Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η Χρυσή Αυγή συναντά το… παρελθόν της;

Share this history on :
Aπό http://pitenis.blogspot.gr
Οι εξηγήσεις που ζήτησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής για το αν τάσσεται υπέρ του νεοπαγανισμού και της αρχαίας θρησκείας – λατρείες που ενέχουν, όπως... λέει, αντιχριστιανισμό – έγιναν η αιτία να ξεσπάσει ένας πόλεμος ανάμεσά τους. Πολλοί ίσως να ήταν αυτοί που αιφνιδιάστηκαν με αυτή την αντιπαράθεση, αν λάβει κανείς υπόψη του ότι εδώ και μερικά χρόνια η Μητρόπολη Πειραιώς και η Χρυσή Αυγή συνέπλεαν σε διάφορα εθνικοπατριωτικού περιεχομένου ζητήματα. Εκείνο που άναψε το φιτίλι δεν ήταν άλλο από την κατηγορία που εξαπέλυσε ο μητροπολίτης κατά των χρυσαυγιτών ότι ρέπουν προς τον παγανισμό».
Έτσι ξεκινάει το άρθρο του Νίκου Χασαπόπουλου στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (28/4/13), το οποίο έχει τον εύγλωττο τίτλο «Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», στο οποίο δικαιολογημένα ο δημοσιογράφος επισημαίνει τις μέχρι τώρα καλές σχέσεις μεταξύ του κόμματος αυτού και της συγκεκριμένης Μητρόπολης. Σχέσεις που δεν δικαιολογούνται ούτε απ΄ τη λογική, αλλά ούτε και απ΄ την ιστορία. Διότι πολύ απλά ένα κόμμα που ασπάζεται και ακολουθεί μια ιδεολογία, της οποίας βασικό συστατικό είναι ο παγανισμός δεν είναι δυνατόν να διατηρεί φιλικές σχέσεις με την χριστιανική εκκλησία.
Βέβαια το λογικό ερώτημα που ακολουθεί είναι, τώρα ανακάλυψε, ή υποψιάστηκε, ο Σεβασμιότατος Πειραιώς πως η Χρυσή Αυγή είναι ασύμβατη με το Χριστιανισμό; Αν ναι, ίσως να το είχε ανακαλύψει νωρίτερα αν παρακολουθούσε και διάβαζε τις αντιδράσεις του συναδέλφου του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, ο οποίος είναι απ΄ τους λίγους Ιεράρχες μας που τόλμησε να τοποθετηθεί δημοσίως και ευθαρσώς εναντίον αυτού του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας πως όχι μόνο Χριστιανικό δεν είναι, αλλά με τις πράξεις και τα έργα του παραβιάζει βασικές αρχές της θρησκείας και των διδαχών του Ιδρυτή της.
Σε κάθε περίπτωση πάντως τόσο ο κ. Σεραφείμ όσο και κάθε άλλος σημερινός Χριστιανός Ιεράρχης δεν νομιμοποιείται, και δεν πείθει κανέναν, να δηλώνει πως δεν γνωρίζει αν κόμματα τύπου Χρυσής Αυγής, που δεν κρύβουν τις ναζιστικές τους ρίζες και καταβολές, είναι και παγανιστικά, άρα και σύμφωνα με την αντίληψη της εκκλησίας, αντιχριστιανικά.
Οι Ιεράρχες, σπουδαγμένοι κατά βάση άνθρωποι, θα πρέπει να γνωρίζουν πως οι πρόδρομοι των σημερινών κομμάτων τύπου Χρυσής Αυγής, οι Γερμανοί Ναζί, μπορεί να μην παραδέχτηκαν ποτέ πως ήταν παγανιστές και αποκρυφιστές, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν έκρυψαν πως ήταν αντίθετοι και με την Χριστιανική εκκλησία.
Οι νούμερο ένα και δύο αυτής της εγκληματικής οργάνωσης που προκάλεσε το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο των 55 και πλέον εκατομμυρίων νεκρών, ο Χίτλερ και ο Χίμλερ, μπορεί να μεγάλωσαν ως καλοί και πιστοί καθολικοί που παρακολουθούσαν ανελλιπώς τις λειτουργίες των εκκλησιών τους, αλλά όταν κατέλαβαν την εξουσία έκαναν ό,τι μπορούσαν για να την απαξιώσουν και να την εξοστρακίσουν. Ξεκινώντας από τα απαξιωτικά σχόλια για την εβραϊκή καταγωγή του Ιησού Χριστού και φτάνοντας μέχρι το σημείο να καταργήσουν τα Χριστούγεννα αντικαθιστώντας τα με τις παγανιστικές γιορτές του χειμερινού ηλιοστασίου (σ. σ. με εντολή του ίδιου του Χίμλερ προς τους άνδρες των Ες Ες, των οποίων ήταν αρχηγός), ο κατάλογος των ενεργειών των Ναζί κατά της εκκλησίας είναι μακρύς.
Παρ΄ όλα αυτά όμως, η καθολική εκκλησία δεν δίστασε να συνεργαστεί μαζί τους, ξεκινώντας απ΄ την ένοχη σιωπή της για τη συστηματική εξολόθρευση των Εβραίων, παρότι γνώριζε λεπτομέρειες, και φτάνοντας μέχρι την οργάνωση ειδικού δικτύου για τη φυγάδευση των καταζητούμενων Ναζί, μέσα από τις εκκλησίες και τα ιδρύματα της στη Ρώμη, κυρίως.
Πολλοί προσπάθησαν να εξηγήσουν αυτή τη στάση της καθολικής εκκλησίας και την απέδωσαν στο ότι στα πρόσωπα των Ναζί βρήκε τους κατάλληλους συμμάχους για να αναχαιτίσει τον κομμουνισμό, που τότε ευημερούσε και εξαπλωνόταν μέσω της ισχυρής Σοβιετικής Ένωσης.
Σήμερα όμως, οι δικοί μας Ιεράρχες, ως εκπρόσωποι και Απόστολοι του Χριστού, ο οποίος ήταν φυσικά εβραϊκής καταγωγής, για ποιο λόγο θα συνεργάζονταν με ένα κόμμα σαν τη Χρυσή Αυγή;
Η Χρυσή Αυγή, αποκαλύπτοντας την πίστη της στον παγανισμό, ουσιαστικά συναντά το… παρελθόν της.
Οι εκπρόσωποι της εκκλησίας που μπορεί να μη συνεργάζονται μαζί της αλλά τη βλέπουν θετικά, σε ποιο παρελθόν επιστρέφουν;

Υ.Γ. Λεπτομέρειες για τον παγανισμό και τον αποκρυφισμό των Ναζί, τη συνεργασία τους με την εκκλησία αλλά και την υπονόμευση της, υπάρχουν στο νέο μου βιβλίο «Ο κανόνας του Χάμπερ» που κυκλοφορεί στα τέλη Μαίου απ΄ τις εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου