Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Ο ναζιστής Μπαλτάκος δεν πέρασε το αντιρατσιστικό

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ: Ο ναζιστής Μπαλτάκος δεν πέρασε το αντιρατσιστικό: Το θρίλερ με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο απειλεί άμεσα τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης καθώς Μέγαρο Μαξίμου από τη μια και ΠΑΣΟΚ - ...

Ο ναζιστής Μπαλτάκος δεν πέρασε το αντιρατσιστικό

Το θρίλερ με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο απειλεί άμεσα τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης καθώς Μέγαρο Μαξίμου από τη μια και ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ από την άλλη συγκρούονται πλέον μετωπικά...
Μόλις χθες το βράδυ πληροφορίες έλεγαν πως η νομοπαρασκευαστική επιτροπή άναψε εν μέρει το πράσινο φως για το νομοσχέδιο γεγονός που δημιούργησε την πεποίθηση ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή βρίσκεται στην τελική του ευθεία.

Μια νέα ανακοίνωση όμως από τη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης έρχεται να δημιουργήσει νέους πολιτικούς τριγμούς καθώς πλέον δεν θέτει θέμα λεπτομερειών και διατάξεων επί του νομοσχεδίου αλλά θέμα επί της αρχής του δηλαδή αν έχει λόγο ύπαρξης ή όχι.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Μπαλτάκου «Έγιναν παρατηρήσεις και ζητήθηκαν διευκρινίσεις καταρχήν ως προς τη νομική αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου, σε σχέση με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο».

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που το Μέγαρο Μαξίμου μιλάει ξεκάθαρα για το σύνολο του νομοσχεδίου επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί και το νομικό πλαίσιο που υφίσταται., εννοώντας ότι ο υπάρχων ποινικός κώδικας καλύπτει τις αντιρατσιστικές εγκληματικές πράξεις.

Το νομοσχέδιο εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της νομοπαρασκευαστική επιτροπής και όπως ενημερώνει ο κ. Μπαλτάκος θα συνεχίσει να βρίσκεται εκεί έως ότου ολοκληρωθεί η επεξεργασία και εκδοθεί το σχετικό πρακτικό.

Την ίδια ώρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φωνάζουν για την αναγκαιότητα κατάθεσης του νομοσχεδίου με την εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά να κάνει λόγο για υπερσυντηρητικούς κύκλους που δρουν στο εσωτερικό της ΝΔ.

Από την άλλη είναι γεγονός πως υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την κοινοβουλευτική ομάδα της Συγγρού που πιέζουν ακόμα και για απόσυρση του νομοσχεδίου εκφράζοντας την άποψη ότι το νομοσχέδιο θα εκτοξεύσει την Χρυσή Αυγή και τη δημοτικότητά της εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας.

Η κατάσταση έτσι όπως έχει δημιουργηθεί χρειάζεται άμεσα μια πυροσβεστική και εξισορροπιστική παρέμβαση που μόνο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μπορεί να κάνει.

Έτσι όπως όλα δείχνουν πρόκειται για μια διαμάχη που θα κριθεί στο τραπέζι των συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου σε συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου