Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Αποκλειστικό: Σεισμός στη βουλή

Αποκλειστικό: Σεισμός στη βουλή

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 4 ώρες
*Πολλοί σεισμοί *αυτές τις μέρες: Δύο μεταφορικοί, δηλαδή αυτός στην Κωνσταντινούπολη και αυτός στο προχθεσινό επεισόδιο του Game of Thrones που δημιούργησε άπειρα spoilers και σχόλια κι ένας πραγματικός, εδώ στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Πικέρμι που έφτασε τα 4,4 ρίχτερ. Εν τω μεταξύ, όταν ακούω ειδήσεις για σεισμούς, αμέσως πάει το μυαλό μου στον Χοσέ από τις «Σαββατογεννημένες» (η καλύτερη δουλειά του Καπουτζίδη) που του αρέσει να χορεύει στους ρυθμούς του Εγκέλαδου (εδώ στο 01:50), με τη σενιόρα Σούλα να μην ξέρει πώς να αντιδράσει από το εγκεφαλικό. Πάμε και στο ντοκουμέντο... περισσότερα »

Διάλογος κουμπάρων

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 1 ημέρα
Συνεχίζεται ο συνωστισμός στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες τουρκικές πόλεις με τους *συνωμοσιολόγους να βρίσκονται σε τρελό κέφι:* Σχέδιο Αμερικανών για να ρίξουν τον Ερντογάν λένε μερικοί, σχέδιο των Τούρκων για να επιτεθούν στην Ελλάδα διατρανώνουν οι πιο πυροβολημένοι, σχέδιο του Νταλάρα για να βρει αφορμή για συναυλία λένε οι σεναριογράφοι του Game of Thrones και πάει λέγοντας. Υπάρχουν κάποιες παράμετροι που δίνουν μια νορμάλ δικαιολογία για την εξέγερση σε μια χώρα που σημειώνει εξαιρετική οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια: Η ελλιπής ελευθερία έκφρασης, με τη λογοκρι... περισσότερα »

Ο Σουλεϊμάν, ο τσολιάς και η τουρκική εξέγερση

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 2 ημέρες
Είναι εμφανές ότι η Τουρκία ζει ελληνικές μέρες του περίφημου «*Μαύρου Δεκέμβρη του 2008*» (πόσοι γαμάτοι είναι αυτοί οι τίτλοι). Η αφορμή με μπέρδεψε και δεν κατάλαβα ακριβώς τον λόγο των διαδηλώσεων: Κατασκευή εμπορικού κέντρου σε σημείο με πολλά δέντρα; Ανακατασκευή της πλατείας Ταξίμ; Όποιος γνωρίζει, ας μου δώσει τα φώτα του. Το σίγουρο είναι πως προέκυψαν κι άλλα αιτήματα στην πορεία: Ελευθερία του λόγου, ανθρώπινα δικαιώματα, περισσότερος… κεμαλισμός. Βρήκαμε παπά, ας θάψουμε πέντε έξι. Εξάλλου και ο γαλλικός Μάης άρχισε λόγω αντίρρησης κάποιων φοιτητών να χωριστούν οι εστί... περισσότερα »

Το 24ωρο του Χρυσαυγίτη βουλευτή με το όπλο

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 5 ημέρες
Χθες είδαμε τι μπορεί να συμβεί όταν τα όπλα βρίσκονται *στα χέρια ηλίθιων κρετίνων*. Από τη μία έχουμε τον Χρυσαυγίτη βουλευτή με το πιστόλι που εκπυρσοκρότησε στο αεροδρόμιο και από την άλλη τον 23χρονο DJ που μέσω Facebook παραπλάνησε ένα 13χρονο ξελογιασμένο κοριτσάκι που βιάζεται να μεγαλώσει. Ευτυχώς και στις δύο περιπτώσεις δεν είχαμε θύματα και οι «εκπυρσοκροτήσεις» έκαναν μόνο θόρυβο. Στην υπόθεση του βουλευτή των ουγκ, διάβασα πως στον έλεγχο έβγαλε τη γεμιστήρα από το όπλο, σημάδεψε στο πάτωμα και πάτησε τη σκανδάλη για να διαπιστώσει ότι είναι άδειο. Έλα όμως που δεν ή... περισσότερα »

Διάλογοι κατά τη μαγνητική καταιγίδα

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 1 εβδομάδα
*Μαγνητική καταιγίδα *ήταν και πάει. Μερικοί, όπως μαρτυρούν οι ίδιοι, κόλλησαν στο ψυγείο, άλλοι δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από το τηλέφωνο για να παραγγείλουν πιτόγυρα, κάποια βγήκε για ψώνια με μαλλί Μενεγάκη κι επέστρεψε με μαλλί Χατζηπαναγή… Κάποιοι τυχάρπαστοι καθηγητές Διαστημικής Φυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών είπαν τάχα ότι όλα αυτά τα περί μαγνητικής ή ηλιακής καταιγίδας ήταν * σαχλαμάρες*. Ισχυρίστηκαν μεν ότι ο ήλιος όντως πλησίασε στο σημείο κορύφωσης της δραστηριότητας του, αλλά δεν έχει εκτοξεύσει σωματίδια προς τη Γη. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» λέει το αντίθετ... περισσότερα »

Αν οι Έλληνες τραγουδιστές ήταν Χρυσαυγίτες

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 1 εβδομάδα
Μόλις έμαθα πως σήμερα θα έχουμε μαγνητική καταιγίδα, επομένως για ακόμα μία φορά είμαι *μια μέρα πίσω *στην επικαιρότητα. Πρόσεξα πάντως πως σε Twitter και Facebook γίνεται ένας μικρός χαμός με σχόλια, τα οποία στην πλειοψηφία τους είναι πετυχημένα. Και προσφέρεται το θέμα για τέτοιο σχολιασμό και ευτυχώς υπάρχει καλό χιούμορ στην πιάτσα. Έχασα που έχασα λοιπόν το timing στη θεματολογία, ας καταπιαστούμε με ένα προχθεσινό: Γιάννης Πλούταρχος. Δεν είπε ότι στηρίζει Χρυσή Αυγή, αλλά δεν την καταδίκασε κιόλας. Αντιθέτως αναρωτήθηκε τί θα μπορούσε να συμβεί αν είχαμε ακροδεξιά κυβέρν... περισσότερα »

Όταν ο Αλέξης γλωσσεύει την μπέρδα του

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 1 εβδομάδα
Πάνε οι χρυσές *εποχές των σαρδάμ *του Σημίτη (πχ. Μακέτο) και του ΓΑΠ (πχ. Την Κυριακή όλοι μαζί στις κάλτσες) που οφείλονταν στην έλλειψη ευφράδειας λόγου των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ. Ο Καραμανλής που θήτευσε ανάμεσά τους, ήταν -αν μη, τι άλλο- χαρισματικός χειριστής του λόγου, ενώ κι ο Σαμαράς αποφεύγει τα λεκτικά σφάλματα. Από την αντιπολίτευση δε διακρίνεται επίσης κανένας άξιος αναφοράς για τα σαρδάμ του. Το μόνο fail που υπέπεσε στην αντίληψή μας είναι το «υδατάνθρακες» αντί για «υδρογονοάνθρακες» που αμόλησε ο Καμμένος. Αρκετές αναφορές έγιναν για τα αγγλικά ορισμένων πολιτικών,... περισσότερα »

Διάλογος μαθητριών εν μέσω πανελληνίων

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 1 εβδομάδα
Δεν ξέρω πως είναι τώρα τα γραπτά στις εξετάσεις, θυμάμαι στην εποχή μου πάντως που μας έδιναν *9 ερωτήσεις και έπρεπε να απαντήσουμε τις 6*. Με το που έφτανε η παραμονή των εξετάσεων ενός μαθήματος, άνοιγα για πρώτη φορά βιβλίο, διάβαζα περίπου το 1/3 της ύλης (αφού ρωτούσα ποια ήταν τα SOS) και την επομένη, αν γνώριζα τις απαντήσεις στις 3 από τις 9 ερωτήσεις, πανηγύριζα. Απορώ πως δεν κατάντησα Χρυσαυγίτης… Οι στόκοι της τάξης τελειώναμε -εννοείται- πάντα πρώτοι, αν θυμάμαι καλά γύρω στις 9:30-10 παραδίδαμε τις κόλλες και βγαίναμε στην αυλή. Μετά -κλασσικά- μηχανάκια και βουρ γ... περισσότερα »

Αν οπλοφορούσαν οι βουλευτές μέσα στη βουλή

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 1 εβδομάδα
Όποτε ακούω τη λέξη «*οπλοκατοχή*», για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο το μυαλό μου πάει στον Σωτήρη Μουστάκα. Συγκεκριμένα θυμάμαι μια σκηνή στην οποία βάζει το πιστόλι του στο παντελόνι και όταν αυτό εκπυρσοκροτεί, ο τεράστιος τιτανομέγιστος επιστρατεύει όλες τις χαρακτηριστικές γκριμάτσες του από τον πόνο, οι οποίες συνοδεύονται από την ανάλογη μουσική, τον ήχο πουλιών κτλ. Το θέμα με τα όπλα στη βουλή δεν ξέρω πως προέκυψε. Λόγω του περιστατικού με τον Καιάδα που επιτέθηκε στον Καμίνη και ακούστηκε πως πήγε να βγάλει όπλο; Λόγω του Ηλιόπουλου που αποβλήθηκε από την αίθουσα της βουλή... περισσότερα »

Διάλογος αντι-Συριζαίων σε γκουλάγκ

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 2 εβδομάδες
Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, στις τελευταίες εκλογές ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που ίσως σας διαφεύγει είναι η παρατηρητικότητά μου: Από τις αντιδράσεις σας και τα σχόλιά σας ξέρω ποιος ψήφισε τι. Και τα έχω σημειωμένα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν έρθει ο Αλέξης στα πράγματα, *θα περάσετε πολύ όμορφα στα γκουλάγκ *(ή γκούλαγκ). Η ιδέα και μόνο ότι υπάρχει περίπτωση να γίνω ο Μακάρθι της αριστεράς, με φτιάχνει. Θα κυκλοφορώ σαν εκείνο τον μαυριδερό ρουφιάνο του Κωνσταντάρα στην «Κόρη μου στη σοσιαλίστρια» που κρατούσε το μπλοκάκι και σημείωνε τα ονόματα όσων πήγαν στην πορεία στον Μαραθ... περισσότερα »

Το ημερολόγιο της... Γιάννας Φρανκ

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 2 εβδομάδες
Έλεγα πως για σήμερα θα ετοίμαζα κανένα θέμα με Κωστάδες (που είναι πολλοί πανάθεμά τους) και χθες ξεχάστηκα κι έστειλα τον «Νίντζα» να παρακολουθήσει την κυρία «Αθήνα 2004», η οποία έγραψε την *αυτοβιογραφία *της. Μια αυτοβιογραφία που βρίθει από έπαρση, υπερηφάνεια και καθόλου αυτοκριτική, σύμφωνα με τις αναλύσεις και τα σχόλια που διάβασα στο διαδίκτυο. Η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι αν μη τι άλλο μια πολύ δυναμική γυναίκα. Είναι βασικά ο τύπος γυναίκας που ερωτεύομαι, γι’αυτό και μου είναι δύσκολο να γράψω κάτι κακό. Άσχετα αν έκανα την καρδιά μου πέτρα για να ανταπεξέλθω στις πρ... περισσότερα »

Διάλογος Αγάθωνα - Γοργόνας Κοπεγχάγης

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 2 εβδομάδες
Την ώρα του τελικού της Eurovision, γράφει ένας τύπος στο Facebook: «Όλοι Eurovision βλέπετε; Εγώ άνοιξα ένα ωραίο βιβλίο και βρήκα την ησυχία μου». Κοιτώντας τη φωτογραφία του προφίλ του, συμπέρανα πως είναι 15 χρόνια μεγαλύτερος από τα 10. Από το συντακτικό και την ορθογραφία του (παρέθεσα διορθωμένο το στάτους του), υποθέτω πως το βιβλίο που κρατούσε μπροστά του ίσως ήταν εγχειρίδιο για το iPhone του ή… στεγνό μιλφέιγ. Παρατήρησα και φέτος το ίδιο φαινόμενο: Πολλοί *ντρέπονται *να πουν ότι βλέπουν Eurovision και πολλοί νιώθουν την ανάγκη να *διατρανώσουν *πως την απεχθάνονται. ... περισσότερα »

Διάλογος κατά τη μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 2 εβδομάδες
Έχω αναφέρει αρκετές φορές ότι δεν είμαι και τόσο πολέμιος του μνημονίου. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι χρειαζόμασταν και *χρειαζόμαστε μνημόνιο*, αρκεί να τηρείται σωστά και από τους κατάλληλους ανθρώπους. Ο ΓΑΠ που μας το έφερε σίγουρα δεν είναι ένας από αυτούς και οι αφορμές που δίνει για τη δυσπιστία στο πρόσωπό του είναι πολλές. Μία από αυτές είναι το θέμα… του σπιτιού του ΠΑΣΟΚ. Έχεις ένα κόμμα καταχρεωμένο και φεύγεις από ένα κτίριο που πληρώνεις 5.000 ευρώ το μήνα για να πας σε ένα καινούργιο που σου κοστίζει 35.000. Σίγουρα εκτός από διεφθαρμένος, είσαι και ηλίθιος. Τώρα τρώγ... περισσότερα »

Αν η Google εισχωρήσει στα ελληνικά σχολεία

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 2 εβδομάδες
Όπως θα γνωρίζετε, η Google έκανε έναν διαγωνισμό για το πιο ωραίο σχέδιο-λογότυπο με θέμα την Ελλάδα κι ένας πιτσιρικάς από το -λατρεμένο μου- Λιτόχωρο βγήκε νικητής με την ομολογουμένως όμορφη ζωγραφιά του. Ως εδώ όλα καλά: Μια ωραία ιδέα, ένα πετυχημένο εγχείρημα κι ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Έλα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς έχοντας την ανάγκη να καλύψει το κενό του παρηκμασμένου (σε δημοσκοπήσεις και εκλογές) ΚΚΕ, είδε πίσω από αυτή την κίνηση της Google ένα σατανικό *ιμπεριαλιστικό σχέδιο*, πιστεύοντας ότι η δημοφιλής αμερικανική εταιρεία θέλει να εισβάλλει στα ελληνικά σχολ... περισσότερα »

Διάλογος δύο παιδιών λαθρομεταναστών

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 3 εβδομάδες
Προχθές κάτι τύποι με μαύρες μπλούζες «με δάφνινα δεντράκια που ανάμεσά τους υπήρχε ένα άλλο σχήμα» χαράκωσαν ένα πιτσιρίκι από το Αφγανιστάν με μπουκάλια μπύρας. Ένας 20χρονος Ολλανδός μαχαίρωσε 20 φορές ένα παιδί από τη Ρωσία. Χθες κάποιοι ξυλοφόρτωσαν έναν Σύριο στην πλατεία Αμερικής. Στη Θεσσαλονίκη Έλληνας πατέρας βίαζε επί δέκα χρόνια την κόρη του. Γιατί τα ανέφερα όλα μαζί; Δεν ξέρω… Η θεματολογία της σημερινής ανάρτησης είναι τα *κρούσματα ρατσισμού*, αλλά βλέποντας και τις υπόλοιπες εγκληματικές πράξεις που έλαβαν χώρα πρόσφατα, μου ήταν αδύνατο να τις παραβλέψω. Ίσως παρ... περισσότερα »

Αν οι σχολικές αίθουσες γίνουν σαν στρατιωτικοί θάλαμοι

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 3 εβδομάδες
Παρακολουθώντας πολύ επιδερμικά αυτά που συμβαίνουν με την απεργία των καθηγητών και την επιστράτευσή τους, έμαθα τα εξής: Καταρχήν, ο λόγος της απεργίας των καθηγητών είναι η αύξηση των ωρών εργασίας τους, κάτι που σημαίνει πως οι μισοί θα επιβαρυνθούν με δύο επιπλέον ώρες την ημέρα, τις οποίες θα «αρπάξουν» από τους υπόλοιπους που έτσι *θα χάσουν τη δουλειά τους *. Αυτός είναι ένας σωστός λόγος για απεργία. Αν το έκαναν απλά για τις δύο επιπλέον ώρες, τότε σαφώς θα είχαν άδικο, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Επιπλέον, έμαθα -χωρίς να το έχω διασταυρώσει- ότι η κυβέρνηση... περισσότερα »

Ο Αντώνης αναλύει τη λέξη "Επιστράτευση"

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 3 εβδομάδες
Χθες απόλαυσα τον τελικό του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ στο μπάσκετ και η αλήθεια είναι πως ξεχάστηκα λίγο. Μετά άρχισα να διαβάζω τα σχόλια των φίλων στο Facebook για τον αγώνα κι εκνευρίστηκα. 9 στα 10 σχόλια ήταν οπαδικά, τα περισσότερα εκ των οποίων έσταζαν χολή για τους εγχώριους αντιπάλους. Μετά πήρε το μάτι μου ένα εντελώς άσχετο σχόλιο: «Χαρείτε όσο είναι καιρός, αύριο σας περιμένουν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης». Εκεί κι αν ξενέρωσα. Και δεν θυμάμαι ποιος μπαγάσας το έγραψε πανάθεμά τον , με το που διάβασα την προειδοποίησή του, το σχόλιο εξαφανίστηκε λόγω της αυτόματ... περισσότερα »

Διάλογος Σαμαρά - Νίντζα

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 3 εβδομάδες
Άρχισαν σιγά - σιγά οι *αποκρατικοποιήσεις *και η *έλευση επενδυτών *ή είναι ιδέα μου; Πωλήθηκαν ο ΟΠΑΠ στον Μελισσανίδη, η ΣΕΚΑΠ, το Μακεδονία Παλλάς και ο ΠΑΟΚ στον Σαββίδη, ο Σκορπιός στον Ρώσο της Μονακό, ένα νησί του Ιονίου στον μεγιστάνα από το Κατάρ… Αν είστε αριστεροί, βγάλτε χολή ελεύθερα. Αν όμως είστε φιλελεύθεροι ή απλά ψηφίζετε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι είστε θετικοί στις μεταρρυθμίσεις, σταματήστε τις υστερίες περί ξεπουλήματος της χώρας κτλ, γιατί η γελοιότητά σας δεν έχει ταβάνι. Έχει όλο το άπειρο μπροστά της να συνεχίσει την… ανάπτυξή της. Ο Σαμαράς έχ... περισσότερα »

Ο Στουρνάρας παίζει μπάσκετ με τον Γκάλη!

dr.SeenGστοDr.SeenG - Ανάλυσέ τοΠριν από 3 εβδομάδες
Με το μπάσκετ άρχισα να ασχολούμαι από το 1992-93 περίπου. Δεν πρόλαβα τη χρυσή εποχή του Άρη και του ΠΑΟΚ, ούτε τον Γκάλη στους κίτρινους, αλλά η μπασκετική αύρα εκείνη της εποχής είχε μείνει ανεξίτηλη σε όλη τη δεκαετία των 90’ς. Ερωτεύτηκα το άθλημα με το κάρφωμα του Λέβινγκστον στα μούτρα του Μουρεσάν (έτσι κι έγινα ΠΑΟΚτσής) και μεγάλωσα με Γκάλη στον Παναθηναϊκό, Μπάνε, Φάνη, Γαλακτερό, Παταβούκα κτλ. Αυτό που έγινε προχθές στο Αλεξάνδρειο προς τιμήν του Γκάλη ήταν *ότι πιο υπέροχο *είδα στα τόσα χρόνια που παρακολουθώ το άθλημα. Μια υπέροχη γιορτή γεμάτη αναμνήσεις κι ένας ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου