Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή, 28 Ιουλίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!!!!ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!!!!

ΕΝΗΜΕΡΏΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ  ΤΟ!!!!ΣΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΑΥΡΙΟ ΕΜΕΙΣ!!!!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΕΙΤΕ ΕΊΣΤΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΟΛΟΙ
ΣΑΝ ΦΩΝΗ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ" δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας - 9.820 υπαλλήλοι υπουργείων "
AYTOI ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ  ΣΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΣΚΕΠΤΕΊΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΆΞΤΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΣΤΟ ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΕΙΞΤΕ
ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΙΣΤΕ ΡΩΜΙΟΙ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ
ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΙΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Η νέα μας συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα,
29/7, στις 7.30μμ, στην κεντρική πλατεία
.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20.000 ΜΑΘΗΤΕΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2.500 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2.500 ΣΧ. ΦΥΛΑΚΕΣ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 3.500 ΔΗΜ. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ. ΟΧΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.

Ανοικτή επιτροπή αγώνα Φυλής


Ανοικτή επιτροπή αγώνα Φυλής
Εργαζομένων, Εκπαιδευτικών, Γονέων, Μαθητών και Φορέων
Με επιτυχία έγινε η κινητοποίηση της Ανοικτής Επιτροπής την Τρίτη, 23/7, το απόγευμα στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων. Ομάδα από 20 περίπου πολίτες ενημέρωναν την τοπική κοινωνία από τις 7μμ ως τις 10μμ. Στην ομάδα συμμετείχαν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι στο δήμο και άλλοι πολίτες. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις, κολλήθηκαν αφίσες, αναρτήθηκαν δυο πανώ και έγιναν συζητήσεις με τους διερχόμενους πολίτες.
Μέλη της επιτροπής ανέλαβαν να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό και να τοποθετήσουν αφίσες στις γειτονιές του δήμου. Αυτή είναι η 2η διανομή υλικού για τις απολύσεις, η 1η είχε γίνει πριν από 5-6 ημέρες. 
Αποφασίσαμε να συναντηθούμε ξανά στην πλατεία για ευρύτερη ενημέρωση και συζήτηση με τους πολίτες για τις νέες χιλιάδες απολύσεις και τη διάλυση και το ξεπούλημα που γίνεται σε ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΔΗΜΟΥΣ-ΡΕΥΜΑ- ΝΕΡΟ.

Η νέα μας συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα,
29/7, στις 7.30μμ, στην κεντρική πλατεία
.Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Η λίστα για το δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας - 9.820 υπαλλήλοι υπουργείωνΕτοιμο φαίνεται πως είναι το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη διαθεσιμότητα με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στα υπουργεία από όπου και θα δουν την έξοδο 9.820 υπάλληλοι. Μάλιστα όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ τα υπουργεία Εσωτερικών, Υγείας και Παιδείας όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσουν τις μεγαλύτερες δεξαμενές για κύριο βάρος της διαθεσιμότητας στο δεύτερο κύμα το οποίο θα έρθει μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου.

Ο αριθμός των 9.820 υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο οριστικοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να δίνει εντολή στους υπουργούς να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την κατάρτιση λίστας με το πλεονάζον προσωπικό σε κάθε υπουργείο. Μάλιστα ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους υπουργούς να συνεργαστούν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η λίστα των διαθεσίμων στα υπουργεία

Πηγή λίστας: Εθνος

Πως θα γίνει η αξιολόγηση

Η καταγραφή του πλεονάζοντος προσωπικού στα υπουργεία που θα τεθεί σε διαθεσιμότητα θα προκύψει ύστερα από αξιολόγηση του προσωπικού στις δομές που καταργούνται οι συγχωνεύονται. Η αξιολόγηση του προσωπικού θα γίνεται με μοριοδοτημένη καταγραφή των προσόντων εκείνων που θα υπαχθούν στο νέο καθεστώς.

Στα χέρια των γενικών γραμματέων των υπουργείων βρίσκεται ο αριθμός των υπαλλήλων που θα τεθούν μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη σε κινητικότητα.

Με προεδρικά διατάγματα οι καταργήσεις θέσεων

Την ίδια ώρα, με προεδρικά διατάγματα και την υπογραφή των αρμόδιων υπουργών, θα μπορεί να καταργείται ένας δημόσιος οργανισμός, αφού πρώτα έχει ανάψει το πράσινο φως το ΣτΕ. Αυτό σημαίνει ότι το παράδειγμα της ΕΡΤ μπορεί να ακολουθηθεί και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς, στην περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των εργαζομένων που θα πρέπει να ενταχθεί στην κινητικότητα.

Η κατάρτιση των Οργανισμών θα βασίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης των οργανικών μονάδων τους που συνοδεύονται από περιγράμματα αποστολής και θέσεων καθώς και από σχέδια στελέχωσης, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης. Ανάμεσα στα όσα θα προβλέπουν οι Οργανισμοί μπορεί να είναι και η σύσταση νέων θέσεων προσωπικού, καθώς και η κατάργηση, κατά κατηγορία και κλάδο, υφιστάμενων θέσεων που πλεονάζουν ή ακόμα και η μεταφορά θέσεων προσωπικού σε άλλους κλάδους.

Πρόκειται ουσιαστικά για την καθιέρωση των Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγιας πρακτικής για την οργάνωση και λειτουργία του στενού δημόσιου τομέα και των ΝΠΔΔ, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Βουλής. Παρά την ευελιξία που παρέχει στην κυβέρνηση η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων, πρέπει να σημειωθεί ότι η διαδικασία της έκδοσης τους προϋποθέτει ότι γνωμοδοτεί προηγούμενως το ΣτΕ για τη συνταγματικότητα των προβλεπομένων.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος της τροπολογίας είναι η ορθολογική και αποτελεσματική αναδιοργάνωση των δημοσίων πολιτικών υπηρεσιών ώστε να παρέχουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες. Ο νέος χάρτης της ελληνικής δημόσιας διοίκησης θα αποτυπωθεί κανονιστικά με τα προεδρικά διατάγματα στα οποία θα καθοριστεί το περιεχόμενο, η έγκριση και η τροποποίηση των οργανισμών των δημοσίων υπηρεσιών, αναφέρεται στην έκθεση τονίζεται όμως ότι «προηγουμένως θα έχει ελεγχθεί διοικητικά και πρακτικά ως προς την εφαρμοσιμότητά του, καθώς θα έχει προκύψει με βάση υλικοτεχνικές μελέτες, σύμφωνα με τις μεθόδους της σύγχρονης διοικητικής επιστήμης».

Η επέκταση της έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων ως πάγια πρακτική για το νέο χάρτη της δημόσιας διοίκησης αποτυπώνεται ουσιαστικά στην επισήμανση της αιτιολογικής έκθεσης σύμφωνα με την οποία «η επιλογή του νομικού εργαλείου του προεδρικού διατάγματος για τη θέση σε ισχύ των νέων οργανισμών υπαγορεύεται από την ανάγκη της ευελιξίας και της ύπαρξης διακριτικής ευχέρειας της διοίκησης ως προς την οργάνωσή της αλλά και από τη δικαιοκρατική εγγύηση προηγούμενου ελέγχου των Προεδρικών Διαταγμάτων από το Συμβούλιο της Επικρατείας».