Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Αμεινίας ο Παλληνεύς

Σχέδιο επιστροφής της Αμμόχωστου στους Ελληνοκύπριους επεξεργάζεται η Ε.Ε

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 25 δευτερόλεπτα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συγκατάθεση Άγκυρας και Λευκωσίας, επεξεργάζεται φόρμουλα για επιστροφή της Αμμοχώστου (περίκλειστη περιοχή) στους Ελληνοκύπριους κατοίκους της, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης. Σε αποψινές δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Κασουλίδης επιβεβαίωσε σχετική είδηση της εφημερίδας «Πολίτης». Το όλο ζήτημα της Αμμοχώστου, είπε ο κύριος Κασουλίδης, θα μπορούσε να προωθηθεί εκ παραλλήλου αμέσως μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων τον Οκτώβριο. Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι μέχρι τότε θα πρέπει να υπάρξει σωστή προετοιμασία κατά τρόπο, που η διαδικασία να ... περισσότερα »

Ταξίμ 1977 – Ταξίμ 2013: δύο πραξικοπήματα, ένα πυρηνικό εργοστάσιο, ένα χρυσωρυχείο, ένα φράγμα, μια γέφυρα κι ένα πάρκο δρόμος

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 54 δευτερόλεπτα
Μα πότε γίναν όλ’ αυτά στην Κωνσταντινούπολη»; Με ρωτάνε οι γνωστοί και οι φίλοι. «Κι όλ’ αυτά για ένα πάρκο; Πριν λίγες μέρες εκεί δεν ήσουν; Κατάλαβες τίποτα»; *Της Αιμιλίας Βουλβούλη* Η αλήθεια είναι ότι το είχα καταλάβει δέκα χρόνια πριν. Όταν έκανα έρευνα σχετικά με το κίνημα ενάντια στην κατασκευή της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου και ένας ‘πληροφορητής’ μου (όπως είθισται να αποκαλούμε τα υποκείμενα της έρευνας μας οι κοινωνικοί ανθρωπολόγοι) μου είχε πει: «Αυτοί (οι ακτιβιστές ενάντια στην κατασκευή της γέφυρας) θα αντιδρούσαν έτσι κι αλλιώς. Δεν αντιδρούν στην κατασκευή της ... περισσότερα »

Χρεοπάθεια

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 1 ώρα
«*Πολλή συζήτηση* γίνεται τελευταίως για την *εχθροπάθεια*, αλλά εγώ έχω πάθει∙ *χρεοπάθεια*» μουρμουρίζει επ’ εσχάτοις η *θεία* *Φωτούλα* και κάτι ακονίζει – βελόνα του πλεξίματος; ανοιχτήρι κονσέρβας; - θα σας γελάσω. *Το ίδιο κάνει* η θεία Φωτούλα κάθε πρωί που ακούει τα νέα για τα φορολογικά. Ενας – δυο γείτονες έχουν ήδη *παραφρονήσει* και η θεία αναρωτιέται, πώς θα πληρώσουν τους φόρους τους. Αλλά εκεί που *παρ’ ολίγον* να λαλήσει και η θεία μαζί με τους… προ-λαλήσαντες, ήταν όταν ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως *η Ελληνική Δημοκρατία θα αυτοκτονήσει*, αν δεν σπεύσουν τα άλλα κόμματα... περισσότερα »

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κατασκεύασε και χρέωσε στο ABC Australia ψεύτικο ρεπορτάζ για την Τουρκία.

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 6 ώρες
*Τ*α γεγονότα στην Τουρκία έχουν φέρει σε αμηχανία τον αυτοαποκαλούμενο «πατριωτικό χώρο» στην Ελλάδα. Λόγω του μίσους που τρέφουν για τη γείτονα χώρα, δεν ξέρουν ποιά πλευρά να πρωτομισήσουν περισσότερο. Το εξεγερμένο λαό ή το κράτος και την αστυνομία; Τα οπαδικά τους ένστικτα έχουν μπλοκάρει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα αν κάνει κανείς μια βόλτα στα social media του χώρου. Τα γεγονότα στην Τουρκία έχουν φέρει, όμως, σε αμηχανία και την κυβέρνηση Σαμαρά. Είναι προφανές ότι το τελευταίο που θα ήθελε, είναι αυτά να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και για τους Έλληνες. Και το γεγονός ότι ε... περισσότερα »

Με την Αριστερά για την κοινωνική σωτηρία και την αναγέννηση

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 14 ώρες
Δεν είναι μόνον η έκθεση του ΟΟΣΑ που διαλύει το success story της μνημονιακής τριανδρίας. Οι επισημάνσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλου, αν και διπλωματικές, αποκαλύπτουν ότι περίπου δυο γενιές, όσοι συνταξιοδοτηθούν από το 2020 έως το 2060, θα παίρνουν σύνταξη ένδειας, καθώς το κράτος θα εγγυάται μόνο την εθνική σύνταξη των 360 ευρώ και τα ταμεία, με λεηλατημένα τα αποθεματικά τους λόγω PSI και παρατεταμένης κρίσης, θα αδυνατούν να συμπληρώνουν. Το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς η ύφεση θα εναλλάσσεται με την αναιμική ανάκαμψη για πολλά χρόνια, θα γίνει κεφαλαιο... περισσότερα »

Με 250 χιλιάρικα γίνεσαι Ελληναράς

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 15 ώρες
Του Γ. Ανανδρανιστάκη Είσαι παιδί μεταναστών και έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα; Για να πάρεις την ελληνική ιθαγένεια πρέπει να γίνεις 18 ετών, πρέπει να βγάλεις το Λύκειο, πρέπει να τη θέλεις την ιθαγένεια και κυρίως πρέπει να μας αποδείξεις ότι οφείλουμε να σου τη δώσουμε ως επιβράβευση για την προσπάθειά σου. Θα σου δώσουμε και ένα αγαλματάκι, σαν αυτά που δίνουνε στα Όσκαρ. Τι να κάνουμε, όταν αρμόδιος υπουργός είναι ο κ. Αθανασίου, αυτός που έχει σύμβουλο για την ιθαγένεια τον φιλοναζιστή ιστορικό Ι. Κωτούλα, και πάλι καλά να λέμε. Πάλι καλά που δεν τους την απονέμουν την ιθαγένεια ... περισσότερα »

Αλλάζουν γραμμή οι Γερμανοί;

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 15 ώρες
Του Γ. Δελαστίκ Το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ» είναι βέβαιο: «Ευρωκρίση - Στροφή 180 μοιρών του Βερολίνου» ήταν ο τίτλος ανάλυσής του τη Δευτέρα. «Η γερμανική κυβέρνηση απομακρύνεται από την υπαγόρευση λιτότητας για τη Νότια Ευρώπη» υπογράμμιζε στον υπότιτλο του άρθρου που δικαιολογημένα έκανε τον γύρο της Ευρώπης. Δεν έλειπε, βέβαια, και κάποια δόση ειρωνίας. «Ακούστηκε σχεδόν σαν να ήθελε κάποιος άρτι προσηλυτισθείς να διαλαλήσει την υπόσχεση του βασιλείου των ουρανών. Τόσο ενθουσιασμένος ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από τις πιο πρόσφατες γνώσεις του στην υπόθεση σωτηρίας του ευρώ» ... περισσότερα »

Η Ρεπούση και το πούσι

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 16 ώρες
Του Θανάση Καρτερού Χρόνια και χρόνια έτρεφαν τους Έλληνες οι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της εθνικής μνήμης, οι και εθνικόφρονες αποκαλούμενοι, με ένα αχταρμά από αλήθειες, μισές αλήθειες, θολές κατασκευές και πεντακάθαρα ψέματα - λες και φοβόμαστε ως έθνος την Ιστορία μας. Και κάθε προσπάθεια συζήτησης, αν, για παράδειγμα, υπήρξε όντως κρυφό σχολειό ή αν όντως άρχισε η ελληνική επανάσταση με τους παπάδες και τους προύχοντες να σηκώνουν το λάβαρο της ελευθερίας ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, επέσυρε και διασυρμό αλλά και πολύ πιο σοβαρές τιμωρίες. Κι αφού κλήθηκε η εγκεκριμέν... περισσότερα »

Με ή χωρίς απόδειξη;

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 18 ώρες
Του Θανάση Σκόκου Αν έχω καταλάβει καλά, τα -εκτός μνημονίου- μεταρρυθμιστικά οράματα του Αντώνη Σαμαρά για την οικονομία είναι δύο: το 15% φλατ ρέιτ -όπως του αρέσει να το αποκαλεί- για τη φορολογία όλων των επιχειρήσεων και η μείωση στο 13% του ΦΠΑ στην εστίαση. Για το πρώτο τι μπορεί να πει κανείς; Πώς βγήκε, πώς προκύπτει ο συντελεστής; Γιατί 15% και όχι 18%, 20% ή 13%, μπορεί να ρωτήσει κάποιος. Πρώτα οραματιζόμαστε τον συντελεστή και μετά κάνουμε τον λογαριασμό; Τέλος πάντων, δεν το συνεχίζω για να μη με πείτε γκρινιάρη. Άλλωστε, πρόκειται για μελλοντικό, οραματικό, μεταμνημονι... περισσότερα »

Δείτε τι έχει ψηφιστεί ήδη από τις 15/07/ 2010 (άρθρο 2 Ν.38763/2010) για τον ορισμό κατώτατης σύνταξης από την 01-01-2015 και εφεξής..

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 19 ώρες
Με ΦΕΚ από το 2010, οι κατώτατες συντάξεις ορίστηκαν στα 360 ευρώ

"Απολύουν"... ολα τα πλαστά πτυχία από το Δημόσιο

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 20 ώρες
Διέξοδο για απολύσεις βρίσκει η κυβέρνηση Στο στόχαστρο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπαίνουν τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι. Αν οι ελεγκτές ανακαλύψουν «λαυράκι», ότι είναι δηλαδή πλαστογραφημένα, τότε... ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. Το «σαφάρι» για τον εντοπισμό των πλαστογράφων δημοσίων υπαλλήλων είναι πλέον γεγονός καθώς με εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργού Αντ. Μανιτάκη ζητείτα... περισσότερα »

Πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο «πλαστών» πτυχίων

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 23 ώρες
Στα τέλη του 2005 κι έπειτα από συνεχείς καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), αποκαλύφθηκε η επιχείρηση «πλαστά πτυχία». Πρόκειται για σκάνδαλο στο οποίο συμμετείχαν δύο ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Άρτας, τα οποία μέσα σε λιγότερο από μια δεκαετία, εξέδωσαν περισσότερα από 2.000 ψεύτικα πτυχία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως «διαβατήρια» από τους σπουδαστές προκειμένου να «εισβάλουν» στο δημόσιο. Για την υπόθεση διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, το πόρισμα της οποίας αποτέλεσε αργότερα μέρος της δικογραφίας και του κατηγορ... περισσότερα »

ΚLARINA BOURANA: Μπροστά στους θεσμικούς φασίστες, οι χρυσαυγίτες είναι Disney

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 23 ώρες
Toυ Τάσου Θεοδωρόπουλου Προσπαθώ να διατηρήσω μια στοιχειώδη ηρεμία όσο γράφω αυτές τις γραμμές, γνωρίζοντας τη ροπή μου στην υπερβολή. Όχι, δεν με φοβίζει η υπερβολή μου, απλώς δε γουστάρω να δώσει πάτημα σε όσους χρησιμοποιήσουν το επιχείρημα της γραφικότητας για να καλύψουν τη φασιστική τους γέννα. Δεν πίστευα πως θα το έγραφα ποτέ μου αυτό, αλλά μπροστά στους θεσμικούς φασίστες, οι Χρυσαυγίτες αποδεικνύονται απλώς, δολοφονικά καρτούν της Disney. Mπροστά στο EΣΡ, που έκοψε το τηλεοπτικό σποτ του gay pride, επειδή περιέχει ένα λεσβιακό φιλί. Λίγες μέρες μετά από το ξεροχύσιμο όλων τ... περισσότερα »

Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία: Το μνημόνιο οδηγεί σε κλινικά νεκρή Αυτοδιοίκηση

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 1 ημέρα
To γεγονός ότι η μνημονιακή πολιτική πλήττει βάναυσα την Αυτοδιοίκησης η οποία «πνέει τα λοίσθια», αναδεικνύει στο δικό της ψήφισμα η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ): «Ο αγώνας μας στην Τ.Α είναι πρώτα από όλα αγώνας επιβίωσης της αυτοδιοίκησης και στη συνέχεια επαναπροσδιορισμού της σε νέες βάσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά. Και προστίθεται: «Πλέον ο κίνδυνος δεν είναι αυτός μιας «καχεκτικής» αυτοδιοίκησης, αλλά μιας «κλινικά νεκρής» αυτοδιοίκησης.» *Το πλήρες κείμενο είναι το εξής του ψηφίσματος είναι το εξής:* Βιώνουμε σήμερα τον κοινωνικό τον κοινωνικό εκμαυλισμό της παγκόσμι... περισσότερα »

Άρθρο του Πάνου Σκουρλέτη στο «Έθνος» για τις διαδηλώσεις

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 1 ημέρα
"Ο περιορισμός τώρα -και αύριο η απαγόρευση- των διαδηλώσεων αν ένα σχέδιο εξυπηρετεί αυτό είναι της αποστείρωσης της πόλης από το μικρόβιο της αντίστασης και της κοινωνικής διαμαρτυρίας" «Αφού η κυβέρνηση έλυσε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, αποφάσισε να ασχοληθεί με τις διαδηλώσεις. Και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, τις προληπτικές επιστρατεύσεις, το κράτος έκτακτης ανάγκης της Ιερισσού, τους πάσης φύσης εκφυλισμούς της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, οι διαδηλώσεις μπαίνουν τώρα στο στόχαστρο της κυβέρνησης. ... περισσότερα »

Τουρκία: Λαϊκή εξέγερση πυροδότησαν τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 1 ημέρα
Σε ανεξέλεγκτο ξέσπασμα βίας, που επεκτάθηκε γρήγορα στην Άγκυρα και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, οδήγησε η επιχείρηση καταστολής της αστυνομίας, το απόγευμα της Παρασκευής, στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, εναντίον διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή εμπορικού κέντρου στην περιοχή. Η πολύωρη συγκέντρωση χιλιάδων διαδηλωτών εξελίχθηκε σε αντικυβερνητική διαδήλωση και η αστυνομία έπνιξε με χημικά το κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Αργά το απόγευμα της Παρασκευής επεισόδια ξέσπασαν και στην Άγκυρα. Περισσότεροι από 40.000 διαδηλωτές βρίσκονται αυτή τη στιγμή, μόνο ... περισσότερα »

Για μια χούφτα δέντρα

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 1 ημέρα
*Του Βαγγέλη Κεχριώτη** *Παρασκευή 1 Ιουνίου.* Το κέντρο της Πόλης απόψε ξαγρύπνησε. Οι επιθέσεις της αστυνομίας συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα. Είναι η τέταρτη μέρη των διαδηλώσεων που τώρα πια εξαπλώνονται και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας. Αφορμή υπήρξε το ξερίζωμα δύο δέντρων στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στην Πλατεία του Τάξιμ. Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Δύο χρόνια τώρα, μια μαζική πρωτοβουλία πολιτών, που περιλαμβάνει αρχιτέκτονες και πολεοδόμους, προσπαθεί , με κάθε τρόπο να τραβήξει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και να πείσει την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στα... περισσότερα »

Αλ. Τσίπρας στην Ισπανία: Οι λαοί μας θα δώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 1 ημέρα
*Ομιλία του Προέδρου της Κ. Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα με τον Cayo Lara, επικεφαλής της Κ.Ο. της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, στην Casa de América* Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, και να σας πω ότι η δική μας παρουσία εδώ έχει σαν στόχο να αναγεννήσει αυτό το αίσθημα της αλληλεγγύης και της κοινής ευθύνης για να προχωρήσουμε προς το μέλλον με ελπίδα και προοπτική για τις επόμενες γενιές. Πρέπει να σας πω ότι πριν από δύο περίπου χρόνια στην Ελλάδα ξεκίνησε ένα συγκλονιστικό, αυθόρμητο, μη οργανωμένο κίνημα, το κίνημα των Αγανακτισμένων, το κίνημα τ... περισσότερα »

Πακτωλός από μίζες

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 1 ημέρα
*Αποκαλύψεις από τον εφοριακό Π. Βλάχο για την πορεία του «μαύρου χρήματος» στη δίκη Ακη* *Της Μαρίας Δήμα* Με ιλιγγιώδη ταχύτητα έρρεε το «μαύρο» πολιτικό χρήμα μέσω offshore εταιρειών, όπως η Bluebell, που τις χρησιμοποιούσαν σαν οχήματα για τη μεταφορά του, σύμφωνα με τον εφοριακό-σύμβουλο του ανακριτή Παναγιώτη Βλάχο, ο οποίος συνέχισε και χθες την κατάθεσή του στη δίκη του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. «Τα χρήματα εδώ κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από εταιρεία σε λογαριασμό. Τα ίδια ποσά κινούνται με βαλίτσες, με μετρητά… Ολοι οι λογαριασμοί κινούνται στη λογική του «... περισσότερα »

Κουμπουρημοσύνες

Σταύρος ΦυντικάκηςστοΑμεινίας ο ΠαλληνεύςΠριν από 1 ημέρα
Του Θανάση Καρτερού Τα γεγονότα είναι γνωστά: Το παλληκάρι με τα μαύρα, εκτός από τον καημό του για την παράδοση του έθνους στους λαθραίους, στους αριστερούς, στους γκέι και στους υπανθρώπους εν γένει, είχε με τις ευλογίες της αστυνομίας κι ένα κουμπούρι -βουλευτής γαρ. Το οποίο προφανώς δεν ήξερε να χειριστεί. Και το αποτέλεσμα ήταν να πέσει μια πιστολιά όχι στου Μανώλα την ταβέρνα, αλλά στο μεγαλύτερο και πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της χώρας. Σε ένα χώρο γεμάτο όχι μόνο με Έλληνες έτοιμους να τρομάξουν, αλλά και τουρίστες, έτοιμους να φρίξουν. Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένα θύμα. Υπήρξ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου