Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ

ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΝ?

Οι εργαζόμενοι που έκλεισαν οι δρόμοι και δεν μπορούσαν να πάνε με άνεση στη δουλειά τους? Οι τουρίστες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση? Οι Τούρκοι νοικοκυραίοι δεν αγανάκτησαν μ΄αυτούς τους κουκουλοφόρους (η δεν φόραγαν κουκούλες?) Οι δημοσιογράφοι δεν έδειξαν τον αποτροπιασμό τους για μερικές εκατοντάδες "γνωστούς αγνώστους" που έκαψαν τη περιουσία του κοσμάκη του αθώου? Η διεθνής κοινή γνώμη δεν σκέφτηκε πως οι Τούρκοι είναι λαμόγια και ασυνείδητοι για τη κρισιμότητα της κατάστασης της πατρίδας τους και προκαλούν τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις? Αυτές οι κινητοποιήσεις δεν έγιναν από α... περισσότερα »

ΤΟΥΡΚΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ ...ΕΛΛΑΔΑ

ε ΕΛΛΑΔΑ.. ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ.....

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ?

Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καραμέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων. Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές. Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του. Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν΄αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε. Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία. Ποιοι Έλληνες? Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ΄ενα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη που ενώνει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους ... περισσότερα »

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ "ΣΥΝΟΡΑ" ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΟΞΥΜΩΡΟ...

Η πρώτη λέξη που πρόφερε ο πατέρας μου όταν με είδε να γεννιέμαι ήταν "αστέρι μου". Νομίζω πως ούτε μια στιγμή στην υπόλοιπη ζωή δεν αθέτησε αυτή την ιδέα. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που με αντιμετώπισε ακριβώς έτσι. Σαν ένα αστέρι. Το πόσο σημαντικό ήταν αυτό, ίσως δεν το συνειδητοποίησα παρά μετά το θάνατό του, όταν καθισμένη στη γωνιά του, στο σπίτι, έφερα στο μυαλό μου σαν μια κινηματογραφική ταινία, εκατοντάδες σκηνές που ήταν κρυμμένες στη μνήμη μου, και μου έδωσαν απάντηση σε πολλά ερωτήματα, που επιφανειακά ήταν αναπάντητα, αλλά βαθιά μέσα μου ήξερα πως είναι έτσι. Θυμάμαι... περισσότερα »

Και στα υπόγεια ζαρια τους αιώνες παιχνίδι παίζουν οι αργυραμοιβοί...

Μαλαματένια λόγια στο μαντήλι τα βρήκα στο σεργιάνι μου προχτές τ αλφαβητάρι πάνω στο τριφύλλι σου μάθαινε το αύριο και το χτες μα εγώ περνούσα τη στερνή την πύλη με του καιρού δεμένος τις κλωστές Τ αηδόνια σε χτικιάσανε στην Τροία που στράγγιξες χαμένα μια γενιά καλύτερα να σ έλεγαν Μαρία και να 'σουν ράφτρα μες στην Κοκκινιά κι όχι να ζεις μ αυτή την κομπανία και να μην ξέρεις τ άστρο του φονιά Γυρίσανε πολλοί σημαδεμένοι απ του καιρού την άγρια πληρωμή στο μεσοστράτι τέσσερις ανέμοι τους πήραν για σεργιάνι μια στιγμή και βρήκανε τη φλόγα που δεν τρέμει και το μαράζι δίχως αφορμή ... περισσότερα »

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΑΣΑΠΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ.

Η Ατζελίνα δείχνει το δρόμο για την εποχή των εθελοντικών ακρωτηριασμών. Φοβάσαι πως με κάποιο μέρος του σώματος δεν θα τα πας και τόσο καλά? Κόφτο! Γιατί να ζεις στο φόβο. Γιατί να περιμένεις μήπως κάποτε και με κάποιο τρόπο κάτι συμβεί. Διάβαζα κάπου πως μετά τους ακρωτηριασμούς μαστών, ξεκινάνε κι ακρωτηριασμοί προστατικών αδένων. Τι να τους κάνεις αυτούς τους χαζο-αδένες? Κόφτους να ησυχάσεις. Κόψε και πόδια και χέρια, και το πουλί σου, και τα βυζιά σου κι όσο πιο γρήγορα το κάνεις τόσο καλύτερο. Να πηγαίνεις και τα παιδάκια σου, νωρίς από το δημοτικό να κάνουν ένα τσεκάρισμα στ... περισσότερα »

ΠΤΩΧΕΥΩ, ΑΡΑ ΕΛΠΙΖΩ.

Για να κατανοήσει κάποιος μια κατάσταση πρέπει να καταφέρει να δει τη συνολική εικόνα κι όχι μόνο τα επί μέρους γεγονότα που την αποτελούν. Όμως, ένα καλό βοήθημα στο ξεκίνημα αυτής της κατανόησης είναι η ανάκληση από τα αποθέματα της μνήμης μας, καταστάσεων που έχουμε γνωρίσει αλλά δεν έχουμε κάνει το συνειρμό στο πόσο μοιάζουν μεταξύ τους, ώστε η γνώση να μας δώσει και τη λύση. Η πτώχευση ενός κράτους, η πτώχευση ενός μεγάλου μέρους των κατοίκων, η δραματική αλλαγή στις καθημερινές συνήθειες, η απόγνωση, τα αδιέξοδα, μοιάζουν ένα βουνό που δεν έχουμε το κουράγιο να σκαρφαλώσουμε ό... περισσότερα »

ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΛΑΤΡΗΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΕΓΩ ΤΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ.

Ο φίλος, με σοβαρό ύφος, μου πέταξε στη μούρη όλα τα ελληνικά ελαττώματα, και προσπάθησε να με πείσει πως γίνεται μεγάλος αγώνας για να γίνουμε επί τέλους "άνθρωποι" όπως έλεγε κι η γιαγιά μου. Και πως όλο αυτό το πατριωτικό ξύπνημα είναι μπούρδες και παιχνίδια στο μυαλό ανθρώπων κατώτερου πνευματικού επιπέδου και μόρφωσης, ανθρώπων που δεν έχουν τίποτα πιο "χρήσιμο" και "ουσιώδες" να επιδείξουν από κούφια λόγια. Μου μίλησε για τη πολιτισμένη Ευρώπη, τους λαούς που έχουν συνείδηση σαν πολίτες, ευγένεια, συνέπεια, γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους και το καθήκον τους απέναντι στο κράτο... περισσότερα »

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΤΡΟΥΜΑΝ ΣΟΟΥ...

Το φαντάζεστε να είναι κάπου πίσω από ένα τζάμι και να μας παρακολουθούν όλους έτσι? Πίνοντας το καφέ τους και σχολιάζοντας. Κάθε μέρα να μπαίνει και μια καινούργια ιδέα για το ριάλυτι. Τι λες, τους ρίχνουμε μια κρίση τώρα να δούμε πως θα αντιδράσουν? Νομίζω πως ο Μήτσος θα τα πάει καλύτερα από την Αννούλα. Κι ο κυρ Βαγγέλης είναι γερό σκαρί αλλά αν του εξαφανίσουμε το φάρμακο για τη πίεση, τι λες, θα πάθει πανικό? Η οικογένεια Καραγκιοζόπουλου, άστους όλους άνεργους να δούμε που θα βρουν λεφτά. Πες του Νίκου να κάνει ζουμ στον Γιώργο. Δείχνει να πηγαίνει για αυτοκτονία. Τι λες με ... περισσότερα »

ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ! Τ΄ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ!

Έχουμε φτάσει στο σημείο, σαν Έλληνες, να αυτοπροσδιοριζόμαστε από το τι δεν είμαστε. Η καθημερινότητά μας είναι μια δικαιολογία προς αποφυγή επιβολής διαφόρων ειδών τιμωρίας. Δεν έκλεψα εγώ, δεν τους ψήφισα εγώ, δεν είμαι φασίστας εγώ, δεν είμαι υπόδουλος εγώ, δεν βλέπω τηλεόραση εγώ, δεν πληρώνω εγώ... οι άλλοι το κάνουν. Να εκείνος. Κι εκείνος. Κι ο άλλος. Καθένας προσπαθεί να αποδείξει ότι ανήκει σ΄εκείνους που δεν τα έφαγαν μαζί. Πως είναι από τους τιμημένους ιδιωτικούς υπαλλήλους κι όχι από τους κηφήνες του δημοσίου. Κι αν σε τσακώσουν? Δεν είμαι από τους κακούς υπαλλήλους του... περισσότερα »

ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΑΓΑΘΑ.

Αν κάποιος προσπαθήσει να φέρει στο μυαλό του μερικά από αυτά τα περίφημα πολύτιμα αγαθά τι θα σκεφτεί πιθανότατα? Ένα αυτοκίνητο, ένα ωραίο σπίτι, ένα σκάφος, ένα εξοχικό, έναν υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας, μια τηλεόραση 3d?.... Όλοι όσοι φέρουν στο μυαλό τους κάτι από τα παραπάνω, όπως και οι άλλοι της απέναντι όχθης που θα επεκταθούν σε τελείως διαφορετικό επίπεδο αναμασώντας περήφανα έννοιες όπως ..μα η αγάπη, η ελευθερία, η αδελφοσύνη, η ισότητα, η ειρήνη, η οικογένεια, τα παιδιά κλπ Πιθανότατα δεν θα αναφέρουν δυο δυνατότητες που στερούμαστε όλοι αλλά το θεωρούμε φ... περισσότερα »

ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ.

Εσύ βλέπεις πρόοδο? Εγώ βλέπω απλά τη ζωή που περνάει την ώρα της. Θα μάθεις να ανοίγεις το χαζόκουτο το πρωί με το καφέ Αμέσως μόλις γύριζεις από τη δουλειά Τη νύχτα συντροφιά σου να τρυπώνει στα όνειρά σου. Και θα ξέρεις πως έτσι είναι Γιατί το είπε η τηλεόραση. Κάποτε στο χωριό γνώρισα ένα γέροντα. Μου κανε εντύπωση που ήταν τόσο μερακλής και δεν άγγιζε κατσίκι. Δεν άντεξα τον ρώτησα. «*Μια φορά , μου είπε, όταν ήμουν παιδάκι η κατσίκα μας γέννησε ένα γκρι κατσικάκι. Το πήρα δικό μου. Το μεγάλωσα. Τ΄ονόμασα Κίτσο. Ο Κίτσος ήταν ο καλύτερος φίλος μου. Μια μέρα τον έχασα. Μετά από δυ... περισσότερα »

ΝΑ ΠΑΣ, ΝΑ ΠΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΔΕΘΕΛΟΝΤΗΣ....

Ας επανέλθω για λιγάκι σήμερα στο θέμα του προληπτικού ακρωτηριασμού γιατί γύρω από και από άλλα θέματα που προωθούνται σιγά σιγά, αρχίζει κι απλώνεται μια φρίκη που νομίζω πως δεν είχαν κατορθώσει να συλάβουν το μέγεθός της ούτε οι πλέον δυστοπικοί συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας. Θυμάμαι ήμουν πολύ νέα, κι είχα πάει για καφεδάκι κάπου στο κέντρο της Αθήνας. Ξαφνικά στο διπλανό τραπέζι κάθισε ένας πολύ περίεργος τύπος, ένας άνθρωπος που τον κοιτάζουν και σου προκαλούσε μια ανατριχίλα φόβου. Στην αρχή δεν κατάλαβα το γιατί. Κοιτάζοντάς τον καλύτερα, είδα πως το πρόσωπό του είχε ... περισσότερα »

ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ.

Απόλυτα ταιριαστό το ταξίδι του Πρωθυπουργού με την εθνική μας νοοτροπία. Παριστάνει το κινέζο η κυβέρνηση, το ίδιο και τα συνδικάτα, τα κόμματα της αντιπολιτευσης, το ίδιο και ο βασανισμένος λαός. Ε.. αφού όλοι παριστάνουν το κινέζο, κάποιος πρέπει να πάει επί τέλους σ΄αυτή τη χώρα! Η κινεζολαγνεία από χτες στα κανάλια είναι εντυπωσιακή. Τα στοιχήματα πάνε βροχή. Εχουν βγει τα περιουσιακά της χώρας, στους πάγκους της διεθνούς λαϊκής αγορά και προχωράμε με τα μούτρα στην ανάπτυξη. Τινος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά, τίνος είναι βρε γυναίκα τα παιδιά.....

Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΖΕΛΙΝΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΛΟΒΟΤΟΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

Φτάνω στο γραφείο, είχε ανάψει η συζήτηση για το τι έκανε η Αντζελίνα. Μπαίνω να διαβάσω μέσα στο διαδίκτυο εκατοντάδες σελίδες είχαν ανάρτηση για την Αντζελίνα και το προληπτικό ακρωτηριασμό της. Εντάξει παιδιά, το καταλαβαίνω, μπορούμε να το συζητήσουμε, να σχολιάσουμε, να ακούσουμε και τη γνώμη κάποιου ειδικού να καταλάβουμε τι παίζει. Μέχρι εκεί. Να φτάσουμε στο σημείο όμως να τσακωνόμαστε για τα βυζιά της Ατζελίνας, ή να ακούμε δεκάδες παπαριές για το τι θα έπρεπε να κάνουν οι Ελληνίδες, αν μπορούν κι εδώ να ασχοληθούν με τη πρόληψή τους, αν είναι σωστό, αν είναι ύποπτο, αν είν... περισσότερα »

ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΣΦΑΧΤΩΝ... ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ.

..τραγικές οι ειδήσεις, όπως οι αυτοκτονίες ενηλίκων που αφαίρεσαν τη ζωή τους απελπισμένοι, γιατί χρεοκόπησαν, γιατί δεν έβλεπαν πια ελπίδα μπροστά τους, γιατί δεν είχαν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Στην ίδια όμως αυτή κοινωνία έχουν προϋπάρξει τραγικά γεγονότα που ξεπερνούν κάθε όριο αίσχους. Νέα παιδιά που αφαίρεσαν τη ζωή τους γιατί δεν πέρασαν στις πανελλαδικές !! Παιδιά που έπαθαν κατάθλιψη, που έχασαν το κόσμο γιατί δεν πέρασαν στις πανελλαδικές. Παιδιά που μετριέται το ανάστημά τους, η αυτοπεποίθησή τους, η χαρά τους, τα όνειρά τους από το τι νούμερο θα είναι στις ηλίθιες λίσ... περισσότερα »

ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ... ΣΤΟ ΠΑΓΚΟ ΜΑΣ (Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ)

vasiliskos sστοΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΠριν από 2 εβδομάδες
Ο κατεργάρης , αντίθετα από ότι ισχυρίζεται η γνωστή λαϊκή παροιμία, δεν έχει πάγκο για να πάει. Εκτός κι αν πάγκο θεωρήσουμε το σβέρκο μας. Γιατί αυτή η αρχέτυπη φιγούρα δεν μπορεί να περιοριστεί βέβαια σ΄ενα πάγκο, γιατί είναι τόσο πολύ μπλεγμένη σε κάθε φόβο και σε κάθε ελπίδα του ανθρώπινου γένους, που αν προσπαθήσεις να τον αφαιρέσεις από τις εικόνες του βιβλίου της ζωής, θα σου βγει ένα βιβλίο γεμάτο με μισές εικόνες. Έχει περπατήσει σαν θεός ή σαν άνθρωπος, σαν πολυμήχανος που βρίσκει τελικά το σπίτι του, ή σαν τρελός ανυπότακτος, που κοροϊδεύει κάθε μορφή εξουσίας και γελά... περισσότερα »

ΑΠΕΡΓΙΕΣ - ΣΥΣΤΗΜΑ MINORITY REPORT!

Καταπληκτικό. Μη μου πείτε όταν βλέπατε τη παραπάνω ταινία που βασιζόταν σε βιβλίο του Φ.Ντικ πως είχατε φανταστεί πως θα εφαρμοστεί στη πατρίδα μας σε άλλο επίπεδο εντελώς. Στη σχετική ταινία οι προγνώστες άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες πρόβλεψης εγκλημάτων έδειχναν ένα ύποπτο για κάποιο έγκλημα που θα γίνει στο μέλλον και τον τσάκωναν πριν καν περάσει σαν ιδέα από το μυαλό του! Στη μνημονιακή Ελλάδα έχουμε φτιάξει ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο είναι γεμάτο έμπνευση και εφαρμόζει ακριβώς αυτό το σύστημα στις απεργίες! Οι προγνώστες ψυλλιάζονται πότε και από ποι... περισσότερα »

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ...

Υπάρχει ένας απίστευτος αριθμός αυτοκτονιών αυτά τα τρία τελευταία χρόνια. Σας φαίνεται φυσιολογικό? Δηλαδή είναι λογικό να υπάρχει τέτοια αύξηση συνανθρώπων μας που αυτοκτονούν γιατί έχουν πέσει σε μεγάλα βάσανα? Σε δυσκολίες? Σε απόγνωση? Ένας λαός σαν τον δικό μας που έχει γνωρίσει μεγάλη φτώχεια, πολέμους, διωγμούς, δυστυχίες, εμφυλίους, ξαφνικά αρχίζει και πηδάει από τα παράθυρα, κρεμιέται, πατάει τη σκανδάλη γιατί ήρθε το μνημόνιο και φτωχύναμε? Υπάρχει κάτι πολύ παράξενο σ΄αυτή την ιστορία. Θυμάστε, πιο παλιά, στο κύκλο σας, φίλους, συγγενείς, συναδέλφους που μαθαίνατε πως α... περισσότερα »

ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΡΟΘΥΜΕΣ ΠΟΥΤ@ΝΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ.

Το 54% ανεργία στους νέους είναι το μεγάλο πρόβλημα ή για να το θέσουμε καλύτερα "είναι η εκπαίδευση για δουλεία" σε παιδιά που θα ζήσουν και θα πρέπει να δουλεύουν στα χωράφια των νέων φεδουδαρχών. Ο μισθός των διακοσίων ή τριακοσίων ευρώ, δεν είναι λύση λιτότητας στην οικονομία του κράτους. Είναι το όριο συνειδητοποίησης πως αυτά που ξέρατε τελείωσαν. Πόσες φορές δεν ακούσαμε μετά τα γεγονότα στη Μανωλάδα τη φράση "γιατί δεν πήγαιναν ελληνόπουλα να δουλέψουν εκεί", πόσες αναλύσεις για το γεγονός πως οι μετανάστες κάνουν τις βρωμοδουλειές ενώ τα ελληνόπουλα απαξιούν να δουλέψουν σ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου