Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Aftodioikisi.gr

Δημοτικά στελέχη της Κρήτης στις Βρυξέλλες

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 18 δευτερόλεπτα
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο, 4 Ιουνίου, αντιπροσωπεία 27 Δημοτικών Στελεχών από τους Δήμους όλης της Κρήτης με σκοπό την ενημέρωση για τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο Aντιδήμαρχος Προγραμματισμού-Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αρμοδιότητα στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του Δήμου Ηρακλείου κ. Γιώργος Αεράκης. Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση του ταξιδιού στις Βρυξέλλες, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 6 Ιουνίου, ανήκει στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης. Στόχος της μετάβασης σ... περισσότερα »

ΙΟΒΕ: Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 18 δευτερόλεπτα
Στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο του 2008 σκαρφάλωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Μάιο. Συγκεκριμένα διαμορφώθηκε στις 93,8 μονάδεςτον Μάιο (από 89,2 τον προηγούμενο μήνα), τιμή που είναι η υψηλότερη που καταγράφεται από τον Σεπτέμβριο του 2008, σύμφωνα με έρευνα οικονομικής συγκυρίας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η ανάκαμψη εκπορεύεται από την άνοδο των επιμέρους δεικτών σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, αλλά και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη. Όπως σημειώνει, η εντυπωσιακή αυτή εξέλιξη υποδηλώνει περισσ... περισσότερα »

Ιωάννινα: Δημοπρατήθηκε το έργο εξοπλισμού καθαριότητας και ανακύκλωσης

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 18 δευτερόλεπτα
Δημοπρατήθηκε σήμερα το έργο του δήμου Ιωαννιτών «Εξοπλισμός καθαριότητας και ανακύκλωσης» το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 3.052.860 ευρώ. Πρόκειται για μία ολοκληρωμένη παρέμβαση, μέσω της οποίας θα ανανεωθεί ο στόλος του τομέα καθαριότητας, θα συμπληρωθεί και θα αναπτυχθεί σε όλη την έκταση του δήμου η ανακύκλωση ενώ θα λειτουργήσει και η κομποστοποίηση. «Είχαμε θέσει ως στόχο την ανάπτυξη συστήματος σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων. Ήταν ένας τομέας με πολλά κενά ενώ στο κομμάτι της ανακύκλωσης η περιοχής μας ήταν ουραγός. Σήμερα έχουμε σημαντικά βήμ... περισσότερα »

Συνάντηση Τζιτζικώστα – Κουβέλη

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 54 δευτερόλεπτα
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη θα συναντηθεί αυριο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Τζιτζικώστα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, 1ος όροφος).

Zάκυνθος: Τουρνουά μπάσκετ 3 on 3

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 1 ώρα
Το πρώτο τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο νησί, διοργανώνει ο δήμος Ζακύνθου το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, με ώρα έναρξης 10:00πμ στο κλειστό γήπεδο της Παναγούλας, με διαγωνισμούς για μικρούς και μεγάλους. Το τουρνουά 3on3 θα διεξαχθεί σε δύο πρωταθλήματα για μικρούς και μεγάλους. Mini Basketball (12 έως 16 ετών) και Men’s Tournament (16 ετών και άνω). Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 697 87 90 915 και 698 19 30 480.

«Άδειασαν» τα γραφεία της Πολεοδομίας Πειραιά

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 1 ώρα
Διαρρήκτες μπήκαν το Σαββατοκύριακο στα γραφεία της Πολεοδομίας του Δήμου Πειραιά, επί της λεωφόρου Θηβών στην Παλαιά Κοκκινιά, και αφαίρεσαν 60 ηλεκτρονικούς υπολογιστές! Η κλοπή διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί και αμέσως ενημερώθηκε ο δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο οποίος κίνησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Πάντως, η ζημιά είναι μεγάλη καθως μαζί με τους υπολογιστές χάθηκαν και τα αρχεία της πολεοδομίας.

Μήνυση κατά Βούτση για τον χαρακτηρισμό «μπάτσοι»

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 1 ώρα
Μήνυση για εξύβριση κατά του βουλευτή και γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Βούτση, αναμένεται να καταθέσει σήμερα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής. Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των Ειδικών Φρουρών προχωρούν στην κίνηση αυτή για τον χαρακτηρισμό «μπάτσοι» που χρησιμοποίησε πρόσφατα σε δήλωση του ο βουλευτής αναφερόμενος σε αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται πως με αφορμή το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών ο κ. Βούτσης είχε δηλώσει: «Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει όπλο ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στη χώρα,... περισσότερα »

Σ. Κεδίκογλου: Νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 1 ώρα
Καταδίκασε δριμύτατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, την «τυφλή», όπως την χαρακτήρισε, επίθεση με γκαζάκια στο κτήριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας, Γιώργου Σούρλα. Σε δήλωση του, αφού ευχηθηκε «ταχεία ανάρρωση στο θύμα των θρασύδειλων δραστών», κάλεσε το σύνολο του πολιτικού κόσμου να καταδικάσει τη «νέα απόπειρα εισαγωγής της βίας στη δημόσια ζωή». Παράλληλα, χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτες τις επιθέσεις στα κτήρια του ΙΟΒΕ και του ΕΣΠΑ, σημειώνοντας πως «ευτυχώς δεν είχαν θύματα». Σχετικά άρθρα Γκαζάκια στο γραφείο του γενικού ... περισσότερα »

Δήμος Πάτρας: Δράσεις ανακύκλωσης στην περιοχή της Αγυιάς

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 2 ώρες
Στην περιοχή της Αγυιάς εξόρμησαν το απόγευμα του Σαββάτου τα μέλη του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων μοιράζοντας στους κατοίκους 7.000 τσάντες ανακύκλωση και άλλο σχετικό υλικό με το οποίο πληροφορούσαν τους δημότες για τα θετικά της Ανακύκλωσης και τους καλούσαν να συμμετέχουν στη δράση αυτή που έχει βάλει ως ένα από τους βασικούς στόχους, αυτή την περίοδο, η Αντιδημαρχία Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων. Η εξόρμηση για την Ανακύκλωση στην περιοχή της Αγυιάς έγινε υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, αφού όλο το διάστημα της διανομής του υλικού, αλλά και αργότερα κατά τη διάρκεια ... περισσότερα »

«Αγνοεί» τους διαδηλωτές και αναχωρεί για Μαρόκο ο Ερντογάν

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 2 ώρες
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν διατηρεί το πρόγραμμα της περιοδείας του στο Μάγρεμπ, παρά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας εδώ και τρεις ημέρες, και επρόκειτο να αναχωρήσει σήμερα το πρωί για το Μαρόκο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της υπηρεσίας ασφαλείας του. «Ο κ. Ερντογάν θα μεταβεί στο Μαρόκο, στη συνέχεια στην Αλγερία και έπειτα στην Τυνησία. Θα έχει μία διανυκτέρευση σε κάθε χώρα» και θα επιστρέψει στην Τουρκία την Πέμπτη, δήλωσε η ίδια πηγή. Ο τούρκος πρωθυπουργός θα έχει συνομιλίες με ... περισσότερα »

Στα 7,5 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 2 ώρες
Στα 7,5 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τον Απρίλιο οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, «τον Απρίλιο του 2013, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις διαμορφώθηκαν στο ύψος των 7,3 δισ. ευρώ, από 8,2 δισ. ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2012. Δηλαδή, μειώθηκαν κατά 880 εκατ. ευρώ ή κατά 11%. Επίσης τον Απρίλιο, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στο ύψος των 278 εκατ. ευρώ, από 724 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2012. Δηλαδή, μειώθηκαν κατά 446 εκατ. ευρώ ή κατά 62%. Συ... περισσότερα »

Yπ. Εργασίας: Θετικό το ισοζύγιο απασχόλησης στο α΄ πεντάμηνο

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 2 ώρες
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2008 ήταν οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2013, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, ενω τον Μάιο, καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης κατά 55.729 νέες θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το σύστημα «Εργάνη» που τέθηκε για πρώτη φορά σε εφαρμογή στις αρχές του έτους. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ισοζύγιο των ροών μισθωτής εργασίας του πρώτου πενταμήνου του 2013 δημιουργήθηκαν 76.193 νέες θέσεις εργασίας. Το επίπεδο αυτό, θεωρείται σημαντικά υψηλότερο του αντίστοιχου ισοζυγίου του πρώτου... περισσότερα »

Καταπλακώθηκε από απορριμματοφόρο στο Ντράφι

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 3 ώρες
Δημοτικός υπάλληλος καταπλακώθηκε από απορριματοφόρο που έπεσε σε χαντάκι στο Ντράφι Αττικής. Ο άνδρας απεγκλωβίστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής και διακομίστηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο. Το απορριμματοφόρο ανετράπη στην οδό Ασπασίας. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού πήραν μέρος εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

ΥΠΕΣ: 1.43 εκατ. ευρώ σε δήμους για σίτιση μαθητών

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 3 ώρες
Ποσό 1.439.978,99 € , έναντι της συνολικής τους δαπάνης για τη σίτιση των μαθητών μουσικών και καλλιτεχνικών γυμνασίων και λυκείων της Χώρας, κατά τη σχολική περίοδο 2012-2013, θα κατανεμηθεί σε 38 δήμους της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών. Οπως αναφερεται σε σχετικη ανακοίνωση τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους δήμους, με Χρηματική Εντολή μας προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δείτε σε ποιούς δήμους θα δοθούν τα χρήματα εδώ

Δ. Φαιστού: Εκδήλωση μνήμης για τους πεσόντες ήρωες στις Μοίρες

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 3 ώρες
Εκδήλωση μνήμης για τους τοπικούς ήρωες, που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής την 1η Ιουνίου 1942, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαιστού και η Δημοτική Κοινότητα Μοιρών την Κυριακή 2 Ιουνίου στις Μοίρες. Στις εκδηλώσεις, έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη, μέλη του Ελληνικού κοινοβουλίου, Αντιδήμαρχοι, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μοιρών, Πρόεδροι Οργανισμών, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων και συγγενείς των εκτελεσθέντων Ηρώων. Οι εκδ... περισσότερα »

Γκαζάκια στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διαφάνειας

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 3 ώρες
Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός αποτελούμενος από γκαζάκια εξερράγη στις 08:05 το πρωί στον διάδρομο του 5ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Μιχαλακοπούλου 27 στα Ιλίσια, όπου στεγάζεται το γραφείου του γενικού γραμματέα Διαφάνειας, Γεώργιου Σούρλα. Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε υπέστη ελαφρά εγκαύματα μια γυναίκα στην προσπάθειά της να σβήσει τη φωτιά, ενώ προκλήθηκαν μικρές ζημιές.Η φωτιά σβήστηκε από την Πυροσβεστική, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία. Προηγήθηκαν στις 3 τα ξημερώματα δύο ακόμη εκρήξεις από γκαζάκια, μία στην είσο... περισσότερα »

Απολύσεις, διαθεσιμότητα στο βασικό «μενού» της τρόικας

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 4 ώρες
Οι απολύσεις 2.000 υπαλλήλων και η διαθεσιμότητα 12.500 εργαζομένων στο Δημόσιο αποτελούν το βασικό θέμα στην ατζέντα που θα συζητηθεί αύριο με την τρόικα, η οποία καταφθάνει στην Αθήνα. Το θέμα των απολύσεων μέσω της κατάργησης νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου βρίσκεται στην τελική ευθεία με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτης να έχει αναλάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα, τον συντονισμό των υπουργείων προκειμένου να καταλήξουν στην τελική λίστα των φορέων που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν, ενώ τη νομοθετική πρωτοβουλία για τις απολύσεις θα αναλάβει το υπουργείο Διοικητικής Μ... περισσότερα »

Μεσολόγγι: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 4 ώρες
Εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνδιοργανώνουν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας και ο Δήμος Ιερας Πολεως Μεσολογγίου Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο διήμερο 4 και 5 Ιουνίου 2013, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, στις οποίες θα συμμετέχουν οι αναφερθείσες σχολικές μονάδες με το παρακάτω πρόγραμμα: Την Τρίτη 4 Ιουνίου θα παρουσιαστούν θεατρικά αποσπάσματα περιβαλλοντικού περιεχομένου, ποιήματα και τραγούδια από μαθητές του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου. Την Τετάρτη 5 Ιουνίου θα παρουσιαστούν θεατρικά αποσπάσματα από μαθητέ... περισσότερα »

Δ. Αμαρουσίου: Πρόσληψη έκτακτου προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 4 ώρες
Στην πρόσληψη σαράντα (40) ατόμων ειδικότητας ΥΕ Εργατών Καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο (2) μηνών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, θα προχωρήσει ο Δήμος Αμαρουσίου σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 159/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει από 3 έως 7 Ιουνίου 2013 από 8:30 π.μ. έως 2 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι) στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Ηράκλειο: Μεγάλη η συμμετοχή στις ποδηλατοβόλτες

giannisστοAftodioikisi.grΠριν από 4 ώρες
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο η Ποδηλατοβόλτα που οργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού του ΔΟΠΑΦΜΑΗ (Δημοτικός Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής Φροντίδας Μαζικής Αθλησης Ηρακλείου) ως φορέας υλοποίησης του προγράμματος Βιώσιμης Κινητικότητας με ποδήλατο, του Δήμου Ηρακλείου και η εκπομπή Ποδηλατοδράσεις OTE – COSMOTE η οποία προβάλλεται κάθε Κυριακή από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε στη Λότζια απ όπου και διατέθηκαν και τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Ηρακλείου για όσους επιθυμούσαν να συμμετέχουν με αυτά στην ποδηλατοβόλτα . Η δια... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου