Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ψηφίσματα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς και δηλώσεις στήριξης από μαθητές


 
Μια σειρά εργασιακοί χώροι, σωματεία, παρατάξεις, πρωτοβουλίες εργαζομένων, αλλά και ομάδες μαθητών έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Παραθέτουμε ενδεικτικά κάποια τα οποία μας στάλθηκαν, γνωρίζοντας ότι το σύνολο των ψηφισμάτων συμπαράστασης είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτά που δημοσιεύουμε εδώ.
Ανα­κοί­νω­ση ομά­δας μα­θη­τών του 2ου ΓΕΛ Πο­λί­χνης στη Θεσ.νίκη
Ως μα­θη­τές σε αυτή τη συ­γκυ­ρία που έχει δη­μιουρ­γη­θεί, να ανα­λύ­ε­ται ένα τόσο με­γά­λο ζή­τη­μα για την παι­δεία από ολό­κλη­ρη την κοι­νω­νία, δεν μπο­ρού­με να εί­μα­στε από­ντες. Θέ­λου­με να μι­λή­σου­με και αυτή τη φορά να ακου­στού­με. Δείξ­τε στη φωνή μας το εν­δια­φέ­ρον που δεί­χνε­τε στις με­ση­με­ρια­νές εκ­πο­μπές και στα δελ­τία ει­δή­σε­ων, θα εί­μα­στε ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι.
Σ' αυτό το κεί­με­νο δε θα βρεί­τε την άποψη των μα­θη­τών που κα­τα­δι­κά­ζουν την απερ­γία των εκ­παι­δευ­τι­κών. Όχι γιατί δεν τη σε­βό­μα­στε, μα γιατί τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης φρό­ντι­σαν μέσα από βα­ρύ­γδου­πους τί­τλους και θλι­βε­ρές ει­κό­νες να σας την γνω­στο­ποι­ή­σουν, δί­νο­ντάς σας το δι­καί­ω­μα να κα­τα­ριέ­στε και να κα­τα­δι­κά­ζε­τε εύ­κο­λα και άκρι­τα τον αγώνα των εκ­παι­δευ­τι­κών ή κα­λύ­τε­ρα των κα­θη­γη­τών και των δα­σκά­λων μας.
Προ­σπά­θη­σαν να σας πεί­σουν πως η κυ­βέρ­νη­ση και ο υπουρ­γός παι­δεί­ας νοιά­ζο­νται πε­ρισ­σό­τε­ρο για εμάς απ' όσο νοιά­ζο­νται οι κα­θη­γη­τές μας. Ίσως και να τα κα­τά­φε­ραν. Μα γι' αυτό σας μι­λά­με, για να σας πούμε πως δεν είναι έτσι. Η κυ­βέρ­νη­ση και κάθε άλλη εξου­σία δεν μας γνω­ρί­ζουν και ούτε θέ­λη­σαν να μας γνω­ρί­σουν. Δεν ξέ­ρουν τα ονό­μα­τα μας, τα όνει­ρά μας. Δεν ήταν εκεί δίπλα μας, μια ολό­κλη­ρη χρο­νιά, να μας υπεν­θυ­μί­ζουν τα SOS των μα­θη­μά­των και της ζωής, να μας επι­βρα­βεύ­ουν για κάθε επι­τυ­χία μας, να νιώ­θουν πε­ρή­φα­νοι για εμάς. Οι κα­θη­γη­τές μας, όμως, ήταν όλα αυτά. Ήταν και ακόμα πε­ρισ­σό­τε­ρα. Τόσες γιορ­τές κά­να­με μαζί τους, τόσες δρα­στη­ριό­τη­τες, μας έμα­θαν και τους μά­θα­με. Θυ­σί­α­σαν χρόνο απ' την οι­κο­γέ­νειά τους ή οποια­δή­πο­τε προ­σω­πι­κή ασχο­λία τους για να δου­λέ­ψου­με μαζί. Για να ολο­κλη­ρώ­σου­με όλα αυτά που δεν προ­λα­βαί­να­με να κά­νου­με στο πιε­σμέ­νο, κα­θη­με­ρι­νό εφτά­ω­ρο. Πράγ­μα­τα δη­μιουρ­γι­κά, αυ­θε­ντι­κά και ου­σια­στι­κά, όχι πα­πα­γα­λί­ες. Δρα­στη­ριό­τη­τες που έγι­ναν με κα­θα­ρό και βαθύ εν­δια­φέ­ρον, προ­σω­πι­κό κόπο.
Και τώρα προ­σπα­θεί­τε να μας πείτε πως αυτοί, οι ίδιοι άν­θρω­ποι, δεν εν­δια­φέ­ρο­νται για εμάς και τις προ­σπά­θειες μας. Λυ­πού­μα­στε που δεν σας πι­στεύ­ου­με, μα αν είναι μόνοι τους σ' αυτόν τον αγώνα τότε είναι και οι μόνοι που νοιά­ζο­νται για εμάς και το μέλ­λον μας. Η απερ­γία των κα­θη­γη­τών μας δεν έχει ωφε­λι­μι­στι­κό χα­ρα­κτή­ρα. Αντί­θε­τα, υπε­ρα­σπί­ζε­ται όλα εκεί­να που κα­τά­πιε η ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νία τρία χρό­νια τώρα και δεν μί­λη­σε, μην της πά­ρουν το σπίτι, μην της κό­ψουν το ρεύμα, μην την βρουν στη γωνία και την δεί­ρουν για την αντί­δρα­σή της. Η απερ­γία αυτή προ­σπα­θεί να δια­σώ­σει ένα ίχνος αξιο­πρέ­πειας που απέ­μει­νε σε κά­ποιους αν­θρώ­πους και δεν δέ­χο­νται να πα­ρα­δώ­σουν το δη­μό­σιο σχο­λείο στις πιο άθλιες συν­θή­κες που μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει.
Εμείς απ' αυτή την προ­σπά­θεια, είτε τε­λι­κά είναι νι­κη­φό­ρα είτε όχι, παίρ­νου­με ένα μά­θη­μα. Ίσως το ση­μα­ντι­κό­τε­ρο απ' όλα αυτά τα τα­λαι­πω­ρη­μέ­να σα­ρα­ντα­πε­ντά­λε­πτα. Τον αγώνα να κα­τα­κτή­σεις κάτι κα­λύ­τε­ρο και να αντι­στα­θείς στην εξα­θλί­ω­ση που τεί­νει να επι­βλη­θεί. Είναι ένα μά­θη­μα για όλες τις ηλι­κί­ες και ολό­κλη­ρη την ελ­λη­νι­κή κοι­νω­νία. Αν σιω­πή­σου­με ξανά, μπο­ρεί να μη βρού­με άλλες ευ­και­ρί­ες για να αντι­δρά­σου­με ώστε να κα­τα­φέ­ρου­με την ανα­τρο­πή αυτής της συ­νε­χώς φθί­νου­σας πο­ρεί­ας. Πείτε μας ονει­ρο­πό­λους, αλ­λο­παρ­μέ­νους ή ξε­χα­σμέ­νους επα­να­στά­τες μιας άλλης επο­χής. Μα, μην μας λέτε θύ­μα­τα. Εί­μα­στε μα­θη­τές και όχι θύ­μα­τα αυτού του αγώνα. Η μα­θη­τι­κή κοι­νό­τη­τα θα βγει κερ­δι­σμέ­νη αν αυτή η προ­σπά­θεια επι­τύ­χει. Θα έχει κερ­δί­σει πολύ με­γά­λο έδα­φος ώστε να ανα­ζη­τή­σει ένα κα­λύ­τε­ρο εκ­παι­δευ­τι­κό σύ­στη­μα και κα­λύ­τε­ρες συν­θή­κες μά­θη­σης.
Κι όσο για τους κα­κό­πι­στους, που θα δια­βά­σουν αυτό το κεί­με­νο, εί­μα­στε μα­θη­τές που πήραν μια πρω­το­βου­λία να πουν αυτό που πι­στεύ­ουν όχι χει­ρα­γω­γού­με­να πιό­νια. Και κάτι τε­λευ­ταίο, δεν τα λέμε όλα αυτά για να γλι­τώ­σου­με τις εξε­τά­σεις. Οι εξε­τά­σεις είτε έρ­θουν σε μια βδο­μά­δα είτε σε τρεις θα είναι το ίδιο απο­τυ­χη­μέ­νες στα μάτια όλων των μα­θη­τών, ακόμα και όσων δια­φω­νούν με αυτήν την απερ­γία.
Απλώς θέ­λα­με να ακού­σε­τε πως εί­μα­στε εδώ και στη­ρί­ζου­με τους κα­θη­γη­τές μας.
Με εκτί­μη­ση,
Μα­θη­τές υπέρ της απερ­γί­ας των κα­θη­γη­τών μας


ΟΜΟ­ΣΠΟΝ­ΔΙΑ ΔΙΟΙ­ΚΗ­ΤΙ­ΚΟΥ ΠΡΟ­ΣΩ­ΠΙ­ΚΟΥ ΤΡΙ­ΤΟ­ΒΑΘ­ΜΙΑΣ ΕΚ­ΠΑΙ­ΔΕΥ­ΣΗΣ
(Ο.Δ.Π.Τ.Ε.)
ΨΗ­ΦΙ­ΣΜΑ – ΚΑ­ΛΕ­ΣΜΑ
Η επι­στρά­τευ­ση των κα­θη­γη­τών από την κυ­βέρ­νη­ση απο­κα­λύ­πτει την αντι­δρα­στι­κό­τη­τα των αλ­λα­γών στην παι­δεία. Δεί­χνει τι ση­μαί­νει εκ­παι­δευ­τι­κός στο "νέο σχο­λείο" της αγο­ράς, της λε­γό­με­νης αξιο­λό­γη­σης, του υπο­σι­τι­σμού, των τα­ξι­κών φραγ­μών. Η εξέ­λι­ξη αυτή επι­βε­βαιώ­νει πε­ρί­τρα­να ότι κυ­βέρ­νη­ση και κε­φά­λαιο θέ­λουν δά­σκα­λο σκυ­φτό κι αμόρ­φω­το λαό. Δεί­χνει όμως επί­σης, ότι το ζή­τη­μα της παι­δεί­ας είναι λαϊκό πρό­βλη­μα, είναι υπό­θε­ση του λαού και της πάλης.
Χθες ήταν οι ναυ­τερ­γά­τες, οι ερ­γα­ζό­με­νοι της Χα­λυ­βουρ­γί­ας, του Μετρό, σή­με­ρα οι κα­θη­γη­τές, αύριο θα είναι η σειρά κά­ποιου άλλου κλά­δου που θα αντι­στέ­κε­ται στην επί­θε­ση, στον πό­λε­μο που έχουν κη­ρύ­ξει κυ­βέρ­νη­ση και Ευ­ρω­παϊ­κή Ένωση απέ­να­ντι στους ερ­γα­ζό­με­νους και στη με­γά­λη πλειο­ψη­φία του λαού.
Κα­νείς να μην μεί­νει μόνος του, να υψω­θεί τεί­χος αλ­λη­λεγ­γύ­ης.
Για να στα­μα­τή­σου­με τα αντι­λαϊ­κά μέτρα της κυ­βέρ­νη­σης.
Η επι­βο­λή των νόμων με την μέ­θο­δο της επι­στρά­τευ­σης και η ποι­νι­κο­ποί­η­ση των κοι­νω­νι­κών αγώ­νων δεν πρέ­πει να πε­ρά­σει.
Όχι στην κα­τα­στο­λή, τη συ­κο­φά­ντη­ση, την ανερ­γία, τις απο­λύ­σεις το φόβο και τα σκυμ­μέ­να κε­φά­λια. Η κυ­βέρ­νη­ση πρέ­πει να πάρει δυ­να­μι­κή απά­ντη­ση από τους ερ­γα­ζό­με­νους.
Οι ερ­γα­ζό­με­νοι ενω­μέ­νοι και απο­φα­σι­σμέ­νοι έχουν  τη δύ­να­μη να πα­ρε­μπο­δί­σουν και να ανα­τρέ­ψουν κάθε αντι­λαϊ­κό μέτρο, και να αντι­στα­θούν σε κάθε κα­τα­σταλ­τι­κό μη­χα­νι­σμό των εκ­με­ταλ­λευ­τών τους.
Κα­λού­με όλους τους συ­να­δέλ­φους της Ατ­τι­κής για μα­ζι­κή συμ­με­το­χή στο συλ­λα­λη­τή­ριο που διορ­γα­νώ­νει η ΟΛΜΕ τη Δευ­τέ­ρα 13 Μαΐου 2013 και ώρα 19.00 στα γρα­φεία της, Ερμού και Κορ­νά­ρου στο Σύ­νταγ­μα.


ΔΗ­ΛΩ­ΣΗ ΣΥ­ΜΠΑ­ΡΑ­ΣΤΑ­ΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑ­ΘΗ­ΓΗ­ΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝ­ΔΙ­ΚΑ­ΛΙ­ΣΤΙ­ΚΟΥΣ ΕΚ­ΠΡΟ­ΣΩ­ΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΘΗ­ΝΑΪ­ΚΟΥ ΠΡΑ­ΚΤΟ­ΡΕΙΟΥ ΕΙ­ΔΗ­ΣΕ­ΩΝ
Ως ερ­γα­ζό­με­νοι στον Τύπο και δη σε δη­μό­σιο μέσο, δεν μπο­ρού­με να σιω­πή­σου­με μπρο­στά στη διαρ­κή κα­τα­στρο­φή των ερ­γα­σια­κών δι­καιω­μά­των, στη συ­κο­φά­ντη­ση ολό­κλη­ρων κλά­δων ερ­γα­ζο­μέ­νων και στη συ­στη­μα­τι­κή κα­τα­πά­τη­ση του Συ­ντάγ­μα­τος. Χθες ήταν οι δη­μο­τι­κοί υπάλ­λη­λοι, οι ναυ­τερ­γά­τες και οι ερ­γα­ζό­με­νοι στις συ­γκοι­νω­νί­ες. Σή­με­ρα στο­χο­ποιού­νται οι 87.000 κα­θη­γη­τές μέσης εκ­παί­δευ­σης. Αύριο μπο­ρεί κάλ­λι­στα να εί­μα­στε εμείς στη θέση τους. Κάθε απερ­γία που έχει νόημα, γί­νε­ται θύμα απα­γό­ρευ­σης από την κυ­βέρ­νη­ση με το «έτσι θέλω», πέρα από τις πρό­νοιες του Συ­ντάγ­μα­τος.
Το ζή­τη­μα δεν είναι πλέον το πότε θα γί­νουν εξε­τά­σεις –οι εξε­τά­σεις έχουν κα­θυ­στε­ρή­σει και πα­λιό­τε­ρα εξ αι­τί­ας απερ­γί­ας και δεν χά­λα­σε ο κό­σμος. Το ζή­τη­μα είναι η τή­ρη­ση του Συ­ντάγ­μα­τος, οι συν­δι­κα­λι­στι­κές και ατο­μι­κές ελευ­θε­ρί­ες, το κρά­τος δι­καί­ου, η αξιο­πρε­πής δια­βί­ω­ση όλων. Το ζή­τη­μα είναι να μπει φραγ­μός στην κοι­νω­νι­κή ερή­μω­ση.
Οι εκ­πρό­σω­ποι των ερ­γα­ζο­μέ­νων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Αθήνα ενώ­νουν τη φωνή τους με τους υπό­λοι­πους συ­να­δέλ­φους, τους γο­νείς, τους μα­θη­τές, και μια σειρά φο­ρέ­ων και συν­δι­κα­λι­στι­κών ορ­γα­νώ­σε­ων, δη­λώ­νο­ντας την ολό­ψυ­χη υπο­στή­ρι­ξή τους στο δί­καιο αγώνα των εκ­παι­δευ­τι­κών. Κα­λού­με τους συ­να­δέλ­φους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη συ­γκέ­ντρω­ση συ­μπα­ρά­στα­σης έξω από τα γρα­φεία της ΟΛΜΕ (Ερμού 2 και Κορ­νά­ρου) τη Δευ­τέ­ρα 12/5 στις 7.00 μ.μ.
Μι­χά­λης Ψύλος, εκ­πρό­σω­πος στο ΔΣ του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελένη Νι­κο­λά­ου, εκ­πρό­σω­πος στο Μικτό της ΕΠΗΕΑ
Πέ­τρος Τσά­γκα­ρης, εκ­πρό­σω­πος στο Μικτό της ΕΣΗΕΑ


ΠΑ­ΝΕΛ­ΛΗ­ΝΙΑ ΟΜΟ­ΣΠΟΝ­ΔΙΑ ΘΕ­Α­ΜΑ­ΤΟΣ ΑΚΡΟ­Α­ΜΑ­ΤΟΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Πα­νελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Θε­ά­μα­τος Ακρο­ά­μα­τος συ­νταυ­τί­ζε­ται με τα αι­τή­μα­τα των εκ­παι­δευ­τι­κών και καλεί το συν­δι­κα­λι­στι­κό κί­νη­μα να στα­θεί στο ύψος των πε­ρι­στά­σε­ων για να δη­μιουρ­γή­σου­με τις συν­θή­κες ενός ενω­τι­κού μα­ζι­κού με­τώ­που για την ανα­τρο­πή αυτής την πο­λι­τι­κής.
Η Πα­νελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Θε­ά­μα­τος Ακρο­ά­μα­τος κα­ταγ­γέλ­λει την προ­σπά­θεια της Κυ­βέρ­νη­σης να ακυ­ρώ­σει τον αγώνα των κα­θη­γη­τών μέσης εκ­παί­δευ­σης, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας για ακόμα μια φορά  το μέτρο της επι­στρά­τευ­σης.
Η Κυ­βέρ­νη­ση με σκη­νο­θε­τι­κή οδη­γία αι­σιο­δο­ξί­ας για την πρό­ο­δο των εξε­λί­ξε­ων στη χώρα, αλλά με ανύ­παρ­κτη υπο­κρι­τι­κή ικα­νό­τη­τα, δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τον πα­νι­κό της.  Η Κυ­βέρ­νη­ση μαζί με επι­τε­λείο αρ­γυ­ρώ­νη­των δη­μο­σιο­γρά­φων έχει εξα­πο­λύ­σει επι­κοι­νω­νια­κό πό­λε­μο, προ­κει­μέ­νου να επι­βά­λει την αντι­κοι­νω­νι­κή και αδιέ­ξο­δη πο­λι­τι­κή της.  Συ­κο­φα­ντεί, προ­σπα­θεί να δια­σπά­σει και να στρέ­ψει τους πο­λί­τες τον ένα ενα­ντί­ον του αλλού. Με πα­ράλ­λη­λες και συ­ντο­νι­σμέ­νες προ­σπά­θειες χρη­σι­μο­ποιεί τη δι­καιο­σύ­νη για να ποι­νι­κο­ποι­ή­σει τους αγώ­νες. Με συλ­λή­ψεις συν­δι­κα­λι­στών και ερ­γα­ζό­με­νων βγά­ζει πα­ρά­νο­μες τις διεκ­δι­κή­σεις και όταν αυτό δεν της βγαί­νει τότε ντύ­νει στο χακί τους ερ­γα­ζό­με­νους.
Είναι η τέ­ταρ­τη φορά που κα­τα­φεύ­γει σε αυτή την αντι­δη­μο­κρα­τι­κή πο­λι­τι­κή (αυτή τη φορά μά­λι­στα πριν καν ακόμη κη­ρυ­χτεί η απερ­γία), επι­βε­βαιώ­νο­ντας με τις πρά­ξεις της ότι τα δι­καιώ­μα­τα και η δη­μο­κρα­τία βρί­σκο­νται σε ανα­στο­λή.
Οι μνη­μο­νι­κές πο­λι­τι­κές  για μα­ζι­κές απο­λύ­σεις, για  πε­ραι­τέ­ρω­μειώ­σεις των μι­σθών, συ­ντά­ξε­ων, αύ­ξη­ση της ανερ­γί­ας και ξε­πού­λη­μα του δη­μό­σιου πλού­του, συ­νο­δεύ­ο­νται με την έντα­ση του αυ­ταρ­χι­σμού και την πε­ρι­στο­λή συν­δι­κα­λι­στι­κών και δη­μο­κρα­τι­κών δι­καιω­μά­των.
Η Π.Ο.Θ.Α. καλεί την Κυ­βέρ­νη­ση να εγκα­τα­λεί­ψει κάθε σχέ­διο επι­στρά­τευ­σης των κα­θη­γη­τών και να συ­ζη­τή­σει μαζί τους τα αι­τή­μα­τα για ου­σια­στι­κή στή­ρι­ξη της δη­μό­σιας παι­δεί­ας.
·        ΥΠΕ­ΡΑ­ΣΠΙ­ΖΟ­ΜΑ­ΣΤΕ ΤΟ ΔΙ­ΚΑΙΩ­ΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡ­ΓΑ­ΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡ­ΓΙΑ, ΤΗ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΑ ΕΚ­ΠΑΙ­ΔΕΥ­ΣΗ, ΤΗ ΔΗ­ΜΟ­ΚΡΑ­ΤΙΑ.
·        ΠΑ­ΛΕΥΟΥ­ΜΕ ΕΝΑ­ΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟ­ΛΥ­ΣΕΙΣ, ΤΗ ΔΙΑ­ΛΥ­ΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕ­ΠΟΥ­ΛΗ­ΜΑ ΤΩΝ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙ­ΝΩ­ΝΙ­ΚΩΝ ΑΓΑ­ΘΩΝ
·        ΠΑ­ΛΕΥΟΥ­ΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟ­ΠΡΕ­ΠΕΙΑ ΜΑΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛ­ΛΑ­ΛΗ­ΤΗ­ΡΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥ­ΤΕ­ΡΑΣ 13/5, ΣΤΙΣ 7.00 μμ,
ΣΤΑ ΓΡΑ­ΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΜΕ, Κορ­νά­ρου & Ερ­μού-Σύ­νταγ­μα
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α.


ΠΡΩ­ΤΟ­ΒΟΥ­ΛΙΑ ΕΡ­ΓΑ­ΖΟ­ΜΕ­ΝΩΝ ΕΡΥ­ΘΡΟΥ Η τρι­κομ­μα­τι­κή κυ­βέρ­νη­ση φτά­νο­ντας στα όρια της πο­λι­τι­κής εκτρο­πής και ξε­περ­νώ­ντας κάθε όριο αυ­ταρ­χι­σμού κή­ρυ­ξε πο­λι­τι­κή επι­στρά­τευ­ση σε 87 χι­λιά­δες κα­θη­γη­τές πριν την επί­ση­μη έναρ­ξη του απερ­για­κού τους αγώνα!
Δεν είναι η πρώτη φορά… Μέσα σε ενά­μι­ση χρόνο είναι  η τέ­ταρ­τη φορά που η κυ­βέρ­νη­ση ανα­γκά­ζε­ται να κα­τα­φύ­γει στην επι­στρά­τευ­ση ερ­γα­ζο­μέ­νων ως τε­λευ­ταίο όπλο προ­κει­μέ­νου να επι­βά­λει την πο­λι­τι­κή της: έχουν προη­γη­θεί οι απερ­γοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι απερ­γοί ναυ­τερ­γά­τες, οι απερ­γοί των μέσων μα­ζι­κής με­τα­φο­ράς. Έχουν  προη­γη­θεί συλ­λή­ψεις ερ­γα­ζο­μέ­νων συν­δι­κα­λι­στών, ποι­νι­κο­ποί­η­ση αγω­νι­στι­κών κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων, βία και κα­τα­στο­λή των δια­δη­λώ­σε­ων δια­μαρ­τυ­ρί­ας…
Γνω­ρί­ζει πως τα βαθιά αντι­λαϊ­κά μετρά που θέλει να πε­ρά­σει δεν έχουν τη συ­ναί­νε­ση της κοι­νω­νί­ας. Γι αυτό κα­τα­φεύ­γει στη σκλή­ρυν­ση της κα­τα­στο­λής των αγώ­νων με πο­λι­τι­κή επι­στρά­τευ­ση.
Στό­χος της είναι το δι­καί­ω­μα στην απερ­γία, το δι­καί­ω­μα στο συν­δι­κα­λι­σμό. Το μή­νυ­μα που θέλει να στεί­λει είναι σαφές: το ίδιο θα συμ­βεί σε όποιον ερ­γα­ζό­με­νο θε­λή­σει να αντι­δρά­σει στις μνη­μο­νια­κές πο­λι­τι­κές που οδη­γούν σε μα­ζι­κές απο­λύ­σεις, δια­λύ­ουν σχο­λεία νο­σο­κο­μεία δή­μους, δια­λύ­ουν ερ­γα­σια­κές σχέ­σεις στο δη­μό­σιο και ιδιω­τι­κό τομέα και κα­τα­δι­κά­ζουν στην ανερ­γία χι­λιά­δες οι­κο­γέ­νειες…
Γι αυτό η με­τω­πι­κή σύ­γκρου­ση των εκ­παι­δευ­τι­κών με την κυ­βέρ­νη­ση του μνη­μο­νί­ου και της κα­τα­στο­λής είναι και δικός μας αγώ­νας. Οι κι­νη­το­ποι­ή­σεις που εξήγ­γει­λαν οι εκ­παι­δευ­τι­κοί μπο­ρεί να γίνει η σπίθα που θα προ­κα­λέ­σει γε­νι­κό ξε­ση­κω­μό. Μπο­ρεί να γίνει η αρχή του τέ­λους των μνη­μο­νια­κών πο­λι­τι­κών, μπο­ρεί να γίνει η αρχή του τέ­λους και αυτής της κυ­βέρ­νη­σης και της Τρόι­κα! Οι κα­θη­γη­τές που απερ­γούν ενα­ντία στις απο­λύ­σεις-ενα­ντία στη διά­λυ­ση της δη­μό­σιας εκ­παί­δευ­σης αγω­νί­ζο­νται για όλους μας !
Κα­ταγ­γέλ­λου­με την επι­στρά­τευ­ση των εκ­παι­δευ­τι­κών και συ­μπα­ρα­στε­κό­μα­στε στο δί­καιο αγώνα τους! Εί­μα­στε όλοι εκ­παι­δευ­τι­κοί!
Όλοι-ες τη Δευ­τέ­ρα 12/5 στο συλ­λα­λη­τή­ριο στις 7.00 μ.μ έξω από τα γρα­φεία της ΟΛΜΕ( Ερμού 2 και Κορ­νά­ρου)
ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑ­ΛΥ­ΣΗ ΤΗΣ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΑΣ ΕΚ­ΠΑΙ­ΔΕΥ­ΣΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟ­ΛΥ­ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡ­ΓΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟ­ΡΟΥ­ΜΕ ΝΑ ΝΙ­ΚΗ­ΣΟΥ­ΜΕ

    ΔΙ­ΚΤΥΟ ΠΑ­ΝΕ­ΠΙ­ΣΤΗ­ΜΙΑ­ΚΩΝ
Όχι στην επι­στρά­τευ­ση των εκ­παι­δευ­τι­κών!
Η τρι­κομ­μα­τι­κή κυ­βέρ­νη­ση ΝΔ - ΔΗΜΑΡ - ΠΑΣΟΚ προ­χω­ρά στην πρω­το­φα­νή από­φα­ση να επι­στρα­τεύ­σει προ­λη­πτι­κά τις κα­θη­γή­τριες και τους κα­θη­γη­τές της Μέσης Εκ­παί­δευ­σης. Είναι μια χου­ντι­κής έμπνευ­σης και νο­ο­τρο­πί­ας κί­νη­ση που ου­σια­στι­κά κα­ταρ­γεί το δι­καί­ω­μα στην απερ­γία για έναν ακόμη κλάδο ερ­γα­ζο­μέ­νων. Επι­διώ­κει με τη στή­ρι­ξη των κα­θε­στω­τι­κών ΜΜΕ να επι­βά­λει κλίμα τρο­μο­κρα­τί­ας . Δεν πρέ­πει να αφή­σου­με να πε­ρά­σει! Αν σή­με­ρα επι­στρα­τεύ­σουν τους εκ­παι­δευ­τι­κούς, αύριο θα επι­στρα­τεύ­σουν εμάς, θα απα­γο­ρεύ­σουν κάθε κι­νη­το­ποί­η­ση ενά­ντια στη μνη­μο­νια­κή κα­τα­στρο­φή.
Ο αγώ­νας των κα­θη­γη­τών είναι αγώ­νας δί­καιος. Είναι αγώ­νας για να μη δια­λυ­θούν οι ερ­γα­σια­κές σχέ­σεις. Είναι αγώ­νας για να μην βρε­θούν οι εκ­παι­δευ­τι­κοί να με­τα­τί­θε­νται κάθε χρόνο σε δια­φο­ρε­τι­κό μέρος. Είναι αγώ­νας για να μην απο­λυ­θούν 10.000 ανα­πλη­ρω­τές κα­θη­γη­τές της δευ­τε­ρο­βάθ­μιας – πρό­κει­ται για το αντί­στοι­χο των συμ­βα­σιού­χων δι­δα­σκό­ντων του ΠΔ 407 της τρι­το­βάθ­μιας. Είναι αγώ­νας για να μη δια­λυ­θεί το δη­μό­σιο σχο­λείο. Οι κα­θη­γη­τές της Μέσης Εκ­παί­δευ­σης δεν αγω­νί­ζο­νται για τον εαυτό τους. Αγω­νί­ζο­νται για τα παι­διά μας. Αγω­νί­ζο­νται για το δη­μό­σιο σχο­λείο. Αγω­νί­ζο­νται για όλες και όλους μας. Δεν έχου­με το δι­καί­ω­μα να τους αφή­σου­με μό­νους τους.
Η κυ­βέρ­νη­ση που έχει αυ­ξή­σει την ανερ­γία των νέων στο 64% και σπρώ­χνει μια ολό­κλη­ρη κοι­νω­νία στην από­γνω­ση και την αυ­το­κτο­νία, δεν έχει το δι­καί­ω­μα να μι­λά­ει για "πρό­κλη­ση ανα­στά­τω­σης". Η ίδια απο­τε­λεί τη χει­ρό­τε­ρη μορφή "ανα­στά­τω­σης" για τα παι­διά και τις οι­κο­γέ­νειές τους.
Οι πα­νε­πι­στη­μια­κοί, εάν θέ­λου­με να λε­γό­μα­στε πραγ­μα­τι­κά δά­σκα­λοι, έχου­με την υπο­χρέ­ω­ση να στα­θού­με ολό­ψυ­χα στο πλευ­ρό των συ­να­δέλ­φων της Μέσης Εκ­παί­δευ­σης. Να στη­ρί­ξου­με όλες τις κι­νη­το­ποι­ή­σεις τους. Μαζί με το υπό­λοι­πο ερ­γα­τι­κό και λαϊκό κί­νη­μα, μαζί με τους νέους και τους γο­νείς, μαζί με όλη τη μα­χό­με­νη κοι­νω­νία να υψώ­σου­με τη δική μας συλ­λο­γι­κή ασπί­δα προ­στα­σί­ας απέ­να­ντι στους εκ­παι­δευ­τι­κούς.
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥ­ΡΟ ΤΩΝ ΕΚ­ΠΑΙ­ΔΕΥ­ΤΙ­ΚΩΝ!
Η ΑΠΑ­ΓΟ­ΡΕΥ­ΣΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡ­ΓΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕ­ΡΑ­ΣΕΙ!
ΚΟΙ­ΝΟΣ ΑΓΩ­ΝΑΣ ΓΙΑ ΠΡΑΓ­ΜΑ­ΤΙ­ΚΑ ΔΗ­ΜΟ­ΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩ­ΡΕ­ΑΝ ΠΑΙ­ΔΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου