Σελίδες

Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η Σκύρος γίνεται σκουπιδότοπος για να πουλήσουν οι Γερμανοί αιολικές σαβούρες και να κονομήσουν οι κολλητοί της “οικογένειας”.


Οι περισσότεροι από εσάς ακόμα πιστεύετε ότι τα αιολικά μπαίνουν για να έχουμε “πράσινο” ρεύμα, “καθαρή” ηλεκτροδότηση. Για να εκμεταλλευτούμε το “ανεξάντλητο αιολικό δυναμικό”. Αυτά είναι παραμύθια για αφελείς και μικρά παιδιά.
1. Τα αιολικά παράγουν ρεύμα μόνο όταν φυσάει. Και όταν φυσάει, το ρεύμα τους είναι μεταβλητό.

Όταν δεν φυσάει, “κάτι άλλο” ηλεκτροδοτεί” το δίκτυο, μόνο που αυτό το “κάτι άλλο” καίει καύσιμα και πληρώνεται, είτε φυσάει είτε δεν φυσάει. Και αν πας να το σβήσεις και να το ξανανάψεις, το χαλάς κι από πάνω. Και γίνεται χειρότερο. Αν έχουμε πολλά αιολικά, στις μεταβολές του αέρα (μεταβλητός είναι) δημιουργούνται και προβλήματα στο δίκτυο. Επειδή ακριβώς ο αέρας είναι τυχαίος και μεταβλητός, τα αιολικά είναι άχρηστα έως βλαπτικά για ηλεκτοδότηση δικτύου. Η “πράσινη ηλεκτροδότηση” είναι σχήμα λόγου. Σημαίνει “μη ηλεκτροδότηση”.

2. Τα περί αιολικού δυναμικού είναι για να σας κοροϊδεύουν οι κατά τόπους λαδωμένοι Δήμαρχοι και ανττιδήμαρχοι. “Δυναμικό” είναι κάτι που παράγει “έργο”. Το μόνο “έργο” που παράγουν τα αιολικά είναι να εισπράττουν επιδοτήσεις, χωρίς να ηλεκτροδοτούν, χωρίς να υποκαθιστούν συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, και χωρίς να εξοικονομούν καύσιμα. Αυτό το έχει ζήσει και η ΔΕΗ, όποτε για άλλους λόγους δεν την φτάνει η ηλεκτροπαραγωγή της, και ανακαλύπτουμε όλοι πόσο άχρηστα είναι τα αιολικά. Το αιολικό δυναμικό είναι καλό για να αλέθει σιτάρι ή αν αντλεί νερό, επειδή και το σιτάρι, και το αλεύρι και το νερό αποθηκεύονται. Ο αέρας, και το ρεύμα δεν αποθηκεύονται. Όταν δεν φυσάει, τα αιολικά είναι άχρηστα, και όταν φυσάει, εάν υπάρχουν πολλά αιολικά είναι και επιζήμια. Όποιοσδήποτε ΔΕΗτζής που σέβεται τον εαυτό του θα το επιβεβαιώσει. Το είπε και η Παπαδέδε (στην ΔΕΗ είναι και μην κοιτάτε πολιτικά, η φυσική και η μηχανολογία δεν έχουν πολιτικά).

3. Τα αιολικά είναι πεταμένα λεφτά σε καιρό φτώχειας. Δανειζόμαστε (δάνειο θα πάρουν οι αιολικοί “επιχειρηματίες”) για να ΜΗΝ λύνουμε ηλεκτροδοτικό πρόβλημα, και θα ξεπληρώνουμε το δάνειο για 20 όσα χρόνια από φουσκωμένους λογαριασμούς ΔΕΗ. Τι δεν καταλαβαίνετε;

4. Η ζημιά στην Σκύρο θα είναι ΜΟΝΙΜΗ. Όπου μπήκαν αιολικά (ήταν ξανά της μόδας την δεκαετία του 70 και 80, σαπίζουν, και θα σαπίζουν εσαεί, αφού μπήκαν για τις τότε επιδοτήσεις και τώρα είναι απλά μέρος του …τοπίου. Και επειδή ξέρω την Σκύρο και τις βραχονησίδες της, η ομορφιά της Σκύρου είναι σαφώς η Χώρα, αλλά η μαγεία της είναι οι ερημιές που τώρα θα καταστραφούν. Όπου πάνε αιολικά, ο τουρισμός και οι αξίες της γης πέφτουν. Όχι της γης που πάνε τα αιολικά, αλλά της γης από όπου φαίνονται και ακούγονται.

5. Τα αιολικά δεν μπαίνουν στην Σκύρο, ούτε για το αιολικό δυναμικό, ούτε για να σωθεί η Πτολεμαΐδα, ούτε για να έχουμε ρεύμα. Μπαίνουν γιατί βρήκαν χώρο και βολικούς ανθρώπους που δεν μιλάνε πολύ. Τα καλώδια, δεν τα θέλουν για να ηλεκτροδοτούν, αλλά για να μην φαίνεται πόσο άχρηστα είναι. Και τα καλώδια είναι πεταμένα λεφτά. Η Σκύρος δεν χρειάζεται τέτοια καλώδια. Τα λαμόγια τα χρειάζονται (και εμείς τα πληρώνουμε). Μην ακούτε για θέσεις εργασίας… Οι φορτηγατζήδες και οι γερανοί, θα φάνε, θα πάνε τουαλέτα, και θα φύγουν.


http://epppo.pblogs.gr/2013/04/skyros-anakoinwsh-kalesma-h-katastrofh-plhsiazei.html
Φλώρα Παπαδέδε: Πράσινη Ανάπτυξη και Πράσινα Άλογα

TO EΙΔΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου