Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

πιτσιρίκος

Έχω γίνει Τούρκος!

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 10 ώρες
Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας. Εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους και διαμαρτύρονται επειδή η Τουρκία δεν έχει καταφέρει να πετύχει τους τρομερούς ρυθμούς ανάπτυξης της Ελλάδας. Οι ταραχές στην Τουρκία έχουν αναστατώσει τους Έλληνες που διαπιστώνουν με έκπληξη πως οι Τούρκοι συμπεριφέρονται κάπως διαφορετικά από αυτά που δείχνουν τα [...] Related posts: 1. Μοναδική ευκαιρία Η κατάρριψη από τη Συρία του τουρκικού αεροσκάφους που πέρασε... 2. Γάμησέ τα Ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ταγίπ Ερντογάν επισκέφτηκαν χ... περισσότερα »

Με τον Αντώνη στο τιμόνι

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 2 ημέρες
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε τη σημαία της εκκίνησης στο 59ο Ράλι Ακρόπολις. Είναι η πρώτη φορά που ένας Έλληνας πρωθυπουργός δίνει το σήμα εκκίνησης στο Ράλι Ακρόπολις αλλά ο Αντώνης Σαμαράς σκοπεύει να το πάει ακόμα πιο πέρα, αφού του χρόνου θα συμμετάσχει στο Ράλι Ακρόπολις, με συνοδηγό τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο Αντώνης Σαμαράς [...] Related posts: 1. Αντώνη, γερά! Αναβλήθηκε για σήμερα το απόγευμα η συνάντηση του πρωθυπουργού με... 2. Αντώνη Σαμαρά, η δίκη της Aegean Oil αναβλήθηκε ξανά Αναβλήθηκε για πέμπτη φορά η δίκη της Aegean Oil για... 3. Αντώνη Σα... περισσότερα »

Μαρία Ρεπούση (και βουλευτές)

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 2 ημέρες
Κάποιοι αναγνώστες έχουν στενοχωρηθεί επειδή δεν έκραξα την Μαρία Ρεπούση για την δήλωσή της πως ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος. Δεν χρειάζεται να κράξω την κυρία Ρεπούση –είναι, άλλωστε, πολύ εύκολο να κράζεις-, γιατί έχει ακυρωθεί μόνη της. Εξ όσων γνωρίζω, η κυρία Ρεπούση είναι ιστορικός και διδάσκει στο πανεπιστήμιο. Επίσης, η κυρία [...] Related posts: 1. Η έξοδος της ΔΗΜΑΡ Αντιδράσεις έχει προκαλέσει δήλωση της Μαρίας Ρεπούση, η οποία φέρεται... 2. Είμαι μια Σουλιωτοπούλα Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση που έκανε η βουλευτής... 3. Γρά... περισσότερα »

Είμαι μια Σουλιωτοπούλα

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 3 ημέρες
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση που έκανε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, για το χορό του Ζαλόγγου. Η κυρία Ρεπούση υποστήριξε πως ο χορός του Ζαλόγγου είναι εθνικός μύθος, ενώ έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ακόμα και το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Σύμφωνα με την κυρία Ρεπούση, οι Σουλιώτισσες συνωστίζονταν δίπλα στον γκρεμό και [...] Δεν βρέθηκαν σχετικά posts.

Παγιδευμένοι στην Ελλάδα

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 4 ημέρες
Σύμφωνα με έρευνα για το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ένας στους πέντε Έλληνες θέλει να μεταναστεύσει αλλά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα ούτε να πάει μετανάστης, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις έχουν αποφασίσει να αφήσουν την τελευταία τους πνοή στην πατρίδα. Μια και δεν υπάρχουν χρήματα για εισιτήρια, πολλοί Έλληνες το κόβουν με τα πόδια από τα σύνορα [...] Related posts: 1. Φάε το ξύλο σου στην Ελλάδα! Ιδιαίτερη αίσθηση έχει προκαλέσει το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας σε... 2. Έλα να την ακούσεις στην Ελλάδα! Την αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών εξετάζει η ειδική επιτρ... περισσότερα »

Το λάθος του Γκάτσμπι

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 5 ημέρες
Είναι παράξενο αλλά δεν είχα εντοπίσει το «λάθος» του Γκάτσμπι ούτε όταν είδα την παλιά ταινία με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ούτε όταν –λίγο αργότερα- διάβασα το υπέροχο βιβλίο του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Το εντόπισα στην νέα εκδοχή του Μπαζ Λούρμαν, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Αυτό δεν οφείλεται στην οπτική του σκηνοθέτη της νέας [...] Δεν βρέθηκαν σχετικά posts.

Έχετε προσέξει αυτά τα πρόσωπα;

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 5 ημέρες
Δεν την κατανοήσαμε την Ιστορία. Δεν εννοώ τις μάχες και τις ιστορικές συνθήκες. Εννοώ τα πρόσωπα των ανθρώπων από διαφορετικές ιστορικές περιόδους. Πρόσωπα αιχμαλώτων, προσφύγων, πρόσωπα πεινασμένων παιδιών, τρομοκρατημένων ανδρών, ταλαιπωρημένων γυναικών, πρόσωπα νέων, πρόσωπα γέρων. Τα έχετε προσέξει αυτά τα πρόσωπα; Έχετε δει τα βλέμματά τους; Αν όχι, κακώς. Τώρα θα ξέρατε τα πάντα. [...] Related posts: 1. Ελπίδα Αυτά τα τελευταία χρόνια κοντεύουν να κάψουν τον εγκέφαλό μου... 2. Νέα πρόσωπα Ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου Διονύσης Γάσπαρος -που κατηγορείται από τον...... περισσότερα »

Σκόρπια διαδήλωση

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 5 ημέρες
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Εφοπλιστή, Νίκος Δένδιας, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση στοχεύει στην επιβολή περιορισμών σε πορείες κάτω των 200 διαδηλωτών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η οικονομική ζωή των πόλεων, αφού οι πολίτες θέλουν να ψωνίσουν στο κέντρο και τους εμποδίζουν οι πορείες. Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας, τα ζευγαράκια θα μπορούν [...] Related posts: 1. Γιατί δεν πήγε ο κόσμος στη διαδήλωση; Μικρή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στα σημερινά ξεχωριστά απεργιακά... 2. Φωτορεπορτάζ από τη διαδήλωση – 15/12/2010 Στην αρχή όλα ήταν δυναμικά αλλά ήρεμα. Τ... περισσότερα »

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 6 ημέρες
Η εξόχως διδακτική ιστορία έχει ως εξής: Αφγανός μετανάστης –κατά δήλωσή του, 17 χρονών- επιτίθεται σε 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα, της αρπάζει την τσάντα και την πετάει σε γκρεμό οκτώ μέτρων, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Η επίθεση του Αφγανού μετανάστη στην Ελληνίδα φοιτήτρια «δικαιώνει» όλους όσοι πιστεύουν πως οι μετανάστες είναι κακοί, οπότε αρχίζουν [...] Related posts: 1. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε Στο Πολυτεχνείο το 1973 ήταν μερικές χιλιάδες ωραίοι και γενναίοι... 2. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε… Μετά την επίθεση των νεαρών στο Κολωνάκι -και το αίτη... περισσότερα »

Η διχόνοια θα μας φάει

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 6 ημέρες
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις εκλογές, έχουμε την πρώτη διαφωνία της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Πάνω που η χώρα άρχισε να βαδίζει στον δρόμο της ανάπτυξης, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης βάλθηκαν να τα διαλύσουν όλα. Δεν είναι δυνατόν τώρα που η Ελλάδα πετάει από επιτυχία σε επιτυχία και έχει κερδίσει τον θαυμασμό [...] Related posts: 1. Οι Τρεις Τενόροι Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης δήλωσαν πως δεν... 2. Σώπα όπου να ‘ναι θα σημάνουν οι καμπάνες Κακός χαμός γίνεται με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, γιατί η αν... περισσότερα »

Unfollow 18

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 6 ημέρες
Το νέο τεύχος του Unfollow βρίσκεται από σήμερα στα περίπτερα της Ελλάδας και της Κύπρου. Διαβάστε στο UNFOLLOW 18: «Σαμαρικοί: “Λαθρομετανάστες” στη Νέα Δημοκρατία» ρεπορτάζ της Μαρινίκης Αλεβιζοπούλου και του Αυγουστίνου Ζενάκου. «Για τα χρέη των Βαρδινογιάννη, Μυτιληναίου, Περιστέρη, Μπόμπολα, Λάτση εγγυάται η κυβέρνηση στην πώληση της ΔΕΠΑ» ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου «Τσάκισα το σύστημα [...] Related posts: 1. Unfollow Το Unfollow από σήμερα στα περίπτερα της Ελλάδας και της... 2. Unfollow 9 Από σήμερα 3 Σεπτεμβρίου, το νέο τεύχος του Unfollow βρίσκεται... ... περισσότερα »

Η παγίδα του Σόιμπλε

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 6 ημέρες
Αισιοδοξία έχει προκαλέσει η αλλαγή στάσης του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, ξαφνικά, επιδεικνύει ενδιαφέρον για το μέλλον των νέων της Νότιας Ευρώπης και προτείνει οικονομική βοήθεια στις χώρες του Νότου. Είναι ολοφάνερο πως η γερμανική κυβέρνηση δεν περίμενε το οικονομικό θαύμα που συντελείται σήμερα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σόιμπλε [...] Related posts: 1. Νέα δήλωση Σόιμπλε Μετά τη δήλωσή του στην εφημερίδα Die Welt πως «το... 2. Ο καλός μαθητής Σόιμπλε Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην δημόσια γερμανι... περισσότερα »

Αμαλία

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 6 ημέρες
Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τον θάνατο της Αμαλίας Καλυβίνου. Η τραγική ιστορία της Αμαλίας είχε συγκλονίσει πολλούς Έλληνες και είχε απασχολήσει -λίγο- και τα ΜΜΕ. Τίποτα δεν άλλαξε στη χώρα μας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από το 2007. Ή μάλλον άλλαξε, προς το χειρότερο. Δεν ξέρω πόσες Αμαλίες υπάρχουν σήμερα και πόσο υποφέρουν. Πάντως, όλοι [...] Related posts: 1. Αμαλία Πέντε χρόνια σήμερα από τον θάνατο της Αμαλίας Καλυβίνου. Η... 2. Αμαλία Αν ζούσε σήμερα η Αμαλία Καλυβίνου, θα ήταν 34 ετών.... 3. Αμαλία Καλυβίνου Στις 25 Μαΐου του 2007, η Αμαλία Καλυβίνου αποχαιρέτ... περισσότερα »

Όχι άλλοι τουρίστες!

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 1 εβδομάδα
Μπροστά σε ένα ευχάριστο πρόβλημα βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη πως φέτος δεν θα επισκεφθούν την Ελλάδα 17 εκατομμύρια τουρίστες αλλά 170 εκατομμύρια τουρίστες. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζαλιστεί από τα πολλά μηδενικά στα χρέη και ξέχασε να προσθέσει ένα όταν έκανε λόγο για 17 εκατ. τουρίστες. Κάτι η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην [...] Related posts: 1. Έρχονται οι τουρίστες! Τουριστική ατραξιόν αποτελεί πλέον η Αθήνα, αφού το μεγάλο αμερικανικό... 2. Ήρθαν οι τουρίστες! Αύξηση παρουσιάζουν οι αφίξεις τουριστών στη χώρα μας για το... 3. Πού είναι οι του... περισσότερα »

Λουκέτο στην ΕΡΤ

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 1 εβδομάδα
Λουκέτο στην ΕΡΤ σκέφτονται να βάλουν οι Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης, αφού δεν πρόκειται να ησυχάσουν αν δεν βάλουν πρώτα λουκέτο σε όλη τη χώρα. Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει πως πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ και να μείνει μόνο η ΥΕΝΕΔ, για να προβάλει το «Πεντάλεπτο του Ζάχου Χατζηφωτίου», το «Οι Ουρανοί είναι Δικοί μας» και τον «Άγνωστο [...] Related posts: 1. Λουκέτο Βροχή πέφτουν τα λουκέτα στα καταστήματα των εμπορικών δρόμων της... 2. Λουκέτο Μειώθηκαν τα λουκέτα στις επιχειρήσεις το πρώτο εξάμηνο του 2011.... 3. Χτες το βράδυ στην ταβέρνα Στην ταβέρνα «Ο Βασίλης» βρ... περισσότερα »

Ζωρζ Μουστακί (1934 – 2013)

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 1 εβδομάδα
Η κηδεία του Ζωρζ Μουστακί γίνεται σήμερα στο Παρίσι. Δεν γνωρίζω αν θα ικανοποιηθεί η επιθυμία που είχε εκφράσει τον περασμένο Δεκέμβριο στο ραδιοφωνικό σταθμό του RTL η σορός του να θαφτεί στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Ο Ζωρζ Μουστακί είχε πει πως «στην Αλεξάνδρεια υπάρχει ένα νεκροταφείο που είναι νεκροταφείο για ανθρώπους που σκέφτονται ελεύθερα, [...] Related posts: 1. Το μουστάκι είναι ο φερετζές του προδότη ... 2. Unemployment in European Union (2013) Περισσεύετε... 3. 12-01-2013 ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ Η σημερινή πορεία αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες... περισσότερα »

Καλός πολίτης!

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 1 εβδομάδα
Η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου συνεχίζεται αλλά ο πρώην υπουργός αποχώρησε, σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά την απόρριψη από το δικαστήριο του αιτήματός του για άμεση κλήτευση του Κώστα Σημίτη -ως μάρτυρα υπεράσπισης- και των άλλων στελεχών του ΚΥΣΕΑ. Υποτίθεται πως η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου θα συγκλόνιζε το πανελλήνιο και θα τράνταζε συθέμελα το πολιτικό [...] Related posts: 1. Η μοναξιά του Άκη Λίγο πριν την έναρξη της δίκη του στον Κορυδαλλό, ο... 2. Το πάθος για τα λεφτά είναι δυνατότερο από τη λευτεριά Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε στον Άκη Τσοχατζόπ... περισσότερα »

Όλοι αθώοι

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 1 εβδομάδα
Δικαστήριο στα Τρίκαλα αθώωσε κατηγορούμενο που εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του και επέρριψε τις ευθύνες στο ΙΚΑ, με το σκεπτικό πως, αν και είχε ενημερωθεί για τον θάνατο της γυναίκας, εξακολουθούσε να βάζει τα χρήματα της σύνταξης στον τραπεζικό της λογαριασμό. Αρχικά, θέλω να χαιρετίσω την απόφαση του δικαστηρίου επειδή δεν έριξε τις [...] Related posts: 1. Όλοι χαζοί, μπορούμε Οι atenistas παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα... 2. Είμαστε όλοι μετανάστες Οι αστυνομικοί -αφού έβγαλαν όλο το μίσος τους και την... 3. Ανασύνταξη Σύμφωνα με τ... περισσότερα »

Ανταπόκριση από τη Σουηδική Αραβία

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 1 εβδομάδα
Εδώ που τα λέμε, τις διαμαρτυρίες για την ψαλίδα μεταξύ εχόντων και μη εχόντων, που τα τελευταία χρόνια στη Σουηδία άνοιξε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν τις περίμενα από τους Σουηδούς. Οι Σουηδοί είναι υπάκουος λαός. Αδιαμαρτύρητα αποδέχονται την κάθε κατάσταση και την οποιαδήποτε αδικία – πετάει το πουλί, πετάει, είναι αυτοί. Μα έλα [...] Related posts: 1. Ανταπόκριση από τη Μαδρίτη Γεια σου τσιπιρίκο, σου στέλνω φωτογραφίες από την χθεσινή διαδήλωση... 2. Νέα από την Στοκχόλμη Πιτσιρίκο, με φιλιά και αγάπη σε χαιρετώ από τη Στοκχόλμη!... 3. πιτσιρί... περισσότερα »

Γκουλάγκ του Νότου

PitsirikosστοπιτσιρίκοςΠριν από 1 εβδομάδα
Μετά τον Γιώργο Παπανδρέου που ήθελε να κάνει την Ελλάδα «Δανία του Νότου», έρχεται ο Αντώνης Σαμαράς να δηλώσει πως έχει πρότυπο την Ιρλανδία, οπότε ο νέος στόχος είναι να γίνει η χώρα μας Ιρλανδία του Νότου. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Αντώνη Σαμαρά πως –σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου- επέλεξε μια χώρα που [...] Related posts: 1. Επιτυχία Μέσα στο απαισιόδοξο κλίμα των τελευταίων ημερών, πέρασε κάπως απαρατήρητη... 2. Η αυτοκτονία του Νότου Μπορεί να μη γίναμε η Δανία του Νότου -όπως έλεγε... 3. Ο Σπύρος Γραμμένος στον Σταυρό του Νότου – Κυριακή 23 Δεκ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου