Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

PRESS-GR.blogspot.com

Ο Γκιουλ «αδειάζει» τον Ερντογάν: Δημοκρατία δεν είναι μόνο οι εκλογές

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 1 λεπτό
Μόνος εναντίον όλων φαίνεται πως έχει μείνει ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ τον «αδειάζει» και υποστηρίζει πως «η δημοκρατία δεν είναι μόνο οι εκλογές». Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ, μιλώντας για τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ, τόνισε πως το «μήνυμα ελήφθη» από τις τουρκικές αρχές, ενώ όπως αναφέρει η Hurriyet υποστηρίζει πως «Εάν υπάρχουν ενστάσεις, δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό από το να εκφράζονται». Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία είναι μια «ανοιχτή κοινωνία όπου ο καθένας πρέπει να νιώθει ελε... περισσότερα »

Πως δεν θα καταλάβει κανείς στο γραφείο ότι ξενυχτήσαμε

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 1 λεπτό
Οι γιατροί λένε πως 7-8 ώρες ύπνου είναι απαραίτητες σε ημερήσια βάση. Τι συμβαίνει όμως όταν έχουμε υποχρεώσεις, όταν βγαίνουμε να διασκεδάσουμε ή όταν έχουμε απλά ... αϋπνία και το επόμενο πρωί δουλεύουμε; Τα ταλαιπωρημένα πρόσωπα ξενυχτισμένων και άυπνων στη δουλειά, είναι καθημερινό φαινόμενο. Υπάρχει όμως τρικ για να το αποφύγουμε; Σας παρουσιάζουμε ορισμένες μεθόδους «καμουφλάζ» για τις υπερβάσεις του ωραρίου σας! Σκεφθείτε σιωπηλά Η μέθοδος είναι απλή. Παρεμφερής με το διαλογισμό, απαιτεί τη χαλάρωση και τη συνεχή συγκέντρωση στην επίτευξη του στόχου σας. Δεν είναι τυχαίο πω... περισσότερα »

Περιζήτητος ο Ινς

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 1 λεπτό
Είναι πολλές οι φορές που το… μήλο δεν έπεσε κάτω από τη μηλιά. Τα… βλαστάρια διάσημων και ικανότατων ποδοσφαιριστών δεν είχαν τα φόντα να κάνουν μεγάλη καριέρα και περιορίστηκαν στον άχαρο ρόλο του να… κουβαλούν ένα «βαρύ» όνομα. Κάτι που δεν φαίνεται πως συμβαίνει με τον Τομ Ινς, ο οποίος με τις εμφανίσεις του έχει κινήσει το ενδιαφέρον πολλών και σημαντικών ομάδων. Ο Τομ ξεκίνησε την καριέρα του στη Λίβερπουλ, με τη φανέλα της οποίας, όμως, δεν έκανε καμία επίσημη εμφάνιση, αφού γρήγορα δόθηκε δανεικός στην Νοτς Κάουντι. Το 2011 μετακινήθηκε στην Μπλάκπουλ, με τα χρώματα της οπο... περισσότερα »

«Οι καμπάνες κτυπούν χαρμόσυνα και τα 400 σήμαντρα» - Το Υπουργείο Υγείας ξύπνησε!

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 1 λεπτό
από το Γραφείο Τύπου Η λυχνία για το μηχάνημα του ακτινολογικού στο Νοσοκομείο Καρπενησίου από την Ιταλία έφτασε συμπατριώτες, έχοντας περάσει περίπου 2,5 μήνες από την ημέρα που είχε... τεθεί το μηχάνημα εκτός λειτουργίας! Κατόπιν άμεσης παρέμβασης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ευρυτανίας και σχετικής ερώτησης που κατατέθηκε για τον Πολιτευτή Ευρυτανίας κο Κωνσταντίνο Ι. Μπακόλα από τον Βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων κο Τέρενς Νικόλαο Κουίκ στην βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και η Ευρυτανία, η λυχνία έφτασε ακόμα κι αν την σχετική ερώτηση μας με Αρ. Πρωτ. 10461 ... περισσότερα »

Ανταλλακτικές βιβλιοθήκες παντού

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 22 δευτερόλεπτα
Η παγκόσμια τάση κάνει τα βιβλία να ξεφυτρώνουν παντού, με ευφάνταστους και αλληλέγγυους τρόπους. Σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο γίνονται μεγάλες περικοπές στις δημόσιες βιβλιοθήκες. Κάποιες σώζονται, άλλες κλείνουν. Η κρίση δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για αγορές νέων βιβλίων, καθώς δεν περιλαμβάνονται στη λίστα με τα βασικά ενός νοικοκυριού. Η ανταλλαγή μεταξύ φίλων χέρι με χέρι κάποια στιγμή εξαντλείται κι αυτή. Όπως και τα οικονομικά παζάρια αγοράς βιβλίων. Κι έτσι ξεφυτρώνουν οι Pop up βιβλιοθήκες. Λίγο από ανάγκη, λίγο από αλληλεγγύη και με πολύ σουρεαλιστικό αυτοσχεδιασμό. Τηλ... περισσότερα »

Μέρκελ: «Με τα προγράμματα της Τρόικας απλά κερδίζουμε χρόνο»

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 22 δευτερόλεπτα
Τα προγράμματα οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου «αγοράζουν απλώς χρόνο» για τις χώρες στις οποίες εφαρμόζονται, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι η κάθε χώρα πρέπει να φροντίσει μόνη της για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Δεν έχουμε ακόμη εξέλθει πλήρως από την κρίση», δήλωσε η κυρία Μέρκελ μιλώντας σε συνέδριο για την «Ημέρα του Καταναλωτή» και πρόσθεσε ότι «η εμπιστοσύνη διαταράχθηκε σημαντικά» το τελευταίο διάστημα. Επεσήμανε ακόμη ότι η αξιοπιστία μπορεί να ανακτηθεί μόνο από κάθε κράτος της Ευρωζώνης ... περισσότερα »

Χρέη 1,1 εκ. ευρώ διαγράφηκαν με αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Μαγνησίας

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 22 δευτερόλεπτα
Σύμφωνα με τις νεότερες αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Μαγνησίας για υποθέσεις που χειρίστηκαν οι Νομικοί σύμβουλοι της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας, το... τελευταίο εξάμηνο διεγράφησαν χρέη ύψους 1.134.000 ευρώ από υπερχρεωμένους, ενώ συγχρόνως διασώθηκε η πρώτη και κύρια κατοικία τους. Σε κάθε περίπτωση διαμόρφωσαν τις δόσεις κατά τρόπο που να μπορούν να ανταποκριθούν οι δανειολήπτες, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά οικονομικά τους δεδομένα. Επιπλέον 1.200 υπερχρεωμένοι πολίτες ωφελήθηκαν 360.000 ευρώ από τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού του Ν.3869/2010 που πα... περισσότερα »

Η αρχή του τέλους του παρόντος status quo

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 22 δευτερόλεπτα
Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης, Πολιτικός Επιστήμων Τι θα μπορούσε να δρομολογήσει η ξαφνική κρίση στην Τουρκία. Ο «συνωστισμός» των Μεγάλων Δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα οδηγούσε αναγκαστικά σε έξαρση των ήδη... υποκινούμενων εξεγέρσεων στην γύρω περιοχή. Οι Δυτικοί με προεξάρχοντες τους Αμερικανούς δυσκολεύονται να αποδεχθούν την ανάμειξη των Ρώσων στα ενεργειακά της περιοχής και μόνο μια μεγάλη κρίση θα «πάγωνε» τις όποιες εξελίξεις στο γεωπολιτικό κομμάτι. Έτσι λοιπόν, όπως δείχνουν τα πράγματα, ολοκληρώνεται ο κύκλος των κρίσεων στην Μεσόγειο με την Τουρκία στη... περισσότερα »

Η ΔΗΜΑΡ για το μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 33 δευτερόλεπτα
Η Αγίου Κωνσταντίνου σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι: «Τα γκαζάκια και οι βομβιστικές επιθέσεις δεν απειλούν κανένα «σύστημα», αντίθετα απειλούν ανθρώπινες ζωές!». Ολη η ανακοίνωση: Καταδικάζουμε απερίφραστα το μπαράζ επιθέσεων με γκαζάκια στο γραφείο του γενικού γραμματέα διαφάνειας και στα κτίρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ. Από τις επιθέσεις των θρασύδειλων δραστών χτυπήθηκαν ανυποψίαστοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και η γιατρός Ελένη Πλέσσα. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στα θύματα. Δηλώνουμε ότι θα μας βρουν απέναντι όσοι με τη βία απειλούν τη δημοκρατία. Τα γκαζάκια και οι βομβιστ... περισσότερα »

Οι αρνητικές συνέπειες της ορμόνης του έρωτα: Οταν η οξυτοκίνη έχει αντίθετα αποτέλεσματα

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 37 δευτερόλεπτα
H οξυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη του έρωτα, παράγεται από το σώμα σε διάφορες καταστάσεις ευχάριστων συναισθημάτων και βοηθά στη θεμελίωση μόνιμων δεσμών. Ωστόσο πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν την «σκοτεινή» της πλευρά Γενικά η οξυτοκίνη έχει αρκετές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό, αφού μας βοηθάει να «διαβάζουμε» καλύτερα τους ανθρώπους γύρω μας και να τους εμπιστευόμαστε περισσότερο, ενώ βοηθάει στην ευεξία του οργανισμού κάνοντας μας να λάμπουμε κυριολεκτικά από χαρά. Παράλληλα είναι στενά συνυφασμένη με τον έρωτα, αφού όπως έχει διαπιστωθεί α επίπεδά της αυξάνονται, όταν υπ... περισσότερα »

Νέο Suzuki Grand Vitara

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 45 δευτερόλεπτα
Ανανεώθηκε και συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του το Suzuki Grand Vitara που εμφανίζεται πλέον με νέες μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές. Από τις πολλές αλλαγές του νέου μοντέλου ξεχωρίζουν οι προφυλακτήρες, η μάσκα και τα φωτιστικά σώματα, ενώ στο εσωτερικό οι νέες επενδύσεις και τα καθίσματα. Το νέο Grand Vitara διατίθεται σε 3θυρη έκδοση 1.600 κυβικών με 106 ίππους, αλλά και σε 5θυρη έκδοση με τον 1.9 turbo πετρελαίου των 129 ίππων και τον κορυφαίο βενζινοκινητήρα των 2,4 λίτρων με τους 169 ίππους. Η 3θυρη έκδοση ξεκινά από τις 20.640 ευρώ και έχει στον βασικό εξοπλισμό 6 αερόσ... περισσότερα »

Οι «εισαγόμενοι»

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 48 δευτερόλεπτα
του Θανάση Νικολαΐδη ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια ασυδοσίας… Ήρθε και θρονιάστηκε η διαφθορά, ξαμόλησε τη μπόχα της κι ήταν άρωμα για τους πολλούς. Τα κονόμησαν, τα τσέπωσαν, τα… σφράγισαν. Με τη μεγάλη «σφραγίδα» του Κράτους σε χέρια καταφερτζήδων και αδίστακτων που άπλωσαν τη γραφειοκρατία-μέσον να τους προσκυνήσεις για μίζα και φακελάκι. ΕΤΣΙ κύλησε η ζωή (με δανεικά και αταξία), ξέσπασε κρίση (φυσικό και αναμενόμενο) κι η σκέψη μούδιασε στη θέα των μαγαζιών με τα ρολά κατεβασμένα. Τα’ χαμε αραδιάσει δίπλα-δίπλα, υπερβολικά στον αριθμό και μονότονα στο προϊόν τους. Εισαγόμενο και επεξεργασμέν... περισσότερα »

Η εταιρεία Japonica αγοράζει ελληνικά ομόλογα 2,9 δισ. ευρώ

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 48 δευτερόλεπτα
Ψήφο εμπιστοσύνης» στα ομολόγα του Ελληνικού Δημοσίου -και κατ’ επέκταση στην ελληνική οικονομία- αποτελεί η δημόσια πρόταση της εταιρείας Japonica για την αγορά τίτλων αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ. Η δημόσια πρόταση από την εταιρεία υπεβλήθη σήμερα προς τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων και λήγει την 1η Ιουλίου. Το εύρος τιμών που θα αγοραστούν τα ομολόγα, θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των επενδυτών και, σε κάθε περίπτωση, αυτές θα προσδιοριστούν μέσω δημοπρασίας (η διαδικασία ονομάζεται Unmodified Dutch Auction και την έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και το Ελληνικό Δημόσιο). Σε ανακ... περισσότερα »

Πολυτάλαντα τα θηλυκά

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 55 δευτερόλεπτα

Αλιεία τόνου: πρόγραμμα ελέγχου και επιθεώρησης στη Μεσόγειο

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 55 δευτερόλεπτα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε την στήριξή της για τη βιώσιμη διαχείριση του τόνου κατά τη διάρκεια της κύριας αλιευτικής περιόδου 2013 στη Μεσόγειο και στον Ανατολικό Ατλαντικό. Κατά την περίοδο από τις... 26 Μαΐου έως τις 24 Ιουνίου, επιτρέπεται σε μεγάλα σκάφη και γρι γρι να αλιεύουν τόνο. Μαζί με τις ιχθυοπαγίδες, οι ποσοστώσεις για τα γρι-γρι αντιπροσωπεύουν το 83% της συνολικής ποσόστωσης 2013 της ΕΕ που ισοδυναμεί με 7 548,1 τόνους. Στον τομέα της αλιείας δραστηριοποιούνται σκάφη από επτά κράτη μέλη της ΕΕ (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Μάλτα, Κύπρο). Η αλιε... περισσότερα »

Κι όμως δεν είναι ταινία πορνό – Στοματικό στην κοπέλα της μέσα στο λεωφορείο

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 55 δευτερόλεπτα
Όπως φαίνεται, ο κόσμος έχει “ξεφύγει”. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε τί τράβηξε ένας νεαρός με το κινητό του μια απλή καθημερινή μέρα σε μέσο μαζικής μεταφοράς στην Αυστραλία. Δύο κοπέλες άρχισαν να ερωτοτροπούν μεταξύ τους στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου μέρα μεσημέρι χωρίς φυσικά να έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει κάποιος που τους βιντεοσκοπεί εκείνη την ώρα. Το ότι δεν είναι κάποιου είδους ταινία, αλλιώς δεν θα το δημοσιεύαμε φυσικά, θα το καταλάβετε με την αντίδραση των κοριτσιών στο τέλος όπου αντιλαμβάνονται την βιντεοσκόπηση. Δείτε το βίντεο: Κάντε Like στην ομάδα μας σ... περισσότερα »

10 παραλίες της Αττικής που δεν χρειάζεται να πληρώσεις εισιτήριο για να δροσιστείς

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 1 ώρα
Δεν είναι απαραίτητο ότι για να δροσιστεί κανείς στις μέρες μας θα πρέπει να πληρώσει μια μικρή περιουσία για είσοδο σε κάποια οργανωμένη παραλία, ξαπλώστρες και ό,τι συνοδεύει μια καλοκαιρινή βουτιά. Τα τσουχτερά εισιτήρια δεν αποτελούν πλέον τροχοπέδη μιας και η Αττική διαθέτει μικρούς δροσιστικούς παραδείσους τελείως δωρεάν. 1) Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι Στη μικρή χερσόνησο Καβούρι, λίγο πριν την Βουλιαγμένη και περίπου 17 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε όμορφες παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση και αρκετό κόσμο. Ο Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι είναι δύο από ... περισσότερα »

«Θα πετύχει ο Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα»

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 1 ώρα
Σίγουρος ότι ο Νεϊμάρ θα… πιάσει στην Μπαρτσελόνα δήλωσε ο Ντάνι Άλβες, μιλώντας στον καταλανικό Τύπο. Ο 21χρονος επιθετικός υπέγραψε για τα επόμενα πέντε χρόνια στους «μπλαουγκράνα» και ο συμπατριώτης του μπακ-χαφ θεωρεί ότι θα καταφέρει να παρουσιάσει όσα έκανε στη Σάντος. Περιμένουμε να πιάσει την απόδοση που είχε στην Σάντος και στην Μπαρτσελόνα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποκτήθηκε. Αυτό είναι που περιμένουμε από τον Νεϊμάρ», ανέφερε αρχικά ο Άλβες και πρόσθεσε ότι «είμαι σίγουρος ότι θα προσαρμοστεί, επειδή κάνει αυτό που αγαπά-παίζει ποδόσφαιρο». Αξίζει να σημειωθεί ... περισσότερα »

Η εξομολόγηση της φοιτήτριας που έπεσε θύμα επίθεσης στην Κέρκυρα - "Εγώ έζησα και θα ζήσει και η Μυρτώ"

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 1 ώρα
"Είχα τις αισθήσεις μου και θυμάμαι ακόμη και τη στιγμή που βρισκόμουν στον αέρα. Έτσι προσπάθησα να προστατεύσω να προστατεύσω το κεφάλι μου και γύρισα το σώμα μου για να... σωθώ. Είχα πει "θα ζήσω" και το έκανα", λέει η νεαρή φοιτήτρια που έπεσε θύμα ληστείας στην Κέρκυρα από το νεαρό Αφγανό που στη συνέχεια την έσπρωξε στο γκρεμό. Λίγες μέρες μετά την επίθεση και στο δωμάτιο 316 στον τρίτο όροφο της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, όλα δείχνουν πως σύντομα η νεαρή φοιτήτρια θα επιστρέψει στο πανεπιστήμιο και τα μαθήματά της. Η Σπυριδούλα περιέγραψε το περιστατικό σ... περισσότερα »

Δείτε τι κατέγραψε με την κάμερά του τουρίστας στη Νέα Υόρκη του ’39 [βίντεο]

το Press-grστοPRESS-GR.blogspot.comΠριν από 1 ώρα
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς έμοιαζε η πόλη της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’30. Όλο σχεδόν το υπαρκτό οπτικό υλικό είναι ως επί το πλείστον ασπρόμαυρο, με αποτέλεσμα η εικόνα που έχουμε γι’ αυτήν να υποσκελίζεται από την αναπόφευκτη πατίνα του χρόνου, την οποία προσθέτει το ασπρόμαυρο φιλμ. Ωστόσο, βρέθηκε πρόσφατα το πρώτο έγχρωμο κινηματογραφικό υλικό, το οποίο είχε καταγράψει τουρίστας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη το 1939. Ο εν λόγω Γάλλος τουρίστας, ονόματι Ζαν Βιβιέ, μετέβη στη μητρόπολη του κόσμου το καλοκαίρι του ’39, καταγράφοντας με την κάμερά του... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου