Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Παντού αντίσταση, παντού συγκρούσεις - Ανταπόκριση του Σεϊτ Αλντογάν της εφημερίδας Evrensel

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 4 ώρες
*Σχεδόν όλες τις πόλεις της Τουρκίας ξύπνησαν με εικόνες που δημιουργεί ένας λαός που παλεύει για 7 μέρες διεκδικώντας πολιτικές ελευθερίες και δημοκρατικά δικαιώματα. * Μέχρι τις πρωινές ώρες, ιδιαίτερα στην Κων/πολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Κοτζάελι, Εσκισεχίρ, Κάισερι, Ντέρσιμ και πολλές άλλες μεγάλες και μικρές πόλεις γινόταν ογκώδεις διαδηλώσεις με συμμετοχή κόσμου από κάθε ηλικία. Αντρες, γυναίκες. εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, σχημάτιζαν ατέλειωτα οργισμένα ποτάμια που ήθελαν να πνίξουν την αντιλαϊκή κυβέρνηση Ερντογκάν. Στην Άγκυρα συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις όλη μέρα ενώ μόλις... περισσότερα »

Επειγόντως ο Ερντογκάν να προσλάβει ένα Πρετεντέρη, έστω τον Μπάμπη ή στην ανάγκη τον Σίμο Κεδίκογλου

giorgisστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 5 ώρες
Του *Γ. Γ.* *Μα είναι δυνατόν ολόκληρη Τουρκία να μην διαθέτει ένα τηλεοπτικό κανάλι με την εγκυρότητα του Mega και τις βαθυστόχαστες αναλύσεις του Πρετεντέρη; Πώς να αντιληφθείς ότι μια χώρα με δεκάδες πανεθνικής εμβέλειας τηλεοπτικούς σταθμούς δεν διαθέτει ένα κανάλι με έναν πολιτικό αναλυτή της βαρύτητας του Μπάμπη (ένας είναι ο Μπάμπης ο Σουγιάς) και της αντικειμενικότητας του Σκάι; * Μου δημιουργήθηκαν αυτές οι απορίες τώρα που μίλησα τηλεφωνικά με σύντροφο που γνωρίζει Τούρκικα να μου πει τι γράφουν οι ιστοσελίδες των τούρκικων τηλεοπτικών σταθμών όπως και τα έντυπα της γείτον... περισσότερα »

Απαγωγή αλά CIA και παράδοση στην Τουρκία αριστερού αγωνιστή

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 12 ώρες
Η Ελλάδα του Μνημονίου μοιάζει όλο και περισσότερο με Μπανανία, όπου ο λαός ζει σε πλήρη εξαθλίωση και οι βασικές συνταγματικές διατάξεις έχουν ανασταλεί. Πριν από λίγο η Τούρκικη Αντιτρομοκρατική ενημέρωσε τους οικείους του Γιαϊλά Μπουλούτ ότι ο αριστερός αγωνιστής βρίσκεται στα χέρια της. Υπενθυμίζεται ότι ο Μπουλούτ απήχθη το βράδυ της Πέμπτης από την οδό Σόλωνος. Η Ελληνική Αστυνομία αρνήθηκε επισήμως ότι έχει ανάμειξη στο περιστατικό. Ωστόσο, αυτόπτης μάρτυς σημείωσε την πινακίδα του αυτοκινήτου στο οποίο έσυραν τον Μπουλούτ. Η πινακίδα αντιστοιχεί σε αυτοκίνητο της ΕΛΑΣ.Είτε... περισσότερα »

Εκδήλωση με τη Naomi Klein στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 13 ώρες
Η μαχητική δημοσιογράφος και συγγραφέας Naomi Klein θα επισκεφτεί τους εργάτες της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής την Τρίτη 4 Ιουνίου σε μια εκδήλωση-συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο. Η Ν.Klein έγινε παγκοσμίως γνωστή τόσο με την εμπλοκή της με το κίνημα της αντιπαγκοσμιοποίησης όσο και με το βιβλίο της "Το Δόγμα του Σοκ: Η Άνοδος του Καπιταλισμού της Καταστροφής" όπου καταδυκνείει τις "θεραπείες" που επιβάλει στους λαούς το ΔΝΤ παγκοσμίως ώστε να επιβάλλει την καταστροφική, για την κοινωνική πλειοψηφία, οικονομική και πολιτική συνταγή του. Δεν είναι η πρώτη φορά που η N.... περισσότερα »

Κεμάλ, πότε τελείωσε η χούντα;

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 20 ώρες
της Μαριάννας Τζιαντζή - "Πριν" Kάποτε, στα πρώτα χρόνια της δικτατορίας, σε μια ταβέρνα του Πύργου μια παρέα τραγούδησε το «Είμαι αητός χωρίς φτερά», που λόγω στίχων και λαϊκότροπου ύφους, κίνησε τις υποψίες του χαφιέ του διπλανού τραπεζιού, ο οποίος έσπευσε να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Έπιναν και τραγουδούσαν Μίκη Θεοδωράκη, κύριε διοικητά! «Μα όχι», υποστήριξαν οι τρεις νέοι όταν κλήθηκαν στην Ασφάλεια για να δώσουν εξηγήσεις. Του Χατζιδάκι είναι το τραγούδι, είπαν, δεν ξέραμε ότι είναι απαγορευμένος ο Χατζιδάκις. Αητός που κάποτε είχε φτερά και τώρα δεν έχει; ... περισσότερα »

Η ελληνική κυβέρνηση κατάντησε ενεργούμενο του Ερντογκάν για την εξόντωση Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών.

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 22 ώρες
Ψάχνεις να βρεις χαρακτηρισμούς για να αποδώσεις στους υπεύθυνους του εγκλήματος σε βάρος του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, Μπουλούτ Γιαϊλά, και δεν μπορείς να βρεις χωρίς να κινδυνεύεις να σου αποδοθεί κατηγορία για «εξύβριση» και τα σχετικά. Μπορεί το θέμα αυτό να μην πάρει τις διαστάσεις που έλαβε η παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους, είναι όμως ακριβώς η ίδια περίπτωση. Αυτή την φορά*Ελληνες μπάτσοι απήγαγαν από το κέντρο της Αθήνας πολιτικό πρόσφυγα, τον ξυλοκόπησαν και τον παρέδωσαν σε Τούρκους μπάτσους οι οποίοι τον μετέφεραν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Κωνσταντινούπολ... περισσότερα »

Σαν σήμερα το 1936 ο φασίστας Μεταξάς δολοφονεί εργάτες - Οι σύγχρονοι θαυμαστές του δικτάτορα (Βίντεο)

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 23 ώρες
Σαν σήμερα το 1936 οι εργάτες του Βόλου με πρωτοπόρους υφαντουργούς και υφαντουργίνες κατεβαίνουν σε πανεργατική απεργία. Η αστυνομία επιτίθεται με όπλα στους απεργούς που ζητούσαν ψωμί και τους δίνει σφαίρες, σκοτώνοντας έναν εργάτη και τραυματίζοντας 30. Ο «Ριζοσπάστης» γράφει την επόμενη μέρα: «Να παραιτηθεί αμέσως η κυβέρνηση του δολοφόνου Μεταξά που απειλεί να ματοκυλίσει όλη την Ελλάδα», υπογραμμίζοντας στο ρεπορτάζ του: «Δεν στέγνωσε ακόμα το αίμα των δολοφονηθέντων εργατών της Θεσσαλονίκης. Ακόμα δεν έσωσαν οι βόγγοι και οι αναστεναγμοί των χαροκαμένων μανάδων και των ορφαν... περισσότερα »

Παρέμβαση Γ. Ρούση στην 2η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
*Συντρόφισσες και σύντροφοι,* Στην σύντομη παρέμβασή μου θα επικεντρωθώ στο κρίσιμο κατά τη γνώμη μου ζήτημα της *συγκρότησης ενός κεντρικού πολιτικού αντικαπιταλιστικού –αντιιμπεριαλιστικού μετώπου και της υλοποίησης του προγράμματός του.* Η αναγκαιότητα για τη συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου με περιεχόμενο όπως εκείνο που προσδιορίζεται από τα *8 σημεία της Θέσης 43*, προκύπτει από την δυσκολία που υπάρχει να προχωρήσουμε άμεσα στην αναγκαία επανάσταση, που θα οδηγήσει στο σοσιαλισμό. Όπως ορθά διατυπώνεται στη ίδια θέση το πρόγραμμα αυτό προτείνεται ως *«μεταβατικό προς την... περισσότερα »

Τουρκία: Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται, ο κόσμος επιμένει. Η κυβέρνηση Ερντογκάν σε πανικό (Βίντεο)

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
*Του Σεϊτ Αλγκογκάν* Σχεδόν σε όλη την Τουρκία και στο Κουρδιστάν συνεχίζονται οι μεγάλες διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση του Ερντογάν και στην πολιτική της. Συνολικά σε 57 πόλεις πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και στις περισσότερες απ’ αυτές είναι εξέλιξη με μαζικό χαρακτήρα. Χτες το απόγευμα στην Κων/πολη, Άγκυρα, Σμύρνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις ο κόσμος επέμενε και παρέμεινε στις πλατείες μέχρι το πρωί. Στην πλατεία Ταξίμ της Κων/πολης ο κόσμος είναι μαζεμένος και συνεχώς καλούν τις μάζες να δώσουν περισσότερο υποστήριξη. Χτες η αστυνομία είχε αποσυρθεί απ’ την πλατεία Ταξ... περισσότερα »

Στις 78 στροφές (8 βίντεο)

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
Οσοι/ες ακούτε συχνά τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό θα έχετε αντιληφθεί ότι μας αρέσει πολύ το ρεμπέτικο τραγούδι. Μ’ αυτό το δεδομένο προσπαθούμε να παρακολουθούμε ανελλιπώς την καλύτερη εκπομπή που υπάρχει, μ αυτό το θέμα, στην ελληνική τηλεόραση η οποία δεν είναι άλλη απ’ την εκπομπή «στις 78 στροφές» που παρουσιάζει κάθε Σάββατο βράδυ ο Αρης Νικολαϊδης στην τηλεόραση του «902». Παραθέτουμε οχτώ βίντεο, λοιπόν, με τα τραγούδια που παρουσιάστηκαν στην χθεσινή εκπομπή και τα οποία είναι: «Είμαι το παιδί του δρόμου», «Βάλε με στην αγγαλιά σου», «Οι Λαχανάδες», «Ο Λαθρέμπορας», «... περισσότερα »

Ανταπόκριση από την Τουρκία (2 Βίντεο)

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
Στα βίντεο που παραθέτουμε βλέπουμε τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν τα επεισόδια στην Τουρκία τα δελτίο ειδήσεων του Mega και του Σκάι ενώ παρακάτω δημοσιεύουμε την ανταπόκριση που μας έστειλε από την Τουρκία, δημοσιογράφος της εφημερίδας *Evrensel:* Στις μεγάλες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αγκυρα οι διαδηλωτές δέχτηκαν την κρατική τρομοκρατία με κάθε έννοια. Η αστυνομία επί ώρες πολιορκούσε να διαλύσει τους συγκεντρωμένους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πάνω από 200 συλλήψεις και άλλοι τόσοι τραυματίες. Δεν είναι επιβεβαιωμένη η ύπαρξη 5 νεκρών, όπως ... περισσότερα »

Αι σιχτίρ πια μ' αυτές τις συνιστώσες...

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
Του Σωκράτη Μαντζουράνη - "Δρόμος της Αριστεράς" Επιτέλους! Είδαμε και πάθαμε τόσο καιρό τώρα να τελειώσουμε μ' αυτόν το μπελά των συνιστωσών, μ' αυτή την αντιδημοκρατική και πολιτικά ξεπερασμένη προίκα του παρελθόντος. Πολιτικά βαρίδια είχαν καταντήσει πια τούτες οι συνιστώσες, τροχοπέδη στον ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος και της πορείας του προς την κυβερνητική εξουσία. Καλά που ο πρόεδρος άκουσε τη λαϊκή εντολή, πήρε το μήνυμα από τους 1.635.237 ψηφοφόρους μας και με θάρρος ανήγγειλε μια μέρα από τον ραδιοσταθμό μας πως η «βασιλεία» των συνιστωσών τέρμα πλέον και ήρθε ο καιρός να διαλυθο... περισσότερα »

Καληνύχτα Κεμάλ, Καλημέρα λογοκρισία (Βίντεο)

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
Σε ρόλο ιεροεξεταστή του μεσαίωνα διευθύντρια σε δημοτικό σχολείο απαγόρευσε σε δασκάλα να διδάξει στους μαθητές της 5η τάξης το μελοποιημένο από τον Μάνο Χατζιδάκη, ποίημα του Νίκου Γκάτσου "Κεμάλ". Αυτή η «εκπαιδευτικός», που μάλιστα προΐσταται σε σχολική μονάδα έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι αυτό το τραγούδι προωθεί την «ισλαμική προπαγάνδα»!!!. Τι να σχολιάσεις σ΄ αυτή την αντίδραση της διευθύντριας; Τον σκοταδισμός της; Ότι απαξιώνει δυο κεφάλαια του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, όπως είναι ο Μάνος Χατζιδάκις και ο Νίκος Γκάτσος; ‘Η μήπως την «εκπαιδευτική» της κουλτούρ... περισσότερα »

Παρέδωσαν στις Τουρκικές αρχές τον πολιτικό πρόσφυγα που απήγαγε η ελληνική αστυνομία;

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
Την στιγμή που ο λαϊκός ξεσηκωμός του Τούρκικου λαού ενάντια στο βάρβαρο καθεστώς της Αγκυρας πληρώνεται με αίμα* η ελληνική αστυνομία απαγάγει τούρκους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες και τους παραδίδει στο καθεστώς της Αγκυρας* με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι στην κυριολεξία ανατριχιαστικό να ισχύει η είδηση ότι* ο πολιτικός πρόσφυγας Μπουλούτ Γιαϊλά, τον οποίον οι μπάτσοι «μπροστά στα μάτια των πολιτών, στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Σόλωνος τον ξυλοκόπησαν άγρια και τον απήγαγαν», σύμφωνα με την καταγγελία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Του... περισσότερα »

Τους έλειπε ο φερετζές

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
*Η φτηνή μικροπολιτική ως άλλοθι της επικίνδυνης συγκυβέρνησης Σαμαρά* Του Δημήτρη Υφαντή - "Δρόμος της Αριστεράς" Ενώ η παρωδία γύρω από το λεγόμενο Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο δεν έχει φτάσει ακόμη στο απόγειο, αναρωτιέται κανείς: Το κάνουν επίτηδες ή έχουν εγκλωβιστεί στις ολέθριες επιλογές τους; Βενιζέλος και Κουβέλης βρίσκονται εκτεθειμένοι, ενώ το πρωθυπουργικό κέντρο έκανε εξαρχής σαφείς τις προθέσεις του. Δεν επέτρεψε καμία αμφισβήτηση ούτε ως προς την απόλυτη εξουσία του, ούτε ως προς την ουσία στο καίριο ζήτημα του ρατσισμού και της νεοναζιστικής εγκληματικότητας. Με την κ... περισσότερα »

Η κυβέρνηση του Ερντογάν κήρυξε τον πόλεμο ενάντια στο λαό

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 1 ημέρα
*Τουρκία: Παντού συγκρούσεις παντού διαδηλώσεις* Του *Σειτ Αλντογάν* Η κυβέρνηση του Ερντογάν εδώ και καιρό εφάρμοζε μία πολιτική ενάντια στις απαιτήσεις του λαού και υπέρ των μονοπωλιακών εταιριών. Με τα υποτιθέμενα αναπτυξιακά προγράμματα σε πολλές περιοχές διαπράχτηκαν οικολογικά εγκλήματα για να μετατραπούν αυτές σε εργοτάξια, όπου επικρατούν άθλιες εργασιακές συνθήκες και μισθού εξαθλίωσης. Ο Ερντογάν και το επιτελείο του, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα Τούρκικων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων επέλεξαν την άγρια καταστολή σε κάθε λαϊκή αντίδραση που υπήρξε. Προσπαθώντας να συ... περισσότερα »

Οταν τρώνε δεν μιλάνε Μέρος 2ο

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 2 ημέρες
Πηγή: * "Hot Doc"* Συνέχεια από *εδώ* Η μέθοδος «στρουμφάκια» Με τρεις τρόπους οι έλληνες τραπεζίτες διαπλέκονται με τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο πρώτος είναι ιδιοκτησιακός. Χαρακτηριστικότερο είναι το παράδειγμα του Λαυρεντιάδη, που αναλύουμε παρακάτω, και ουσιαστικά πρόκειται για κρυφή αγορά μετοχών των ΜΜΕ μέσω παρένθετων προσώπων. Και άλλοι τραπεζίτες εκτός του Λαυρεντιάδη έχουν κοινές επιχειρήσεις με εκδότες, μέσω off shore εταιριών. Τα ονόματα των εταιριών αυτών είναι στη διάθεση μας, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να γίνει η ταυτοποίηση τους. Ο δεύτερος τρόπος είναι η διαφήμιση, ή μάλ... περισσότερα »

Μας «σώσανε»!

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 2 ημέρες
Του Νίκου Μπογιόπουλου _ "Ριζοσπάστης" Στις 31/12/2009, όταν δηλαδή μας ετοίμαζαν να πάμε από το Καστελόριζο «βουρ» για το ΔΝΤ, το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ήταν 298 δισ. ευρώ. Σήμερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος της χώρας έχει φτάσει τα 309 δισ. ευρώ! Δηλαδή, μετά από τρεις δανειακές συμβάσεις, μετά από τρία Μνημόνια, μετά από έξι επικαιροποιημένα μνημόνια, μετά ακόμα και από το «κούρεμα» με το οποίο «αποκεφάλισαν» τα πάντα, το χρέος αυξήθηκε! Είναι προφανές: Μας... «έσωσαν»! * Σύμφωνα με την έκθεση που εκπονήθηκε για τη Unicef από το Παιδαγ... περισσότερα »

Δυναμικές λαϊκές αντιδράσεις στην Κωνσταντινούπολη και άκρατη κρατική καταστολή

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 2 ημέρες
Για τέσσερις μέρες οι κάτοικοι της Κωνταντινούπολης που διαμαρτύρονται στην κυβερνητική πρόθεση να πεζοδρομήσει ένα μέρος από την πλατεία Ταξίμ στερώντας το πράσινο και τον χώρο αναψυχής που υπάρχει (θα φτιάξουν εκεί κυβερνητικά κτίρια, τζαμιά, τεράστια εμπορικά κέντρα καταστρέφοντας ένα πνεύμονα πρασίνου), αντιμετωπίζουν την άκρατη κρατική καταστολή. Την πρώτη μέρα των λαϊκών κινητοποιήσεων υπήρξαν πραγματικές μάχες σώμα με σώμα των δυνάμεων καταστολής με διαδηλωτές που είχαν σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν εκατοντάδες τραυματίες (ανάμεσα σ’ αυτούς δουλευτές, δημοσιογράφοι και τουρίστ... περισσότερα »

Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ.

ΒΑΘΥστοΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΠριν από 3 ημέρες
Από τον "Ριζοσπάστη" Στο σφυρί βγάζει η ΕΥΔΑΠ σπίτι ανέργου μεταλλεργάτη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για οφειλή 831 ευρώ. Ο άνεργος εδώ και τρία χρόνια, πατέρας δύο παιδιών, κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να χάσει το σπίτι του, τον κόπο μιας ζωής, που έχτισε «φτύνοντας αίμα» μέσα στη Ζώνη. Χτες, έγινε η πρώτη παρέμβαση από αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά μαζί με τον άνεργο στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ στον Πειραιά, απαιτώντας να σταματήσει η διαδικασία. Καπιταλιστές, κυβέρνηση, ΕΕ, αφού έχουν καταδικάσει τους εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου