Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

avanti popolo

«Ανοιχτά τα παράθυρα του λαθρεμπορίου»

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 1 ώρα
Να τρέξουν ταχύτερα οι διαδικασίες για την έκδοση κανονιστικών πράξεων ώστε να εφαρμοστούν οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, που ενώ έχουν ψηφιστεί εδώ και έναν χρόνο συνεχίζουν να αποτελούν κενό γράμμα, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων μετά την αποκάλυψη ότι εκκρεμεί η υπογραφή τουλάχιστον δέκα υπουργικών αποφάσεων για να τεθεί σε ισχύ το νέο θεσμικό πλαίσιο. *Η εξίσωση του φόρου * Η ΠΟΠΕΚ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πως το μοναδικό μέτρο που εφαρμόστηκε άμεσα, ήταν η εξίσωση του Ειδικού Φόρου στα ντίζελ κίνη... περισσότερα »

Ταυτότητα στα κτίρια, χαράτσι στους ιδιοκτήτες

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 1 ώρα
Με προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Περιβάλλοντος οι 5,5 εκατ. οικοδομές της χώρας θα αποκτούν έναν ηλεκτρονικό φάκελο με τα όλα τα στοιχεία τους, με το αζημίωτοΣε νέο «κόσκινο», φυσικά με το απαραίτητο… χαράτσι, θα περάσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία οι περίπου 5,5 εκατομμύρια οικοδομές της χώρας, αυτή τη φορά μέσα από την «ταυτότητα» κτιρίου. Κάθε ακίνητο θα αποκτά έναν κωδικό, που θα παραπέμπει σε έναν ηλεκτρονικό φάκελο, ο οποίος θα περιλαμβάνει το τοπογραφικό, το συμβόλαιο κτήσης, την οικοδομική άδεια ή τη βεβαίωση τακτοποίησης αυθαιρέτου, το πιστοποιητικό ενεργειακής κατανάλ... περισσότερα »

Βαλίτσα με χρήμα από Κύπρο

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 1 ώρα
Ο Ν. Ζήγρας αποκάλυψε χθες ότι μετέφερε ο ίδιος 80 εκατ. δραχμές στον Ακη Τσοχατζόπουλο Την υπερασπιστική, όσο και επικοινωνιακή, τακτική της «απολογίας σε δόσεις», όπως παρατήρησε και ο πρόεδρος του δικαστηρίου, με την οποία «σιγοψήνει» τον Ακη Τσοχατζόπουλο, αναφέροντας, σε τακτά διαστήματα, κι από μια εντυπωσιακή παράμετρο του σκανδάλου με τις «χρυσές μίζες», που σήμερα αποστρέφεται αλλά τότε είχε και ο ίδιος συμμετοχή σε βαθμό κακουργήματος, ακολουθεί στο ακροατήριο ο εκ των κατηγορουμένων, Νικ. Ζήγρας. Ετσι χθες, ζήτησε τον λόγο για να αναφερθεί σε ακόμη μία… λεπτομέρεια που ... περισσότερα »

To Kρεμλίνο καλεί τους Ρώσσους να αποσύρουν τα λεφτά τους από την Κύπρο

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 1 ώρα
Τη σκληρή πιεστική γραμμή έναντι της Κύπρου φαίνεται πως διατηρεί η ρωσική οικονομική ελίτ, δυσαρεστημένη από τις έως τώρα απώλειές της, αλλά και απαισιόδοξη για το μέλλον της οικονομίας της μεγαλονήσου. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η κατηγορηματική τοποθέτηση του Γκέρμαν Γκρεφ, πρώην υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας και νυν προέδρου της μεγαλύτερης μετοχικής και υπό κρατικό έλεγχο ρωσικής τράπεζας Sberbank, ο οποίος κάλεσε τους Ρώσους καταθέτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις κυπριακές τράπεζες. «Η Κύπρος αυτοδυσφημίστηκε και είναι αντιπαραγωγικό να βρίσκεται κανείς εκεί. Συνι... περισσότερα »

«Αντάρτικο» για επιβίωση από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 1 ώρα
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσπαθούν με συντονισμένες κινήσεις να αποτινάξουν τη ρετσινιά των «δορυφόρων της Ν.Δ» Θέλουν να σώσουν τη χώρα, αλλά βλέπουν τους πολιτικούς τους χώρους να απειλούνται σοβαρά. Η κυβερνητική περιπέτεια στο κοινό σχήμα με τη Ν.Δ. και η πρόσδεση στο άρμα του Αντώνη Σαμαρά έχει οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ μπροστά στον κίνδυνο της πολιτικής τους εξαΰλωσης. Τρικομματική η κυβέρνηση, όμως ο ένας κερδίζει και οι δύο έχουν μόνο απώλειες. Αυτό δείχνουν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, αυτό φωνάζουν στις ηγεσίες της Ιπποκράτους και της Αγίου Κωνσταντίνου πολι... περισσότερα »

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η κεντρική Ευρώπη

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 1 ώρα
Τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων προκάλεσαν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις κατακλυσμιαίες βροχές σε πολλές χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Τουλάχιστον οκτώ είναι οι αγνοούμενοι. Δεκάδες πόλεις έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού. Η Αυστρία, η Γερμανία και η Τσεχία έστειλαν στρατιωτικές μονάδες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις αρωγής έπειτα από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις που έπληξαν πολλές περιοχές. Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους. Ο Δούναβης πλημμύρισε στη Βαυαρία. Εκατοντάδες δρόμοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές έχουν κοπεί στη ... περισσότερα »

Το ιρλανδικό μοντέλο που θαυμάζουμε...

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 1 ώρα
Το ιρλανδικό οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης στηρίζεται κατά βάση στον τραπεζικό τομέα και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Οι ξένες, ωστόσο, επιχειρήσεις, για να μεταναστεύσουν και να λειτουργήσουν σε μια χώρα, αξιώνουν τη θέσπιση των εξής όρων και προϋποθέσεων: Πρώτον, απόλυτη ελευθερία δράσης, χωρίς ελέγχους και ρυθμιστικές δικλίδες (αποδυναμωμένο, δηλαδή, κράτος). Δεύτερον, φθηνό εργατικό κόστος (μισθοί και ημερομίσθια εξαθλίωσης και καθορισμένα από τον εργοδότη). Τρίτον, χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές. Η Ιρλανδία μέχρι τις αρχές του 2008 χαρακτηριζόταν ως το οικονομικό θαύμα ... περισσότερα »

Βενεζουέλα: Λάδι στη φωτιά ρίχνει η Ουάσιγκτον

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 1 ώρα
Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Βενεζουέλα, με επτά ανθρώπους να έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους σε βίαια επεισόδια που συνοδεύουν τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, η οποία εξακολουθεί να αρνείται να αναγνωρίσει την εκλογική νίκη του Νίκολας Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής. Στην ένταση συμβάλλει η άρνηση της Ουάσιγκτον να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα, κίνηση στην οποία προχώρησε πάντως χθες η ισπανική κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι "προετοιμάζει πραξικόπημα" στη Βενεζουέλα, έπειτα από τις δηλώσεις του Λευκού Οίκου ότι... περισσότερα »

Ομαδικά πυρά από το Ευρωκοινοβούλιο κατά της Κομισιόν και του Eurogroup για Κύπρο

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 2 ώρες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σήμερα καλείται το γερμανικό Κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως στη συμφωνία για δανειακή βοήθεια στην Κύπρο και από την ψηφοφορία δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ο υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα παρουσιάσει τη συμφωνία, θα επαινέσει την κυβέρνηση της Λευκωσίας για την αποφασιστικότητά της να εφαρμόσει το πρόγραμμα, θα αναδείξει τα πλεονεκτήματα του κουρέματος των καταθέσεων στις δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Κύπρου και θα εξηγήσει στους βουλευτές ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το να πουν "ναι" στην εκταμίευση των 9 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό... περισσότερα »

Η οικονομία της κατάθλιψης

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 2 ώρες
Τα «οικονομικά της καταστροφής», η κοσμοθεωρία του ΔΝΤ για «ένα μέγεθος» για όλους και η ανάγκη για μια πολιτική εξόδου από την κρίση που, έως τώρα, δεν φαίνεται από πουθενά Δεν υπάρχει άλλος κλάδος στις κοινωνικές επιστήμες που να βασίζεται τόσο πολύ σε στατιστικά στοιχεία και σε μαθηματικούς τύπους και να είναι ωστόσο τόσο θλιβερά ανίκανος στην ανάλυση και την πρόβλεψη των γεγονότων και των διαδικασιών που μελετά από την ίδια την «καταθλιπτική επιστήμη» (όρος που αποδόθηκε στα οικονομικά από τον ιστορικό του 19ου αιώνα Thomas Carlyle). Η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση του 2007... περισσότερα »

"Σκοτώνουν" τον ΟΠΑΠ με τα κέρδη μιας χρονιάς

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 2 ώρες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δύο προσφορές κατατέθηκαν τελικά για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ. Oι σύμβουλοι της αποκρατικοποίησης παρέλαβαν χθες το απόγευμα τους φακέλους της Emma Delta Ltd και του fund Third Point, καθώς και τις οικονομικές τους προσφορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που αναμένει η κυβέρνηση από αυτήν την πώληση-"χάρισμα", όπως την χαρακτηρίζουν παράγοντες της αγοράς, είναι περί τα 750 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι κοντά στα λειτουργικά κέρδη προ φόρων μιας χρονιάς(!) του Οργανισμού. Ειδικό... περισσότερα »

«Το Ισλάμ είναι η απάντηση στην παγκόσμια κρίση και τη φτώχεια»

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 2 ώρες
Ο μουσουλμάνος Ελληνας λέκτορας στην Ακαδημία Ισλαμικών Σπουδών στο Λονδίνο μιλάει για τη θρησκευτική του επιλογή, καταδικάζει τη βία στο όνομα του Ισλάμ και καταγγέλλει μερίδα των ΜΜΕ για την εμπλοκή του ονόματός του στην πρόσφατη άγρια δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη από ακραίους ισλαμιστές Καλώντας τους Ελληνες και όλους τους λαούς να «διαβάσουν» την ιστορία των ακαδημαϊκών και όχι την ιστορία των ζηλωτών, για το καλό ολόκληρης της ανθρωπότητας, ο 32χρονος Χάμζα Ανδρέας Τζώρτζης, λέκτορας στην Ακαδημία Ισλαμικών Σπουδών iERA, που έγινε γνωστός στην Ελλάδα όταν τα βρετανικά ΜΜ... περισσότερα »

Καταγγελίες για απαγωγή τούρκου πρόσφυγα

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 2 ώρες
Την απαγωγή τούρκου πρόσφυγα από τα Εξάρχεια το βράδυ της Πέμπτης, καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών και η Ομάδα Δικηγόρων για τα δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών. Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου, αρκετές ώρες αργότερα βρέθηκε στην Αντιτρομοκρατική της Κωνσταντινούπολης, όπου φέρεται να ανακρίνεται. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διενεργείται προανάκριση. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα ξημερώματα της Παρασκευής έγινε δήλωση εξαφάνισης... περισσότερα »

Βενιζέλος: «Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε για εθνικούς λόγους, όμως έχουμε μεγάλες διαφορές»

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 2 ώρες
«Εχουμε υπερβολικά μεγάλο αριθμό ώριμων αρχηγών και πρωθυπουργών τους οποίους δεν μπορούμε να συντονίσουμε. Κανείς δεν αναγνωρίζει κανέναν. Αυτό είναι ένα παθολογικό φαινόμενο», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος για τα εσωτερικά του Κινήματος, κατά την ομιλία του σε κομματικά στελέχη, σε συγκέντρωση στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κιλκίς. Ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε στο Κιλκίς στα πλαίσια μιας προσπάθειας επαφής του με τη βάση του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια. Ο ίδιος έχει αποφασίσει να αφήνει συχνά τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, και να έρχεται σε άμεση... περισσότερα »

Ταξίμ 1977 – Ταξίμ 2013: δύο πραξικοπήματα, ένα πυρηνικό εργοστάσιο, ένα χρυσωρυχείο, ένα φράγμα, μια γέφυρα κι ένα πάρκο δρόμος

avanti popoloστοavanti popoloΠριν από 3 ώρες
«Μα πότε γίναν όλ’ αυτά στην Κωνσταντινούπολη»; Με ρωτάνε οι γνωστοί και οι φίλοι. «Κι όλ’ αυτά για ένα πάρκο; Πριν λίγες μέρες εκεί δεν ήσουν; Κατάλαβες τίποτα»; Η αλήθεια είναι ότι το είχα καταλάβει δέκα χρόνια πριν. Όταν έκανα έρευνα σχετικά με το κίνημα ενάντια στην κατασκευή της τρίτης γέφυρας του Βοσπόρου και ένας ‘πληροφορητής’ μου (όπως είθισται να αποκαλούμε τα υποκείμενα της έρευνας μας οι κοινωνικοί ανθρωπολόγοι) μου είχε πει: «Αυτοί (οι ακτιβιστές ενάντια στην κατασκευή της γέφυρας) θα αντιδρούσαν έτσι κι αλλιώς. Δεν αντιδρούν στην κατασκευή της γέφυρας. Αντιδρούν ενάντ... περισσότερα »

Αλ Κάιντα: Διάτρητη η ασφάλεια των ΗΠΑ

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 3 ώρες
Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα της Υεμένης υποστήριξε σήμερα ότι οι βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστόνης αποκάλυψαν πόσο τρωτή είναι η ασφάλεια στις ΗΠΑ και κάλεσε τους μουσουλμάνους που ζουν στην Αμερική να «υπερασπιστούν» τη θρησκεία τους. Η κατασκευή βομβών όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στη Βοστόνη είναι "εφικτή για όλους", ανέφερε ο Κάσεμ αλ Ρίμι, στρατιωτικός ηγέτης της Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου σε ηχογραφημένο μήνυμά του που απευθύνεται στον αμερικανικό λαό. "Τα γεγονότα της Βοστόνης (...) και οι επιστολές με δηλητήριο ... περισσότερα »

Μ' αγωνία και λαχτάρα...

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 3 ώρες
Αδυναμία ανάπτυξης, κενό χρηματοδότησης. Το «δίπτυχο» που δημιουργεί εφιάλτες στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, μετά και την έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που εμμέσως αποκλείει την άμεση ανάκαμψη της οικονομίας Αν υπάρχει κάτι που πραγματικά εντυπωσίασε, την περασμένη Τετάρτη, με τη δημοσίευση των δύο εκθέσεων για την ελληνική οικονομία (Τράπεζα Ελλάδος και ΟΟΣΑ) ήταν η έμμεση αλλά σαφής προειδοποίηση του διοικητή της ΤτΕ πως δίχως μέτρα τόνωσης της οικονομίας δύσκολα αυτή θα ανακάμψει. Το ίδιο όμως έκανε αίσθηση και η άμεση αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, κ. Στου... περισσότερα »

«Όχι» της Μέρκελ σε περισσότερες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 3 ώρες
Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ αντιτίθεται στο να δοθούν περισσότερες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμφωνεί με τη Γαλλία ότι οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έπρεπε να συνεργαστούν πιο στενά σε ό,τι αφορά την οικονομική πολιτική, όπως δήλωσε σε μια συνέντευξη μέρος της οποίας προδημοσιεύθηκε σήμερα. Το Βερολίνο υποστήριζε πάγια το να καταστεί η Κομισιόν ισχυρότερη, όμως η εδρεύουσα στις Βρυξέλλες Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δει την επιρροή της να εξασθενεί κατά την διάρκεια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, ενώ η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, είνα... περισσότερα »

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Τουρκίας

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 3 ώρες
Για μία ακόμη νύχτα, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, της Άγκυρας, της Σμύρνης και άλλων πόλεων ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης φτάνοντας μέχρι και τα γραφεία του Ταγίπ Ερντογάν. «Κοντσέρτο για κατσαρόλες» πραγματοποιήθηκε σε πολλές συνοικίες, όπου οι κάτοικοι κατήγγειλαν με αυτό τον θορυβώδη τρόπο τη στάση της κυβέρνησης. Οι δρόμοι είναι ήρεμοι σήμερα το πρωί. Η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας στην Κωνσταντιν... περισσότερα »

Πέντε Γερμανοί οικονομολόγοι υπερασπίζονται την ενότητα της Ευρωζώνης

Kastelliotisaστοavanti popoloΠριν από 3 ώρες
Την ενότητα της Ευρωζώνης και την σταθερότητα του κοινού νομίσματος υπερασπίζονται - κυρίως έναντι του νεοσύστατου κόμματος «Εναλλακτική για την Γερμανία», αλλά και όλων όσοι εισηγούνται την έξοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου από την Ευρωζώνη - πέντε διακεκριμένοι Γερμανοί οικονομολόγοι με κείμενό τους, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα στην «Sueddeutsche Zeitung». Οι οικονομολόγοι αναγνωρίζουν, μεταξύ άλλων και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην Ελλάδα, στον τομέα της ανταγωνιστικότητας. Οι Μαρσέλ Φράτσερ, Κλέμενς Φούεστ, Χανς Πέτερ Γκρύνερ, Μίχαελ Χούτερ και Γιεργκ Ρόχολ υποστηρίζου... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου