Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Να τους τελειώσουμε εμείς, πριν μας τελειώσουν εκείνοι


ΕΛΜΕ  Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής
Να τους τελειώσουμε εμείς, πριν μας τελειώσουν εκείνοι
Το Υπουργείο Παιδείας έγραψε και πάλι στα παλιά του τα παπούτσια την Βουλή και τους Δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, αλλά και τους υπαλλήλους που υπουργεύει, δηλαδή υπηρετεί, όπως κάνει και η ακροδεξιά ομάδα που μας κυβερνά ένα χρόνο τώρα. Την Παρασκευή, 12/7/2013, στις… 4.30μμ, πριν ακόμη ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο για τις απολύσεις, με μια  παράνομη εγκύκλιο ζήτησε απ’ τις Διευθύνσεις ΔΕ να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, ζητώντας πιστοποιητικά γι’ αυτούς που εξαιρούνται σύμφωνα με το σχέδιο νόμου. Η προθεσμία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών, σύμφωνα με την εγκύκλιο, τελείωσε την Δευτέρα, 15/7/2013, πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου!!! Προς τι αυτή η ανεξήγητη βιασύνη απ’ το Υπουργείο Παιδείας; Να δείξουν καλή διαγωγή στους άνωθεν εντολοδόχους της Τρόικας ή υποκρύπτει κάτι άλλο;
Ταυτόχρονα, ανάρτησε στο διαδίκτυο σε κοινή θέα όλα τα στοιχεία των υπό απόλυση
συναδέλφων καταλύοντας κάθε έννοια προσωπικού δεδομένου και προσβάλλοντας προσωπικά κάθε ένα ξεχωριστά από αυτούς. Είναι ντροπή τους και γιατί κανένα άλλο όνομα απολυόμενου από τους σχ. φύλακες και τους δημ. αστυνομικούς δεν δημοσιοποιήθηκε με αυτόν τον τρόπο. Η ΟΛΜΕ οφείλει να προσφύγει στα δικαστήρια άμεσα, προστατεύοντας την αξιοπρέπεια των συναδέλφων και εκθέτοντας τους κάφρους. 
Την Δευτέρα, 15/7/2013, είχε αποφασιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας από της 2 ΕΛΜΕ της περιοχής στη Διεύθυνση ΔΕ Δ. Αττικής για να καταδικαστεί αυτή η παράνομη και εκβιαστική διαδικασία και κυρίως οι αποφάσεις για τις χιλιάδες απολύσεις συναδέλφων. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν μαζική συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις πολλές χιλιάδες απολύσεις που ανακοινώθηκαν, αλλά και σχεδιάζονται σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (κατάργηση οριστική συλλογικών Συμβάσεων, ωραρίου και διεκδίκησης ασφαλιστικών μέτρων). Οι εργαζόμενοι κατέληξαν στη Διεύθυνση ΔΕ απαιτώντας την διακοπή της προαναφερθείσας παράνομης διαδικασίας. Η απαίτηση αυτή έγινε τελικά σεβαστή από τον Αναπληρωτή Διευθυντή με το κλείσιμο των γραφείων, χωρίς να αποσταλούν τα στοιχεία που είχαν συγκεντρωθεί μέχρι την ώρα εκείνη. Είχε προηγηθεί σύσκεψη πάνω από 40 συναδέλφων και αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστή η Διεύθυνση ΔΕ λόγω της απεργίας και τη επόμενη ημέρα.
Την Τρίτη, 16/7/2013, στις 6.45 το πρωί, εκπαιδευτικοί με επικεφαλής τα ΔΣ των δύο ΕΛΜΕ, που συγκεντρώθηκαν στην έδρα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να περιφρουρήσουν την Πανεργατική Απεργία αντιμετώπισαν ένα… απρόσμενο γεγονός. Κάποιοι ήδη βρίσκονταν στα γραφεία πριν την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας, με την είσοδο της υπηρεσίας κλειδωμένη. Ήταν ο αναπληρωτής Διευθυντής εκπαίδευσης με το γραμματέα του ΠΥΣΔΕ, τον υπεύθυνο διοικητικών θεμάτων και μια υπάλληλο των διοικητικών θεμάτων, για να διεκπεραιώσουν την παράνομη διαδικασία αποστολής των ελλιπών στοιχείων των απολυμένων εκπαιδευτικών, που οι εργαζόμενοι είχαν σταματήσει την προηγούμενη ημέρα. Μετά από παρέμβαση των εκπροσώπων των ΕΛΜΕ οι τέσσερεις  αποχώρισαν.
Ποιος έδωσε εντολή να ανοίξουν τα γραφεία της Διεύθυνσης τα ξημερώματα εκτός ωραρίου λειτουργίας για την αποστολή στοιχείων, προερχόμενα μάλιστα από παράνομη διαδικασία; Για τον αναπληρωτή Διευθυντή εκπαίδευσης θα μπορούσε κανείς να αντιληφθεί τον ρόλο του. Γιατί οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δέχτηκαν να πάνε ξημερώματα να διεκπεραιώσουν μια διαδικασία που αφορούσε συναδέλφους τους που απολύονται; Σκέφτηκαν την ζωή των απολυμένων που καταστρέφεται; Σκέφτηκαν ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι που θα απολυθούν;
Ο φονικός οδοστρωτήρας της Τρόικας θα συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, αν δεν τον σταματήσουμε και δεν ανατρέψουμε αυτή την πολιτική και τους υπηρέτες της. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν μεταξύ μας συνθήκες δωσιλογισμού και προδοσίας. Το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και αποφασιστικά τέτοιες πρακτικές με το συνεχή αγώνα, τη δύναμη και την αλληλεγγύη.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΕ - ΔΝΤ
Το ΔΣ της  ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου