Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Η φωτογραφία από την Τουρκία που κάνει το γύρο του κόσμου

Η φωτογραφία από την Τουρκία που κάνει το γύρο του κόσμου

Tyler DurdenστοRAMNOUSIAΠριν από 8 δευτερόλεπτα
[image: Η φωτογραφία από την Τουρκία που κάνει το γύρο του κόσμου] *Διαδηλωτές στην πλατεία Ταξίμ, φροντίζουν ένα αδέσποτο σκυλί, θύμα των δακρυγόνων των τούρκικων αστυνομικών δυνάμεων...*

Η Ελλάδα σε άγρυπνο κώμα. Του Γιάννη Μακριδάκη

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 1 ώρα
[image: Η Ελλάδα σε άγρυπνο κώμα. Του Γιάννη Μακριδάκη] *Οι Τούρκοι εξεγέρθηκαν για να βάλουν φρένο στον κατήφορο και την οπισθδρόμηση της κοινωνίας αλλά και στην εκποίηση της πατρίδας τους από την εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Ερντογάν* *Οι Έλληνες ακόμα κάθονται και κοιτούν με αδιαφορία τον δικό τους κατήφορο και την δική τους οπισθοδρόμηση που προωθεί και χτίζει μέρα με την ημέρα η εκλεγμένη φασιστική κυβέρνηση Σαμαρά Κουβέλη Βενιζέλου* Διότι ο κατήφορος και η οπισθδρόμηση δεν εκφράζονται μόνο με εξισλαμισμό, με κράτος μαντήλας, με ανέγερση τζαμιού στο Ταξίμ. Εκφράζονται κατ’ α... περισσότερα »

Ανιχνευτής υποκρισίας

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 2 ώρες
[image: Ανιχνευτής υποκρισίας] Υπάρχει μία δύσκολη, σημαντική στιγμή, που τα σκατά χτυπάνε τον ανεμιστήρα όπως λένε οι αμερικανοί, και γεμίζουν τον τόπο, και κάνουμε όοοολοι πως δεν τα βλέπουμε, βέβαια βρωμάνε παντού, και έχουν λερώσει τα πάντα αλλά να, ο πρώτος που θα πει “ρε παιδιά, γέμισε σκατά όλη η πλάση” – μάλλον θα τον βάλουν και να τα καθαρίσει. *Κάπως έτσι νιώθω με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ (επαναλαμβάνω, πολιτική) αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής: * *Σα να τους κοιτούν όλοι, να βλέπουν το πρόβλημα, αλλά προσέχουν μη λερωθούν πάνω του. Κάποιος άλλος, τελικά, θα καθαρίσει*. Αν μείνω αρκετ... περισσότερα »

Αντιρατσιστικό ΣΥΡΙΖΑ: μια μεγάλη τρύπα στο νερό, του Στ.Κούλογλου

noreply@blogger.com (Tyler Durden)στοRAMNOUSIAΠριν από 3 ώρες
[image: Αντιρατσιστικό ΣΥΡΙΖΑ: μια μεγάλη τρύπα στο νερό, του Στ.Κούλογλου] *Δεν έχει κανένα νόημα να εξετάσει κανείς το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ χθες. Όχι μόνο γιατί δεν έχει καμία πιθανότητα να υπερψηφιστεί. Αλλά και επειδή ο σκοπός του δεν είναι να αντιμετωπιστεί το σοβαρότατο πρόβλημα του ρατσισμού και των νεοναζί που εξαπλώνεται σαν πανούκλα στην Ελλάδα. Αλλά απλώς να δώσει τα διαπιστευτήρια της ηγεσίας στην «αριστερή» πτέρυγα του κόμματος, ενόψει του επερχόμενου Συνεδρίου, και να την καθησυχάσει ότι δεν φλερτάρει με την επάρατη σοσιαλδημοκρατία. * Κα... περισσότερα »

Έλληνες με ''σύνορα'' στη σκέψη είναι σχήμα οξύμωρο...

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 4 ώρες
[image: Έλληνες με ''σύνορα'' στη σκέψη είναι σχήμα οξύμωρο...] Η πρώτη λέξη που πρόφερε ο πατέρας μου όταν με είδε να γεννιέμαι ήταν "*αστέρι μου*". Νομίζω πως ούτε μια στιγμή στην υπόλοιπη ζωή δεν αθέτησε αυτή την ιδέα. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια που με αντιμετώπισε ακριβώς έτσι. Σαν ένα αστέρι. Το πόσο σημαντικό ήταν αυτό, ίσως δεν το συνειδητοποίησα παρά μετά το θάνατό του, όταν καθισμένη στη γωνιά του, στο σπίτι, έφερα στο μυαλό μου σαν μια κινηματογραφική ταινία, εκατοντάδες σκηνές που ήταν κρυμμένες στη μνήμη μου, και μου έδωσαν απάντηση σε πολλά ερωτήματα, που επιφανειακά ήτ... περισσότερα »

Η πλάνη του σπασμένου παράθυρου

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 5 ώρες
[image: Η πλάνη του σπασμένου παράθυρου] Η πλάνη του σπασμένου παράθυρου πρωτοαναφέρεται το 1850 από τον Γάλλο οικονομολόγο Φρεντερίκ Μπαστιά (Frédéric Bastiat) στο δοκίμιό του «Αυτό που φαίνεται και αυτό που δεν φαίνεται». *Ο Μπαστιά με την «πλάνη του τζαμά», όπως αλλιώς λέγεται, μας δείχνει ότι η καταστροφή δεν συνδέεται με την ανάπτυξη*. Και αυτό γιατί* οι πόροι, η ενέργεια, οι δυνάμεις και ο χρόνος που δαπανώνται για την αποκατάσταση των ζημιών μιας σκόπιμης, προκαλούμενης από τον άνθρωπο καταστροφής (πχ πόλεμος), θα μπορούσαν να διατεθούν για άλλες ανάγκες της κοινωνίας*. ... περισσότερα »

Στο κόσμο των άπειρων μικρών νέων μέσων εξουσίας!

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 6 ώρες
[image: Στο κόσμο των άπειρων μικρών νέων μέσων εξουσίας!] Τα γεγονότα της Κωνσταντινούπολης, της Αιγύπτου και συνολικά της αραβικής άνοιξης αλλά και το κίνημα occupy παγκοσμίως, το κίνημα των αγανακτισμένων της Ελλάδας και της Ισπανίας, τα βίαια γεγονότα στο Λονδίνο προ έτους, η περίπτωση Γρηγορόπουλου, και παλιότερα οι εξεγέρσεις στην Γενοβα και στο Σιατλ αλλά και δεκάδες άλλες μικρότερης εμβέλειας περιπτώσεις, πιστοποιούν αποδεδειγμένα πια ότι τα Social media μπορούν σε λίγα λεπτά να προκαλέσουν κρίση με χαρακτηριστικά εξέγερσης. *Ήδη πανίσχυροι ηγέτες που χάραξαν τον 20 αιώνα... περισσότερα »

ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ: Φρέσκο αίμα για τους δείκτες

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 7 ώρες
[image: ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΗΜΕΡΑΣ: Φρέσκο αίμα για τους δείκτες] Οδός Διάκου. Στο κέντρο του Χαλανδρίου. Πεσμένος επί δέκα ώρες. Νεκρός. Ένας νέος. Τριάντα ετών. Σ’ ένα δρόμο γεμάτο από καταστήματα. Κάποιος από τους ιδιοκτήτες μίλησε. «*Τον έβλεπα από το πρωί που ξάπλωσε στο πεζοδρόμιο. Είχε τα μάτια του μισόκλειστα. Πρέπει να ήταν ζωντανός*». Έτσι ακριβώς μίλησε. Βαριεστημένος. Και έκλεισε την πόρτα του καταστήματός του. Ήταν απόγευμα όταν σήκωσαν τον άνδρα. Γιατί *μετά από δέκα ώρες θα πρέπει πια να τους ήταν εμπόδιο*. Ίσως κι αυτός που τηλεφώνησε στην Αστυνομία να ήθελε σ’ εκείνο τ... περισσότερα »

Γιατί δεν κουνιέται φύλλο: Συμπέρασμα. (του Κωνσταντίνου Πούλη)

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 8 ώρες
[image: Γιατί δεν κουνιέται φύλλο: Συμπέρασμα] Ξεκινώντας τη στήλη «Γιατί δεν κουνιέται φύλλο» γράφαμε στην κατακλείδα του πρώτου κειμένου πως «*Δεν μας διαφεύγει το ενδεχόμενο στο μεταξύ να αλλάξουν τα δεδομένα και να τιναχτεί το εγχείρημά μας στον αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, ένα έχουμε να πούμε: χαλάλι*». Ευτυχώς όλα πήγαν καλά για τη στήλη μας και όντως δεν κουνήθηκε φύλλο. *Ο υπερήφανος ελληνικός λαός κράτησε ψηλά τη σημαία της απάθειας και εξακολουθεί να την κρατά με καμάρι και συνέπεια*. Δέχεται διεθνή συγχαρητήρια για την παθητικότητά του απέναντι στον εξευτελισμό και την ε... περισσότερα »

Οι Παπανδρέου πλούτισαν κερδοσκοπώντας στην ελληνική πτώχευση με ξένα fund (δικαίωση Καμμένου στην δικαστική διαμάχη του με τον Αντρίκο Παπανδρέου)

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 9 ώρες
[image: Οι Παπανδρέου πλούτισαν κερδοσκοπώντας στην ελληνική πτώχευση με ξένα fund (δικαίωση Καμμένου στην δικαστική διαμάχη του με τον Αντρίκο Παπανδρέου)] «Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με χθεσινή απόφασή του απέρριψε στο σύνολό τους και τις δυο αγωγές του κ. Αντρίκου Παπανδρέου κατά του κ. Πάνου Καμμένου, δεχόμενο ως αληθείς τις δηλώσεις και τους ισχυρισμούς του κ. Πάνου Καμμένου για την συμμετοχή του κ. Αντρίκου Παπανδρέου σε κερδοσκοπικές εταιρείες διεθνών funds που πόνταραν υπέρ της ελληνικής χρεοκοπίας". Αυτό αναφέρεται σε σχετική απόφαση που εκδόθηκε. Μάλιστα η απόφαση... περισσότερα »

Ανοικτή επιστολή του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 10 ώρες
[image: Ανοικτή επιστολή του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο] Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που απέστειλε ο εξαίρετος δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σχετικά με την επικείμενη δίκη του για την δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ στο περιοδικό HOT DOC, του οποίου είναι εκδότης. Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε Στις 10 Ιουνίου, πρόκειται να δικαστώ γιατί ως δημοσιογράφος, δημοσίευσα στο περιοδικό μου HOT DOC τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών που συμπεριλαμβάνονταν στην λίστα Λα... περισσότερα »

Ψήφισμα της Συνέλευσης της πλατείας Ταξίμ

noreply@blogger.com (Νέμεσις Ραμνουσία)στοRAMNOUSIAΠριν από 11 ώρες
[image: Ψήφισμα της Συνέλευσης της πλατείας Ταξίμ] Αιτήματα του Occupy Gezi *ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!* - Το πάρκο Γκεζί θα διατηρηθεί όπως είναι. Δεν θα εκτεθεί σε οποιαδήποτε περαιτέρω έργα κάτω από το όνομα ενός στρατώνα, εμπορικού κέντρου, οικιστικής περιοχής ή μουσείου κτλ. - Άοπλοι και μη-βίαιοι πολίτες που συνέρχονται για να ασκήσουν τα συνταγματικά τους δικαιώματα δεν θα εκτεθούν σε αστυνομική βία. Όσοι έχουν συλληφθεί επειδή άσκησαν αυτά τα δικαιώματα θα αφεθούν ελεύθεροι. Όλο το πολιτικό, γραφειοκρατικό ή δημόσιο προσωπικό που έχει πάρει δια... περισσότερα »

Μαρκήσιος ντε Σαντ: Είμαι ένας ακόλαστος αλλά όχι εγκληματίας

noreply@blogger.com (Tyler Durden)στοRAMNOUSIAΠριν από 20 ώρες
*Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ υπήρξε φιλόσοφος και συγγραφέας. Εξαιτίας της προκλητικής γραφής και των ιδεών του, πέρασε είκοσι εννέα χρόνια έγκλειστος σε άσυλα και σωφρονιστικά ιδρύματα. Το έργο του προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί αντιμαχόμενες κριτικές ενώ κατέστη πόλος έμπνευσης για άλλους συγγραφείς και καλλιτέχνες διαχρονικά.* *Γεννημένος στις 2 Ιουνίου του 1740* στο Παρίσι από αριστοκρατική οικογένεια, ο Δονάτος Αλφόνσος Φραγκίσκος Μαρκήσιος του Σαντ από μικρός ήρθε σε επαφή με το θέατρο και τη δραματική τέχνη, που τον γοήτευσαν και έκτοτε αποτέλεσαν τις αγαπημένες του ασχολήσε... περισσότερα »

Το χάσμα μεταξύ ελληνικού πολιτισμού και χριστιανισμού

noreply@blogger.com (Tyler Durden)στοRAMNOUSIAΠριν από 21 ώρες
[image: Το χάσμα μεταξύ ελληνικού πολιτισμού και χριστιανισμού] * * *ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ!* Γιώργος Ν. Οικονόμου, Δρ Φιλοσοφίας *Eνας από τους μύθους της νεοελληνικής ιδεολογίας είναι η περιβόητη συνέχεια αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και βυζαντινού χριστιανισμού. Oμως τέτοια συνέχεια δεν υπήρξε, αλλά αντιθέτως μεταξύ των δύο κόσμων υπήρξε ρήγμα, τομή, χάσμα, το οποίο ήλθε ως αποτέλεσμα δύο προηγούμενων ιστορικών πολιτισμικών και πολιτικών αλλαγών. * *Η πρώτη ιστορική ρήξη* ήταν η ήττα της αθηναϊκής δημοκρατίας από τις μακεδονικές φάλαγγες του Φιλίππου και του Αλ... περισσότερα »

Η Δουλειά Κάνει Τους Άντρες. Γράφει ο Γελωτοποιός

noreply@blogger.com (Tyler Durden)στοRAMNOUSIAΠριν από 22 ώρες
[image: Η Δουλειά Κάνει Τους Άντρες. Γράφει ο Γελωτοποιός] *Ο Τσάρλς Μπουκόφσκι βρήκε κάποια φορά δουλειά στην κρεαταγορά του Λος Άντζελες.* Βρέθηκε εκεί ξημερώματα, αγουροξυπνημένος, μετά από ένα επικό μεθύσι, έναν καβγά στο μπαρ και μια «ερωτική συνομιλία» -μπορεί και βωμολοχία- με μια κυρία περασμένης ηλικίας, σ’ ένα μοτέλ με ύποπτους λεκέδες στα σεντόνια και στους τοίχους. Ήταν σαράντα πέντε χρονών, αλλά έμοιαζε ήδη εβδομήντα πέντε, καθώς το συκώτι του είχε μεταβολίσει τόνους αλκοόλ και τα πνευμόνια του είχαν γίνει σαν απολιθωμένο δάσος. Ο υπεύθυνος της βάρδιας σαν τον είδε έ... περισσότερα »

Όσοι δεν θέλουν να θυμούνται πότε και πού αντιστάθηκαν

noreply@blogger.com (Tyler Durden)στοRAMNOUSIAΠριν από 23 ώρες
*Όπως και στον ελληνικό Δεκέμβρη έτσι και στην εξέγερση στην Τουρκία η ανάλυση που επιχειρείται έχει να κάνει με το τι είναι αυτά τα φαινόμενα και τι δεν είναι. Μια τέτοια ανάλυση δεν είναι εξ’ αρχής ένα είδος προβληματικής. Αποκτάει τέτοιο χαρακτήρα μόνο όταν στοχεύει ή οδηγεί στο ιδεολογικό καπέλωμα των εξεγέρσεων ή όταν γίνεται για τον εμπλουτισμό του βιογραφικού του συντάκτη της. Στις περιπτώσεις που κυριαρχούν -ως προς τους δέκτες- σε επίπεδο προπαγάνδας, το καπέλωμα παίρνει τη μορφή της υποτίμησης των κινημάτων τα οποία επιπλέον μόνο για ευφημισμό καλούνται πολύμορφα αφού σ... περισσότερα »

Οι Τούρκοι θα μας σώσουν! Του Πιτσιρίκου

noreply@blogger.com (Tyler Durden)στοRAMNOUSIAΠριν από 1 ημέρα
[image: Οι Τούρκοι θα μας σώσουν! Του Πιτσιρίκου] *Πληροφορούμαι πως πίσω από την εξέγερση των πολιτών στην Τουρκία, βρίσκονται οι Αμερικανοί, το Ισραήλ, το Ιράν, η Συρία, οι Ρώσοι, ο τουρκικός στρατός και διάφορα ξένα κέντρα συνωμοσίας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Τούρκοι εξεγέρθηκαν και πέφτουν νεκροί, και τρώνε τόσες μέρες ξύλο και χημικά από τους μπάτσους, επειδή θέλουν να καταλάβουν την Ελλάδα. * Τις επόμενες ημέρες, χιλιάδες Τούρκοι διαδηλωτές θα περάσουν τα σύνορά μας, με την δικαιολογία πως αναζητούν καταφύγιο στην δημοκρατική χώρα μας, αλλά ο σκοπός τους θα είναι ν... περισσότερα »

Ένας άνεργος που μαγειρεύει για…3000 ανθρώπους τον μήνα

noreply@blogger.com (Tyler Durden)στοRAMNOUSIAΠριν από 1 ημέρα
[image: Ένας άνεργος που μαγειρεύει για…3000 ανθρώπους τον μήνα] *«Ο άνθρωπος είναι σαν ένα σκοινί τεντωμένο μεταξύ κτήνους και υπερανθρώπου – ένα σκοινί πάνω από την άβυσσο», είπε κάποτε ο Γερμανός φιλόσοφος Φρίντριχ Νίτσε. Πάνω σε αυτό το σκοινί αποφάσισε να... περπατήσει ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, αλλά στόχος του ήταν μόνο να βοηθήσει.* Πριν από 3,5 χρόνια ο 49χρονος είχε δουλειά στο τμήμα μάρκετινγκ μίας πολυεθνικής εταιρείας, ωστόσο η οικονομική κρίση τον άφησε στον δρόμο. Απολύθηκε εν μία νυκτί. Μέσα του γεννήθηκε η ιδέα της «Κοινωνικής Κουζίνας», όταν είδε συνανθρώπους ... περισσότερα »

Guardian: Δεν υπάρχει success story στην Ελλάδα

noreply@blogger.com (Tyler Durden)στοRAMNOUSIAΠριν από 1 ημέρα
[image: Guardian: Δεν υπάρχει success story στην Ελλάδα] *Την απορία του για το από πού προκύπτει η αλλαγή στάσης των πολιτικών και των τραπεζιτών στην Ελλάδα, οι οποίοι προσπαθούν να «περάσουν» μια εικόνα της χώρας που δεν είναι πλέον σε βαθιά ύφεση, αλλά έχει μπει στο δρόμο της ανάκαμψης εκφράζει ο Guardian σε άρθρο του.* «Εδώ και μερικές εβδομάδες ανώτεροι αξιωματούχοι της Αθήνας προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο ότι ήρθαν και πάλι οι ευτυχισμένες μέρες. Ο Αντώνης Σαμαράς κάνει πλέον λόγο για το ελληνικό success story» γράφει ο Aditya Chakrabortty που υπογράφει το άρθρο, προσθέτοντ... περισσότερα »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου