Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

askota.gr

«φτάνει να έχουμε δουλειά»;

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 7 ώρες
[image: kanivalismos]Υπό τον φόβο των απολύσεων, που είναι σίγουρο ότι «αργά» ή γρήγορα θα έρθουν, η τρικομματική κυβέρνηση έχει βρει τον τρόπο να περνάει τα βάρβαρα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που στραγγαλίζουν οικονομικά τους εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις …

Απολύσεις στους ΟΤΑ: Η συζήτηση φοβαμαι ότι γίνεται εκτός θέματος!

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 1 ημέρα
[image: xarisis.2]*Του Γιώργου Χαρίση** Τις τελευταίες μέρες και δικαιολογημένα υπάρχει κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, όπως βέβαια και σ’ όλο το δημόσιο, σχετικά με το προετοιμαζόμενο νέο κύμα απολύσεων, όπου το μενού για το 2013 περιλαμβάνει 15.000 εν ψυχρώ απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες - κινητικότητες = απολύσεις.

Σε ρυθμούς γενικευμένης λαϊκής εξέργερσης η Τουρκία!

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 1 ημέρα
*[image: gefira tourkia]Ο «χημικός» Ερντογάν εξαπολύει βία και γεμίζει αέρια τις τουρκικές πόλεις* *Εκατοντάδες οι τραυματίες, ορισμένοι σε κρίσιμη κατάσταση!* *Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Τούρκους - Διαδηλωτές στην Αθήνα τη Δευτέρα 3 Ιουνίου* Ενώ στη ρημαγμένη Ελλάδα της κοινωνικής εξαθλίωσης, μάλλον, επικρατεί νηνεμία, τη σκυτάλη των εξεγέρσεων μετά τη χώρα «πρότυπο»(!), τη Σουηδία, λαμβάνει η Τουρκία, της οποίας το «οικονομικό θαύμα» διαφημίζεται ιδιαίτερα μεγαλόστομα.

Αυτόνομη Παρέμβαση:Και ο νέος ελιγμός Μανιτάκη οδηγεί σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 2 ημέρες
[image: troika apoliseis manitakis]Η Αυτόνομη Παρέμβαση σχετικά με δημοσιεύματα για τροποποιήσεις από το κ. Μανιτάκη στο νσχ για την «Οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις», θέλει να παρατηρήσει τα εξής: 1. Η κυβέρνηση κάτω από τη γενική κατακραυγή για απολύσεις εργαζομένων μέσω των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων Νομικών Προσώπων ή τη μετατροπή τους από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ, με απλές υπουργικές αποφάσεις και προεδρικά διατάγματα, προχωρά σε ελιγμό για να αποκρύψει τις πραγματικές της προθέσεις.

Έλλην υΠήκοος, ή Έλλην Πολίτης;

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 4 ημέρες
*[image: marios]Του Μάριου Κατσουρού** Έν όψει τις κατάθεσης του νομοσχεδίου με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» , παρουσιάζεται μια πρώτης τάξης ευκαιρία να βρεθεί η κοινωνία με τα συνδικάτα και με συντονισμένες αντιδράσεις να καταφέρουν στην πράξη να ακυρώσουν μνημονιακές κατευθύνσεις.

Αυτόνομη Παρέμβαση: Συλλαλητήριο κατά της επιστράτευσης

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 4 ημέρες
[image: ap dhm idiwt]*Παρασκευή 31 Μαΐου, ώρα 7μμ στο Σύνταγμα* Η κυβέρνηση προχώρησε, για τέταρτη φορά το τελευταίο διάστημα, στην πολιτική επιστράτευση απεργών, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να καταστείλει το διαρκώς ογκούμενο κύμα αντίδρασης στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων, που ακολουθεί.

Επανεξέταση των τυπικών προσόντων των εργαζομένων ζητά το ΥΠ.Δ.Μ.Η.Δ.

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 4 ημέρες
[image: apoliseis iskra]Υπό το πρίσμα των επερχόμενων απολύσεων το υπουργείο Διοικητικής «Απορρύθμισης» επανέρχεται εκ νέου, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, στην επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων. Με νέα εγκύκλιο το υπουργείο ζητά την επανεξέταση των προσωπικών φακέλων και των πτυχίων των εργαζομένων στο δημόσιο, στα νομικά πρόσωπα και στους Ο.Τ.Α.

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑ : αντισταθείτε

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 4 ημέρες
*[image: eklogwn edsna]..ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ αντισταθείτε....* Συνάδελφοι. Αντί κειμένου που θα κατέθετα τις απόψεις μου για τις εκλογές του συλλόγου μας , αποφάσισα να δημοσιεύω στο blog ένα πολύ αγαπημένο μου ποίημα. Την ΔΙΑΘΗΚΗ του Μιχάλη Κατσαρού. Νομίζω πως ότι έχω να σας πω το λέει καλύτερα με τους στίχους του ο ποιητής.. Επειδή τυχαίνει αυτές οι εκλογές, να είναι και οι τελευταίες εκλογές του συλλόγου στις οποίες συμμετέχω και εγώ , ας πούμε πως οι στίχοι του ποιητή είναι και η δική μου διαθήκη.. ... περισσότερα »

Ρύθμιση για μετατάξεις εξπρές στους δήμους

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 5 ημέρες
[image: ypallilos]Νομοθετική ρύθμιση η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να πραγματοποιούν μετατάξεις εξπρές για τους υπαλλήλους τους στο εσωτερικό τους, ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το υπουργείο Εσωτερικών.

Ζητείται συναίνεση για να μπουν στο γύψο και οι διαδηλώσεις

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 5 ημέρες
[image: ap sima]*Ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης για τη συνάντηση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό του πολίτη κ. Ν. Δένδια* Η σημερινή συνάντηση της πλειοψηφίας ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με τον Υπ. Δημοσίας Τάξης κ. Δένδια με θέμα τον περιορισμό των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, αποτελεί μία ακόμη πράξη στον ολισθηρό αντιδημοκρατικό κατήφορο της Κυβέρνησης μετά την μαζική καταστολή των αγώνων, την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και τις επιστρατεύσεις των εργαζομένων που κινητοποιούνται.

Ένα ραντεβού χωρίς νόημα ή ένα περίεργο ραντεβού;

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 6 ημέρες
[image: diadilosi1]*Σχόλιο της Αυτόνομης Παρέμβασης για την συνάντηση των προεδρείων ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Ν. Δένδια!* Αρχικά από δημοσιογράφους, εργατικούς συντάκτες και στη συνέχεια από δελτίο τύπου της ΓΣΕΕ, πληροφορηθήκαμε ότι την Τρίτη 28 Μαΐου 2013, στις 12μ θα γίνει συνάντηση των προεδρείων των δύο συνομοσπονδιών (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) με το Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, στα γραφεία της ΓΣΕΕ, μετά από αίτημα του Υπουργού!

Η πληρώνεις ή πεθαίνεις το δίλημμα για χιλιάδες ανασφάλιστους

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 1 εβδομάδα
[image: grioula2]*Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ* Θάνατος ή χρέος; Χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ των δύο. Το κόστος νοσηλείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που αδυνατεί να πληρώσει ο ανασφάλιστος ασθενής μετακυλύεται στην Εφορία.

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ : εκμεταλλεύονται την ανάγκη για εργασία

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 1 εβδομάδα
[image: vg adedy]Την άμεση ανάγκη των ανέργων για εύρεση εργασίας και ενός μεροκάματου που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, εκμεταλλεύεται η δημοτική αρχή Πειραιά. Με την υπόσχεση προφανώς ότι θα τους προσλάβουν ή θα τους επαναπροσλάβουν με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (2 - 8 μήνες) η δημοτική αρχή Πειραιά υποχρεώνει έμμεσα παλιούς ή "προσεχώς" (?) νέους συμβασιούχους να εργάζονται χωρίς μισθό και ασφάλιση, "διευκολύνοντας" έτσι την υπηρεσία της καθαριότητας που χωλαίνει κατά πολύ στην επάρκεια προσωπικού.

Υπό διάλυση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στον Καιάδα της ανεργίας οι εργαζόμενοι, απροστάτευτη η κοινωνία

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 1 εβδομάδα
[image: kalamaria 1]Απόρροια του νομοσχεδίου για την δημόσια διοίκηση που κατατίθεται τις αμέσως προσεχής ημέρες στη βουλή είναι το έγγραφο του υπουργείου εσωτερικών προς τους δήμους για την αποστολή στοιχείων που έχουν να κάνουν με τα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύουν καθώς και τα αναλυτικά στοιχεία των εργαζομένων που εργάζονται σε αυτά.

Απύθμενο το θράσος του ΠΑΜΕ

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 1 εβδομάδα
[image: 1ap]Οι δυνάμεις του μνημονιακού συνδικαλισμού αντάμα με αυτές του κομματικού συνδικαλισμού τύπου ΠΑΜΕ έχουν στήσει ένα απέραντο εργοτάξιο νοθείας, αλλοίωσης και κατασκευής συσχετισμών στο ΕΚΑ, ενόψει του συνεδρίου που αρχίζει αύριο. Το θράσος όμως των δυνάμεων του ΠΑΜΕ δεν έχει όρια, αν και είναι από τους βασικούς πρωταγωνιστές αυτού το νοσηρού φαινομένου, κατασκευάζει μια παραπλανητική και συκοφαντική εικόνα σε βάρος της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, στην προσπάθειά του να θολώσει τα νερά και να κρύψει τη δική του μεγάλη και πρωταγωνιστική συμμετοχή στη νοθεία και στην αλλοίωση.

Αυτόνομη Παρέμβαση: Ευρεία συνδικαλιστική σύσκεψη

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 1 εβδομάδα
[image: ap sima]Η Αυτόνομη Παρέμβαση οργανώνει την Πέμπτη 30 Μαΐου στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ (Πατησίων 69 & Αινιάνος 2) σύσκεψη με θέματα: 1.Εκτιμήσεις και συμπεράσματα από τη δράση του Συνδικαλιστικού κινήματος στον ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα 2.Άξονες δράσης (Συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις, εξελίξεις στο Δημόσιο, απολύσεις κλπ) 3.Συνδιάσκεψη της Αυτόνομης Παρέμβασης *Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης*

και στους ανθρώπους έφεραν τη δυστυχία και οι αριθμοί δεν τους βγαίνουν

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 1 εβδομάδα
[image: xaratsia9] *Φτωχοί, άνεργοι και χρεωκοπημένοι* Το σπάνιο φαινόμενο να δυστυχούν και οι άνθρωποι και οι αριθμοί είναι το αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα. Η ελληνική κοινωνία γυρίζει δεκαετίες πίσω και η οικονομία βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο χάος. Σύμφωνα με έκθεση της Unicef και του Πανεπιστημίου Αθηνών, 597.000 παιδιά είναι φτωχά ή κοινωνικά αποκλεισμένα και 322.000 εξ αυτών σε σοβαρή υλική αποστέρηση. Σύμφωνα με την Ε.Ε., οι ελληνικές Περιφέρειες κατέχουν τις πρώτες θέσεις στις διάφορες κατηγορίες ανεργίας, με κραυγαλέα ... περισσότερα »

Εγκύκλιος του Υπ.Εσ. για τα Κ.Η.Φ.Η

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 1 εβδομάδα
*[image: 1]Παράταση συμβάσεων προσωπικού ΚΗΦΗ.* Ενόψει της υλοποίησης νέου κύκλου του προγράμματος των «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (ΚΗΦΗ) και των Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), σας ενημερώνουμε ότι με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ.2 του ν. 4141/2013 προβλέφθηκε η παράταση των συμβάσεων του προσωπικού των φορέων των ΟΤΑ που απασχολείται στα κέντρα αυτά, ώστε να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι παρεχόμενες υπηρεσίες, μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των φορέων στο νέο κύκλο του προγράμματος.

Το οριστικό χτύπημα στις συντάξεις από το «νόμο Λοβέρδου».

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 2 εβδομάδες
[image: asfalistiko1]*Απασφαλίζουν τον... Λοβέρδο* Το κράτος, με το νόμο του πρώην υπουργού, σταματάει από 1ης Ιανουαρίου 2015 την επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων, περιορίζοντάς τη μόνο ως προς την κατώτατη σύνταξη των 360 ευρώ Ασφαλιστική καταιγίδα σε δύο δόσεις περιμένει το σύνολο των ασφαλισμένων (5.500.000) σταδιακά τα επόμενα δύο χρόνια. Το κράτος, με το «νόμο Λοβέρδου», σταματά να επιχορηγεί τα ασφαλιστικά ταμεία από 1ης Ιανουαρίου 2015, με την επιχορήγηση να περιορίζεται στο ελάχιστο και μόνο για το περιεχόμενο της βασικής σύνταξης (360 ευρώ), ανοίγοντας έτσι το δρόμο ... περισσότερα »

Εμπρός για το success story ...του λαού!!

tethroni@yahoo.gr (ΒΑΣΙΛΗΣ)στοaskota.grΠριν από 2 εβδομάδες
*[image: elenhdedoush]της Ελένης Δεδούση* Η εταιρεία Foxconn κατασκευάζει εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για λογαριασμό εταιρειών όπως η Apple, η Nokia και η Intel. Στη μακρινή μας Κίνα διατηρεί εργοστάσιο όπου απασχολεί 1,2 εκατομμύριο ανθρώπους. Από το 2010 μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεκατρείς εργαζόμενοι της έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους. Στο θλιβερό αυτό κατάλογο των αυτοκτονιών προστέθηκαν αλλά τρία άτομα τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Οι αυτοχειρίες δεν είναι άσχετες από τις δύσκολες συνθήκες εργασίας, μια και επρόκειτο για ένα σύγχρονο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου