Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Νομικά Ανάλατα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΞΙΜ

Γιώργος ΠάσογλουστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 15 ώρες
[image: godlesscommiequeer: libertyandfitnessforall: texasronpaulgirl: synanthropic: ezranetvibes: dimantez4ever: TODAY IN TURKEY this is absolutely bone-chilling Holy shit. Why is there such few notes?! MOAR NOTES1! Resistanbul!] Φίλε Τούρκε δεν την πατάω αυτήν τη φορά. Δεν ακούω τις μαλακίες του καθενός πονηρούλη ότι είσαι προαιώνιος εχθρός μου. Ξέρω πως αυτήν την ώρα παίρνεις την οικουμένη από το χέρι και την οδηγείς στην πλατεία Ταξίμ να της διδάξεις τον πετροπόλεμο έχοντας απέναντί σου τα κτήνη του καθεστώτος με τις πλαστικές ασπίδες και τα χημικά. Πάρε με κι εμένα φίλε απαλ... περισσότερα »

Μάθημα αξιοπρέπειας

Angeliki ChapsaστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 ημέρα
Στάθηκες εκεί στο σοκάκι της Ιστανμπούλ και αψήφησες το σιδερένιο Panzer των τουρκικών δυνάμεων καταστολής. *Μου έκανες εντύπωση γυναίκα. * Με το σώμα αυτό γέννησες παιδιά για το δικό σου έθνος. Με το σώμα αυτό δεν δίστασες να μπεις μπροστά και να δείξεις την δύναμη της ψυχής σου. Με το σώμα αυτό διδάσκεις στην ανθρωπότητα ότι δεν έχει σημασία το έθνος, η φυλή ή το χρώμα όταν διακυβεύεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Με το σώμα αυτό ξεπέρασες τη φήμη του λαού σου, ενός λαού που πιστεύει στο δικό του Θεό, αλλά δεν δίστασε να βγει στους δρόμους. Οι δικοί μας εθνοσωτήρες θα πουν ότι σε... περισσότερα »

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΛΟΜΠΙ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Γιώργος ΠάσογλουστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 ημέρα
Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ «Brussels Business” . Αναφέρεται στη διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα λόμπι των επιχειρηματιών και των τραπεζιτών. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για τις αποφάσεις που αφορούν τον τραπεζικό τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Σήμερα ζούμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων. Έλληνες και Γερμανοί. Γάλλοι και Κύπριοι. Θύτες είναι οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους. Γιώργος Πάσογλου Πρώτη Δημοσίευση στο Χωρίς Χρέος Χωρίς Ευρώ *Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας*

Η διαταγή ποινής

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 4 ημέρες
Όλοι γνωρίζουμε τη διαταγή πληρωμής στις αστικές διαφορές. Σου χρωστάει κάποιος λεφτά κι αν έχεις στα χέρια σου τα ντοκουμέντα από τα οποία αποδεικνύεται η αξίωσή σου, πας και αιτείσαι στο αρμόδιο δικαστήριο την έκδοση αυτής της διαταγής που δεν είναι ακριβώς απόφαση αλλά διαταγή του δικαστή που μπορεί να γίνει απόφαση. Συνεπώς ούτε συζητήσεις στο ακροατήριο απαιτούνται, ούτε αναβολές προβλέπονται, ούτε τα βάσανα μιας τακτικής διαδικασίας υπό μορφή κωμειδυλλίου θα υποστεί ο δανειστής. Διαβάστε περισσότερα »

Το Σύνταγμα Είναι Νεκρό

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 5 ημέρες
Σύμφωνα με το άρθρο 22 του Ελληνικού Συντάγματος απαγορεύεται οποιαδήποτε μορφή αναγκαστικής εργασίας, ενώ η επίταξη προσωπικών υπηρεσιών επιτρέπεται μόνο εφόσον συντρέχει περίπτωση πολέμου ή επιστράτευσης ή ανάγκη για την άμυνα της χώρας ή κατεπείγουσα κοινωνική ανάγκη από θεομηνία ή ανάγκη που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Διαβάστε περισσότερα »

Η εξέλιξη του Δημόσιου χρέους

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 εβδομάδα
Η εξέλιξη του Δημοσίου χρέους στην Ελλάδα, αποδεικνύει το πόσο εύστοχο ήταν το προηγούμενο δημοσίευμά μου, ή, αντιθέτως, πόσο αποτυχημένο είναι το εφαρμοζόμενο οικονομικό μοντέλο στην Ελλάδα. Διαβάστε περισσότερα »

Πως σχηματίζονται τα σύννεφα. Ταχύτητα συμπύκνωσης πιο αργή από το αναμενόμενο

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 εβδομάδα
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Bristol με συνεργάτες από το ETH της Ζυρίχης έδειξαν πως η ταχύτητα συμπύκνωσης των υδρατμών σε οργανικά σωματίδια αεροζόλ μπορεί να είναι πολύ αργή, διαρκώντας πολλές ώρες μέχρι ένα σωματίδιο να αλλάξει μέγεθος. Αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κατανόηση σχηματισμού των νεφώσεων και του πως επηρεάζουν το κλίμα. Διαβάστε περισσότερα »

Δίωξη κατ' οίκον τοκετού στην εκπομπή TERRA INCOGNITA

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 εβδομάδα
Στην εκπομπή TERRA INCOGNITA του δημοσιογράφου Ιωάννη Μούτσου, προσεγγίστηκε το θέμα της δίωξης για τον κατ'οίκον τοκετό, με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων προσώπων, επιστημόνων και νομικών. Αξίζει τον κόπο να την δείτε για να σχηματίσετε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη αναφορικά με τα άρθρα που είχαμε δημοσιεύσει στο πρόσφατο παρελθόν. Τα videos έχουν κατέβει από την προσωπική σελίδα που διατηρεί ο δημοσιογράφος Ιωάννης Μούτσος στο Youtube. Στα κάτωθι link θα βρείτε την σελίδα του δημοσιογράφου και τα videos. Video 1, Video 2, & Yiannis Moutsos. *Κάθε νέα ανάρτηση στο email σας*

Ο διασυρμός του Συντάγματος

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 εβδομάδα
Υπερψηφίστηκε στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ποινές φυλάκισης και αφαίρεση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για τους φορτηγατζήδες που αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις από την επίταξη τους… Διαβάστε περισσότερα »

Αρκτικός Ωκεανός - Ευρωπαϊκός δορυφόρος επιβεβαιώνει τον λεπτό πλέον πάγο

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 εβδομάδα
Τον Σεπτέμβριο του 2012 το παγοκάλυμμα της Αρκτικής κατέγραψε την μικρότερη - από καταγραφής αρχείων - έκταση του. Όμως το μεγάλο ερώτημα ήταν ο όγκος αυτού του πάγου και η σύγκριση του με περασμένα καλοκαίρια. Αυτά τα ερωτήματα ήταν δύσκολο να απαντηθούν όμως ήταν πολύτιμα στην προσπάθεια να εκτιμηθεί η αντοχή του παγοκαλύμματος σε περαιτέρω θέρμανση του πλανήτη. Διαβάστε περισσότερα »

Η Ταυτότητα του Εικονικού Επαναστάτη

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 εβδομάδα
Σε αντίθεση μ’ αυτό που πιστεύουν ορισμένοι άνθρωποι, κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά της τρίτης ηλικίας, ο εικονικός επαναστάτης είναι μια γνώριμη φιγούρα, καθόλου μα καθόλου σπάνια στις νεότερες ηλικίες. Διαβάστε περισσότερα »

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) σχεδόν καταργεί τη συκοφαντική δυσφήμιση,όταν το θύμα είναι δημόσιο πρόσωπο

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 εβδομάδα
Κατά την πάγια στάση της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων , «…αν ο λόγος κάθε πολίτη, συνεπώς και ο δημοσιογραφικός λόγος, δεν είναι τεκμηριωμένος, απλώς δεν πρέπει να εκφέρεται δημοσίως». Η άποψη αυτή είναι στην ελληνική έννομη τάξη η κρατούσα. Διαβάστε περισσότερα »

Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν το μηχανισμό αύξησης του άλατος σε λίμνη της Ανταρκτικής

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 εβδομάδα
Έπειτα από αρκετή προσπάθεια, οι Jay Dickson και Jim Head συγκέντρωσαν φωτογραφικό υλικό και δεδομένα σχετικά με την παρατεταμένη αλατότητα της λίμνης Don Juan, μιας λίμνης με την υψηλότερη συγκέντρωση άλατος παγκοσμίως. Τα ευρήματα τους αφήνουν ανοιχτή την πιθανότητα ύπαρξης παρόμοιων λιμνών στον πλανήτη Άρη. Διαβάστε περισσότερα »

Ο Πόλεμος Kατά του Έιντζ και των Αυτοκτονιών

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 εβδομάδα
Τελικά υπάρχουν πράγματι ημέρες και εποχές που μπορούν ουσιαστικά να καλύψουν λόγω της ραστώνης, της έλλειψης πληροφόρησης και της αναγκαστικής ομφαλοσκόπησης ένεκα των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων ακόμη και την πιο σπουδαία είδηση. Διαβάστε περισσότερα »

Οι Πατερούληδες

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 1 εβδομάδα
Ολημερίς + ολονυχτίς σφυροκοπάνε τα κανάλια το Λαό για τη δήθεν συλλογικότητα της ευθύνης…Φταίνε όλοι λένε. Φταίνε βεβαίως οι πολιτικοί, αλλά φταίει και ο λαός ο οποίος δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Φταίει και αυτός γιατί όλα αυτά τα χρόνια ζητούσε, γιατί συναλλάχθηκε, γιατί ψήφιζε και αναδείκνυε κυβερνήσεις μέσα από την πρακτική των πελατειακών σχέσεων και της συναλλαγής με το πολιτικό σύστημα… Άκου να δεις λογική! Πρόκειται για την απέλπιδα προσπάθεια των καναλιών να διασώσουν το σάπιο πολιτικό σύστημα που –με το αζημίωτο- υπηρετούν… Διαβάστε περισσότερα »

Φεγγάρια και δακτύλιοι του Κρόνου χρονολογούνται από την γέννηση του ηλιακού συστήματος

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 2 εβδομάδες
Μια νέα ανάλυση των δεδομένων του διαστημικού σκάφους Cassini της NASA δείχνει πως τα φεγγάρια και οι δακτύλιοι του Κρόνου είναι προϊόντα που χρονολογούνται από την στιγμή της γέννησης του ηλιακού συστήματος. Διαβάστε περισσότερα »

Η Επικράτηση του Υπανθρώπου και οι Βόλτες μ’ ένα Ποδήλατο

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 2 εβδομάδες
«Ένα μικρό, μικρό ποδήλατο κι ένα μικρό, μικρό παιδί είδαν το Τίποτα να ορθώνεται και έκαναν βόλτες στη ζωή» «Το ποδήλατο», στίχοι & μουσική: Ελένη Βιτάλη Η νοητή επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας αποτελεί όσο μεγαλώνουμε το τελευταίο καταφύγιό μας, αφού αποτελεί την άμεση αντανάκλαση των ευαισθησιών και της ανθρωπιάς μας. Διαβάστε περισσότερα »

Η ποινική καταστολή του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εισιτήρια»

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 2 εβδομάδες
Δίχως κίνημα Δικαστών η χώρα θα οδηγηθεί στο χαμό Η απολυταρχική διακυβέρνηση μιας βαθιά αντιδημοκρατικής διαπλεκόμενης εξουσίας: Αν, χωρίς την καταβολή αντιτίμου ποσού 1,40 ευρώ υπό τη μορφή εισιτηρίου χρησιμοποιείς μέσο δημόσιας συγκοινωνίας, τιμωρείσαι με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή (Αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου). Διαβάστε περισσότερα »

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 2 εβδομάδες
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας της Μπανανίας, υποστήριξε ότι το «δεν πληρώνω» δεν είναι κίνημα, αλλά «τζαμπατζήδες» και σημείωσε ότι «αντίσταση και μαγκιά, όταν αυτά που δεν πληρώνει κάποιος τα πληρώνει πολλαπλάσια ο διπλανός του, δεν γίνεται». Οι «τζαμπατζήδες» του απαντάνε ότι το «κλέβω το Λαό» δεν είναι πολιτική αρετή , αλλά «έγκλημα» και σημειώνουν ότι «μαγκιά , με αυτά που κλέψατε τριάντα χρόνια και τα πληρώνει τώρα ο Λαός , δεν γίνεται»... Διαβάστε περισσότερα »

Άρνηση καταβολής διοδίων για τη χρήση καρμανιόλας

Νομικά ΑνάλαταστοΝομικά ΑνάλαταΠριν από 2 εβδομάδες
Άρνηση πληρωμής διοδίων για τη χρήση της καρμανιόλας στον οδικό άξονα Κορίνθου – Πατρών Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ είναι ένα έργο παραχώρησης διαρκείας 30 ετών, που χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ελληνικό Δημόσιο και άλλα ευρωπαϊκά ταμεία, αλλά κατά κύριο λόγο από ιδιωτικές επενδύσεις ισχυρών ξένων και ελληνικών εταιρειών. Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ θα λειτουργεί τον αυτοκινητόδρομο μήκους 365 χλμ. για 30 χρόνια και θα χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο τα έσοδα από τα διόδια για να καλύψει την επένδυση των ιδιωτών δανειστών. Διαβάστε περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου