Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σύλλογος Δασκάλων Ηλιούπολης: Καταγγέλλει τα σχέδια της ΧΑ για τη φύλαξη σχολείων


Τα σχέδια της Χρυσής Αυγής για τη φύλαξη των σχολικών κτηρίων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος». Ταυτόχρονα καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους Γονέων, τα συνδικάτα εργαζόμενων στους δήμους, τους σχολικούς φύλακες, τις δημοτικές αρχές, σε κανένα δήμο, σε κανένα σχολείο να μη δεχτούν να πατήσουν πόδι οι Χρυσαυγίτες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει τη Χρυσή Αυγή που διατυμπανίζει ότι επεξεργάζεται σχέδιο για τη φύλαξη των σχολικών κτηρίων, μιας και απολύονται οι σχολικοί φύλακες.
Για άλλη μια φορά τα στελέχη της ΧΑ κάνουν ξεκάθαρες τις θέσεις τους ότι είναι στήριγμα και δεκανίκι της κυβέρνησης και της ΕΕ, που προχωρούν στην απόλυση όχι μόνο σχολικών φυλάκων αλλά και χιλιάδων άλλων εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα. Δε βγάζουν μιλιά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στη σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα, αντίθετα αναλαμβάνουν "δράση" πάνω στα αποκαΐδια των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η ΧΑ προτείνει λύσεις όπως τη σύσταση, από απολυμένους, κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων που θα παρέχουν τη φύλαξη σχολικών και άλλων χώρων. Πρόταση που δεν διαφέρει από τις προτάσεις πολλών δημάρχων για τους απολυμένους από τα διάφορα προγράμματα όπως "βοήθεια στο σπίτι" κ.ά. Εξυπηρετεί πλήρως τα κυβερνητικά σχέδια της ιδιωτικοποίησης όλων των υπηρεσιών αλλά και της επιχειρηματικής δράσης μέσα στα σχολεία.
Κρύβει με επιμέλεια, το σοβαρότερο στόχο της που είναι η είσοδός της και το αλισβερίσι με τα σχολεία. Οι συναλλαγές με τους ανυποψίαστους μαθητές που βιώνουν τις βαριές συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων και η διαπαιδαγώγησή τους στα φασιστικά ιδεώδη.
Η ΧΑ, σπλάχνο από τα σπλάχνα του εκμεταλλευτικού συστήματος, έρχεται ως σωτήρας για να δηλητηριάσει τα μυαλά των παιδιών και να αυξήσει την επιρροή της.
Δεν αποκλείουμε το Σεπτέμβρη να προτείνουν την κάλυψη χιλιάδων κενών από εκπαιδευτικούς που απολύονται ή συνταξιοδοτούνται, με ανάλογες προτάσεις όπως αυτή των σχολικών φυλάκων.
Οι εκπαιδευτικοί είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σταμάτημα των απολύσεων και να υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη δουλειά με πλήρη δικαιώματα στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε υποχρέωση και καθήκον να συνεχίσουμε να διδάσκουμε την επιστημονική και ιστορική αλήθεια στους μαθητές μας, την ανάγκη να αγωνιστούν για μια κοινωνία που θα καλύπτει όλες τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές τους και των οικογενειών τους και δε θα συμβιβάζονται με την κοινωνία που μας σπρώχνει στη λογική της ζητιανιάς, του περιθωρίου, του συμβιβασμού.
Οι φθορές και οι κλοπές στα σχολεία δεν γίνονται μόνο από κακοποιούς. Τις περισσότερες φορές είναι άμεσα συνδεδεμένες με το ρόλο και το περιεχόμενο του ίδιου του σχολείου και φυσικά και το έμψυχο υλικό έχει το δικό του μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
Γι' αυτό δε μένουμε απλοί ακροατές στις εξαγγελίες τέτοιου είδους. Γι' αυτό καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μην εφησυχάζουν τις μέρες του καλοκαιριού, αλλά να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση και σε επαγρύπνηση ακόμη και στην πιθανότητα οι ναζί να ελέγχουν τα παιδιά μας. Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τα συνδικάτα εργαζόμενων στους δήμους, τους σχολικούς φύλακες, τις δημοτικές αρχές, σε κανένα δήμο, σε κανένα σχολείο να μη δεχτούν να πατήσουν πόδι οι Χρυσαυγίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου