Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Η ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗ

Σαν ένα δέντρο, σαν ένα δάσος στην πλατεία Ταξίμ

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 18 ώρες
Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» κατασκεύασε και χρέωσε στο ABC Australia ψεύτικο ρεπορτάζ για την Τουρκία. http://jungle-report.blogspot.gr/2013/06/abc-australia.html ----------------------------------------------------------------------- *http://inabody.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html* Μήνυμα από Τουρκία (δεν είναι δικό μου το κείμενο, απλώς το μεταφέρω)* * *Σαν ένα δέντρο, σαν ένα δάσος στην πλατεία Ταξίμ* Το συνδικάτο μου είναι μέρος μιας πλατφόρμας μαζί με επαγγελματικές ενώσεις και συνοικιακές οργανώσεις. Αυτή η πλατφόρμα διαμαρτύρεται για τα κατασκευαστ... περισσότερα »

Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλει νομοσχέδιο για την προστασία των θυμάτων

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 19 ώρες
*http://t.co/B6zjO79ZLR* https://www.avgi.gr/article/384299/i-kubernisi-tha-prepei-na-upobalei-nomosxedio-gia-tin-prostasia-ton-thumaton Έκκληση προς την ελληνική κυβέρνηση να κινηθεί γρήγορα για να λάβει μέτρα για την καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και την προστασία των θυμάτων απηύθυνε χθες η Human Rights Watch. "Όταν άνθρωποι δέχονται επιθέσεις στους δρόμους, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως να ενισχύσει την ανταπόκριση της ποινικής δικαιοσύνης έναντι εγκλημάτων μίσους" δήλωσε η Judith Sunderland, ερευνήτρια της Human Rights Watch για τη Δυτική Ευρώπη. "Α... περισσότερα »

Εμπορικά Κέντρα Ή Εμπορικά Τέρατα;

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 21 ώρες
*Τα media σωπαίνουν, οι πολίτες ψάχνουν άλλους τρόπους ενημέρωσης. Εκτός από τα social media, στη λεωφόρο Bagdad, τον πιο εμπορικό δρόμο της ασιατικής πλευράς, οι διαδηλωτές τοιχοκολούν ειδήσεις σε ένα συγκεκριμένο σημείο, ώστε όποιος θέλει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις....* * * * * [image: Εμπορικά κέντρα ή εμπορικά τέρατα;] http://mao.gr/turkey-malls/ *«Κόψτε τα δέντρα που μου κρύβουν το τσιμέντο», * τραγουδούσε ο Χάρρυ Κλυνν πολλά χρόνια προτού η οικολογία γίνει της μόδας. Σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, η κυβέρνηση Ερντογάν κόβει τα δέντρα για να χτιστεί άλλο ... περισσότερα »

Απρίλιος. Επεισοδιακή διαδήλωση με τον Κώστα Γαβρά στην Πόλη για την «ανάπλαση». Επιστολή στον Ερντογάν να εγγυηθεί την «πολιτιστική ακεραιότητα της Κωνσταντινούπολης».

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 23 ώρες
Δεν καταλαβαίνω τη γλώσσα αλλά συγκινήθηκα. Τούρκοι πολίτες βλέπουν απ το σπίτι τους διαδηλωτές να τρέχουν και μπάτσους να τους κυνηγούν.Σε μια στιγμή πιάνουν ένα.Ακούστε τις κραυγές των πολιτών. Και τα καταφέρνουν με τις φωνές τους να τον γλιτώσουν;)) [image: A young woman and her dog join the cleanup efforts.] *http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html* Οι ενεργοί πολίτες της Κωνσταντινούπολης, αντιδρούν στα έργα «ανάπλασης» του ιστορικού κέντρου της Πόλης με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στους δρόμους, εδώ και αρκετό καιρό. Ενδεικτικά ηταν ... περισσότερα »

Τι κρατάει τον Έλληνα στον καναπέ; Του Στέλιου Ελληνιάδη

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 1 ημέρα
http://www.edromos.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=11960%3A%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%AD Δημιουργούν ένα κλίμα ευφορίας, ότι η κατάσταση εξελίσσεται ομαλώς. Δήθεν ευφορίας. Ενώ η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Κόβουνε χέρια και πόδια, και κομπορρημονούν επειδή ο ακρωτηριασμένος δεν πέθανε, αλλά ζει σακατεμένος. Και καλά, αυτοί κάνουν τη δουλειά τους. Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης και ... περισσότερα »

Le Monde: «Ο Ερντογάν και η μέθη της εξουσίας» Έργα και ημέρες του ηγέτη που οδήγησαν στην εξέγερση

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 1 ημέρα
http://www.lifo.gr/now/world/28343 Μια τουρκική Άνοιξη γεννιέται στην πλατεία Ταξίμ; Είναι η πλατεία Ταξίμ, η Ταχρίρ του Καίρου;» διερωτάται η εφημερίδα Le Monde, τονίζοντας ότι το σίγουρο πάντως είναι ότι οι διαδηλώσεις θα σηματοδοτήσουν μια στροφή στην τουρκική πολιτική. Η γαλλική εφημερίδα γράφει ότι οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από μια χούφτα «περιθωριακούς», όπως τους αποκάλεσε ο Ερντογάν αλλά μετατρέπονται σε ένα τεράστιο κίνημα κατά του επικεφαλής της κυβέρνησης, ο οποίος ενθαρρύνει τη βίαιη αστυνομική καταστολή και τη χρήση βίας. Για τη Monde, το κίνημα αυτ... περισσότερα »

Ιστανμπούλ

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 1 ημέρα
http://probatiopenne.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html?utm_source=feedly&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+blogspot/xlZFr+(Probatio+pennae) Δολοφονήθηκε ένας φίλος μου χθες. «Κατεβαίνω στην πλατεία, με περιμένουν τα παιδιά», ήταν τα τελευταία του λόγια στο τηλέφωνο. Λίγες ώρες μετά συναντηθήκαμε, δεν μπόρεσα εγώ να πω κάτι, μόνο αυτός. Τον είδα οργισμένο μπροστά από μια αύρα να φωνάζει λέξεις τούρκικες, μα τούρκικα εγώ δεν ξέρω, να βγάζει κραυγές απόγνωσης, αυτές είναι κοινές κι εύκολα τις καταλαβαίνω, να κλωτσά την κλούβα και να πονά το δικό μου γόνατο, να του πέφτε... περισσότερα »

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ ΣΤΟΝ «REAL 97.8»-Toυ Δημήτρη Κανελλόπουλου

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 1 ημέρα
http://www.real.gr/audiofiles/237486.mp3 http://www.real.gr/audiofiles/237502.mp3 http://www.e-tetradio.gr/ar9086el_parameneiogiwrgostragkasstonreal978.html Απάντησε αρνητικά στην πρόταση του *«Σκάι 100.3»* τελικά, χθες, ο *Γιώργος Τράγκας*. Οι πιέσεις για μετακόμιση στο* Φάληρο*, ήταν *διαρκείς *κι* έντονες*. Ωστόσο ο *αδιαμφισβήτητος*, αν και *αμφιλεγόμενος*,*«βασιλιάς» της πρωινής ζώνης* του *«Real 97.8»* δεν αποδέχτηκε την πρόταση διασφαλίζοντας έτσι ένα ποσοστό από την *υστεροφημία* του. Και την *αξιοπρέπειά* του θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος, αλλά αυτό είναι μεγάλη συζή... περισσότερα »

Φωτογραφίες που συγκινούν και συγκλονίζουν απ'τους αγωνιζόμενους στην Τουρκία-UPDATE

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 1 ημέρα
[image: Protesters in Bursa showing solidarity with Istanbul.] [image: A young woman suffers wounds right above the eye.] [image: A protester in Beyoglu stands firm.] [image: An elderly woman who received her share of tear gas is helped by protesters.] [image: An Austrian who is in Istanbul for a week shares this photo of Taksim Square. bir haftaligina istanbul’a gelen avustralyali bir arkadasimin objektifinden] [image: Exhausted police force takes naps on the streets of Harbiye, near Taksim.] [image: occupygezipic: Police of... περισσότερα »

Μεσάνυχτα, καληνύχτα Κεμάλ. Του Γιώργου Πήττα

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 2 ημέρες
* * *Leonidas Remoundos * *Ποσο ασχημα νοιωθω και ντροπη σαν Ελληνας να ρωτάω γνωστούς και φίλους για το χαμόγελο της Τζοκοντα και να μην το ξέρουν.*** ** *Να μην ξέρουν οτι πιο ομορφο εχει γράψει Ελληνας....* ** *Α ρε Μάνο πόσο μας λείπεις....* ** *Που είσαι να δείς πώς μας καταστρέψαν..* ** * * *ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΗΤΤΑ* Μεσαίωνας, είναι όταν μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, σαν έτοιμη από καιρό, στη δύσκολη ώρα επενδύει ελπίδα σε μία δράκα εγκληματιών που δήθεν πολεμά το σύστημα. Μεσαίωνας είναι όταν διάφοροι προοδευτικοί κύκλοι (ό,τι και αν σημαίνει αυτό) επιλέγουν την ίδι... περισσότερα »

Η «δασκάλα του Κεμάλ» μιλά για τον φανατισμό και τη λογοκρισία

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 2 ημέρες
http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%B7-%C2%AB%CE%B4%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B5%CE%BC%CE%AC%CE%BB%C2%BB-%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%AC-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%AF%CE%B1?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&utm_campaign=tvxs «Εν έτη 2013 ζούμε (και που; στα δημοτικά σχολεία) φαινόμενα φανατισμού, λογοκρισίας», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της η δασκάλα, η οποία ε... περισσότερα »

Ανοιχτή μεταμεσονύκτια επιστολή στον Μάνο Χατζιδάκι Αφού συνηθίσαμε στη θέα του Τέρατος-Του ΒOSKO

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 2 ημέρες
*Σύμφωνα με αφήγηση της Δήμητρας Γαλάνη που περιλαμβάνεται στο συνοδευτικό βιβλίο της κασετίνας με 10 CD «Εφ' όλης της ύλης» για τα τριάντα χρόνια της καριέρας της (1969-1999), ο συνθέτης έστελνε σε κασέτες τις οδηγίες για την ηχογράφηση των τραγουδιών και μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εισαγωγή στο «Η πίκρα σήμερα» πρέπει να μοιάζει με προσευχή μικρού παιδιού...* *Τα λιανοτράγουδα είναι δίστιχα δημοτικά ποιήματα. * *Αναφέρονται στους καημούς και στα βάσανα της αγάπης, στην ομορφιά της* *αγαπημένης, στην παντρειά.* * * ** * * *Η ποιήτρια του «Σ’ αγαπώ», του «Έρωτας τάχα»... περισσότερα »

Eνα ακόμη εμφυλιοπολεμικό άρθρο απ'τη ναζιστοφυλλάδα Καθημερινή.Συντάκτης;Ο γνωστός και μή εξαιρετέος,Στέφανος Κασιμάτης

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 2 ημέρες
Το ρεζουμέ του άρθρου: Συνεχίστε την καταστολή, συνεχίστε το ξύλο, συνεχίστε τα βασανιστήρια, συνεχίστε την κατάλυση της δημοκρατίας και δώστε και κάνα κοκκαλάκι στα ψοφίμια ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ , έτσι για να κρατιώνται τα προσχήματα και να το βουλώνουν. Α,και *ΖΗΤΩ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ* *Το «κλειδί» είναι η συνεργασία* *Του Στέφανου Κασιμάτη* http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_30/05/2013_501582 Ε, ναι! Θα συνέβαινε και αυτό, κυρίες και κύριοι... Ο Κρίτων ο Αρσένης έφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Εφυγε και πήρε μαζί του την καστανόξανθη αλογοουρά του (δεν μπορούσε να κάνει... περισσότερα »

Χαμένοι στο χάος-Toυ Στάθη

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 2 ημέρες
*http://www.enikos.gr/stathis/147582,Xamenoi_sto_xaos.html* *Κι* *επιτέλους* για μια φορά οι κυβερνώντες κατόρθωσαν να *εναρμονίσουν* το *κλίμα* *ευφορίας* που παράγει το κυβερνητικό έργο με το *κλίμα* * εφορίας* για τον λαό! *Ολα* *πλέον* μπορούν να πάρουν μια άλλη *καλύτερη* *ρότα*, όπως αυτήν της * τουρκικής* *τορπιλακάτου* που περιέπλευσε Μύκονο και Σαντορίνη μέσα στην καλή χαρά - πράγμα όμως που *δεν* *συνιστά* *είδηση*, διότι η *τορπιλάκατος* δεν *δάγκωσε σκύλο*. *Αντιθέτως*, είδηση είναι το γεγονός ότι ο χερ *Σόιμπλε* κατάλαβε πως «στον Νότο *θα* *χαθεί* *μια* *γενιά... περισσότερα »

«ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ;»...Του Νίκου Μπογιόπουλου

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 2 ημέρες
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=12213:mpogio-anthropos&catid=81:kivernisi&Itemid=198 *Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ** -- «Παιδί μου, έχεις δει ποτέ ευτυχισμένο άνθρωπο;» -- «Οχι» - «Ε, τότε κοίτα εμένα»! Ο διάλογος είναι από εκείνες τις παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, και διεξάγεται ανάμεσα στον «ευτυχισμένο» Βασίλη Αυλωνίτη και στον απορημένο και δύσπιστο Νίκο Ρίζο. Δύσπιστο, αφού ο καημένος ούτε είχε ξαναδεί, ούτε ήξερε πώς είναι ένας «ευτυχισμένος άνθρωπος»... Αν και σεις έχετε την ίδια απορία, αν και σεις δυσπιστείτε, αν ψάχνετε κα... περισσότερα »

Nάνος Βαλαωρίτης:Τιμή βέβαια που μου απάντησε ο Σαμαράς αλλά δεν περίμενα τέτοιο φιλικό τόνο γιατί δε γνωριζόμαστε

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 2 ημέρες
http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/blog-post_963.html «Συγγνώμη, δεν μπορώ να κάνω διάλογο με έναν πολιτικό»... http://nonews-news.blogspot.gr/2013/05/blog-post_963.html *O Νάνος Βαλαωρίτης απαντά στον Αντώνη Σαμαρά...* Την ανταπάντησή του στον πρωθυπουργό κ. *Αντώνη Σαμαρά *και την επιστολή που εκείνος εξέδωσε αναφερόμενος στον ποιητή και τα γραφόμενά του περί ραγδαίας ανόδου της Χρυσής Αυγής, ρατσισμού και... επιτακτικής ανάγκης για στηλίτευση ξενοφοβικών φαινομένων, έδωσε ο κ. *Νάνος Βαλαωρίτης*, μιλώντας αποκλειστικά στο newpost.gr. «Δεν μπορώ να κάνω διάλογο με πολιτι... περισσότερα »

Ο Βαλαωρίτης του απευθύνεται στον πληθυντικό κι ο Σαμαράς στον ενικό:ΞΕΦΤΙΛΑΣ

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 3 ημέρες
Ανοιχτή επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά, του Νάνου Βαλαωρίτη *http://farmakoglwssa-kirki.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8759.html* * * http://www.thepressproject.gr/article/43684/Epistoli--apantisi-tou-nt-Samara-ston-poiiti-Nano-Balaoriti Επιστολή- απάντηση του Αντ. Σαμαρά στον ποιητή Νάνο Βαλαωρίτη Απάντηση στην επιστολή που του έστειλε ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης για την αντιμετώπιση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και την άνοδο τη Χρυσής Αυγής, έδωσε με επιστολή του ο πρωθυπουργός «Αγαπητέ κ. Βαλαωρίτη, *Σε* ευχαριστώ για την φιλία σου και για την εμπιστοσύνη *σου.*... περισσότερα »

ΙΡΛΑΝΔΙΑ:Υπό το απόλυτο κράτος της φτώχειας

KirkiστοΗ ΦΑΡΜΑΚΟΓΛΩΣΣΑ ΚΙΡΚΗΠριν από 3 ημέρες
[image: Antonis-Samaras-Edda-Kenny] http://www.efsyn.gr/?p=43392#.UZ8d1SJoIz0.facebook *ΙΡΛΑΝΔΙΑ Νόμος-σοκ εξαναγκάζει τους πολίτες, προκειμένου να ρυθμίσουν τα «κόκκινα» ενυπόθηκα δάνειά τους, να απαρνηθούν την οικονομική ελευθερία τους * *Του Γιώργου Τσιάρα* Νέο νόμο για τις προσωπικές πτωχεύσεις και τη ρύθμιση ενυπόθηκων δανείων «πέρασε» η μνημονιακή κυβέρνηση της Ιρλανδίας. Ενα νόμο όμως* πραγματικά ανάλγητο,* καθώς οι δανειολήπτες -προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στη ρύθμιση και να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα στεγαστικά τους- αναγκάζονται μεταξύ άλλων να εγκαταλείψουν ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου