Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Για εφέ τον έχουμε τον Μπουραΐμη;


Ο Κώστας Μπράβος δεν διέπραξε το αδίκημα της αντιποίησης αρχής,
γιατί η διοίκηση του Δήμου Φυλής απλά δεν υφίσταται...
Αστεία πράγματα συμβαίνουν στο Δήμο Φυλής, όπου οι εργαζόμενοι απεργούν εδώ και μέρες επειδή παραμένουν απλήρωτοι. Ο Δήμος, όπως είναι φυσικό, έχει παραλύσει, οι υπηρεσίες έχουν πάψει να λειτουργούν κι ο κίνδυνος να σταματήσει, σύντομα και η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι ορατός. Αιτία για το χάος που έχει προκληθεί είναι η διακοπή της καταβολής αντισταθμιστικών για τη Χωματερή, από την πλευρά του Φορέα Διαχείρισης των απορριμμάτων (ΕΔΣΝΑ), με αποτέλεσμα ο Δήμος να έχει οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο. Η απρονοησία του Δημάρχου, που επέτρεψε στον ΕΔΣΝΑ να συσσωρεύσει χρέος 20 εκατ. ευρώ κι η έλλειψη αντανακλαστικών, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε, προ μηνός, ότι δεν πρέπει να καταβάλλονται αντισταθμιστικά, ήταν ο βασικός λόγος που τα πράγματα έφτασαν εδώ. 
Κι αντί, έστω την τελευταία στιγμή, ο Δήμαρχος να δραστηριοποιηθεί και να δημιουργήσει μέτωπο συνεργασίας στο εσωτερικό του Δήμου, με σκοπό τη διεκδίκηση των οφειλομένων, απέχει από κάθε διαδικασία. Μαζί του και οι αιρετοί, δηλαδή οι Αντιδήμαρχοι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, που ενώ είναι πρώτοι στην προβολή και στη φανφάρα, τώρα κρύβονται μαζί του. 
Υπ’ αυτές τις συνθήκες φαίνεται ότι την ανύπαρκτη διοίκηση έχει υποκαταστήσει ο Ταμίας του Δήμου, Κώστας Μπράβος, ο οποίος στη Γενική Συνέλευση της Τετάρτης, 24 Ιουλίου, έστρεψε πάνω του τα πυρά των συναδέλφων του, που, δικαιολογημένα πνέουν μένεα κατά του Δημάρχου. Το εκπληκτικό είναι ότι ο Κώστας Μπράβος υποκατέστησε τη διοίκηση και στις επαφές του Δήμου με τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον οποίο, όπως είπε, επισκέφθηκε στο γραφείο του.
Αυτός ήταν ο λόγος που ο ΦΥΛΑΡΧΟΣ απέδωσε με το ποδοσφαιρικό σύνθημα «Μπράβο Θεέ, πάρε την ΠΑΕ» ΚΛΙΚ ΕΔΩ, την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Φυλής. Γιατί, αφού ο Κώστας Μπράβος είναι αυτός που διαχειρίζεται την κρίση, τότε τι τον θέλουμε το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς του συμβούλους;
Για εφέ;

Πυρά των εργαζομένων του Δήμου, κατά Σγουρού-Μπουραΐμη

Μέσω ΑΣΕΠ η έξοδος των 70.000 υπαλλήλων του «μαλακού ΑΣΕΠ»


To ίδιο το ΑΣΕΠ θα αποφασίσει για το ποιες κατηγορίες εργαζομένων εμπίπτουν στο «σκληρό» ή το «μαλακό» ΑΣΕΠ. Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχης Γιώργο Βέη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ να καταθέσει άμεσα τις προτάσεις της Ανεξάρτητης Αρχής για τη μοριοδότηση των τριών κατηγοριών εργαζομένων που μπήκαν στο Δημόσιο μετά το 1994. Δηλαδή, όσων μπήκαν:
1) Μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
2) Μέσω διαδικασιών που ήλεγχε από την αρχή έως το τέλος η Ανεξάρτητη Αρχή.
3) Μέσω διαδικασιών που το ΑΣΕΠ διενήργηση απλώς τον έλεγχο νομιμότητας τους.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  φαίνεται πως και ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής είναι της άποψης ότι, αυτή η τρίτη κατηγορία είναι αυτό που λέμε «μαλακό» ΑΣΕΠ και γι” αυτό το λόγο ανάμενεται η μοριοδότησή της να είναι μικρότερη από τις άλλες δύο. Πρόκειται για τους 70.000 υπαλλήλους για τους οποίους έγραψε η aftodioikisi.gr. 
Σε κάθε περίπτωση, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης από τη στιγμή που ζήτησε τη σχετική εισήγηση θα την ακολουθήσει κατά γράμμα. Άλλωστε, όπως τονίζουν πηγές του υπουργείου στην aftodioikisi.gr, η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο ΑΣΕΠ εκτός από πρακτικό είχε και καθαρά συμβολικό χαρακτήρα.
Μεγαλύτερη συμμετοχή και στη διαδικασία κινητικότητας
Γι” αυτό το λόγο, άλλωστε, εκτός από τη μοριοδότηση των υπαλλήλων του «σκληρού» και του «μαλακού» ΑΣΕΠ ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρόεδρο της Αρχής Γιώργο Βέη να καταθέσει πρόταση σχετικά με τη δυνατότητα του ΑΣΕΠ  να παρέχει πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια στην διαδικασία της κινητικότητας. Δηλαδή, πέραν της συμμετοχής του ίδιου του προέδρου στην τριμελή για την αξιολόγηση να συμμετέχει ενεργότερα στο γραφειοκρατικό κομμάτι της κινητικότητας, προκειμένου να βοηθήσει στην επίσπευσή του.
«Το ΑΣΕΠ εδώ και 20 χρόνια έχει επιτελέσει το ρόλο του θεματοφύλακα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο. Η συμβολή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία της κινητικότητας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, έτσι ώστε αυτή να ολοκληρωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και διαφάνεια που οι καιροί επιβάλλουν«, τόνισε σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση ο κ. Μητσοτάκης.
Πρόσθεσε δε ότι «οπως γνωρίζεται η διαδικασία της κινητικότητας προδιαγράφεται με απόλυτη σαφήνεια από το νόμο που έχει ψηφιστεί. Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ τη δυνατότητα της Ανεξάρτητης Αρχής να παρέχει πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει το ΑΣΕΠ από τη διαδικασία της πρώτης κινητικότητας».
Συμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο κ.  Μητσοτάκης  ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ για θέματα της αρμοδιότητας της Ανεξάρτητης Αρχής, ενω απο την πλευρά ο υπουργός  είχε την ευκαιρία να επισημάνει στον κ. Βέη τη μέγιστη σημασία που αποδίδει στο ΑΣΕΠ, «το οποίο προσδίδει την αναγκαία διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αξιοκρατία όχι μόνο στις διαδικασίες αξιολόγησης όλων όσοι εντάσσονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας, αλλά φυσικά και στις διαδικασίες ένταξης ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο Τομέα.

Ξεψαχνίζουν τα πτυχία των δημοτικών αστυνόμων


Αρχίζει έλεγχος για την εξέταση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών που υπέβαλλαν οι επιτυχόντες σε διαγωνισμούς για τη δημοτική αστυνομία.
Τον έλεγχο ζήτησαν από κοινού, σήμερα, από τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Παρασκευά  Νομικό,  με κοινή επιστολή τους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι προ ημερών ο κ. Γρηγοράκος είχε προβεί στην εκτίμηση, ότι ένα 20% των πτυχίων των δημοτικών αστυνομικών, κυρίως αυτών που αφορούσαν τη γνώση ξένων γλωσσών είναι πλαστά.

Σε διαθεσιμότητα μεταπτυχιακοί εκπαιδευτικοί & δημοτικοί αστυνομικοί


Δεν θα γλιτώσουν τελικά την ένταξη σε διαθεσιμότητα οι εκπαιδευτικοί και οι δημοτικοί αστυνομικοί, κάτοχοι μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, καθώς οι αριθμοί δεν έβγαιναν το EuroWorking Group έθεσε ως προϋπόθεση  για την εκταμίευση της δόσης ύψους 4 δισ. ευρώ,  ότι αύριο θα περάσει από τη Βουλή τροπολογία που θα ακυρώνει τη σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου που εξαιρούσε τους εκπαιδευτικούς (πρόκειται για 245), κατόχους μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών που είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο Παιδείας.
Όπως είπε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται και ο τρόπος με τον οποίο «θα μπορέσουν να απορροφηθούν καθηγητές ειδικοτήτων που καταργήθηκαν είτε σε μονάδες του υπουργείου Υγείας, είτε ως ωρομίσθιοι στα δημόσια ΙΕΚ, ή σε άλλες ειδικότητες όπως αισθητικής, κομμωτικής, που υπάρχει δυνατότητα άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος, αλλά και σε διοικητικές υπηρεσίες».
Αντιστοιχη τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει το επόμενο διάστημα για τους  περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα.
Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, σημαίνει ότι το μέτρο της εξαίρεσης των υπαλλήλων κατόχων μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από της διαθεσιμότητα που ορισμένοι έλπιζαν ότι μπορεί να εφαρμοσθεί και γενικότερα στο Δημόσιο, δεν πρόκειται να ισχύσει.

«Ωρολογιακή βόμβα» ο Δήμος Φυλής – Αδιαφορία από τη διοίκηση




Στις δύο προηγούμενες ανακοινώσεις μας (Τρίτη 9/7 και Σάββατο 13/7) θίξαμε, ως οφείλαμε, το φλέγον ζήτημα της νέας -κατάπτυστης κατά τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού- κυβερνητικής απόφασης που… χοντροκομμένα και διόλου εντέχνως πλασαρίστηκε ως «μεταρρυθμιστικό έργο» και ουσιαστικά προωθεί μέσω της περίφημης κινητικότητας την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Κάναμε λόγο για αντιδημοκρατικές πρακτικές και κατάλυση των ιδεών της ισονομίας, συμπέρασμα που εξάγεται από την επικείμενη διάλυση της αυτοδιοίκησης, που ας μην ξεχνάμε, θα έπρεπε να αποτελεί τον πλέον «διαδραστικό και ανθρωποκεντρικό θεσμό της διοικητικής δομής της χώρας» όπως διατυμπάνιζαν μέχρι πρόσφατα στελέχη της ίδιας κυβέρνησης που πλέον καταλύει απροκάλυπτα τα πάντα. Όμως η κριτική μας δεν πρέπει να περιορίζεται στις κοινοβουλευτικές αποφάσεις.

Αυτή τη φορά, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα του οίκου μας. Ζητήσαμε συντονισμένες ενέργειες και έξυπνες κινήσεις για να λάβουμε αδιαφορία και απραξία από τη διοίκηση του Δήμου Φυλής. Ο κύριος Μπουραΐμης φαντάζει πιο αδύναμος από ποτέ και ανίκανος να προστατεύσει τα συμφέροντα του λαού του Δήμου Φυλής, ο οποίος πλήγεται άμεσα. Και φυσικά, όχι μόνο από τις επικείμενες απολύσεις, αλλά από την… καλοκαιρινή απληρωσιά, που έρχεται να προσθέσει ακόμα ένα «μαύρο» κεφάλαιο στην ιστορία της διακυβέρνησης του τόπου από τον πρώην δήμαρχο Χασιάς.

Το άσπρο δεν γίνεται μαύρο κύριοι. Η ανυπαρξία της διοίκησης του Δήμου Φυλής, έχει φέρει τον τόπο στο σημείο μηδέν και αυτό δεν αλλάζει, όσοι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί μπουν σε εφαρμογή. Τα λάθη, οι «γκάφες» και οι παραλείψεις είναι πολλές και καθόλου αμελητέες.

Καμία αντίδραση στην απόφαση για την απόλυση των δημοτικών αστυνόμων και των σχολικών φυλάκων.

Καμία δράση, ενέργεια ή πίεση προς τον κρατικό μηχανισμό για ανατροπή των αποφάσεων που διαλύουν την τοπική αυτοδιοίκηση. Μόνο «τύποις» διαμαρτυρίες.

Καμία ενημέρωση* προς τους άμεσα θιγόμενους (υπάλληλοι δήμου) για το θέμα των πληρωμών. Η αγωνία των απλήρωτων εργαζομένων γιγαντώνεται, όπως και οι «μουρμούρες» που προβλέπουν άκρως δυσοίωνες ημέρες στο κοντινό μέλλον.

Η διοίκηση του Δήμου Φυλής έχει χάσει την αξιοπιστία της, δείχνοντας τις αδυναμίες της την πιο κρίσιμη στιγμή. Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, ο κόμπος έχει φθάσει στο χτένι, χρόνος για περαιτέρω διαπιστώσεις δεν υπάρχει. Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» θα συνεχίσει από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου να τονίζει τα κακώς κείμενα και με όλες μας τις δυνάμεις θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου, κόντρα σε όλους εκείνους που αποδεδειγμένα αποδεικνύονται «λίγοι» και κατώτεροι των περιστάσεων.

* Οπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι δημοτικοί υπάλληλοι ενημερώθηκαν πως οι πληρωμές θα γίνουν στο τέλος του πρώτου 10ημέρου του Αυγούστου. Οψόμεθα.

Διαθεσιμότητα: Αναζητούν 5.000 υπαλλήλους 11 υπουργείων

Εκτός από τους υπαλλήλους του ΠΔ Παυλόπουλου, ειδικά τους περίπου 20.000 ΥΕ και ΔΕ η κυβέρνηση όπως έγραψε η aftodioikisi.gr βάζει στο στόχαστρο τους υπαλλήλους των υπουργείων αλλά και τους 10.200 διοικητικούς ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ευελπιστεί ότι συνολικά από τα υπουργεία θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας περί τους 5.000-5.100 υπαλλήλους.  Δηλαδή, εκτός από τους 1.342 από το υπουργείο Υγείας θα προστεθούν ακόμη, σύμφωνα και με ρεπορτάζ του Τύπου:
-Παιδείας 900-1000 διοικητικοί
-Άμυνας 600 από το πολιτικό προσωπικό
-Προστασίας Πολίτη 712, επίσης από το πολιτικό προσωπικό
-Ανάπτυξης 490
-Περιβάλλοντος 262
-Αγροτικής Ανάπτυξης 269
-Εργασίας 41
-Τουρισμού 170
-Ναυτιλίας 62
-Εξωτερικών 152
Επιπλέον, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η αξιολόγηση των δομών δήμων, ώστε να προχωρήσει η διαθεσιμότητα σε μορφή, αρχικά, ενδοδημοτικής κινητικότητας που έχουν ζητήσει πολλοί δήμαρχοι.
Παράλληλα, όπως, επίσης, αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης θα προχωρήσουν οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ) με βάση και τη γνωστή λίστα Σταμάτη, προκειμένου να γεμίσουν οι «δεξαμενές» των απολύσεων και της διαθεσιμότητας.