαι αδύναμος να αλλάξω έστω και το παραμικρό σ' αυτόν τον κόσμο, αλλά είμαι δυνατός να αλλάξω τον κόσμο ολόκληρο - είμαι πολύ μικρός για να μετακινήσω τους βράχους, αλλά μπορώ να μετακινήσω τα βουνά - κάθε μέρα που περνάει θα ζω και χειρότερα - δεν μπορώ να σταματήσω την κατρακύλα - δεν υπάρχει εναλλακτική σ' αυτόν τον κόσμο, πέρα από τη λύση που σερβίρουν κάθε βράδυ στις 8 ή τη μετακόμιση σε άλλο κόσμο - ακόμη και να μην υπήρχε η τωρινή τριάδα, όποιος και να 'ταν στη θέση της, την ίδια δουλειά θα έκανε - είναι ο καπιταλισμός κι όλο... περισσότερα »

Ο αετός (δεν) πέθανε στον αέρα

Μαζεστίξστοτοίχο-τοίχο...Πριν από 1 μήνα
*Η κοινή μοίρα ΑΕΚ και Ελλάδας.* Πώς μπορούν 90 χρόνια ιστορίας να σβηστούν με μια στιγμή; Δε σβήνονται ούτε αυτά, ούτε βέβαια κι η στιγμή. Η ΑΕΚ της τελευταίας 25ετίας μοιάζει τόσο πολύ στην Ελλάδα… Και –δυστυχώς- αν μελετήσει κανείς τι έγινε στην ΑΕΚ σ’ αυτά τα χρόνια, μπορεί εύκολα να ερμηνεύσει τι έγινε, τί γίνεται αλλά κυρίως τι θα γίνει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια. *Μια σύντομη αποτίμηση των γεγονότων της... αεκτσήδικης"μεταπολίτευσης":* Απ’ το 1924 που ο σύλλογος μετακόμισε απ’ της συνοικία Πέρα της Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα έως και τα τέλη της δεκαετία του ’80, ο ... περισσότερα »

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … ΣΤΟ… ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΕΕ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΒΓΗΚΕ Ο ΟΛΑΝΤ!

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 3 ώρες
Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ* Βλέποντας κανείς την πρώτη σελίδα της γαλλικής εφημερίδας «Λε Μοντ» που απηχεί τις απόψεις του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, θα σχημάτιζε την εντύπωση ότι το Παρίσι ετοιμάζεται για… πόλεμο! «Ο Ολάντ κραδαίνει απειλητικά την εθνική κυριαρχία της Γαλλίας απέναντι στις απαιτήσεις … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 03-06-2013

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 8 ώρες
Filed under: ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ, pitsiriki

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ ΓΡΑΦΕΙ … Όμορφη όταν την κοιτάς

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 15 ώρες
Σε έχω δει με κοντά σε έχω δει με μακριά μαλλιά. Σε έχω δει να είσαι καστανή μελαχρινή ξανθιά. Έχω ακούσει να σε λένε κοριτσι του ηλιου. Σε έχω δει πια να κλαις να μου λες πια δεν αντέχεις. Σε … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … 4 ΒΙΝΤΕΟ “ΦΩΤΙΑ” ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ…

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 16 ώρες
10 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ Από το tourkikanea.gr ΠΗΓΗ 4 ΒΙΝΤΕΟ “ΦΩΤΙΑ” ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ…. Filed under: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΒΙΝΤΕΟ, pitsiriki

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … “Συνωμοσιολογίες”… Φουσκωτή η πλατφόρμα γεώτρησης στην Κύπρο. Μόνο το μνημόνιο σώζει!

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 16 ώρες
Στο τεμάχιο 12 της κυπριακής ΑΟΖ θα βρίσκεται σήμερα η εξέδρα της Noble Energy, η οποία θα αναλάβει το έργο της επιβεβαιωτικής γεώτρησης, όπως ανέφερε ο ίδιος ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Κύπρο John Tomich. Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Τι διαφορά έχουν τα σπασμένα κεφάλια στην Ελλάδα και στην Τουρκία;

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 17 ώρες
ΚΟΥΙΖ: Αυτή η φωτογραφία είναι από την Ελλάδα ή την Τουρκία; Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τη στάση των διεθνών και εγχώριων ΜΜΕ στο ζήτημα των διαδηλώσεων της Τουρκίας. Οι εκεί εξεγερμένοι αντιμετωπίζονται μάλλον με συμπάθεια και εφράζεται με κάθε ευκαιρία ο αποτροπιασμός για … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ (ΠΟΥ) ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ… (Ένα Παραμύθι για τους αγαθούς αγρίους της Ανάπτυξης)

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 17 ώρες
Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα νησάκι καταμεσής στο Αιγαίο εζούσε μέσα σε λιτά μεγαλεία ένας γέρο-Βασιλέας παλαιών αρχών και γηραλέων αντιλήψεων. Ήτον πολύ αγαπητός στους υπηκόους του και είχε ένα μοναχοπαίδι. Ετούτο πάλε το Πριγκιπόπουλο είχεν από … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … ΑΔΡΙΑΝΕΙΟΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ…ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 17 ώρες
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!! ΕΡΕΥΝΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ Φωτογραφική Επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ Έχετε ποτέ σας αναρωτηθεί τι νερό έπιναν οι αρχαίοι Έλληνες και όχι μόνο, αλλά και με ποιό τρόπο έφτανε το νερό μέσα στα σπίτια και τις άυλες τους; Η απάντηση βρίσκεται μερικές δεκάδες … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Η ΝΕΑ ΜΟΥΦΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 18 ώρες
Τα πραγματα ειναι εξαιρετικα αλπα για οποιον θελει να τα ΔΕΙ! Πηραμε μεχρι σημερα 48 δισ ΤΙΤΛΟΥΣ=ΧΡΕΟΣ σε τριτους EFSF για την ανακεφαλαιοποιηση Τραπεζων. Τα 48δισ πηγαν ΤΧΣ και απο εκει σε 4 Συστημικες Τραπεζες ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟ … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ- ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 18 ώρες
ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΠΗΓΗ ΝΕΕΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ- ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ!. Filed under: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ, pitsiriki

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Σύγκρουση

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 18 ώρες
Πάνω από την σημερινή Ελλάδα, μαίνεται μια φοβερή σύγκρουση. Δεν μιλάω για φτωχοί εναντίων πλούσιων, προλετάριοι εναντίων αστών, μπάτσοι εναντίων διαδηλωτών η φασίστες εναντίων αντιφασιστών. Όλες αυτές οι συγκρούσεις ισχύουν, είναι πραγματικές και λαμβάνουν χώρα στο τώρα. Όχι, η μάχη … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Εγώ είμαι με τους τραυματίες

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 19 ώρες
http://eleutheriellada.files.wordpress.com/2013/06/971736_10151458950362844_707980939_n.jpg?w=564 Στα γεγονότα της Τουρκίας είναι δύσκολο κι επικίνδυνο να πάρεις το μέρος κάποιας πλευράς. Δεν εννοώ φυσικά να μη στηρίξεις τους πολίτες που διαμαρτύρονται και ξυλοκοπήθηκαν άγρια. Η συμπαράσταση σε αυτούς είναι αυτονόητη και δεδομένη. Όμως όσοι έχουν επισκεφθεί … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Η δολοφονία ενός Τούρκου διαδηλωτή On Camera !!!

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 19 ώρες
“ Δέχθηκε νερό από τις δυνάμεις καταστολής ” Την εν ψυχρώ δολοφονία ενός διαδηλωτή κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πλατεία Ταξίμ καταγράφει το video που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στην Τουρκία. Στο video ο νεαρός διαδηλωτής…δέχεται νερό από τις δυνάμεις καταστολής και … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Το άμεσο πρόβλημα δεν είναι η ανάπτυξη αλλά η ρευστότητα.

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 19 ώρες
Θα πρέπει επιτέλους κι εμείς οι πολίτες, κάποια στιγμή να πάψουμε να προσφερόμαστε εύκολα ως οι μόνιμα «χρήσιμοι» ηλίθιοι. Ακόμα και ένας παντελώς άσχετος αντιλαμβάνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι η ανάπτυξη, όπως προσπαθεί να μας πείσει η ντόπια και … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Έχετε γεια βρυσούλες …

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 19 ώρες
«Ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια στην εξουσία είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη» Μίλαν Κούντερα Επειδή την είδαμε την κυρία Ρεπούση σε κανάλια και ραδιόφωνο τόσες φορές όσες ψήφους πήρε για να εκλεγεί βουλευτής(1629 συγκεκριμένα), είναι καιρός να … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Η σκοτεινή πλευρά των Αμερικανών στρατιωτών στη Γαλλία του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου ή το σεξ των στρατιωτών και η κυριαρχία

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 21 ώρες
Οι αμερικανοί στρατιώτες που πολέμησαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρουσιάζονται πάντα σαν αξιέπαινοι πολεμιστές όμως ένα νέο βιβλίο αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά τους στην απελευθερωμένη Γαλλία, όπου έκλεβαν και βίαζαν κατά κόρον. Στο βιβλίο «What Soldiers … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Όσο θα υπάρχουν Ρεπούσαινες, θα οδηγούμαστε σε Ζάλογγα…

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 21 ώρες
Περυσινά ξυνά σταφύλια θυμίζουν ο συνωστισμός της Σμύρνης, η αποχώρηση από την αίθουσα της Βουλής τη στιγμή της ένδειξης του σεβασμού απέναντι στη μνήμη του ποντιακού ελληνισμού ή η προοδευτική άποψη του τι χρειάζεται το Πάτερ Ημών το πρωί στα … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Οι απολογητές του ναζισμού δεν είναι χορτοφάγοι

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 21 ώρες
Όσοι κρύβουν το αίμα από τις σφαγές του Κεμάλ, εκτρέφουν τον νέο Χίτλερ Οι Δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης εξέχοντα μέλη του θιάσου που περιφέρεται στα ΜΜΕ, εξομοιώνοντας τα θύματα του Κεμαλισμού – φασισμού με τους θύτες. Μόνο ως γραφικοί δεν … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … Πάμε σαν άλλοτε…

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 21 ώρες
Στις 22 Απριλίου ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων London School of Economics & Political Science έλεγε: «Χτίσαμε ένα εκτεταμένο αλλά ρηχό και πελατειακό κράτος και ένα κρατικοδίαιτο και εσωστρεφές παραγωγικό μοντέλο. Επιτρέψαμε: Στον … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ … ΚΕΡΚΥΡΑ: Ο διάδοχος ενός ανόητου βασιλιά !!!

ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙστοΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙΠριν από 21 ώρες
Από το il Trovatore Μια φορά και έναν καιρό ζούσε ένας βασιλιάς μέσα σε ένα τεράστιο παλάτι. Κανείς δεν είχε μπορέσει ποτέ να μετρήσει τα δωμάτια του. Ακόμα και ο ίδιος ο βασιλιάς που είχε επιβλέψει την κατασκευή του παλατιού … Συνέχεια ανάγνωσης →

ΤΟ ΓΡΕΚΙ

Τι περίεργα πράγματα….οι καταστηματάρχες της Κωνσταντινούπολης δεν διαμαρτυρήθηκαν;;;

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 2 ώρες
Οι εργαζόμενοι που έκλεισαν οι δρόμοι και δεν μπορούσαν να πάνε με άνεση στη δουλειά τους? Οι τουρίστες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση? Οι Τούρκοι νοικοκυραίοι δεν αγανάκτησαν μ΄αυτούς τους κουκουλοφόρους (η δεν φόραγαν κουκούλες?) Οι δημοσιογράφοι δεν έδειξαν τον αποτροπιασμό τους για μερικές εκατοντάδες "γνωστούς αγνώστους" που έκαψαν τη περιουσία του κοσμάκη του αθώου? Η διεθνής κοινή γνώμη δεν σκέφτηκε πως... οι Τούρκοι είναι λαμόγια και ασυνείδητοι για τη κρισιμότητα της κατάστασης της πατρίδας τους και προκαλούν τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις? Αυτές οι κινητοποιήσεις δεν έγιναν α... περισσότερα »

Έχω γίνει Τούρκος!

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 2 ώρες
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας. Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται επειδή η Τουρκία δεν έχει καταφέρει να πετύχει τους τρομερούς ρυθμούς ανάπτυξης της Ελλάδας. Οι ταραχές στην Τουρκία έχουν αναστατώσει τους Έλληνες που διαπιστώνουν με έκπληξη πως οι Τούρκοι συμπεριφέρονται κάπως διαφορετικά από αυτά που δείχνουν τα τούρκικα σίριαλ. Οι συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών ξεκίνησαν από το πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης επειδή η κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει έργα και να κόψει τα δέντρα, οπότ... περισσότερα »

Επικό βίντεο: Πως οι διαδηλωτές κατατρόπωσαν τους αστυνομικούς!

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 2 ώρες
Στο βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου μια ομάδα αστυνομικών δέχεται επίθεση από τους διαδηλωτές στη πλατεία Ταξίμ. Οι αστυνομικοί που δέχονται βροχή από πέτρες και άλλα αντικείμενα οπισθοχωρούν ατάκτως. Οι διαδηλωτές αρπάζουν τις ασπίδες τους και τις χρησιμοποιούν για να προφυλαχθούν από... τα δακρυγόνα και τις πλαστικές σφαίρες... Από theinsider μέσω vathiprasino

Προς νεοφιλελεύθερα κτήνη της συγκυβέρνησης των Γερμανοτσολιάδων (NΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): Μητέρα από το Ηράκλειο ψάχνει στα σκουπίδια με το μωρό της δίπλα

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 2 ώρες
Οι εικόνες που καθημερινά βλέπουν και οι Ηρακλειώτες, έχουν οδηγήσει πολλούς στην οργή και την αγανάκτηση και θυμίζουν συνθήκες άλλης εποχής. Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα είναι από... αναγνώστη, ο οποίος μας έστειλε μαζί με αυτή και το δικό του μήνυμα με τίτλο: "Η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ!". Η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ, την βιώνουμε καθημερινά, και σε πολλά επίπεδα. Η ‘ανάπτυξη’ των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη, είναι ένα στημένο επικοινωνιακό παιχνίδι, που περνάει ως μήνυμα κυρίως από τα... Αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης. Απόδειξη της ανθρωπιστικής κρίσης, άλλη μια φωτογραφί... περισσότερα »

Άγρια Δύση... στο Σαλούν "Βουλή των Γελοίων"

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 3 ώρες
Η σολομώντεια λύση βρέθηκε! Οι *εθνικοί καουμπόηδες* θ' αφήνουν τα ''σιδερικά'' τους μπαίνοντας στο *σαλούν-Βουλή*, και θα τα παίρνουν όταν φεύγουν! Ο πρόεδρος της Βουλής και πατερούλης όλων των εθνικών καουμπόηδων νοιάστηκε μόνον μη τυχόν και* σκοτωθούν μεταξύ τους.* * *Τί θα γίνει μετά,* ουδόλως τον ενδιαφέρει*, άλλωστε αν τον ρωτήσετε θα σας πεί ότι δεν είναι... της δικαιοδοσίας του! *Απάντηση τυπική* για κάθε *ανευθυνοϋπεύθυνο χαρτογιακά* αυτού του τόπου. Έτσι λοιπόν αποκαλύφθηκε πρόσφατα ότι το 1*/*4 των ''εθνοπατέρων'' οπλοφορεί. Άλλο ένα *προνόμιο* π... περισσότερα »

«Πυροβόλησε» 32 εκατ. μετοχές ο Μ. Σάλλας!

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 5 ώρες
Ο τριπλασιασμός της τιμής της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς μέσα σε λίγες, μαγιάτικες συνεδριάσεις του Χ.Α. μπορεί να αποδείχθηκε «φούσκα», που «έσκασε» πολύ γρήγορα και με δραματικό τρόπο για αρκετούς επενδυτές, αλλά για τον Μ. Σάλλα αποδείχθηκε άκρως επωφελής: ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς πρόλαβε σε χρόνο-ρεκόρ να «πυροβολήσει» περισσότερα από 32 εκατ. μετοχές και να αποκομίσει πάνω από 11,6 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτώντας με άνεση τη δική του συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου. Ο κ. Σάλλας κατάφερε να εναρμονισθεί ιδανικά με μια σπάνια χρηματιστηριακή συγκυρία... αναίτιας, όπως αποδείχ... περισσότερα »

Χρεοπάθεια

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 5 ώρες
«* «Πολλή συζήτηση* γίνεται τελευταίως για την *εχθροπάθεια*, αλλά εγώ έχω πάθει∙ *χρεοπάθεια*» μουρμουρίζει επ’ εσχάτοις η *θεία* *Φωτούλα* και κάτι ακονίζει – βελόνα του πλεξίματος; ανοιχτήρι κονσέρβας; - θα σας γελάσω. *Το ίδιο κάνει* η θεία Φωτούλα κάθε πρωί που ακούει τα νέα για τα φορολογικά. Ενας – δυο γείτονες έχουν ήδη *παραφρονήσει* και η θεία αναρωτιέται, πώς θα πληρώσουν τους φόρους τους. Αλλά εκεί που *παρ’ ολίγον*να λαλήσει και η θεία μαζί με τους… προ-λαλήσαντες, ήταν όταν *η Ελληνική Δημοκρατία θα αυτοκτονήσει*, αν δεν σπεύσουν τα άλλα κόμματα να ψηφίσουν... το αντι... περισσότερα »

Κλεπτοκρατία

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 16 ώρες
Ζούμε στην χώρα που οι έννοιες έχουν αλλοιωθεί και το newspeak (θ’ αναφερθούμε άλλη φορά σ’ αυτό) αλλοτριώνει τις συνειδήσεις. Πολιτικάντηδες ομιλούν για “δημοκρατικά τόξα” και υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ενώ συμπεριφέρονται ως παράγοντες της αγοράς. Σ’ αυτό το καθεστώς, οι ατομικές ελευθερίες αμφισβητούνται καθημερινά και τα εργασιακά δικαιώματα ξεσκίζονται βάναυσα από τις αστικές τάξεις που γίνονται όλο και πιο αλαζονικές, αλλά και πιο επιθετικές, καθώς εκβιάζουν μέσω του μεροκάματου. Οι δήθεν “τηρητές της νομιμότητας” έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα, ψηφίζοντας διεθνείς συ... περισσότερα »

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κατασκεύασε και χρέωσε στο ABC Australia ψεύτικο ρεπορτάζ για την Τουρκία.

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 17 ώρες
Τα γεγονότα στην Τουρκία έχουν φέρει σε αμηχανία τον αυτοαποκαλούμενο «πατριωτικό χώρο» στην Ελλάδα. Λόγω του μίσους που τρέφουν για τη γείτονα χώρα, δεν ξέρουν ποιά πλευρά να πρωτομισήσουν περισσότερο. Το εξεγερμένο λαό ή το κράτος και την αστυνομία; Τα οπαδικά τους ένστικτα έχουν μπλοκάρει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα αν κάνει κανείς μια βόλτα στα social media του χώρου. Τα γεγονότα στην Τουρκία έχουν φέρει, όμως, σε αμηχανία και την κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι προφανές ότι το τελευταίο που θα ήθελε, είναι αυτά να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και για τους Έλληνες. Και το γεγονός ότι επι... περισσότερα »

Ψυχάρης εναντίον Βαρδινογιάννη – Τσίπρα για τον... «έλεγχο» του Mega

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 17 ώρες
*ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ * Κατά μέτωπο επίθεση κάνει ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης εναντίον του Αλέξη Τσίπρα μέσα από το άρθρο του στο ΒΗΜΑ, αλλά και από ακόμα δύο δημοσιεύματα του κυριακάτικου φύλλου, κατηγορώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για φλερτ με τα ΜΜΕ και ότι αναζητά συμμάχους στη δεξαμενή της «άρχουσας τάξης» με τις κορόνες του κατά των συστημικών μέσων ενημέρωσης, ενώ τάσσεται εναντίον και του... Βαρδή Βαρδινογιάννη για τον «έλεγχο» του Mega. Χαρακτηριστικά αναφέρει ο Σταύρος Ψυχάρης στο άρθρο του με τίτλο «Επιτέλους ονόματα» για διαπρύσιους κ... περισσότερα »

Παύσις…!

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 20 ώρες
*Η παρακάτω επιστολή εστάλη ταχυδρομικά στην ΕΑΑΣ* *17 Απριλίου 2013* Εδώ και πολύ καιρό διαβάζω σκέψεις, επιστολές, προβληματισμούς και απορίες εκατοντάδων συναδέλφων εν αποστρατεία... σε διάφορα blogs, ιστοσελίδες αμυντικών θεμάτων, ιστοσελίδες ΑΚΙΣ, ΑΝΕΑΔ, ΕΑΑΣ, ΣΥΣΜΕΔ κ.ά., μιας και ανήκω στο χώρο των αποστράτων... ένα φρέσκο και νέο μέλος εν συγκρίσει με άλλους πολύ «αρχαιότερους» αποστράτους, τόσο σε χρόνια όσο και βαθμό (ε.α.). Αρχικά ως απλός αναγνώστης, αργότερα ενεργός και... μετέπειτα τακτικότατος. Έλλογες αναζητήσεις, ειλικρινή ερωτήματα, καυστικές και δίκαιες παρατηρ... περισσότερα »

Η τουρκική εξέγερση σε 70 δευτερόλεπτα (Βίντεο)

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 20 ώρες
*Δύο συγκλονιστικά βίντεο με εικόνες από την εξέγερση που μαίνεται για πέμπτη ημέρα* Από luben.tv μέσω nonews-NEWS

Οι «εγκέφαλοι» που μιλούν για «στημένα»: Κήρυκες της σκλαβιάς και της υποταγής

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 20 ώρες
Σε πολλούς εγκεφάλους οι εξεγέρσεις φαίνονται σαν έργο «προβοκατόρων» ή ποικίλων «υποκινητών» και συνωμοτών. Αυτοί οι εγκέφαλοι συνδυάζουν δύο κύρια χαρακτηριστικά: α). Στέκονται πάντα περιφρονητικά απέναντι σε κάθε λαϊκό κίνημα, αντικρίζουν τους λαούς σαν πρόβατα που έχουν ανάγκη κάποιο Μεσσία ή «εκλεκτό» για να παίξει το ρόλο του τσοπάνη… β). Διέπονται από μια κατασκοπευτική ΛΟΓΙΚΗ (τη λογική των μηχανισμών), από μια... αστυνομική αντίληψη της ιστορίας. Γι αυτούς η Ιστορία είναι ένα κουκλοθέατρο που κάποιοι «μηχανισμοί» και «συνωμότες» κινούν τα νήματα: ΟΙ λαοί δεν υπάρχουν πουθ... περισσότερα »

Το δικό μας δώρο...

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 20 ώρες
Τα *διακόσια σαράντα δις* που μας δάνεισαν, κατά το Στουρνάρι *''σχεδόν δώρο''*, *τα είδε κανείς;* * * Είναι κάπου*;* * *Μήπως τα κρύψανε,* ''καβάτζα'', για τις δύσκολες μέρες;* * *Μας λέτε παρακαλώ *σε ποιό ταμείο βρίσκονται;* Μήπως αυτά έχει στο μυαλό του ο ''πρωθυπουργός'' όταν μιλάει για *ανάπτυξη που έρχεται;* * * * * Γιατί, *αν* δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά, *αν* πήγανε για... *αποπληρωμή παλαιότερων *απαιτήσεων των ίδιων των δανειστών, *αν* μετακυλήθηκαν *τα χρέη τραπεζών* στις πλάτες του λαού,* * *αν *για τα 240 αυτά δις υπογράφηκε η* αποικιοποίηση *της ... περισσότερα »

Δημοσιογραφία του κѠλ⓪υ από τον ΣΚΑΪ δίνει ιδέες στον Δένδια (φωτο & βίντεο)

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 21 ώρες
Καλά αυτός που το έγραψε μπορεί να ήταν μ@λ@κ@ς, οι προϊστάμενοί του που το είδαν και το κρατάνε τρίτη μέρα τώρα στη σελίδα του ΣΚΑΪ τι ακριβώς εξυπηρετούν και τι λένε στον Δένδια για να μην πούμε προτρέπουν; *"Βάρα στο ψαχνό, όπως οι τούρκοι... αντιεξουσιαστές είναι για ποιο λόγο να ζουν."!!!!!!* *Η λέξη ντροπή δεν νομίζουμε πως εκφράζει το μέγεθος της δημοσιογραφικής αλητείας.* *Ζείδωρον* Το κείμενο που ακολουθεί είναι από το http://ixnos.blogspot.gr/ Γράφει στον υπέρτιτλο όπως μπορείτε να δείτε:... Προκάλεσε την «αύρα» της αστυνομίας και τον σκότωσαν μπροστά στην κάμερα! (vid... περισσότερα »

Η λίστα του Focus: Αυτοί είναι οι αποτυχημένοι πολιτικοί της Ελλάδας!

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 21 ώρες
Για διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και αναξιόπιστους πολιτικούς κάνει λόγο το γερμανικό περιοδικό Focus, που σύμφωνα με το περιοδικό βιώνουν προσωπικά τις συνέπειες όσων έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Εν συνεχεία παρουσιάζει τους Έλληνες πολιτικούς, που κατά τη γνώμη του συντάκτη του, είναι η αποτυχημένη ελίτ της Ελλάδας. Είναι το δεύτερο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού για την Ελλάδα σε διάστημα λίγων ωρών. Στο προηγούμενο χαρακτηρίζει ψέμα και οφθαλμαπάτη την... αισιοδοξία της κυβέρνησης, γράφει πως η χώρα μας βιώνει ανθρωπιστική κρίση και όχι ένα success story και χαρακτηρίζε... περισσότερα »

Είναι εποχή επαναστάσεων

GrekiστοΤΟ ΓΡΕΚΙΠριν από 1 ημέρα
Ζούμε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή από ιστορική σκοπιά. H οικονομική κρίση αφενός και η αποκάλυψη στα μάτια εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών του βαθύτατα αντιδραστικού χαρακτήρα της EE αφετέρου μεταδίδουν με επώδυνο τρόπο το μήνυμα ότι ο σύγχρονος καπιταλισμός ούτε επιδιώκει ούτε μπορεί πλέον να ενσωματώνει τις μάζες των εργαζομένων, των μεσαίων στρωμάτων, των νέων ή των συνταξιούχων. Aκριβώς γι’ αυτό ο καπιταλισμός της εποχής μας συρρικνώνει αθόρυβα ολοένα και περισσότερο την αστική δημοκρατία, αντικαθιστώντας την με ένα δημοκρατικοφανές, όλο και... πιο αυταρχικό καθεστώς. Όλοι... περισσότερα »