Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑ

Έρχονται 7.000 διαθεσιμότητες σε ΟΤΑ, αποκεντρωμένες, ΥΠΕΣ

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 7 ώρες
Περίπου 7.000 θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της *aftodioikisi.gr,* οι υπάλληλοι των ΟΤΑ,των αποκεντρωμένων διοικήσεων και του υπουργείου Εσωτερικών, που θα ακολουθήσουν το δρόμο της διαθεσιμότητας εντός του 2013. Πρόκειται για το 7% των 94.0000 υπαλλήλων των συγκεκριμένων φορέων (δήμων, περιφερειών, αποκεντρωμένων διοικήσεων και του ΥΠΕΣ) που θα κληθούν να καλύψουν το 28% της μνημονιακής υποχρέωσης των 25.000 «διαθέσιμων» εντός του έτους. *Μεγάλη «δεξαμενή» οι 70.000 δημοτικοί υπάλληλοι* Η μεγάλη «δεξαμενή» θα είναι οι 70.000 δημοτικοί υπάλληλοι με τους μεγάλους δήμους και όσους μ... περισσότερα »

Νεκρός 14χρονος από υπερκόπωση, στην Κίνα της ανάπτυξης ( Τι δεν καταλαβαίνεις; Αυτό είναι το μέλλον των παιδιών σου ! )

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 16 ώρες
*Νεκρός *βρέθηκε ένας* 14χρονος στη Κίνα ο οποίος εργαζόταν 12 ώρες ημερησίως *σε εργοστάσιο κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών στην πόλη Dongguan. Ο λόγος για τον Liu Fuzong που έχασε τη ζωή του την 21η Μαΐου σε εργοστάσιο της Yinchuan Electronic Company, η οποία παράγει τις μητρικές πλακέτες υπολογιστών για την εταιρεία Asus και ανήκει στον κολοσσό από την Ταϊβάν 3CEMS Group, που συνεργάζεται με τις Samsung, Canon,Hewlett-Packard, Dell και Sony. Η Κινεζική εργατική νομοθεσία απαγορεύει σε εργοστάσια να απασχολούν εργαζομένους μικρότερους των 16 ετών. Ωστόσο ο Liu που προερχόταν α... περισσότερα »

Aτομικές Συμβάσεις Εργασίας - Το παράδειγμα της Cosco (και τι μας περιμένει )

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 18 ώρες
*Nα το διαβάσουν οι παπαγάλοι -υποστηρικτές * *των ιδιωτικοποιήσεων.* * * *Συντριπτικό χτύπημα* στα δικαιώματα των εργαζομένων δίνουν οι ατομικές Συμβάσεις Εργασίας που πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Με την υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και την αύξηση των ατομικών και των επιχειρησιακών συμβάσεων, οι μεγαλοεργοδότες επιχειρούν να προστατεύσουν την κερδοφορία τους. Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία του ΣΕΠΕ, ήδη, η μείωση μισθών που έχει γίνει μέσω επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων κυμαίνεται από 14,69% μέχρι 20,14%. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των ατομικών συμβάσεω... περισσότερα »

Χωρίς τίτλο

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 19 ώρες
*ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ* *ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α* *Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η* Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη του Δ.Σ. και Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α, οι οποίες πραγματοποιηθήκαν στις 30/05/2013 στα Κεντρικά Γραφεία του Συνδέσμου. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Σωματείου μας έχουν ως εξής: * * *Α. Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ* *Εγγεγραμμένοι : 223, Ψηφίσαντες : 210, Έγκυρα : 204, Άκυρα : 04, Λευκά : 02 * *Α/Α* *ΠΑΡΑΤΑΞΗ* *ΨΗΦΟΙ* *ΕΔΡΕΣ* *ΠΟΣΟΣΤΟ* *ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ* *1.* *ΠΑΣΚΕ–ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ* *112* *4* *55 %* *41 %* *2.*... περισσότερα »

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΤΑΞΙΜ

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 23 ώρες
"Ο Ερντογάν δεν είναι άτρωτος" *«Με λίγα λόγια, το κύμα διαμαρτυριών που ξεκίνησε από την πλατεία Ταξίμ μετατράπηκε στην πρώτη δημόσια ήττα της αγέρωχης εικόνας του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα από τον ίδιο τον τουρκικό λαό».* * Με αυτόν τον πρόλογο, σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η «Ηürriyet Daily News» σχολιάζει και για πρώτη φορά αποδοκιμάζει τόσο έντονα την πρωθυπουργική στάση στα γεγονότα που εξελίσσονται σε τεράστια αποτυχία της πολιτικής Ερντογάν, σε ολόκληρη την Τουρκία. Το άρθρο συνεχίζει: «Ήταν γύρω στο μεσημέρι της 1ης Ιουνίου όταν ο Ερντογάν * Διαβάστε περισσότερα »

Απολύσεις στους ΟΤΑ: Η συζήτηση φοβάμαι ότι γίνεται εκτός θέματος!

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 1 ημέρα
* "...το επίδικο είναι η αποτροπή των απολύσεων και η οργάνωση ενός ευρύτερου μετώπου αντίστασης, από εργαζόμενους, άνεργους και χρήστες των υπηρεσιών που θα καταργηθούν, για την ανατροπή της μνημονιακής - αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτική και των πολιτικών της εκφραστών".* *Του Γιώργου Χαρίση** Τις τελευταίες μέρες και δικαιολογημένα υπάρχει κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, όπως βέβαια και σ’ όλο το δημόσιο, σχετικά με το προετοιμαζόμενο νέο κύμα απολύσεων, όπου το μενού για το 2013 περιλαμβάνει *15.000 εν ψυχρώ απολύσεις και 25.000* διαθεσιμότητες - κιν... περισσότερα »

ΧΥΤΑ Φυλής:Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση αγνοουμένου ατόμου-Ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 1 ημέρα
*Παρατηρείται κίνηση απορριμματοφόρων στη Λεωφόρο Φυλής, που πάνε;* Δελτίο Τύπου ΕΔΣΝΑ : Δεύτερη ημέρα ερευνών στον ΧΥΤΑ Φυλής για την αναζήτηση αγνοουμένου ατόμου – Κλειστός θα παραμείνει ο χώρος υγειονομικής ταφής και την Κυριακή 2 Ιουνίου Διαβάστε περισσότερα »

Η αποτροπή ιδιωτικοποίησης του νερού είναι υπόθεση της κοινωνίας

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 1 ημέρα
*Να γίνει δημοψήφισμα στην Αττική για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ* (περισσότερα για το αίτημα που κατέθεσε η περιφερειακή παράταξη *Αττική Συνεργασία-ΟΧΙ στο μνημόνιο ΕΔΩ)* *άρθρο της Χ.Καφαντάρη* * Η συζήτηση για την εμπορευματοποίηση του νερού έχει γίνει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν. Αμέσως μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο η κυρίαρχη πολιτική άποψη ήταν μέσα στο πλαίσιο ενός κράτους πρόνοιας και παρόχου των κοινών αγαθών, τομείς όπως αυτός της παροχής νερού θα έπρεπε να παραμείνουν κάτω από κρατική ιδιοκτησία και έλεγχο. - - Τελικά, όταν σχεδιάζουμε την ιδιωτικοποίηση τ... περισσότερα »

Για μια χούφτα δέντρα

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 1 ημέρα
αναδημοσίευση από* Ο τοίχος * Του Βαγγέλη Κεχριώτη *Από την Κωνσταντινούπολη όπου ζει και διδάσκει, ο Βαγγέλης Κεχριώτης, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, έστειλε, σήμερα το πρωί στα Ενθέματα της Αυγής το κείμενο που ακολουθεί: μια αποτύπωση και ένα πρώτο σχόλιο για τη μεγαλειώδη κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης, που χθες κορυφώθηκε και πήρε δραματική τροπή. Καθώς το κυριακάτικο φύλλο της Αυγής ήδη έχει τυπωθεί, το κείμενο δημοσιεύθηκε στο μπλογκ.* **** *Παρασκευή 1 Ιουνίου. *Το κέντρο της Πόλης απόψε ξαγρύπνησε. Οι επιθέσεις της αστυνομίας συνεχίστη... περισσότερα »

Το όργιο καταστολής στην Κωνσταντινούπολη - Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 2 ημέρες
πηγή Ημερομηνία: 01/06/2013 10:46 Οι τραυματίες είναι εκατοντάδες, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και για νεκρούς από το όργιο βίας της τουρκικής αστυνομίας κατά των διαδηλωτών που είχαν καταλάβει το πάρκο Γκεζί, δίπλα στην πλατεία Ταξίμ. Διαβάστε περισσότερα »

Η Α.ΕΝ.Κ έδωσε μάχη αξιών και κέρδισε! ( μερικές προσωπικές σκέψεις για τις εκλογές, την Α.ΕΝ.Κ τους φίλους και τα στελέχη της)

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 2 ημέρες
Με συγκίνηση διάβασα πριν από λίγο σε ένα internet cafe στα Γιάννινα που βρίσκομαι για το συνέδριο της ΚΕΔΕ , την πρώτη δήλωση του νέου εκπροσώπου της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης (Α.ΕΝ.Κ) , στο Δ.Σ του συνάδελφου Παντελή Καρακάση. Η δήλωση του Παντελή δείχνει πρώτα απ όλα πως η Α.ΕΝ.Κ έχει πλέον μια κατακτημένη δημοκρατική κουλτούρα και μια φυσιογνωμία που θα εξακολουθεί να υπάρχει ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που θα την υπηρετούν κάθε φορά . Θέλω μαζί με τα συγχαρητήρια μου για την εκλογή του, να του ευχηθώ καλή δύναμη για αυτή την δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει και να δηλώσω και ... περισσότερα »

Παντελής Καρακάσης: Συνεχίζουμε

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 2 ημέρες
Συνάδελφοι, Οι εκλογές τελείωσαν. Όλοι μας και κυρίως οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι οφείλουμε να κάνουμε την αποτίμηση του τελικού αποτελέσματος και φυσικά να σεβαστούμε τη βούληση των εργαζομένων. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, δίνοντάς μας την δυνατότητα να μετέχουμε στο Δ.Σ. του Σωματείου σε μία εποχή, σε μία συγκυρία που οι αποφάσεις που θα ληφθούν αλλά κυρίως η στάση που θα κρατηθεί θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εργασία μας και στις ζωές μας. Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ως οδηγό τα ίδια... περισσότερα »

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ: Συνεχίζουμε

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 2 ημέρες
*Συνάδελφοι,* Οι εκλογές τελείωσαν. Όλοι μας και κυρίως οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι οφείλουμε να κάνουμε την αποτίμηση του τελικού αποτελέσματος και φυσικά να σεβαστούμε τη βούληση των εργαζομένων. Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, δίνοντάς μας την δυνατότητα να μετέχουμε στο Δ.Σ. του Σωματείου σε μία εποχή, σε μία συγκυρία που οι αποφάσεις που θα ληφθούν αλλά κυρίως η στάση που θα κρατηθεί θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εργασία μας και στις ζωές μας. Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ως οδηγό τα ... περισσότερα »

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ:Συνεχίζουμε

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 2 ημέρες
*Συνάδελφοι,* * Οι εκλογές τελείωσαν. Όλοι μας και κυρίως οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι οφείλουμε να κάνουμε την αποτίμηση του τελικού αποτελέσματος και φυσικά να σεβαστούμε τη βούληση των εργαζομένων. * * Προσωπικά, θα ήθελα να ευχαριστήσω το σύνολο των ψηφοφόρων που εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά την Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση, δίνοντάς μας την δυνατότητα να μετέχουμε στο Δ.Σ. του Σωματείου σε μία εποχή, σε μία συγκυρία που οι αποφάσεις που θα ληφθούν αλλά κυρίως η στάση που θα κρατηθεί θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην εργασία μας και στις ζωές μας. * * Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε ως οδηγ... περισσότερα »

Η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση είναι ΕΔΩ !

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 3 ημέρες
*Συνάδελφοι, όλοι εσείς που στηρίξατε την Α.ΕΝ.Κ.* *Σταθήκατε όρθιοι, κόντρα στο ρεύμα ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!** * *Τη σκυτάλη στο ΔΣ παίρνει ο Παντελής Καρακάσης και ακολουθεί η Μαρία Σταματάκη!!!* Τα αποτελέσματα εκλογών: *Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση : 29 ψήφοι - 1 έδρα στο ΔΣ * ΠΑΣΚΕ ΕΔΣΝΑ : 31 ψήφοι -1 έδρα στο ΔΣ ΠΑΜΕ : 32 ψήφοι-1 έδρα στο ΔΣ ΠΑΣΚΕ-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ : 112 -4 έδρες στο ΔΣ

Μικρός απολογισμός: Μετράω τους φίλους μου

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 4 ημέρες
"Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων που πηγαίνουν στους ολυμπιακούς αγώνες : αυτοί που πάνε για το θεαθήναι, αυτοί που πάνε για να εμπορευθούν και αυτοί που πάνε να αγωνιστούν". Η δράση μου, στο χώρο της δουλειάς μας, μου επιτρέπει να πω πως ανήκω στη τρίτη κατηγορία. Όταν μετά από 20 και πλέον χρόνια ανακατεύτηκα για πρώτη φορά με το σωματείο, σας είπαν: Αυτή, το κάνει γιατί δεν έγινε διευθύντρια. Διαψεύστηκαν οικτρά! Μετά την αποχώρηση του κυρίου Οικονομόπουλου έγινα Δ/ντρια, αλλά έφυγα, δεν παρέμεινα. Τότε σας είπαν: Φεύγει, πάει στη Βουλή γιατί τα λεφτά είναι περισσότερα. Ψέμα... περισσότερα »

Πάρτε θέση!

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 5 ημέρες
* * *Συνάδελφοι, * Μόλις πριν λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου το καταστατικό λειτουργίας του Σωματείου μας και οφείλω να ομολογήσω ότι δε περίμενα η θλίψη να είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που θα αποκόμιζα με το πέρας του διαβάσματός του! Πρόκειται πραγματικά για ένα όμορφο κείμενο (που σήμερα μάλλον θα λάμβανε χαρακτήρα διακήρυξης εργασιακών δικαιωμάτων) που διαβάζοντας το κανείς, δεν νομίζω ότι μπορεί να ξεκολλήσει από δύο πολύ δυνατές έννοιες: * Συναδελφικότητα* και *Αλληλεγγύη.* Ένα κείμενο γραμμένο το 1986, όταν οι περισσότεροι της γενιάς μου ήταν μαθητές, όταν η Ελλάδα ακόμα αντι... περισσότερα »

Εμείς είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε ΕΔΩ! Οι άλλοι που θα είναι;;

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 6 ημέρες
«Τι έχουμε λοιπόν σήμερα; Έχουμε μία συγκυβέρνηση, η οποία δρα παρασκηνιακά, σαν κάποια συμμορία, προκειμένου να ματαιώσει την επίσκεψη κλιμακίου της Eπιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Γραμματικό. Σε έναν ΧΥΤΑ ο οποίος έχει χωροθετηθεί με μαϊμού μελέτες και πάνω σε ρέμα. Έχουμε μια συγκυβέρνηση η οποία αγνοεί προκλητικά την γνωμοδότηση της Eυρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, η οποία ουσιαστικά λέει ότι ο σχεδιασμός στην Ελλάδα είναι για τα ‘’σκουπίδια’’. Έχουμε μια συγκυβέρνηση, η οποία απαξιώνει τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς μέσω των αντιπροσώπων της, απαντώντας όπω... περισσότερα »

..ως και σε μένα, σε μένα ακόμα που σας ιστορώ αντισταθείτε....

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 6 ημέρες
Συνάδελφοι. Αντί κειμένου που θα κατέθετα τις απόψεις μου για τις εκλογές του συλλόγου μας , αποφάσισα να δημοσιεύω στο blog ένα πολύ αγαπημένο μου ποίημα. Την ΔΙΑΘΗΚΗ του Μιχάλη Κατσαρού. Νομίζω πως ότι έχω να σας πω το λέει καλύτερα με τους στίχους του ο ποιητής.. Επειδή τυχαίνει αυτές οι εκλογές, να είναι και οι τελευταίες εκλογές του συλλόγου στις οποίες συμμετέχω και εγώ , ας πούμε πως οι στίχοι του ποιητή είναι και η δική μου διαθήκη.. Αθήνα 28/5/2013 Θωμάς Μπιζάς... περισσότερα »

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται

Ανεξάρτητη Ενωτική ΚίνησηστοΑνεξάρτητη Ενωτική Κίνηση ΕΔΣΝΑΠριν από 6 ημέρες
Ένα μεγάλο ποσοστό από τις συνολικά 4.000 απολύσεις και 25.000 διαθεσιμότητες θα προέλθει από το προσωπικό των ΟΤΑ, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Γι αυτό και ζητήθηκε από τους ΟΤΑ να προχωρήσουν σε απογραφή «εξπρές» των Νομικών τους Προσώπων έως τις 31 Μαΐου. «*Η Τοπική Αυτοδιοίκηση διαλύεται, το κοινωνικό κράτος αποδομείται, οι αιρετοί απαξιώνονται και μετατρέπονται σε διαχειριστές ανείπωτης μιζέριας χωρίς δυνατότητα παρέμβασης, ούτε καν άποψης*» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους ΟΤΑ. Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ό «*στόχος της συγκυβ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου