Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Στο καθήκον, παρά την κινητικότητα, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί


Ο "Σερίφης" της Δημοτικής Αστυνομίας 
βρέθηκε και πάλι στο πλευρό του συνανθρώπου 

Λίγοι γνωρίζουν ότι μια από τις πολλές αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας είναι η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής ατόμων που, για διάφορους λόγους, δεν μπορούσαν να μετακινηθούν από την κατοικία τους. Για κάποιους που έχουν βιώσει τι σημαίνει η θεώρηση του γνησίου της υπογραφής ενός ανθρώπου που δεν μπορεί να μετακινηθεί, αλλά πρέπει να πάρει, επειγόντως, τα φάρμακα ή τη σύνταξή του, η συμβολή της Δημοτικής Αστυνομίας ήταν τεράστια. 

Ειδικά στο Δήμο Φυλής, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ξεπερνούν τον εαυτό τους, κατορθώνοντας, σε πολλές περιπτώσεις, να ανταποκριθούν αυθημερόν, στις εκκλήσεις των πολιτών. 
Το ίδιο κάνουν και σήμερα, παρόλο που ο πέλεκυς της κινητικότητας βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια τους. Ο φακός του ΦΥΛΑΡΧΟΥ αποθανάτισε μια περίπτωση, κατά την οποία ο Παναγιώτης Αβραμίκας ανταποκρίθηκε, για λογαριασμό της υπηρεσίας του, σε αίτημα ηλικιωμένης κυρίας που έπρεπε να απογραφεί από τον Γερμανικό Ασφαλιστικό Οργανισμό που τη συνταξιοδοτεί. Στο επείγον αίτημα της δημότισσας που πάσχει από κινητικά προβλήματα, ο Υποδιευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας δήλωσε και πάλι παρών, σπεύδοντας στην κατοικία της. 
Με συνέπεια και φιλότιμο, όπως είχαν δηλώσει από την πρώτη μέρα που πληροφορήθηκαν τις προθέσεις της Κυβέρνησης, οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έμειναν όρθιοι. Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα δοθεί η δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να εξακολουθήσουν να προσφέρουν. 
Για τον απλούστατο λόγο ότι οι τοπικές κοινωνίες τους έχουν ανάγκη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου