Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

RAMNOUSIA

Ναι ανόητε, για το πάρκο!

Tyler DurdenστοRAMNOUSIAΠριν από 32 δευτερόλεπτα
[image: Ναι ανόητε, για το πάρκο!] Είναι τρελοί αυτοί οι Τούρκοι! Σκοτώνονται για ένα παλιοπάρκο, για μερικά δεντράκια ενώ από τη γωνία ξεπροβάλλει μεγαλοπρεπώς η ανάπτυξη με τα δώρα της. Τα Μall της, τα loft της, τους επενδυτές της! Οι σκέψεις αυτές βασανίζουν τα κυβερνητικά στελέχη στην Ελλάδα που δεν μπορούν να αντιληφθούν πώς είναι δυνατόν *ενώ η δυναμική διαμαρτυρία για τη σωτηρία ενός πάρκου πνίγηκε στο αίμα, οι γραφικοί πολίτες αντί να κρυφτούν στα σπίτια τους, βγήκαν κατά χιλιάδες σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε δεκάδες τουρκικές πόλεις*. Και ακριβώς επειδή δεν μπορούν... περισσότερα »

Κλεπτοκρατία

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 1 ώρα
[image: Κλεπτοκρατία] Ζούμε στην χώρα που οι έννοιες έχουν αλλοιωθεί και το newspeak (θ’ αναφερθούμε άλλη φορά σ’ αυτό) αλλοτριώνει τις συνειδήσεις. Πολιτικάντηδες ομιλούν για “δημοκρατικά τόξα” και υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ενώ συμπεριφέρονται ως παράγοντες της αγοράς. Σ’ αυτό το καθεστώς, *οι ατομικές ελευθερίες αμφισβητούνται καθημερινά και τα εργασιακά δικαιώματα ξεσκίζονται βάναυσα από τις αστικές τάξεις που γίνονται όλο και πιο αλαζονικές, αλλά και πιο επιθετικές, καθώς εκβιάζουν μέσω του μεροκάματου*. Οι δήθεν “τηρητές της νομιμότητας” έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα... περισσότερα »

Κόβουν το νερό από τους ανέργους για να βγάλουν λεφτά οι Μπομπολαίοι. του Γ. Ανανδρανιστάκη

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 2 ώρες
[image: Κόβουν το νερό από τους ανέργους για να βγάλουν λεφτά οι Μπομπολαίοι.] Να βγουν επειγόντως ο Κεδίκογλου, ο Μουρούτης, ο Μπίστης, η Γεννηματά, ο Πρετεντέρης, ο Πορτοσάλτε, ο Μανδραβέλης και να καταδικάσουν τη βία, απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Εν προκειμένω προέρχεται από την *ΕΥΔΑΠ, που έκοψε το νερό ενός άνεργου μεταλλεργάτη, πατέρα δύο παιδιών, για χρέος 832 ευρώ και τώρα ετοιμάζεται να του πάρει και το σπίτι, ένα χαμόσπιτο αξίας 50.000 ευρώ. *Δεν έχει ρόπαλα και σουγιάδες, είναι όμως βία θανατερή. Η υπόθεση θα μπορούσε να είναι *το σενάριο του Μνημονίου*. Ένας εργαζόμενος ... περισσότερα »

Ντα σε όλα στην Gazprom

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 3 ώρες
[image: Ντα σε όλα στην Gazprom] Τους τα δώσαμε όλα! Εμείς τι θα πάρουμε; *Η κυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις που προέβαλαν οι Ρώσοι της Gazprom. Σε αντάλλαγμα πήρε μία προφορική (και μόνο) δέσμευση για υψηλό τίμημα, χωρίς καμία άλλη υπόσχεση για το μέλλον της εγχώριας ενεργειακής αγοράς*. Οι Ρώσοι εμφανίζονται ικανοποιημένοι (και γιατί να μην είναι άλλωστε;) και πανέτοιμοι να δώσουν τη μάχη στις Βρυξέλλες (!), καθώς το μεγαλύτερο εμπόδιο πλέον είναι οι γραφειοκράτες της Κομισιόν, οι οποίοι θα γνωματεύσουν εάν η πώληση της ΔΕΠΑ στην Gazprom παραβιάζει το κοιν... περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι «επιθέσεις» των «Anonymous» σε κυβερνητικές ιστοσελίδες στη Τουρκία (Video)

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 4 ώρες
[image: Ξεκίνησαν οι «επιθέσεις» των «Anonymous» σε κυβερνητικές ιστοσελίδες στη Τουρκία (Video)] Η ιστοσελίδα του κυβερνώντος κόμματος «Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» (AKP), οι ιστοσελίδες της Διεύθυνσης Ασφαλείας και του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης αλλά και η σελίδα της Τουρκικής προεδρίας, δέχτηκαν «επίθεση» από χάκερς. Λίγο νωρίτερα, με βίντεο οι Anonymous είχαν κάνει γνωστές τις προθέσεις τους. *Οι Anonymous, αφού στέλνουν τα «χαιρετίσματά τους» στη κυβέρνηση της Τουρκίας, αναφέρουν πως παρακολουθούν εδώ και μέρες «τους αδελφούς και τις αδελφές μας που ειρηνικά εξεγείρονται εναν... περισσότερα »

Δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό και τα θέματα ρατσισμού

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 4 ώρες
[image: Δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό και τα θέματα ρατσισμού] Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι του παραλόγου μεταξύ όλων των κομμάτων της Βουλής, για την ψήφιση ή όχι και με ποιους όρους ενός νέου αντιρατσιστικού νομοσχεδίου. Πλέον τα κόμματα έχουν σχεδόν αποφασίσει να καταθέσουν διαφορετικά νομοσχέδια. Εν τω μεταξύ* το «υποτιθέμενο» αντιρατσιστικό νομοσχέδιο Ρουπακιώτη *που κατατέθηκε στη Βουλή προσφάτως, είναι ιδιαιτέρως αμφιλεγόμενο καθώς στην αιτιολογική έκθεση στο σημείο έξι, αναφέρεται ότι, *αγγίζει τα όρια της νομιμότητας του Συντάγματος για τα ατομ... περισσότερα »

Είμαστε όλοι Τούρκοι. Ποιοι είναι Ναζιστές και ποιοι εξεγερμένοι όμως; του Παναγιώτη Χατζηστεφάνου

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 16 ώρες
[image: Είμαστε όλοι Τούρκοι.] Μην γελιέστε με τον εθνικό χαρακτηρισμό που συνοδεύει τους εξεγερμένους στην Κωνσταντινούπολη και στις υπόλοιπες πόλεις της γείτονος. Δεν είναι εσωτερικό ή εθνικό ζήτημα της χώρας «τους». Είναι ένα* μέτωπο ενός διεθνούς πολέμου που ξεσπάει μπροστά στα μάτια μας και έχει εστίες που μετράνε θύματα, εξαγοράζουν συνειδήσεις, θέτουν ηθικά διλήμματα των οποίων οι απαντήσεις είναι ζωτικής σημασίας.* Αφορμή; Σχεδόν γραφική στην σχηματικότητα της. Κάποιων οι σκηνές καίγονται από δυνάμεις της αστυνομίας επειδή κατασκηνώνουν σε *ένα πάρκο που κινδυνεύει να γίνε... περισσότερα »

Αν κάθεσαι και αγναντεύεις τη θάλασσα, το μυαλό προσαρμόζεται στην ιδέα πως όλα πάνε καλά... (Σίγουρα;)

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 17 ώρες
[image: Αν κάθεσαι και αγναντεύεις τη θάλασσα, το μυαλό προσαρμόζεται στην ιδέα πως όλα πάνε καλά] Υπάρχει, κατά τη γνώμη μου, ένα βασικό πρόβλημα στο *θεώρημα που υποστηρίζει ότι, σε λίγες δεκάδες χρόνια, η επιστημονική πρόοδος θα έχει καταφέρει να φτιάξει έναν ανώτερο πολιτισμό [ακόμα και τύπου α] δίχως βία, φτώχεια και ενεργειακά προβλήματα*. Ποιο είναι το πρόβλημα; Το πρόβλημα είναι ότι η κατεύθυνση είναι η ακριβώς αντίθετη! *Η επιστήμη, κατά κύριο λόγο, τελεί υπό τον έλεγχο γιγάντιων, υπερεθνικών εταιρειών οι οποίες διαρκώς επεκτείνονται και οι οποίες ενδέχεται να έχουν ανε... περισσότερα »

Ο Πολιτισμός των Χασάπηδων και των Ηλίθιων

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 18 ώρες
[image: Ο Πολιτισμός των Χασάπηδων και των Ηλίθιων] Η Ατζελίνα δείχνει το δρόμο για την εποχή των εθελοντικών ακρωτηριασμών. *Φοβάσαι πως με κάποιο μέρος του σώματος δεν θα τα πας και τόσο καλά; Κόφτο!* Γιατί να ζεις στο φόβο; Γιατί να περιμένεις μήπως κάποτε και με κάποιο τρόπο κάτι συμβεί; Διάβαζα κάπου πως *μετά τους ακρωτηριασμούς μαστών, ξεκινάνε κι ακρωτηριασμοί προστατικών αδένων*. Τι να τους κάνεις αυτούς τους χαζο-αδένες; Κόφτους να ησυχάσεις. Κόψε και πόδια και χέρια, και το πουλί σου, και τα βυζιά σου κι όσο πιο γρήγορα το κάνεις τόσο καλύτερο. Να πηγαίνεις και τα παι... περισσότερα »

Φακελώνουν 7,4 εκατ. ασφαλισμένους

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 19 ώρες
[image: Φακελώνουν 7,4 εκατ. ασφαλισμένους] Σε πλήρες φακέλωμα 4,2 εκατομμυρίων ενεργών ασφαλισμένων και 3,2 εκατομμυρίων συνταξιούχων προχωρεί η κυβέρνηση κατ' απαίτησιν της τρόικας μέσω της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να εκπονήσει άμεσα αναλογιστικές μελέτες σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία σχετικά με τη βιωσιμότητα τα ερχόμενα χρόνια του συνταξιοδοτικού συστήματος στη χώρα μας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι *έρχονται αυξήσεις στις εισφορές και περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις, ώστε τα ασφαλιστικά ταμεία, τα περισσότερα από τα οποία σήμερα βρίσκοντ... περισσότερα »

bits and bytes και αντίο ανθρώπινη μνήμη....

noreply@blogger.com (Jim Tzikis)στοRAMNOUSIAΠριν από 19 ώρες
[image: bits and bytes και αντίο ανθρώπινη μνήμη....] Δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος με τον ισχυρισμό ότι, οι τηλεοπτικές σειρές και οι κινηματογραφικές ταινίες δείχνουν την καθημερινότητα του μέλλοντος. Πρόσφατα, μία φίλη από το Ισραήλ, μου μίλησε για την τηλεοπτική σειρά Black Mirror. Δήλωνε κατενθουσιασμένη. Εγώ δηλώνω προβληματισμένος... Υπάρχει ένα επεισόδιο, που προβλήθηκε το Δεκέμβριο του 2011, όπου τιτλοφορείται The Entire History of You. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, μπορεί κάποιος να δει την "ανθρώπινη ζωή", με την κυριαρχία συσκευών όπως τ΄αναμενόμενα Google Gl... περισσότερα »

''Οι σφουγγοκωλάριοι του Παπανδρέου'' - Άρθρο κόλαφος του Μιχάλη Ιγνατίου στα Επίκαιρα

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 20 ώρες
[image: ''Οι σφουγγοκωλάριοι του Παπανδρέου'' - Άρθρο κόλαφος του Μιχάλη Ιγνατίου στα Επίκαιρα] Είναι εντυπωσιακή είδηση, που δημοσιοποιήθηκε μέσω του στενότερου συνεργάτη του σε θέματα Τύπου, κ. Γιώργου Ελενόπουλου, ότι ο επόμενος στόχος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου είναι η εντονότερη παρουσία του στο εσωτερικό μέτωπο. Και είναι εντυπωσιακή διότι *ο κ. Παπανδρέου δείχνει θάρρος, σύμφωνα με το περιβάλλον του, να αντιμετωπίσει και να κοιτάξει στα μάτια τον ελληνικό λαό. Αν και για την πλειοψηφία των πολιτών η λέξη θάρρος έχει αντικατασταθεί εδώ και καιρό με τη λέξη Θ... περισσότερα »

Fuck Troika ή Troika is fucking Greece? (Του Μπαγασάκου)

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 21 ώρες
[image: Fuck Troika ή Troika is fucking Greece? (Του Μπαγασάκου)] Ο απώτατος εκβιασμός της παγκόσμιας κοινωνίας και εξευτελισμός κάθε ανθρώπινης αξίας είναι η δόλια χρήση του κύκλου εργασίας-κατανάλωσης από την χρηματοπιστωτική δικτατορία, με στόχο τον αδιάλειπτο πλουτισμό δέκα βαθύπλουτων οικογενειών και μερικών χιλιάδων δευτεροκλασσάτων συνοδοιπόρων τους. *Ο ανθρώπινος μόχθος, που σαν αντιστοίχιση αξίας, ανταμοίβεται με την επιβίωση, καταντάει το εφαλτήριο του χρηματοπιστωτικού συστήματος γιά τον δόλιο πολλαπλασιασμό αυτής της αντιστοιχισμένης αξίας, ερήμην των παραγωγών της, δ... περισσότερα »

Πάμε σαν άλλοτε... (Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες)

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 22 ώρες
[image: Πάμε σαν άλλοτε... (Κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες)] Στις 22 Απριλίου ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκεια του 2ου Ετήσιου Συνεδρίου του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων London School of Economics & Political Science έλεγε: *«Χτίσαμε ένα εκτεταμένο αλλά ρηχό και πελατειακό κράτος και ένα κρατικοδίαιτο και εσωστρεφές παραγωγικό μοντέλο. Επιτρέψαμε: Στον συμμέτοχο του πελατειακού κράτους να υπερτερήσει του άξιου. Στον κρατικοδίαιτο επιχειρηματία να κυριαρχήσει εις βάρος του καινοτόμου και του εργατικού».* Ένα μήνα αργότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο σύνδεσμο βιομηχανι... περισσότερα »

Η Φωτογραφία που τα σπάει: Οι Ισπανοί έδειξαν τα οπίσθιά τους στην τρόικα!!!

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 23 ώρες
[image: Οι Ισπανοί έδειξαν τα οπίσθιά τους στην τρόικα] *Έναν ομολογουμένως… πρωτότυπο τρόπο διάλεξαν οι ισπανοί προκειμένου να δείξουν τα συναισθήματά τους προς την τρόικα. * Έδειξαν τα οπίσθιά τους στη διαδήλωση που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής ημέρας κινητοποίησης κατά της κρίσης και της λιτότητας. [image: Η Φωτογραφία που τα σπάει: Οι Ισπανοί έδειξαν τα οπίσθιά τους στην τρόικα!!!] Η φωτογραφία με τους νεαρούς στη Μαδρίτη που αποφάσισαν να κατεβάσουν τα παντελόνια τους και να δείξουν τα οπίσθια τους έχει κάνει το γύρο του διαδικτύου. *«Δεν χρωστάμε, δεν π... περισσότερα »

Όσο ο λαός είναι χωρισμένος σε αριστερούς και δεξιούς, δημοκρατία δεν πρόκειται να δούμε.

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 23 ώρες
[image: Όσο ο λαός είναι χωρισμένος σε αριστερούς και δεξιούς, δημοκρατία δεν πρόκειται να δούμε.] Όταν κάποιος με κυβερνάει χωρίς να με ρωτάει τι θέλω εγώ, γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει εμενα αν είναι αριστερός ή δεξιός; Έτσι κι αλλιώς να με ρωτήσει τι θέλω, δεν πρόκειται. Η αριστερά, δηλαδή οι κομματικές ηγεσίες, όπου και αν κυβέρνησε, εδώ και σε άλλες χώρες, δεν εμφάνισε και καμιά σοβαρή διαφοροποίηση από την διακυβέρνηση που μας επιφύλαξαν οι …αντίπαλοί της, οι δεξιές κομματικές ηγεσίες, ως προς την γνωστή εξουσιαστική λογική που εφαρμόζεται παντού, σε όλα τα μήκη και τα ... περισσότερα »

Γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν;

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 1 ημέρα
[image: Γιατί οι Έλληνες δεν αντιδρούν;] Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καραμέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων. Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές. Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του. *Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει* ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν΄αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία. *Ποιοι Έλληνες; *Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ΄ενα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη π... περισσότερα »

#skai_xeftiles Για ένα κατάπτυστο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 1 ημέρα
Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει σε εκατοντάδες χρήστες του ελληνικού twitter το ρεπορτάζ του «γνωστού» ΣΚΑΪ για τον θάνατο διαδηλωτή στην Τουρκία, τον οποίο και παρουσιάζει σχεδόν ως αυτοκτονία. Την αγανάκτησή τους αυτή, την εξέφρασαν μέσω του hashtag #skai_kseftiles αναδεικνύοντας έτσι τον κυνισμό του με τον οποίο κάλυψε ο σταθμός την εν ψυχρώ δολοφονία ενός διαδηλωτή από την Τουρκική αστυνομία στις διαδηλώσεις που μαίνονται για πέμπτη ημέρα. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ του κατάπτυστου ΣΚΑΪ που έχει προκαλέσει πλήθος σχολίων και αντιδράσεων στο διαδίκτυο κ... περισσότερα »

Οι χαμένες γενιές των φτωχών και αμόρφωτων παιδιών

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 1 ημέρα
[image: Οι χαμένες γενιές των φτωχών και αμόρφωτων παιδιών] Γιατί στην πρόκληση της παιδείας τόσες πολλές χώρες αποτυγχάνουν; Μερικές είναι απλώς υπερβολικά φτωχές για να παράσχουν αξιοπρεπή σχολεία. Αλλά και *οι πλούσιες χώρες αποτυγχάνουν.* Οι ΗΠΑ, για παράδειγμα, αφήνουν με σκληρότητα τα φτωχότερα παιδιά τους να υποφέρουν. Οι φτωχοί ζουν σε φτωχογειτονιές με φτωχά σχολεία. Οι γονείς είναι συχνά άνεργοι, άρρωστοι, χωρισμένοι ή φυλακισμένοι. *Τα παιδιά παγιδεύονται σε έναν επίμονο δια-γενεαλογικό κύκλο φτώχειας, παρά την γενικότερη ευημερία της κοινωνίας. Πολύ συχνά, τα παιδιά που μ... περισσότερα »

Αλληλεγγύη, το άλλοθι μιας κοινωνίας που δεν θέλει να αλλάξει…

noreply@blogger.com (t.petri.vp)στοRAMNOUSIAΠριν από 1 ημέρα
[image: Αλληλεγγύη, το άλλοθι μιας κοινωνίας που δεν θέλει να αλλάξει…] *ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ…* * …ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ * * ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ…* *Τους βλέπεις παντού*, σχεδόν σε κάθε σου βήμα, θέλεις δεν θέλεις, όπου κι αν βρεθείς… …κουρελιασμένα και *ξυπόλητα μικρά παιδιά* στα φανάρια …*εξαθλιωμένοι ηλικιωμένοι* που τριγυρνούν σαν χαμένοι ανάμεσα σε σκουπίδια …*άστεγοι* τυλιγμένοι με βρώμικες κουβέρτες, κουλουριασμένοι πάνω σε χαρτόκουτα…σε στάσεις, σε παγκάκια, σε εισόδους και γωνιές, είναι σχεδόν παντού, τους β... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου