Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ...

«Τεράστια οφέλη» αντλεί η Γερμανία από το κοινό νόμισμα, σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε το Ιδρυμα Bertelsmann και στην οποία μάλιστα επισημαίνεται ότι αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει ακόμη και εάν το Βερολίνο υποχρεωθεί να διαγράψει μέρος των αξιώσεών του από τα διάφορα πακέτα στήριξης...
«Το ευρώ προσφέρει στη Γερμανία ως επί το πλείστον πλεονεκτήματα. Σε αντίθεση προς τις απόψεις των ευρωσκεπτικιστών, η Γερμανία αντλεί τεράστια οφέλη από το κοινό νόμισμα» αναφέρεται στην έρευνα και διευκρινίζεται ότι εάν η Γερμανία εγκατέλειπε σήμερα την Ευρωζώνη, το ΑΕΠ της θα μειωνόταν κατά μισή ποσοστιαία μονάδα κάθε χρόνο, με συνέπεια την αύξηση του αριθμού των ανέργων κατά 200.000 άτομα.

Εάν όμως παραμείνει η χώρα στην ζώνη του κοινού νομίσματος, στο διάστημα μεταξύ 2013 και 2025 θα προκύψει κέρδος ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων ευρώ, από τα οποία θα ωφεληθούν και οι πολίτες, υπογραμμίζεται στην μελέτη.

Οι συντελεστές της έρευνας υποστηρίζουν ακόμη ότι, εάν η Γερμανία εγκατέλειπε το ευρώ, θα ακολουθούσε κατάρρευση της ευρωζώνης και παγκόσμια οικονομική κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου